• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sinema Günleri 15. Hafta Anketi <TheShe>

• Konu Sahibi Konu Sahibi TheShe
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Sinema Günleri 15. Hafta Anketi - TheShe

• Ankete Katılan
    13
  • Anket Kapalı .
T

TheShe

Ziyaretçi
The Boat That Rocked / Rock’n Roll Teknesi (2009)

IMDB Puanı:7.6/10
Yapım:2009 ~ Almanya, İngiltere
Tür:Dram, Komedi, Müzikal, Romantik

60’lı yılların romantizmini ve pop müziğini konu alan filmde, sürekli Rock’n Roll müziği çalarak bir jenerasyona damgasını vuran ve jazz müziğini tercih eden hükümete karşı dik durarak İngiliz halkının gönlünü fetheden bir grup radyo DJ’in öyküsü anlatılıyor.

Korsan radyoda çalışan DJ’lerin başında radyoculuğun Amerikalı tanrısı olarak bilinen, müzik sevgisiyle dopdolu bir adam olan Kont (Philip Seymour Hoffman) vardır. Kont’un yayıncılıktaki en sadık destekçileri şöyle sıralanır: İronik, entelektüel ve komik Dave (Nick Frost); gerçek sevgiyi arayan süper yakışıklı Simon (Chris O’Dowd); gizemli, yakışıklı, az ama öz konuşan Midnight Mark (Tom Wisdom); hobileri folk müzik ve uyuşturucular olan gece DJ’i Wee Small Hours Bob (Ralph Brown); insanoğlunca bilinen asgari bilginin sahibi Thick Kevin (Tom Brooke); haber sunucusu On-the-Hour John (Will Adamsdale); İngiltere’nin belki de en can sıkıcı adamı olan “The Nut” Nutsford (Rhys Darby)…

the-boat-that-rocked1.jpg

Deja vu (2006)

IMDB Puanı:7.0/10
Yapım:2006 ~ ABD
Tür:Aksiyon, Bilim Kurgu, Gerilim, Macera, Romantik

Kısaca Deja Vu olarak bilinen olayın rahatsız edici gizemini herkes bir şekilde deneyimlemiştir. Birisiyle yeni tanıştığınızda sanki onu yollardır tanıyormuş gibi bir hisse kapılırsınız. Veya herhangi bir yere ilk defa gittiğiniz halde sanki orada daha önce bulunmuş gibi hissedersiniz. Kısacası Deja Vu adı verilen duyguyu bilmeyen yoktur denilebilir. Peki, ya bu tuhaf ve tüyler ürpertici duygu aslında geçmişten gönderilen bir uyarıysa… Veya bilinmeyen geleceğe dair ipuçlarını barındırıyorsa...
Yapımcı Jerry Bruckheimer ve yönetmen Tony Scott’un yeni aksiyon-gerilim çalışmasında deja vu duygusu başroldedir. İnsanların hayatını paramparça eden bir suç olayını araştırmakta olan ATF ajanı Doug Carlin’e (Denzel Washington) hiç umulmadık bir anda rehberlik eder.
New Orleans’taki bir feribota konulan bombayla meydana gelen büyük patlamanın ardından kanıt toplaması için çağrılan Carlin, insanların beyninin içindeki “deja vu”ların herşeyden daha güçlü olduğunu keşfeder. Bu da, yüzlerce masum insanın hayatını kurtarmak için beyninin en derin dönemeçlerinde bir yolculuğa çıkmasına yol açar.

DejaVu.jpg

Girdap (2008)
Yapım:2008 ~ Türkiye
Tür:Dram, Gerilim, Politik

İstanbul Üniversitesi’ni kazanan Umut (Uçurtmayı vurmasınlar' ın küçük Barış'ı), Antalya’dan gelip kiralık bir ev ve iki ev arkadaşı bulur. Yaşadığı bazı mistik, doğaüstü olaylar arkadaş çevresini ve yaşam tarzını da değiştirir. Karşılaştığı olaylarla başa çıkmanın bir yolu olarak, dini bir hayat tarzını seçen Umut için başlangıçta her şey iyi gitmektedir. Fakat yaşantısı, yalnızca ibadetlerle sınırlı kalmayıp siyasallaşır ve çevresinden uzaklaşır, saldırgan bir kişiliğe bürünür.

girdap-20081.jpg

Julie & Julia (2009)

IMDB Puanı:7.3/10
Yapım:2009 ~ ABD
Tür:Aile, Biyografi, Dram, Komedi, Romantik

İki gerçek hikayeden yola çıkan film, farklı zaman dilimlerinde yaşayan ve kendi zaman dilimlerinde benzer mücadeler vermiş olan iki kadının hikayesini merkez alıyor. Zaman ve mekan olarak ayrı olsalarda hayatları iç içe geçen bu iki kadın, bizlere tutku ve cesaretle herşeyin başarılabileceğini gösteriyor.

Başrollerinde sinemanın yaşayan efsanelerinden Meryl Streep ve başarılı oyuncu Amy Adams'ın yer aldığı filmde komedi, dram, romantizm gibi farklı türler bir arada kullanılmış...

julie-julia-movie.jpg

yeni anketimizin hayırlı olsun kızlar :dance:

Deja vu onceden izlemiştim oyum Girdap gitti ...tesekkurler theshecim opuyorumnanaktan

fılmlerın cok guzel secmıssın canım
benım oyum da julıe&julıa ya gıttı

anaaaam theshem anket açmışşşş hihoyyyt bi tek dejavuyu izledim içlerinden :1rolleyes: müzikallere bayılırım ben de koyucaktım vazgeçtim son anda o yüzden oyum the boat that rocked'a gitti, tam benim tarzım bi filme benziyor umarım seçilir aiy çok şukarlar hepsi de opuyorumnanaktan

bir tek the boat that rocketi izlemedim oyum ona gidecek ama ben daha diğer filmleri izleyemedim yaa :((((((((((

oleyyyy yeni anket açıldı kaydirigubbakcemile2 ben aralarından bir tek Girdap ı izledim .Julie and Julia izleme listemde ztn siz tavsiye ettiğinizden beri bgn yarın izlerim onu :)" The Boat That Rocked " acayip ilgimi çekti daha öncede hiç duymamıştım beğeneceğimi zannediyorum bu yüzden oyum ona gitti. vereliniortak

Son düzenleme:
yeni anketimizin hayırlı olsun kızlar :dance:

Deja vu onceden izlemiştim oyum Girdap gitti ...tesekkurler theshecim opuyorumnanaktan
Girdap hiç reklamı yapılmamış, tesadüfen izlediğim bi film ve herkesin mutlaka izlemesi gerektiğini düşünüyorum boshayallersmile Bence bir ara mutlaka izle canım.
fılmlerın cok guzel secmıssın canım
benım oyum da julıe&julıa ya gıttı
Julie&Julia tam eğlencelik, çok keyifli bi film canım, seçilmese de (tok karnına :kedi:) izlemeni öneririm.
anaaaam theshem anket açmışşşş hihoyyyt bi tek dejavuyu izledim içlerinden :1rolleyes: müzikallere bayılırım ben de koyucaktım vazgeçtim son anda o yüzden oyum the boat that rocked'a gitti, tam benim tarzım bi filme benziyor umarım seçilir aiy çok şukarlar hepsi de opuyorumnanaktan
Yine hiç reklamına rastamadığım, dj arkadaşımın önerisiyle izlediğim bi film ama müthiş keyif almıştım, daha sonra araştırınca bir çok insanın da benimle hemfikir olduğunu gördüm, beğeneceğinizi umuyorum boshayallersmile
bir tek the boat that rocketi izlemedim oyum ona gidecek ama ben daha diğer filmleri izleyemedim yaa :((((((((((
Olsun canım, izlediğin zaman yorumlarsın.
oleyyyy yeni anket açıldı kaydirigubbakcemile2 ben aralarından bir tek Girdap ı izledim .Julie and Julia izleme listemde ztn siz tavsiye ettiğinizden beri bgn yarın izlerim onu :)" The Boat That Rocked " acayip ilgimi çekti daha öncede hiç duymamıştım beğeneceğimi zannediyorum bu yüzden oyum ona gitti. vereliniortak

Çok beğendiğim ama biraz kıyıda köşede kalmış filmlerden seçmeye çalıştım, biraz da şu anki ruh halimi yansıtmışım sanırım boshayallersmile
Julie&julia ve the boat that rocked eğlencelik, insana keyif verip rahatlatan, kafa boşaltan türden filmler, gülümseyen bi ifadeyle izliyosun genel olarak.
Dejavu detaylarını hatırlamadığım ama zamanında çok beğendiğim bi film. Hangisi seçilirse seçilsin beğeneceğinizi umuyorum.

oyum ızledıgım bır fılme gıdıcek vee Rock&#8217;n Roll Teknesi ,inşallah çıkar çok keyif almıstım opuyorumnanaktan

daha dıger fılmı ızlemedım ama bu aralar ne hüzün ne dram ne de korku ızlemek ıstıyorum boshayallersmile

aslında herkesin izlemediği filme oy vermesi gerekiyor. sonra izlenilen film çıktığında yorum gelmiyor , o hafta boşa gidiyor. sonuçta amaç yeni filmler keşfetmek boshayallersmile

oooo kızlar The Boat That Rocked 5 oy almıs sanırsam onu izleyecegiz ben simdiden indirmeye baslayım o zaman

yeni anket gelmiş. çok güzel tercihler the she.
Julie and Julia var tek elimde o yüzden onu seçeceğim.ama ilk filmi çok merak ettim. dejavuyu çok beğenmiştim.

aslında herkesin izlemediği filme oy vermesi gerekiyor. sonra izlenilen film çıktığında yorum gelmiyor , o hafta boşa gidiyor. sonuçta amaç yeni filmler keşfetmek boshayallersmile

evet ama ben bu fılme oy vermesem bıle bu fılm cıkıcaktı zaten : )

ızlemedıgım tek devaju vardı ,tek oyla cıkamazdı boshayallersmile

yeni anket gelmiş. çok güzel tercihler the she.
Julie and Julia var tek elimde o yüzden onu seçeceğim.ama ilk filmi çok merak ettim. dejavuyu çok beğenmiştim.
Teşekkürler mayalı, seçilen filmi de seversin umarım.
evet ama ben bu fılme oy vermesem bıle bu fılm cıkıcaktı zaten : )

ızlemedıgım tek devaju vardı ,tek oyla cıkamazdı boshayallersmile
Ya bi de ben izlediğim filmi tekrar izlemekten hiç hoşlanmam ama the boat that rocked kesinlikle öyle bi film değil, sadece biraz moral için, güzel müzik için, izlerken dinlenmek için bile tekrar tekrar izlenebilir. Ben de tekrar indirip izlicem bu vesileyle boshayallersmile

Julie & Julia ya oyum gitti
dejavuyu izlemistim ve cok begenmistimmm
emegine saglik kuzumm

kızlar çok koptum sizden kusura bakmayın.nihayet kendiliğinden torent çalışmaya başlamış(sanırım pandanın kullanımı bitmişti o bitince başlamış) eklediğim abyys new moon ve yukardaki ilk film inmiş.sabah farkettim. altyazı bulup bu hafta içi persepolisle beraber seyretmek istiyorum hepsini.kendime çeki düzen vermem gerek koptum gittim.

yaaa daha oylar bile tamamlanmamış :( TheShe canım herkesin oy vermesi senin için önemli değilse biz başlayalım filmi izlemeye ?

Prensesim benim için farketmez canım, son dönem takipte kimler kaldı bilmiyorum, ben de indirdim tekrar izlemek için bekliyorum :kedi: Size bağlıyım yani isterseniz izleyelim, bu saatten sonra da çok fazla katılım olmaz sanırım boshayallersmile

evet kızlar bence filmi izlemeye başlayalım çünkü kaç gün oldu

Back