Doğuma Hazırlık Şimdiden isim sorunu

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
Geçenlerde annemin bir tanıdığının kızına rastladık. Yeni doğum yapmış. Bir kızı olmuş. Maşallah Allah bağışlasın filan dedik. Kadın övüne övüne dedi ki ayy 9 ay boyunca hep isim düşündük sonunda bulduk çok anlamlı bir isim koyduk dedi. Bebeğin ismi ne olsa beğenirsiniz? Buğlem Efsa. Buğlem cenneti müjdeleyen melek demekmiş Efsa da cennetteki ırmaklardan birinin adıymış(!)Ben o anda kahkaha atacaktım annem kolumu tuttu. Ne saçma sapan isimler ya.
Buğlem isminin cennetle hiçbi alakası Yok hatta anlamı olmayan bi isim ama insanlar bi yerden duymuşlar kokuyorlar yalan yanlış. Bana da buğu bunaltıcı bişeyleri çağrıştırıyor

Ben oğluma dünyanın neresine giderse gitsin insanların telaffuz ederken zorlanmayacağı,diğer dillerde de güzel anlamlara gelen isim seçtim .çünkü bazı isimler yurtdışına para transferi yaparken bile bloklanıypr ,ekstra incelemeye giriyor .
Ben kızıma Ilgın ismini koyayım dedim ablam istemedi. Eşi yabancı, ılgın diyemez ilgin der dedi. Onuda düşünüp karar verdik isme :)

Evet isim düşünüyor musunuz soruları gelmeye başladı düşünüyoruz ama karar vermedik öz Türkçe bir isim koymayı düşünüyoruz diyorum. Gelen tepkiyse şöyle vov vov vovvv olmazzz arap kökenli olmalıymış çünkü diğer hayatında öyle seslenilecekmiş. Bende diyorum ki biz arap mıyız? Neden Arapça bir isim koyayım? Gidip İngilizce Fransızca Almanca bir isim koymak ne kadar yanlışsa Arapça koymakta öyle.
Düşündüğümüz isimler de öyle sacma isimler değil tanınmış tarihte ismi gecen Türk kadin ve erkeklerin isimleri. Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz?

Arapca dediginiz aslinda DINI isimler. Bunu once bi anlayin.

Gökçe çok istedik ama kızımız peltek olursa, dili dönmez de “k” yerine “t” derse diye tereddüt ettik 🙈 öyle bir çocuk gördüm çünkü ismi kerem 😬 yavrum terem diyordu.
Hiç o açıdan düşünmemiştik. Allahtan sıkıntı yok söylüyor adını 🥰 buarada Umaylarımızın Doğum tarihleri yakın sanırım :) 2019 Nisan doğumlu kızım 😊

Geçenlerde annemin bir tanıdığının kızına rastladık. Yeni doğum yapmış. Bir kızı olmuş. Maşallah Allah bağışlasın filan dedik. Kadın övüne övüne dedi ki ayy 9 ay boyunca hep isim düşündük sonunda bulduk çok anlamlı bir isim koyduk dedi. Bebeğin ismi ne olsa beğenirsiniz? Buğlem Efsa. Buğlem cenneti müjdeleyen melek demekmiş Efsa da cennetteki ırmaklardan birinin adıymış(!)Ben o anda kahkaha atacaktım annem kolumu tuttu. Ne saçma sapan isimler ya.

Buglem me ya? Nefretlik isim. Hep ayne terane. Ya cenneti mujdeleyen melek ya da cennette ki irmak🤦‍♀️ Insanlar kulaktan dolma seylere kanmasalar keske ama arastirmak dna'mizda olmadigi icin hop kabullenip koyuyoruz sacma salak isimleri.

Ne alaka ya? İsmi Arapça olmayan Tövbe haşa ümmetten sayılmıyor muymuş? Bu Arap ırkçılığına girmiyor mu? Dinimiz sadece Araplara özel gönderilmedi. Oğlumun adı bir Türk hükümdarının ismi. Allah verirse 2.side aynı şekilde bir Türk büyüğü veya Türkçe bir isim olacak.

İki cocugumun da ismi öz turkce
Gerci kiziminki pek cok dilde cesitli anlamlara sahip , onu hem turkce hem de global diye koyduk ama oglumun ki sadece turkce
Bende turkce isim konmasinin atesli bir taraftariyimdir , sevindim benim gibi birini gordugum icin
Sonucta biz Türk'üz neden baska bir ırkın dilini isim diye koyalim ki?

Benim de iki isim var biri Farsça kökenli imiş merak edip bakmıştım. Manası çok rahatsız edici. Bilmeden mi koymuşlar napmışlar :KK70: Üstelik hala da popüler, hala da severek kızlarına koyuyor millet. Telaffuzu güzel, ama manası çok karışık, tartışmaya açık.

Ilave:
Bu arada Farsça isimleri, ismimin anlamını aratirken biraz süzmüştüm ve isimlerimiz aslında aynı ismin evrimleşmişi gibi,senin isminden benimki türetilmiş, tahmin ettiğim isim ise (Anlamını verince direkt oluştu kafamda)
Çok hoş isim seninki,benimki türeyince manası kaymış. (Tahminimdekiyse) :)

Yanlış da biliyor olabilirim tabi, dili bilmiyorum, oradan buradan okuduklarım diye de belirteyim.

Çatlarım meraktan şimdi:)))) ben sana ismimi özelden yazayım bari:))))

X