• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sınav Kaygısı

SunriSevgi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Eylül 2012
10
2
36
11.sınıfa geçiyorum ve yabancı dil bölümündeyim.Düz lisedeyim.Malum 2 sene sonra sınav var.Sanırım üniversite sınavından korkuyorum.Bu sınav insanda stresten başka bir duygu bırakmadı bence.Hayatının 5 şıkka bağlı olması çok saçma.2014 yılında üniversiteye giriş sistemi değişiyormuş.Ben neye göre çalışacağım? Daha ilkokuldan itibaren her sene her sene yapılan sınavlar, çocukların çocukluklarını yaşamalarına izin vermediği gibi aynı zamanda tamamen para endeksli kurumların ekmeklerine yağ sürüyor.Okullar aslında yararlanmasını bildikten sonra çok yardımı dokunan yerler, çoğu kişi buna inanmasa da. Fakat, sınavlara hazırlamak için yeterli alt yapıya sahip değil okullarımız. Ders programları uysa da, test yapmaya gelince pratik yapmaya gelince çuvallıyor okullarımız. Sağolsun Eğitim Bakanlığı da çok güzel bir şekilde velilerin ve öğrencilerin ayaklarına pranga vurup herkesi dershanelere mahkum etti. Dershaneye gitmeden bir öğrencinin üniversite kazanması neredeyse imkansız haline geldi.

Yabancı Dil bölümünde olduğum için 80 sorunun en az 70 sorusunu doğru yapmam gerekiyor ki iyi bir yeri kazanayım.Sözel bölümün ders sorularını da cevaplamak zorundayız.Zaten en kötü sözel bölümünden meslek seçerim.Yabancı dil alanında ; İngilizce Öğretmenliği yahut İngiliz Dili ve Edebiyatı Öğretmenliği istiyorum.Sözel alanında ise ; Tarih Öğretmenliği ya da Radyo/TV.
İngilizce Öğretmenliği puanı o kadar yüksek ki onu tutturamamaktan korkuyorum.En düşük puan Kocaeli Üniversitesi ile 410 ile başlıyor.İstediğim üniversite ise İstanbul Üniversitesi puanı 493. Kafadan bir kere İstanbul Üniversitesini sildim.Bu puan için kendime güvenmiyorum.Tabii bu puan önümüzdeki sene değişecek.

Korktuğum için ders programı hazırladım,kaynak kitaplar aldım.Dershaneye gitmemi istiyor ailem fakat ben dershane ortamını sevmiyorum.Sizce gitmeli miyim ve bu tip stresler ya da korkular sizde de var mı?

Canim soylediklerinde haklisin. Bana kalirsa sistem degisir mi ne olur nasil olurlari dusunmek de seni strese sokmus. haksiz da sayilmazsin strese girmekte. Ama su an bu sinava sadece basaramama korkusuyla yaklasiyorsun. Ya yapamazsam hatta kesinlikle su puani yapamam Istanbul universitesini kafadan sildim diyerek zaten kendi onune bir bariyer kurmussun engeller koymussun. Sen inanmazsan zaten yapamazsin. Onunde koca 2 yil var! Dershane ortamini sevmemenin nedenleri ne? Sevmiyosan da oraya sadece ders calismak icin gittigini hedeflerine ulasmak icin bunu yapmak zorunda oldugunu dusun ve git bence. 2 yil sonra keske gitseydim demekten cok cok daha iyidir.

Ama ben herseyden once bu sinava bakis acini degistirmen gerektigini dusunuyorum. Neden yapamayasin? Sinav sistemi degisiyorsa bile butun herkes icin degisiyor. Onlar nasil adapte oluyorlarsa sende daha iyisini yapmaya calismalisin. Negatif dusunceleri at kafandan. Ve hayalin istanbul universitesi ingilizce ogretmenligiyse onu koy kafana o sekilde calis. Olmadi mi o zaman da kismet. Neresi olursa oraya gidersin. Ama kendi onune engeller koyma. Herkes istedigi zaman herseyi basarabilir.

Hersey seninle baslar kitabini okumani tavsiye ederim. (ben bir arkadasima verdim geri getirmedi onu her okudugumda kendime guvenim gelir daha cok calisirdim) Benimde hedefim tip bu sene kazanamadim tekrar calisiyorum. Evet zor ama imkansiz degil. Ayni sey senin icinde gecerli. Allah gonlundekini versin ins:16:

Canim soylediklerinde haklisin. Bana kalirsa sistem degisir mi ne olur nasil olurlari dusunmek de seni strese sokmus. haksiz da sayilmazsin strese girmekte. Ama su an bu sinava sadece basaramama korkusuyla yaklasiyorsun. Ya yapamazsam hatta kesinlikle su puani yapamam Istanbul universitesini kafadan sildim diyerek zaten kendi onune bir bariyer kurmussun engeller koymussun. Sen inanmazsan zaten yapamazsin. Onunde koca 2 yil var! Dershane ortamini sevmemenin nedenleri ne? Sevmiyosan da oraya sadece ders calismak icin gittigini hedeflerine ulasmak icin bunu yapmak zorunda oldugunu dusun ve git bence. 2 yil sonra keske gitseydim demekten cok cok daha iyidir.

Ama ben herseyden once bu sinava bakis acini degistirmen gerektigini dusunuyorum. Neden yapamayasin? Sinav sistemi degisiyorsa bile butun herkes icin degisiyor. Onlar nasil adapte oluyorlarsa sende daha iyisini yapmaya calismalisin. Negatif dusunceleri at kafandan. Ve hayalin istanbul universitesi ingilizce ogretmenligiyse onu koy kafana o sekilde calis. Olmadi mi o zaman da kismet. Neresi olursa oraya gidersin. Ama kendi onune engeller koyma. Herkes istedigi zaman herseyi basarabilir.

Hersey seninle baslar kitabini okumani tavsiye ederim. (ben bir arkadasima verdim geri getirmedi onu her okudugumda kendime guvenim gelir daha cok calisirdim) Benimde hedefim tip bu sene kazanamadim tekrar calisiyorum. Evet zor ama imkansiz degil. Ayni sey senin icinde gecerli. Allah gonlundekini versin ins:16:

Bir arkadaşım hedefini koyduğun üniversitenin fotoğrafını panona as dedi ve öyle yaptım.Bunun için çalışacağım.Dershaneye gideceğim ama dershaneye gelen öğrencilerin %60'ı dersi sabote etmek için her şeyi yapıyor ve bu en nefret ettiğim durum.Dershaneye öğrenmeye gidersin,engellemeye değil.Sanırım en iyisi negatif düşüncüleri hiç düşünmemek.Çok teşekkür ederim ;)

Bir arkadaşım hedefini koyduğun üniversitenin fotoğrafını panona as dedi ve öyle yaptım.Bunun için çalışacağım.Dershaneye gideceğim ama dershaneye gelen öğrencilerin %60'ı dersi sabote etmek için her şeyi yapıyor ve bu en nefret ettiğim durum.Dershaneye öğrenmeye gidersin,engellemeye değil.Sanırım en iyisi negatif düşüncüleri hiç düşünmemek.Çok teşekkür ederim ;)

guzel soylemis. benimde aklima geliyo motivasyonum azaliyo bazen cunku o zaman da endisem artiyo. Dershane hakkinda da soylediklerin dogru arkadas cevreni oraya ders icin gidenlerden olustur. Tatli bi rekabet bile yaratabilirsiniz hiziniza hiz katar. Ben hep en onde otururum. arkada donen sohbetten ders dinlemek ne mumkun... :) Ins. kazanirsin canim ya dusuncelerin negatif ama baya istekli gorunuyosun. Buraya bu konuyu acman bile onu gosteriyo. Ha gayret! bizde basaricaz ins :15:

guzel soylemis. benimde aklima geliyo motivasyonum azaliyo bazen cunku o zaman da endisem artiyo. Dershane hakkinda da soylediklerin dogru arkadas cevreni oraya ders icin gidenlerden olustur. Tatli bi rekabet bile yaratabilirsiniz hiziniza hiz katar. Ben hep en onde otururum. arkada donen sohbetten ders dinlemek ne mumkun... :) Ins. kazanirsin canim ya dusuncelerin negatif ama baya istekli gorunuyosun. Buraya bu konuyu acman bile onu gosteriyo. Ha gayret! bizde basaricaz ins :15:

Peki bir şey diyeceğim.Yabancı Dil bölümünün öğrencisi direk İngilizce eğitim veren dershaneyi mi seçmeli yoksa herhangi bir dershanenin yabancı dil bölümüne mi gitmeli.Mesela ismini vermeyeyim X dershanesi Yabancı Dil bölümünün tüm derslerini + matematik veren dershanesine mi gitmeliyim?

canım dediklerinde cok haklısın suan aynı bende senin yasadıgın kaygıyı yasıyorum knedimi cok kötü hissediyorm. bende dershaneye gitmedim hem maddi sorun vard hemde sanırım yapamamktan düşük puan getirmekten korktum bu arada bende 11.sınıfım sınav sisteminin değişeceği konusuluyo ve bu bizde daha cok strese yol acıyo benimde istediğim bölüm psikoloji ve yapmam gereken puan 450 . Tm yim ama sayısal derslerim hiç iyi değil ve bu yüzden cok korkuyorumm :50:

Back