sınavsız ikinci üniv

nebilimben

Guru
Kayıtlı Üye
12 Şubat 2012
2.959
3.465
merhabalar
ben yabancı dıl bolumu okudum mutercım tercumanlık fakat okudugum dılde bır ıs bulamadım
mezun oldum evlendım yıllarca mutsuz oldum
şimdi allahtan ingilizce biliyorum da o yönde bi işe girdim ama işimden de memnun değilim

29 yaşındayım
bana yeni bir meslek kazandıracak iş mezun olunca iş bulmam kolay olacak bir bölüm seçmek isitoyrum
yanı zevkımden okumayacagım yaralı olmasını istiyorumm

birde ilahiyat aslında kendı kendıme bıraz dusunuyorum ama 4 yıllık yok galıba pekı ıkı yıllık okusam ne gıbı bır faydası olur bana ?yada daha sonra 4 yıllıga gecıs oluyor mu ?nasıl gecebılırım?
yada baska bolum de olabılır
tavsıyelere ıhtıyacım var
ozellıkle benım gıbı okudugu bolume pısman olup yıllar sonra okuyan ve bunun karsılıgını gorenler varsa yazarlarsa cok sevınırım

merhabalar
ben yabancı dıl bolumu okudum mutercım tercumanlık fakat okudugum dılde bır ıs bulamadım
mezun oldum evlendım yıllarca mutsuz oldum
şimdi allahtan ingilizce biliyorum da o yönde bi işe girdim ama işimden de memnun değilim

29 yaşındayım
bana yeni bir meslek kazandıracak iş mezun olunca iş bulmam kolay olacak bir bölüm seçmek isitoyrum
yanı zevkımden okumayacagım yaralı olmasını istiyorumm

birde ilahiyat aslında kendı kendıme bıraz dusunuyorum ama 4 yıllık yok galıba pekı ıkı yıllık okusam ne gıbı bır faydası olur bana ?yada daha sonra 4 yıllıga gecıs oluyor mu ?nasıl gecebılırım?
yada baska bolum de olabılır
tavsıyelere ıhtıyacım var
ozellıkle benım gıbı okudugu bolume pısman olup yıllar sonra okuyan ve bunun karsılıgını gorenler varsa yazarlarsa cok sevınırım
4 yıllık üniversite mezunu iseniz 2 yıllık okuyunca kpss giremezsiniz illaki 4 yıllıga tamamlamaniz gerek.
2 yillik sosyal hizmetler okuyup dgs ile 4 tamamlama yaparsınız.
Yada işletme. Maliye Çeko uluslararası ilişkiler iktisat kamu yönetimi vs okursunuz. Başka bölümlerde var.4 yıllık sosyal hizmetler hariç.

4 yıllık üniversite mezunu iseniz 2 yıllık okuyunca kpss giremezsiniz illaki 4 yıllıga tamamlamaniz gerek.
2 yillik sosyal hizmetler okuyup dgs ile 4 tamamlama yaparsınız.
Yada işletme. Maliye Çeko uluslararası ilişkiler iktisat kamu yönetimi vs okursunuz. Başka bölümlerde var.4 yıllık sosyal hizmetler hariç.
Sağolun peki iki yılki diyelim sosyal hizmetler okudum ne iş yapılır mezun olunca pek de bilmiyorum bu bolunu iş bulnak kolay olur mu ? Ben KPSS ile bişe yapmak istemiyorum zaten
Bir de sosyal hizmetler 4 yıllık var mu ?
Yoksa da dgs ile geçince örgün mü okunuyor ?
Peki ilâhiyat hakkında bilginiz var mk
Bi sürü sordum ama kusura akmayın

Sağolun peki iki yılki diyelim sosyal hizmetler okudum ne iş yapılır mezun olunca pek de bilmiyorum bu bolunu iş bulnak kolay olur mu ? Ben KPSS ile bişe yapmak istemiyorum zaten
Bir de sosyal hizmetler 4 yıllık var mu ?
Yoksa da dgs ile geçince örgün mü okunuyor ?
Peki ilâhiyat hakkında bilginiz var mk
Bi sürü sordum ama kusura akmayın
Sosyal hizmetler 4 yıllık var.ya ygs ile alıyor yada 2 yıllık okuyup yine sinavla dgs ile 4 yilliga tamamlama yaparsınız. 2.universite kapsamında yok.
Ygs ile anadolu universitesi acikgretim Fakültesi 4 yıllık sosyal hizmetler taban puani 353.
Erzurum Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi 4 yıllık sosyal hizmetler taban puani 300 civarı 306 falan da olabilir.

Sosyal hizmetler 4 yıllık var.ya ygs ile alıyor yada 2 yıllık okuyup yine sinavla dgs ile 4 yilliga tamamlama yaparsınız. 2.universite kapsamında yok.
Ygs ile anadolu universitesi acikgretim Fakültesi 4 yıllık sosyal hizmetler taban puani 353.
Erzurum Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi 4 yıllık sosyal hizmetler taban puani 300 civarı 306 falan da olabilir.
Yok ben ygs ye girmeyecegım
Sunacağız istiyorum açıktan okumak isyorum
Cevap yazdığınız için sağolun
Peki siz iki yıllık ya da dört yıllık avantajlı bir bölüm olarak ne önerirsiniz bana?
Şimdiye kadar mutsuz olacağına oluşaydın biterdi
Bu sene mutlu olmak istiyorum
Hep de size soruyorum ana kimse de yazmıyor sizden başka

Yok ben ygs ye girmeyecegım
Sunacağız istiyorum açıktan okumak isyorum
Cevap yazdığınız için sağolun
Peki siz iki yıllık ya da dört yıllık avantajlı bir bölüm olarak ne önerirsiniz bana?
Şimdiye kadar mutsuz olacağına oluşaydın biterdi
Bu sene mutlu olmak istiyorum
Hep de size soruyorum ana kimse de yazmıyor sizden başka
2 yıllık olarak sosyal.hizmetler okursunuz. Adalet okursunuz. Kpss düşünmüyor musunuz zaten.
4 yıllık ta işletme. Maliye.Çeko. Uluslararası ilişkiler. Iktisat. Kamu Yönetimi. Edebiyat. Tarih. Sosyoloji. Olabilir
En Çok tercih edilen işletme ve kamu yönetimi diyebilirim.

O okypete sızden rıca etsem konumu bır ıkı gun de olsa bır derdım var bolumune tasır mısınız
orda daha cok kısı gorur
bu konu benım ıcın onemlı de

ingilizce ya da arapça öğren. bi yerde tercümanlık yaparak iyi paralar kazanabilirsn

O okypete sızden rıca etsem konumu bır ıkı gun de olsa bır derdım var bolumune tasır mısınız
orda daha cok kısı gorur
bu konu benım ıcın onemlı de

Kurallar geregi yanlis bolumlere acilan konular, ilgili alt basliklara tasinir.
Gordugumuz konulari ilgili alt basliklara tasiyoruz..
Konunuz bu bolumde, yani dogru yerdedir.
Tesekkurler , O okypete

+ ilgili alt basliga da tasinmistir

2 yıllık olarak sosyal.hizmetler okursunuz. Adalet okursunuz. Kpss düşünmüyor musunuz zaten.
4 yıllık ta işletme. Maliye.Çeko. Uluslararası ilişkiler. Iktisat. Kamu Yönetimi. Edebiyat. Tarih. Sosyoloji. Olabilir
peki iki yıllık yada 4 yıllık siizn tavsiyeniz nedir ?
kimse bişe yazmamıs ya burada konum da görülmüyor
siz bilginiz varsa yardımcı olur musunuz
ozelden yazacaktım ama yazamadım

sizce ben hangı bolumu okusam ıyı olur ?

birde ilahıyat ıkı yıllık var heralde
daha sonra dgs ıle gecınce örgün mü oluyor yıne acıktan devam edılmıyor mu ?
bırde acaba arapca derslerı varmıs yoksa yapamaz mıyım zor mu gelır
nıyetım aslında ogretmen olmayı cok ısterdım

ben zaten ingilizce biliyorum
ama öyle söylediğiniz gibi olmuyor cevırıyle buyuk paralar kazanılmıyor
marmara bölgesinde araplar bi hayli gayrimenkul alıyolarmış duydugum kadarıyla bi gayrimenkul firmasına ya da inşaat firmasına girebilirsin. hem muhasebeye bakıp hemde çevirmen olursan 3-4 bin alırsın diye düşünüyorum. az mı ?

birde ilahıyat ıkı yıllık var heralde
daha sonra dgs ıle gecınce örgün mü oluyor yıne acıktan devam edılmıyor mu ?
bırde acaba arapca derslerı varmıs yoksa yapamaz mıyım zor mu gelır
nıyetım aslında ogretmen olmayı cok ısterdım
Açıköğretim ilahiyat kendi alanında tamamlama yok acikogretim de.
Uzaktan eğitim ve örgün var ilitam.

Yorumları okudum, anladığım kadarıyla şu anda bir bölüm okumuyorsunuz? Sınavsız ikinci üniversite, aynı anda 2 üniversite okumak anlamına geliyor, yani bir yerde şuan okuyup da açıktan da sınavsız olarak ikinci bir yere kayıt yaptırabilirsiniz anlamına geliyor.

Mart gibi YGS sınavına girip açıktan bir bölüm için tercih yapmanız gerekiyor yani.
Sınava girmesine gerek yok.
2.universite üniversite mezunları ve üniversite öğrencileri için geçerli.
Arkadaş üniversite mezunu ve 2.universite kapsamında sınavsız olarak okuma hakkına sahip.

Birçok kişide okuyor böyle.
Anadolu Üniversitesi 2.universite yazın 1.sırada çıkar madde madde açıklamış arkadaş sınavsız okuyabilir. Ayrıca diğer 2 üniversite olan erzurum Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi ve İstanbul Üniversitesi Açıköğretim Fakültesine kayıt yaptirabilir.

Son düzenleme:
Yorumları okudum, anladığım kadarıyla şu anda bir bölüm okumuyorsunuz? Sınavsız ikinci üniversite, aynı anda 2 üniversite okumak anlamına geliyor, yani bir yerde şuan okuyup da açıktan da sınavsız olarak ikinci bir yere kayıt yaptırabilirsiniz anlamına geliyor.
Sınavsız 2.universite üniversite mezunu ve üniversite ogrencilerine verilen hak. Tekrar sınava girmeye gerek yok.

X