Sınıf öğretmeni olanlar bakabilir mi?

Sinif ogretmenlerinin oldugu çokça gruplar var.Kadinlar kulubunden ziyade bu soruyu egitim forumlarinda,facebook,instagram vs buralarda sorarsaniz daha saglikli yanit alirsiniz.
Telegramdaki gruplarda etkinlik dökümanları da var ayrıca.

eşim 15 yıllık sınıfçı, eminim o da ilk öğretmenliği döneminde her bilgi için bocalamıştır ki anlatırda, bunu büyütmeye gerek yok.
ayrıca eğitim fakültesinde sandığınız gibi direkt öğretmeni hazırlayıp yollamıyorlar, teorik başka birşey pratik başka birşey, sakin :)

eşimin takip ettiği sınıfçı öğretmenler instagram da onları görmüştüm nasıl öğrettiğine dair ama ismi hatırlamadım sorayım dersten cıkınca, yazarım.

1. Sınıf anneleri bunu beğenmedi :KK70: Yine de okulda bir sürü öğretmen var onlara sorması gerekmez mi?
Sakin calci :)) sadece doğru yer burası değil , kendi gruplarina sorması daha mantıklı. Okuldan mezun olurken her şey bize yüklenmiyor, hatta çoğu şey yüklenmiyor :)

Belki tek ogretmenli bir okuldadir,benim ilk atandigim koy okulunda tek kadrolu sinif ogretmeni bendim mesela.

Bursa'da tek sınıf olacağını sanmıyorum ki. İlkokullarda inanılmaz bir yığılma var. Bizim okulda sadece 13 sınıf var ki bizim çevrede belki birbirine yakın 10 15 okul var

1. Sınıf anneleri bunu beğenmedi :KK70: Yine de okulda bir sürü öğretmen var onlara sorması gerekmez mi?
😂 Yani soru platform yeri yanlış çünkü gruplar var buna özel ama burda çok fazla öğretmen olduğu için sormuş konu sahibi anladığım kadarıyla.

Bilginin öğrenme modeline uygulanması ilk yıllarda çok zor olabiliyor 2 sene sonra aşacaktır. Velilerde ilk çocuk için acemi oluyor, çok şey etmemek lazım.

Herkese merhaba, bu sene 1. Sınıf okutuyorum. Öğrencilerim öğrendiği her kelimeyi ezberliyorlar. Mesela şu an K sesindeyiz, harfi nasıl birleştireceklerini anlatıyorum mantığını kavramaları için , ilk zamanlar bu normal mi harf sayısı arttıkça kelime sayısı da artacak, sizce ezber yapmamaları için nasıl bir yol izlemeliyim? Ezberlediklerini unutmuyorlar, unutsalar okumaya çalışacaklar, her şeyi ezberleyip okumaya geçemeyecekler diye tedirginim. Evde de velilerle beraber okuyunca ezberleyip gelmiş oluyorlar:KK43:
Siz ciddimisiniz

Ilk defa böyle bir şey duyuyorum görüyorum

Siz ne mezunsunuz

Bende tedirgin oldum kendine güveni olmayan ve öğretmenlik mesleğini bilmeyen biri için

Burda sorana kadar okulda bir dünya öğretmen var onlara sorun

4 yıl siz ne okudunuz Allah aşkına

Bu soru çok doğal okulda öğretilen teori bilgisi ile pratik çok farklı oluyor. Çoğu meslekte bu böyle. Buradaki agresif kadınlara soracağına aç bi arkadaşına ya da okulundaki bir başka sınıf öğretmenine sor sende de akıl mi yok linç yemeyi mi seviyorsun kardeşim

Bursa'da tek sınıf olacağını sanmıyorum ki. İlkokullarda inanılmaz bir yığılma var. Bizim okulda sadece 13 sınıf var ki bizim çevrede belki birbirine yakın 10 15 okul var
Esim 5 sene birlestirilmis sinif tek ogretmen Bursa Orhanelinin bir koyundeydi.Neler var nelerr bir bilseniz.

İlk harf grubunda ezber yapıyorlar ikinci harf grubunda mantığını oturtuyorlar.cok normal.zaten bizde çoğu kelimeyi ezber olarak bildiğimiz için pat diye gördüğümüzde okumaz miyiz ? Harfleri birleştirmeye çalışmayız aşinalık oluşuyor.siniftabll bir takım oyunlar oynayabilirsiniz mesala ben oğlum için okuma küpleri yaptım ,tuzluk yaptım daha eğlenceli hale geldi bilmediği kelimeride öğrendi.bende sınıf ogretmeniyim
Bunu buradan mı soruyorsunuz? 🙄 Bunu zaten sizin bilmeniz gerekiyor ya öğretmen olarak

Ogretmenimiz Bursa'da miymis🤔 Ben de Bursa'dayim.Evet benim bulundugum okulda dokuz zumrem var,merkezde kucuk okul yoktur zaten.Hatta merkezdeyse cok deneyimli ogretmen arkadaslari da vardir, ben 13 yillik ogretmen olmama ragmen hala bir cok sey ogreniyorum arkadaslarimdan.

Ogretmenimiz Bursa'da miymis🤔 Ben de Bursa'dayim.Evet benim bulundugum okulda dokuz zumrem var,merkezde kucuk okul yoktur zaten.Hatta merkezdeyse cok deneyimli ogretmen arkadaslari da vardir, ben 13 yillik ogretmen olmama ragmen hala bir cok sey ogreniyorum arkadaslarimdan.

Yazı tarzından bile anlaşılıyor her şey hocam. Yaptğınız meslek gerçekten çok zor. Rabbi mayağınıza taş değdirmesin❤️

X