Doğuma Hazırlık Şimdiden isim sorunu

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
Ben kızıma öz türkçe koydum bence güzel isimler var. Anlamı ve söylenişi hoşuna gidiyor mu ona bak. Kuranda geçmesine gerek yok. Ama ben olsam kuranda geçen arapça isimlere önyargılı olmam en azından ingilizceyle bir tutmam ama ana dilimde bir isim koymayı öncelikle tercih ederim. Size önerilerim kızımın adını arastırırken buldugum isimlerden olabilir. Umay talu almila ülgen maysa ayla aylin ayça

Biz de 6.ayda sonunda karar verdik isimlerine yoksa dogarlarken 1.bebek 2.bebek diyecektik.Ikisi de öz türkçe.Millet arapca diye Kuranda geciyor diye kutsal mi saniyor nedir 1500 ogrencinin oldugu okuldayim.Kizlarin cogunun ismi birbirinin aynisi ve arapca.Tercih meselesi

Hayır “Arapça kökenli” olsun diyorlar dedi. Arapça da neticede bir dil.

Hadislerde geciyor; Her cocuk konan ismi ile cagrilacak diye. Bu insanlar bu hadisten cikarak bana gore dini isim istiyorlar. Bunu soyleyen dini bir isim istiyordur.

Biz de isim arayisindayiz açıkçası Türkçe isimler sözlüğünü bitirdim Farsça baktım Moğolca baktım hala bakmaya devam ediyorum. İsmin Türkçe Arapça Almanca vs olmasıyla ilgilenmiyoruz . Kur'an da da geçmek zorunda değil. Önemli olan güzel anlamlı ve arkadaşları arasında dalga konusu olmayacak bir isim bulmak diye düşünüyorum. Bahsettiğiniz zihniyet net bir cahillik Allah kulunu çağıracak ama Arapça dışında ismi olanları cagirmayacak mı ya da tövbe estağfurullah Allah Arapça dışında dilleri bilip anlamıyor mu ???
Onlara sadece inandıkları şeye hakaret etmemelerini tavsiye ederdim.
Arapça olacak Kuran'da geçecek diye çocuklarına saçma sapan isimler takan insanlar var . Allah akıl fikir versin

Hiç kimseyi takmamanzı tavsiye ederim.. eşiniz dışında hiçbir yakınınızı karıştırmayın
İnsanlar konuşmayı pek seviyor bu memlekette
Sağlıkla gelsin inşallah bebeğiniz

Isim arapça olmasın derken; çocuğun ismini suriye koymak tabiki saçma ama muhammed koyuyorsan arapça olduğu için değil, peygamberimizin ismi ve ahirette şefaat nedeni olduğu için koyuyosun. Nasıl istiyosan öyle yap. Ben iki oğluma da dinde önemli yeri olan iki insanin ismini ve yanına da türkçe birer isim koydum 2 isimli çocuklarım.

Oğlumun adı Boramir. Balamir'in pek bilinmeyen başka bir ismi imiş. Kızım da Ilgın. Biz de Öztürkçe isim takıntılıydık. Fikir belirtenlere de güldük geçtik.

İkinci çocuk kız değil de erkek olsaydı da Alptunga düşünüyorduk. Ya da sadece Tunga.

Biz de ozturkce ariyoruz hala bulamadik :)

Kız mı oğlan mı?
Nette hep en eski halleri ve Türk Devlet büyükleri adları daha sık çıkıyor insanın karşısına, Timur, Atilla, Aybike, Melike vb. gibi.
Oğlana isim ararken, günümüz Türkçesi de dahil bi isimler kitabı almıştım, yazayım oradan beğendiğim isimleri sana (Cinsiyeti bilmezken hepsini not almıştım)

Kızlar için:
Özüm
Özden
Umay
Işıl
Saysev
Deniz

Zaten erkek olduğu çabuk anlaşıldı:
Uluç
Deniz
Oğuzhan
Alp (Alperen, Alper vb çok türevi var)
Ulaş
Bartu

Böyle gidiyor.
Oğlanın adını da araya kaynattım
Ben de çok eski değil arada bir yerde, anlamı açık seviyorum isimleri.

Son düzenleme:
Kesinlikle katılıyorum. Tüm diller Allah'ın dili:) öte tarafta ayrım yapılacağını sanmıyorum. Benim adım Türkçe diye ötede beni dışlayacaklar mi yanibiz Göktürk ismini vereceğuk

Öfffff yani o zaman öz türkçe kullanan ilk insanlar ne olucak ? Bi saçmalamasınlar ya cahil cahil konuşuyorlar.

bu ne ya artık saçmalamışlar

Bartu mu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…