- 3 Haziran 2018
- 905
- 927
Hayır “Arapça kökenli” olsun diyorlar dedi. Arapça da neticede bir dil.
Evet isim düşünüyor musunuz soruları gelmeye başladı düşünüyoruz ama karar vermedik öz Türkçe bir isim koymayı düşünüyoruz diyorum. Gelen tepkiyse şöyle vov vov vovvv olmazzz arap kökenli olmalıymış çünkü diğer hayatında öyle seslenilecekmiş. Bende diyorum ki biz arap mıyız? Neden Arapça bir isim koyayım? Gidip İngilizce Fransızca Almanca bir isim koymak ne kadar yanlışsa Arapça koymakta öyle.
Düşündüğümüz isimler de öyle sacma isimler değil tanınmış tarihte ismi gecen Türk kadin ve erkeklerin isimleri. Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz?
Biz de isim arayisindayiz açıkçası Türkçe isimler sözlüğünü bitirdim Farsça baktım Moğolca baktım hala bakmaya devam ediyorum. İsmin Türkçe Arapça Almanca vs olmasıyla ilgilenmiyoruz . Kur'an da da geçmek zorunda değil. Önemli olan güzel anlamlı ve arkadaşları arasında dalga konusu olmayacak bir isim bulmak diye düşünüyorum. Bahsettiğiniz zihniyet net bir cahillik Allah kulunu çağıracak ama Arapça dışında ismi olanları cagirmayacak mı ya da tövbe estağfurullah Allah Arapça dışında dilleri bilip anlamıyor mu ???Evet isim düşünüyor musunuz soruları gelmeye başladı düşünüyoruz ama karar vermedik öz Türkçe bir isim koymayı düşünüyoruz diyorum. Gelen tepkiyse şöyle vov vov vovvv olmazzz arap kökenli olmalıymış çünkü diğer hayatında öyle seslenilecekmiş. Bende diyorum ki biz arap mıyız? Neden Arapça bir isim koyayım? Gidip İngilizce Fransızca Almanca bir isim koymak ne kadar yanlışsa Arapça koymakta öyle.
Düşündüğümüz isimler de öyle sacma isimler değil tanınmış tarihte ismi gecen Türk kadin ve erkeklerin isimleri. Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz?
Hiç kimseyi takmamanzı tavsiye ederim.. eşiniz dışında hiçbir yakınınızı karıştırmayınEvet isim düşünüyor musunuz soruları gelmeye başladı düşünüyoruz ama karar vermedik öz Türkçe bir isim koymayı düşünüyoruz diyorum. Gelen tepkiyse şöyle vov vov vovvv olmazzz arap kökenli olmalıymış çünkü diğer hayatında öyle seslenilecekmiş. Bende diyorum ki biz arap mıyız? Neden Arapça bir isim koyayım? Gidip İngilizce Fransızca Almanca bir isim koymak ne kadar yanlışsa Arapça koymakta öyle.
Biz de ozturkce ariyoruz hala bulamadik :)
Kızsa İpek'i düşünün isimleriyle uygun ipek gibi oluyorlar :)Biz de ozturkce ariyoruz hala bulamadik :)
Kesinlikle katılıyorum. Tüm diller Allah'ın dili:) öte tarafta ayrım yapılacağını sanmıyorum. Benim adım Türkçe diye ötede beni dışlayacaklar mi yaniEvet isim düşünüyor musunuz soruları gelmeye başladı düşünüyoruz ama karar vermedik öz Türkçe bir isim koymayı düşünüyoruz diyorum. Gelen tepkiyse şöyle vov vov vovvv olmazzz arap kökenli olmalıymış çünkü diğer hayatında öyle seslenilecekmiş. Bende diyorum ki biz arap mıyız? Neden Arapça bir isim koyayım? Gidip İngilizce Fransızca Almanca bir isim koymak ne kadar yanlışsa Arapça koymakta öyle.
Bizim daha belli degil ama bana kiz gibi geliyor :)Alp
Aslan
Arsen
İlter
İlber
Ekin isimlerini dusunduk ama cok bocaliyoruz. Erkek bu arada ☺
bu ne ya artık saçmalamışlarGeçenlerde annemin bir tanıdığının kızına rastladık. Yeni doğum yapmış. Bir kızı olmuş. Maşallah Allah bağışlasın filan dedik. Kadın övüne övüne dedi ki ayy 9 ay boyunca hep isim düşündük sonunda bulduk çok anlamlı bir isim koyduk dedi. Bebeğin ismi ne olsa beğenirsiniz? Buğlem Efsa. Buğlem cenneti müjdeleyen melek demekmiş Efsa da cennetteki ırmaklardan birinin adıymış(!)Ben o anda kahkaha atacaktım annem kolumu tuttu. Ne saçma sapan isimler ya.
Begüm hintçe değilmiydi?Konu sahibi, iki tane öztürkçe kız ismi önereyim size. Bir tanesi Işıl. Anlamı: Işıldayan, parlayan demek. Diğeri de Begüm.
Hanım, hanımefendi demek
Begüm hintçe değilmiydi?
Bartu muKız mı oğlan mı?
Nette hep en eski halleri ve Türk Devlet büyükleri adları daha sık çıkıyor insanın karşısına, Timur, Atilla, Aybike, Melike vb. gibi.
Oğlana isim ararken, günümüz Türkçesi de dahil bi isimler kitabı almıştım, yazayım oradan beğendiğim isimleri sana (Cinsiyeti bilmezken hepsini not almıştım)
Kızlar için:
Özüm
Özden
Umay
Işıl
Saysev
Deniz
Zaten erkek olduğu çabuk anlaşıldı:
Uluç
Deniz
Oğuzhan
Alp (Alperen, Alper vb çok türevi var)
Ulaş
Bartu
Böyle gidiyor.
Oğlanın adını da araya kaynattım
Ben de çok eski değil arada bir yerde, anlamı açık seviyorum isimleri.