Canim soylediklerinde haklisin. Bana kalirsa sistem degisir mi ne olur nasil olurlari dusunmek de seni strese sokmus. haksiz da sayilmazsin strese girmekte. Ama su an bu sinava sadece basaramama korkusuyla yaklasiyorsun. Ya yapamazsam hatta kesinlikle su puani yapamam Istanbul universitesini kafadan sildim diyerek zaten kendi onune bir bariyer kurmussun engeller koymussun. Sen inanmazsan zaten yapamazsin. Onunde koca 2 yil var! Dershane ortamini sevmemenin nedenleri ne? Sevmiyosan da oraya sadece ders calismak icin gittigini hedeflerine ulasmak icin bunu yapmak zorunda oldugunu dusun ve git bence. 2 yil sonra keske gitseydim demekten cok cok daha iyidir.
Ama ben herseyden once bu sinava bakis acini degistirmen gerektigini dusunuyorum. Neden yapamayasin? Sinav sistemi degisiyorsa bile butun herkes icin degisiyor. Onlar nasil adapte oluyorlarsa sende daha iyisini yapmaya calismalisin. Negatif dusunceleri at kafandan. Ve hayalin istanbul universitesi ingilizce ogretmenligiyse onu koy kafana o sekilde calis. Olmadi mi o zaman da kismet. Neresi olursa oraya gidersin. Ama kendi onune engeller koyma. Herkes istedigi zaman herseyi basarabilir.
Hersey seninle baslar kitabini okumani tavsiye ederim. (ben bir arkadasima verdim geri getirmedi onu her okudugumda kendime guvenim gelir daha cok calisirdim) Benimde hedefim tip bu sene kazanamadim tekrar calisiyorum. Evet zor ama imkansiz degil. Ayni sey senin icinde gecerli. Allah gonlundekini versin ins