Doğuma Hazırlık Şimdiden isim sorunu

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
Aslında Türkçe sandığımız çoğu isim Arapça Arapça sandığımız bazi isimler de Türkçe ama evet kiz ismi fazla yok
Biz de esimle ayni sizin gibi dusunup kizimizn ismini Gokce koyduk 😊 bizm cok hosumuza gidiyor cogu kisi de begeniyor ama cok da umrumuzda degil bazilari hmm gokce nerden akliniza geldi ki diye burun kiviriyor ben de cok arastrdik cok begenerek koyduk diyorum, zaten anlamayan anlamiyor ayni size dedikleri gibi ima ediyorlar ama hic de umursamiyorum

Biz de esimle ayni sizin gibi dusunup kizimizn ismini Gokce koyduk 😊 bizm cok hosumuza gidiyor cogu kisi de begeniyor ama cok da umrumuzda degil bazilari hmm gokce nerden akliniza geldi ki diye burun kiviriyor ben de cok arastrdik cok begenerek koyduk diyorum, zaten anlamayan anlamiyor ayni size dedikleri gibi ima ediyorlar ama hic de umursamiyorum
Cok guzel bir isim soylenisi de cok guzel

Nasıl olacakmış ölünce?
Adın ne? ×××. Yaz kızım buna bir sürü günah latince kökenli bu isim..
Senin adın ne? Yyy. Ohh be canımın içi arapça isim gelmiş :KK48:

Siz niye dinliyorsunuz ki onları. Koyacağınız ismi söyleseniz kökenini bilecekler sanki.

Bir de bu benim genel gözlemim, çok çocukla ve ergenle çalıştığım için bu gözlemi yapabilecek yeterlilikte görüyorum kendimi :) Gözlemlediğim şu: peygamber isimleri, evliya isimleri gibi isimler konulan çocuklar (özellikle Muhammed isimliler) daha saldırgan, küfürbaz, kötü alışkanlıklara bulaşmış oluyorlar. Muhtemelen dini hassasiyeti olan bir aile koyuyor bu isimleri ve çocuğun da dine ekstra hassas olması bekleniyor ancak çocukta ters tepiyor. İsmin ağırlığını mı kaldıramıyor nedir, isimlerin verdiği bir ağırlık da oluyor cidden.

Dipnot: İstisnaları vardır muhakkak. Bunu alıntılayıp da "Dayımın oğlu var ismi Muhammed, ÖSS Türkiye 1.si oldu şu an MIT'de bilgisayar mühendisliği okuyor" falan demeyin nolur. Kimse için genellenemez zaten bu söylediğim.

Ayni seyi bende fark ettim. Cünkü çogu muhafazakar ailelerde erkege daha çok "hak" veriyorlar. Yani simartiyorlar. Cocuklar kural bilmedigi için sonuç hüsran oluyor. Yani bu isim kaldirmak ile alakali degil bece

Bütün Arapça isimlerden nefret ediyorum. Kendi adım da dahil. Herkesin kendi inanışı ama bir inanç sizi özbenliğiniz ve kültürünüzden alıkoymamalı. Hem kızımın hem de oğlumun ismi Türkçe. Biz eşimle sevgiliyken karar vermiştik kızımın adına. Ve öncelikli kriterimiz Türkçe olmasıydı.

Siz de gönlünüze göre bir isim koyarsınız. Daha çok zamanınız var. Taşıyan siz, acısını çeken siz, büyütecek olan da sizsiniz. Kimin ne dediğinin hiç önemi yok. Sağlıcakla kucağınıza alın.

Yanlis hatırlamıyosam daha onceki bi konuda hamile kalmaya çalışıyodunuz. Özel değilse herhangi bi kür filan mı yaptınız bende bi çare arıyorum çünkü kendime

Yanlis hatırlamıyosam daha onceki bi konuda hamile kalmaya çalışıyodunuz. Özel değilse herhangi bi kür filan mı yaptınız bende bi çare arıyorum çünkü kendime
İnofolic combi diye bi folik asit kullandim normalde pcolular kullaniyormus ama yumurta gelistirici ozelligi olduğu icin kullandim bende gunde 1 tane ictim adetle birlikte baslayip 10 12 gun kadar ictim pahali cunku biraz

İnofolic combi diye bi folik asit kullandim normalde pcolular kullaniyormus ama yumurta gelistirici ozelligi olduğu icin kullandim bende gunde 1 tane ictim adetle birlikte baslayip 10 12 gun kadar ictim pahali cunku biraz
Tesadufe bak bende bu ay başladım o ilaca

ya bi de bi sürü insan var ben bilmiyorum ki hangisi türkçe hangisi arapça karışmış hepsi birbirine zaten, kimsenin de çok bildiğini sanmıyorum. cumhurbaşkanının torununun ismi aybüke mesela... tamamen öztürkçe.
ama öztürkçe isim koyacağım asla arapça olmayacak diye söyleyince neredeyse yavrum günaha girecek tepkisi veriyor insanlar :KK70:
Biz okan koyucaz deseniz demezler ki yok bu Kuran'da geçmiyor diye.
Öyle olmuyor. Adını ne koyacaksınız yada adı ne diye soruluyor önce. Adını x koyucam diyorsunuz hemen arkasından anlamı ne soruduyla olanlar oluyor 😅

Bana gore ismin anlaminin guzel olmasi onemli yoksa kokeninin ne oldugu benim icin onemli degil. Bir ara herkes kizina Aleyna ismini koydu Kuran'da geciyor diye. Kuran'da geciyor ama anlami 'uzerine olsun' dan baska hicbir sey degil. Eee bu da Arapca ama o bicim Arapca. Bir de bir isimler koyuyorlar neymis anlami cennetteki son yagmur damlasi imis, yok cennetteki agacmis, irmagin ismiymis, cennet kapisiymis. Cogu da dogru degil. Resmen komedi. Hesap o hesap yani. Anlami guzel olsun da ne olursa olsun.

Geçenlerde annemin bir tanıdığının kızına rastladık. Yeni doğum yapmış. Bir kızı olmuş. Maşallah Allah bağışlasın filan dedik. Kadın övüne övüne dedi ki ayy 9 ay boyunca hep isim düşündük sonunda bulduk çok anlamlı bir isim koyduk dedi. Bebeğin ismi ne olsa beğenirsiniz? Buğlem Efsa. Buğlem cenneti müjdeleyen melek demekmiş Efsa da cennetteki ırmaklardan birinin adıymış(!)Ben o anda kahkaha atacaktım annem kolumu tuttu. Ne saçma sapan isimler ya.

Geçenlerde annemin bir tanıdığının kızına rastladık. Yeni doğum yapmış. Bir kızı olmuş. Maşallah Allah bağışlasın filan dedik. Kadın övüne övüne dedi ki ayy 9 ay boyunca hep isim düşündük sonunda bulduk çok anlamlı bir isim koyduk dedi. Bebeğin ismi ne olsa beğenirsiniz? Buğlem Efsa. Buğlem cenneti müjdeleyen melek demekmiş Efsa da cennetteki ırmaklardan birinin adıymış(!)Ben o anda kahkaha atacaktım annem kolumu tuttu. Ne saçma sapan isimler ya.
Ikisi de soylemesi zor isimler cocuga yazik

Cinsiyeti ilk öğrendiğimde kendim koydum.
Kİmsenın ne dediği ne düşündüğü umrumda dahi değil .
Benım kızım istediğim gibi seslenirim ..

Ikisi de arapça diye uydurulan isimlerden buglem diye bir melek kesinlikle yok efsa da arapça ama büyülü demek :deli:

Oğlun ve kızımın iki ismi de aynı ama karakterleri 180 derece zit hani etkiliyordu isim karakteri :KK51:

Evet isim düşünüyor musunuz soruları gelmeye başladı düşünüyoruz ama karar vermedik öz Türkçe bir isim koymayı düşünüyoruz diyorum. Gelen tepkiyse şöyle vov vov vovvv olmazzz arap kökenli olmalıymış çünkü diğer hayatında öyle seslenilecekmiş. Bende diyorum ki biz arap mıyız? Neden Arapça bir isim koyayım? Gidip İngilizce Fransızca Almanca bir isim koymak ne kadar yanlışsa Arapça koymakta öyle.
Düşündüğümüz isimler de öyle sacma isimler değil tanınmış tarihte ismi gecen Türk kadin ve erkeklerin isimleri. Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz?
çok doğru düşünüyorsunuz bence, insanların fikirlerine neden bukadar önem veriliyor, anlamıyorum...

X