sınav stresi.. (okursanız mutlu olurum..)

Canım benim sen insanlara saglik vercem diye sağlığından olmuşsun. Varsın kal sınıfta okul uzasın senden değerli değil ki

Kiz herkes bu direksiyon sınav kaygısını yasiyo ama zaten birden ogrenilmiyo ki hiçbişey ben şey demiştim kendime şuan başımdaki hocalarda bu yollardan geçti onlarda zorlandı ben de geccem şimdi dua oku bol bol sinavdan önce

Okulun bir yıl uzaması sizin sağlığınızdan çok mu önemli Allah aşkına?
Hem ailenizle paylasin niye kıyıda köşede agliyorsunuz?
Size bu kadar guzel çocukluk yaşatmış bir anne, baba sınav kaygısıyla bunları yaşadığınızi ve onlarla paylaşmaya utandiginizi duysa bence daha çok üzülürler.
Duzeltebileceginiz şeyler için çabalar elinizden geleni yaparsınız duzeltemeyeceginiz şeyler için de kahrolmaya gerek yok.
Terapi deneyin.
Sakinlesmezseniz ilaci kabul edin.
Beyninizin biraz formata ihtiyacı var.
Bu kadar yük fazla gelmiş ve fiziksel reaksiyonlar gösteriyor.
Siz bizden daha iyi bilirsiniz.
Bir de bol bol yürüyün ya da koşun.
Kafanız boşalsın.

Son düzenleme:
Tek bir sorunun var başarısız olma kaygısı. Bu sadece senin kendi kendine ürettiğin bir kaygı. Elinden geleni yaptığına inanıyorsan gerisi önemli değildir. Sorumluluklarını yerine getirirsen, çalışma zamanlarını ertelemezsen başarırsın. Buna çok benzer bir şey yaşadım. Üniversite birinci sınıfta. Kaygıdan ve korkudan kitap yüzü görmek istemiyordum. Okulu bırakmayı bile düşündüm. Ama okumaktan başka çarem olmadığını anlayıp, ertelemekten vazgeçip, korkularımla yüzleşince her şey çorap söküğü gibi geldi. Sonuç; üniversiteyi bölüm birincisi olarak bitirdim. Sonra aynı kaygıyı KPSS için yaşadım. Nitekim 30.000 mezunu olan bir bölüm ve yılda 250-300 kişi alınıyordu. Aynı şekilde kendimi telkin edip alanımda 51. olup atandım. İnan bana korkularının üzerine gidip, elinden geleni yapınca için rahatlıyor. Sonrasında da başarı kendiliğinden geliyor. Şu an yaşadığın sadece yanılsama ve kendine bahane üretme. Beni yanlış anlama. Sadece yaşadığım duruma çok benzediği için söylüyorum. Ben de bahane üretiyordum çünkü. Sonuçta ya bu deveyi güdeceksin ya da bu diyardan gideceksin. Başka çaresi yok.

Allah yardımcınız olsun .
teşekkür ederim, hepimizin..

her gün hatta her an aileme vereceğim zararlara üzülüyorum.. aile dostumuz olan bir hocamızla görüşmüştük bu konuyu. yaptığım en büyük fedakarlığı sormuştu.
inanın, ailemi üzmemek için intihar etmiyorum, diyemedim. ne kadar sağlıksız bir his, diye düşünüp söyleyemedim.
fakat içeride hissettiğim şey tam olarak bu..

hani labirentin içindeyken gördüğümüz şeyler sadece duvarlardır. çıkışı görebilmek için yukarıdan bakabilmeliyiz. elimde olmadan duvarların arasında buluyorum kendimi
antidepresan konusunda da haklısınız..

çok teşekkür ederim.. yazınızı okurken gözlerim doldu çok teşekkür ederim

Doktora yapıyorum. Hayatımda hiç bir eğitim seviyesinde zorlanmadım. Tüm eğitim hayatımda belki bir dersten kalmışımdır. Ama ben de çok sıkıntılı bir öğretim görevlisine denk geldim bu dönemki dersimde. Öyle bir anksiyete atağı geçirdim ki bir kaç hafta evvel bir hafta boyunca hafif sakinleştiriciler almadan uyuyamadım. Ailemle konuşamadım o kadar içim sıkıldı ki her gece saatlerce ağladım. Sonra bir gün o kadar kötü oldum ki sesim titreyerek anneme söyledim. Kadın öyle korkmuş ki başka bir şey oldu sandım bu muydu derdin dünyanın sonu mu yani dedi. Bazen takıldığımız engellere dünyanın sonu muamelesi yapıyoruz içinden o kadar çıkamıyoruz ki sorundan bir şekilde kaçmak çok daha kolay geliyor. Çok polyana vari olacak ama gerçekten hayat kısa. Hiç bir şey sizin ruh sağlığınızdan önemli değil.ben tıp kazanıp tusta bir hastaneye yerleşip bir sene çalışıp mesleği bırakan başka bir bölüm okumak için sınava giren insanlar tanıdım. 4 senelik bölümü 10 senede okuyup bölümüyle tamamen alakasız işler yapan insanlar tanıdım. Sınıfta kalın varın daha çok gençsiniz. Aileniz size neler vermiş bir sınav geçemediniz bir sınıfta kaldınız diye tüm değeriniz bunun üzerinden mi belirleniyor. İnsan okuduğu okuldan geçtiği sınavdan ibaret değil. Biraz rahat bırakın kendinizi gerçekten değmez. Hepimiz bir gün toprağa gireceğiz zaten o zamana kadar iyi anılar biriktirmek önceliğiniz olsun.

Ben de okul zamanı cok ağır şeyler yaşadım bu kadar olmasa da. Sadece terapi ile devam ettiremez misin psikiyatrist ile olan görüşmelerini?

Ben de anneyim canim.
Cocuklarimin bugunleri de yakindir,boyum kadarlar.
Sana anne cephesinden bildireyim,annen her daim yaninda olur canim.
1 yil okulun uzasa neden uzulsun?
Sen okulu birakmadin,kotu aliskanliklara bulasmadin,sadece elinden geleni yapiyorsun.
Bolumunuz kolay bir bolum degil.
Oglum muhendislik,kizim 2 yillik bir okul hedefliyor.
Ikisinin de arkasindayim,ne sen de abin gibi yap derim,ne de abisi okulu uzatsa uzulurum.
Biz sizin her daim yaninizdayiz.
Ha,oglumun bir arkadasinin annesi,aman sinavdan iyi puan al,yoksa arkadaslarimin onune cikamam diyordu,annen eger onlardan degilse tabii.
Benim tek dusturum,"elinden geleni yap,sonucunu basin dik gogusle"
Cogu anne gibi...

Bu sene olmazsa seneye mezun olursun . Hiç dert etme . Hem 65 yaşına kadar çalışacaksın . Bir yıl geç başla işe . Yeter ki sen sağ ve sağlıklı ol . Mutlu ol , huzurlu ol panik yapınca da seneye bir daha okurum de geç . Ailen arkanda ....
Biz de buradayız . Sen pırıl pırıl bir gençsin . Sakince çalış , o okuldan birleri mezun olmuş sen de mezun olursun .

Öğretmenim ve bir öğretmen gözüyle doktor birisine sanırım akıl veremem ama şunu söyleyebilirim. Bugüne kadar sınavlara hazırladığın öğrencilerimin hepsine söylediğim iki ifade var. " Sizi mutlu edecek olanı yapın. Ve " hiçbir şey sizden önemli değil. " gerçekten öyle değil mi? Söyler misiniz? İnsan hayatından önemli tek bir şey daha söyleyin. Bir daha gidince geriye gelmeyecek tek şey insan hayatıdır. Giden sevgili gelir, yapılmayan hayaller yapılır, sınav kazanılır, okul okunur, affetmediğin insanlar affedilir... Ama insan hayatı bir daha geri gelmez önce aklınızdan bunları atın. Okuldaki hocaların bazıları evet sonradan görme oluyorlar kendiniz bilmez oluyorlar. Hiç unutmuyorum. Bir hocamız dersimden geçmek zordur. Hadi geçin görelim demişti. Hayatımda duyduğum en iğrenç ifade. Böbürlenmeyr bakar mısın? Halbuki öğretmen yetiştiriyorsun vr ona ders anlatıyorsun ve sınavından kimse geçemiyor diye övünüyorsun. Bu nedir? Ölçmeye aykırıdır ve bir eğitimci bunu bilmelidir. Hedef nedir? Belli kurallarda belli öğrenci yüzdesi başarılı olmalıdır. Bunu neden söylüyorum. Eğitim fakültesinde bunu yapanlar tıpta neler yapar. O yüzden takmayın. Onların bazıları egolarıyla yaşıyor. Önemliler mi? Hayır. Önemli olan sensin. Ya çok rahatsız ediyorsa seni mutlu edeni yap. Ailen sen mutlu olursan mutlu olur. Gerisi boş

günaydın
kusura bakmayın biraz geç dönüş yaptım
çok haklısınız siz de. çalışma tekniğim yanlış. aşırı detaylandırıyorum, tam bir bilgi arsızıyım. stresle de tamamen çorba oluyorum.
mekanizmasız yapamıyorum ancak hocalar kendi cümlesinde slaytında bile görünmeyen o küçücük kelimeyi soruyorlar. haliyle daha bu evrede dershanelerden burs alırken komiteye gelince dökülüyorum.
ne moral kalıyor ne motivasyon

ve dediğiniz gibi başarısızlıktan fena halde korkuyoruz.. korkuyorum..
bir kere yenilgi alınca (aldığım o kötü not beni mahvetti.. kendi kendimi mahvettim) savaş meydanına er cesaretiyle çıkmak daha zor oluyor

sözlülerde kendimi ifade edebilirim diye umut ediyorum, mesleki sınavlarımız da oluyor işte ufak tefek şeyler laboratuvar istemi/anamnez alma gibi ya da ufak sözlüler, bunlarda sorun yaşamıyor(d)um.
gerçi şu saatten sonra sınav kurgusu olan her şey nabzımı ikiye katlayabiliyor..

önerileriniz çok kıymetli hocam. çayı bugün almaya gideceğim. hazır satılanlardan mı olmasını tavsiye edersiniz, aktardan mı alayım?
yoğunluğunuz arasında sizi de yormuş oldum kusura bakmayın..
çok teşekkür ederim her şey için

hocam başka bir okuldayım
artık düşü notu geçtim savaş açtığım tek şey sınıfta kalma korkusu.. ve ne yazık ki her sene sınıf mevcudunun yarısını tekrara bırakmakla övünen bir okuldayım.
mezun olana kadar psikolojim ne durumlara gelir bilmiyorum.
yurtdışı hayallerim vardı. 10 sene sonra neredesin deseler içeceğim kahve çeşidine kadar detaylı planım olurdu.
aylardır mücadelesini verdiğim bu hisler yarınımı kararttı ya da beni ruhsal miyop yaptı.
zamanının türkiye birincisi öğrencisinin geldiği hale bakın..
tüm işlevini yitirmiş eski bir eşya gibiyim, vah..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…