Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Hayır “Arapça kökenli” olsun diyorlar dedi. Arapça da neticede bir dil.Ismi ile cagrilacak demis soruyu soran arkadas, dini isim olsun istiyorlar anladigim kadariyla
Hiç o açıdan düşünmemiştik. Allahtan sıkıntı yok söylüyor adını buarada Umaylarımızın Doğum tarihleri yakın sanırım :) 2019 Nisan doğumlu kızım
AminnnŞubat sonu doğdu kızım. 4 aylık. Öyle etkilenmişim ki gökçe konusunda rüyamda Gökçe Bahadır’ı görmüştüm. İsminden memnun musun falan diye sordum bence çok güzel bir isim. Allah bağışlasın evlatlarımızı. İsmiyle yaşasınlar.
Bu arada dikkatimi çekti isminiz Rojin mi? Çok değişik bir isim ama güzel bence.ya sağlıkla gelsin de ali veli selami
ayse fatma hayriye bırsey konur
Sağolun.. günışığı demek...Bu arada dikkatimi çekti isminiz Rojin mi? Çok değişik bir isim ama güzel bence.
Kız hani uydurup uydurup anlamı nedir diye sorduğunda “ cennete düşen ilk küp şeker”Şu son zamanlarda artık gına getirten apturik zuptirik tekerleme gibi olan yabancı özentisi isimlerden koymayın da gerisi mühim değil
Tariht kitaplarında hıristiyanlığı ve yahudiliği seçen Türk boyları veya devletleri asimile olduklari yazar . Bulgarlar, macarlar, hazarlar gibi. Müslümanlığı seçenler ise Türklüğünü koruduğunu yazar. Yani sizin dediginiz inanç, öz benlikten alıkoymamış hatta pekiştirmiştir. Ayrıca müslümanlık sadece Araplara özel bir değildir. Kurani kerim Arapça inmiştir, o kadar. ( Hatta müslümanlığa en iyi hizmet eden millet Araplar değil Türklerdir. )Bütün Arapça isimlerden nefret ediyorum. Kendi adım da dahil. Herkesin kendi inanışı ama bir inanç sizi özbenliğiniz ve kültürünüzden alıkoymamalı. Hem kızımın hem de oğlumun ismi Türkçe. Biz eşimle sevgiliyken karar vermiştik kızımın adına. Ve öncelikli kriterimiz Türkçe olmasıydı.
Siz de gönlünüze göre bir isim koyarsınız. Daha çok zamanınız var. Taşıyan siz, acısını çeken siz, büyütecek olan da sizsiniz. Kimin ne dediğinin hiç önemi yok. Sağlıcakla kucağınıza alın.
Yeni bir isim daha duydum Eflal diye. Cennetteki bir meyve ağacıymış (!) Sinirlerim bozuluyor böyle saçma sapan isimleri duydukça valla. Sanırsın cennetten inmiş kendisi.Kız hani uydurup uydurup anlamı nedir diye sorduğunda “ cennete düşen ilk küp şeker”
Diyorlar
O isimleri mi diyorsun
Tarihi kim yazarsa gerçek öyle aktarılır. Objektif tarihi hiçbir yerde bulamazsınız hanimefendi. Avrupada bizim için barbar Türkler diyorlar. Hangi tarihe gerçek gözüyle bakmalıyız? Türkler araplaştırılmıştır. Benim gördüğüm hakikat bu. Halktan oluşan kurulların önemli olduğu, kadının değeri ve hükmünün olduğu bir toplumdan cezalandırmak için dövüldüğü, çok eşliliğin serbest bırakıldığı, ücretleri karşılığında boşatılıp evlendirildiği, evliliginde ya da boşanmasında hiçbir söz hakkı verilmediği bir topluma dönüştürülmüş. Buradan bakınca gerçekten özdegerlerimiz çok güzel korunmuş!Tariht kitaplarında hıristiyanlığı ve yahudiliği seçen Türk boyları veya devletleri asimile olduklari yazar . Bulgarlar, macarlar, hazarlar gibi. Müslümanlığı seçenler ise Türklüğünü koruduğunu yazar. Yani sizin dediginiz inanç, öz benlikten alıkoymamış hatta pekiştirmiştir. Ayrıca müslümanlık sadece Araplara özel bir değildir. Kurani kerim Arapça inmiştir, o kadar. ( Hatta müslümanlığa en iyi hizmet eden millet Araplar değil Türklerdir. )
Cocugunuza koyacaginiz isim anlamli olsun ve dalga geçmeye mahal vermesin yeter. Bunu devlet meselesi haline getirmenin bir anlamı yok.
Güllü deseler çakilacak, Rosa deyince avam tabaka veeey diye ağzı açık atlıyor.Ay demin internete yazdım Kuran da geçen duyulmamış isimler diye. Bakalım ne saçmalıklar çıkacak dedim kendi kendime. Saçmalık çıkacağını tahmin ediyordum da bu kadarını tahmin edemezdim! Rosa ismi Kuranda geçiyormuş ve anlamı ve cennetlik demekmiş! Gülsem mi ağlasam mı
O Avrupalıların yazdığı tarih. Türkleri övecek değiller yaa. Benim verdiğim bilgilerde Türk Tarih Kurumunun yazdığı tarih. Ayrıca kadınları bu hale getiren din değil, insanların töre ve adetlerini "din" mis zannedip ona göre yaşamalardır. ( bu yüzyıldan bahsediyorum.)Tarihi kim yazarsa gerçek öyle aktarılır. Objektif tarihi hiçbir yerde bulamazsınız hanimefendi. Avrupada bizim için barbar Türkler diyorlar. Hangi tarihe gerçek gözüyle bakmalıyız? Türkler araplaştırılmıştır. Benim gördüğüm hakikat bu. Halktan oluşan kurulların önemli olduğu, kadının değeri ve hükmünün olduğu bir toplumdan cezalandırmak için dövüldüğü, çok eşliliğin serbest bırakıldığı, ücretleri karşılığında boşatılıp evlendirildiği, evliliginde ya da boşanmasında hiçbir söz hakkı verilmediği bir topluma dönüştürülmüş. Buradan bakınca gerçekten özdegerlerimiz çok güzel korunmuş!
Bu ne ya ilk defa duydum.Yeni bir isim daha duydum Eflal diye. Cennetteki bir meyve ağacıymış (!) Sinirlerim bozuluyor böyle saçma sapan isimleri duydukça valla. Sanırsın cennetten inmiş kendisi.