Doğuma Hazırlık Şimdiden isim sorunu

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
Hiç o açıdan düşünmemiştik. Allahtan sıkıntı yok söylüyor adını buarada Umaylarımızın Doğum tarihleri yakın sanırım :) 2019 Nisan doğumlu kızım

Şubat sonu doğdu kızım. 4 aylık. Öyle etkilenmişim ki gökçe konusunda rüyamda Gökçe Bahadır’ı görmüştüm. İsminden memnun musun falan diye sordum bence çok güzel bir isim. Allah bağışlasın evlatlarımızı. İsmiyle yaşasınlar.

Şu son zamanlarda artık gına getirten apturik zuptirik tekerleme gibi olan yabancı özentisi isimlerden koymayın da gerisi mühim değil
Kız hani uydurup uydurup anlamı nedir diye sorduğunda “ cennete düşen ilk küp şeker”
Diyorlar
O isimleri mi diyorsun

Kimseyi dinlemeyin ne istiyosaniz onu koyun ben ikinci bebegimi kiz bekliyodum ama oglumuz olacagini ögrendik kiz olsa isim hazirdi ama erkek ismi bulamadik sonra esim çınar olsun çinar agaci güclu uzun ömürlü olsun dedi neyse çınar koyduk sonra doğumdan sonra eşimin bi akrabasi esimin akrabalari ahmet mehmet ali koyar kirk tane ali vardir yani ne koydunuz dedi çınar dedim ne bicim isim ahmete mehmete ne oldu dedi bende babasi koydu biz çok begeniyoruz dedim kadin soylenmeye devam ediyodu ben oglumu öpuyodum takmayin siz ne istiyosaniz onu koyun

Ben olsam yerinizde (ki bende fol yok yumurta yok konusu açıldığında diyorum bazen çocuğumun ismi belli ama söylemek istemiyorum benden duyup hoşuna giden kimse olmasın, çocuğuna koymaya niyetlenmesin en azından yakın çevremden kimse diye) çocuğumun ismi belli ama söylemek istemiyorum, süpriz olsun bir de benden duyup hoşuna giden benden önce çocuğuna koyan kimse olsun da istemiyorum derim.

Tariht kitaplarında hıristiyanlığı ve yahudiliği seçen Türk boyları veya devletleri asimile olduklari yazar . Bulgarlar, macarlar, hazarlar gibi. Müslümanlığı seçenler ise Türklüğünü koruduğunu yazar. Yani sizin dediginiz inanç, öz benlikten alıkoymamış hatta pekiştirmiştir. Ayrıca müslümanlık sadece Araplara özel bir değildir. Kurani kerim Arapça inmiştir, o kadar. ( Hatta müslümanlığa en iyi hizmet eden millet Araplar değil Türklerdir. )
Cocugunuza koyacaginiz isim anlamli olsun ve dalga geçmeye mahal vermesin yeter. Bunu devlet meselesi haline getirmenin bir anlamı yok.

oyle diyenlere canim sen dogur arapca isim koy . Ben dogruyrum turkce isim koyacam de . Birde soylesene normalmi doguruyom yoksa sezeryanmi diye onada karar ver hazir ismine karar vermisken de. Millet kafayi bozmus ya .

Kız hani uydurup uydurup anlamı nedir diye sorduğunda “ cennete düşen ilk küp şeker”
Diyorlar
O isimleri mi diyorsun
Yeni bir isim daha duydum Eflal diye. Cennetteki bir meyve ağacıymış (!) Sinirlerim bozuluyor böyle saçma sapan isimleri duydukça valla. Sanırsın cennetten inmiş kendisi.

Tarihi kim yazarsa gerçek öyle aktarılır. Objektif tarihi hiçbir yerde bulamazsınız hanimefendi. Avrupada bizim için barbar Türkler diyorlar. Hangi tarihe gerçek gözüyle bakmalıyız? Türkler araplaştırılmıştır. Benim gördüğüm hakikat bu. Halktan oluşan kurulların önemli olduğu, kadının değeri ve hükmünün olduğu bir toplumdan cezalandırmak için dövüldüğü, çok eşliliğin serbest bırakıldığı, ücretleri karşılığında boşatılıp evlendirildiği, evliliginde ya da boşanmasında hiçbir söz hakkı verilmediği bir topluma dönüştürülmüş. Buradan bakınca gerçekten özdegerlerimiz çok güzel korunmuş!

Dünyadaki onca katil, tecavüzcü, hırsızlar nasıl çağrılacak ahirette?
Kuranda ismi geçiyor diye bir teröristin günahları affa mı uğrayacak?
Cok ama cok batil bir düşünce...
Böyle sığ düşünmeyen kadınların da varlığı beni mutlu etti ayrıca.

Ay demin internete yazdım Kuran da geçen duyulmamış isimler diye. Bakalım ne saçmalıklar çıkacak dedim kendi kendime. Saçmalık çıkacağını tahmin ediyordum da bu kadarını tahmin edemezdim! Rosa ismi Kuranda geçiyormuş ve anlamı ve cennetlik demekmiş! Gülsem mi ağlasam mı

Güllü deseler çakilacak, Rosa deyince avam tabaka veeey diye ağzı açık atlıyor.

O Avrupalıların yazdığı tarih. Türkleri övecek değiller yaa. Benim verdiğim bilgilerde Türk Tarih Kurumunun yazdığı tarih. Ayrıca kadınları bu hale getiren din değil, insanların töre ve adetlerini "din" mis zannedip ona göre yaşamalardır. ( bu yüzyıldan bahsediyorum.)
Namus cinayeti kavramı maalesef sadece bize aittir. Dinen masum bir cana kıymak haramdır. Mesele ister namus olsun ister başka bir şey.
Ben görmedim ki tesettürü din emrediyor diye savunan bir erkek. Kendi kıskançlıkları yüzünden savunup eşlerini, kızlarını, kız kardeşlerini zorluyorlar. Öyle olsaydı ilk önce kendi gözlerine hakim olur, elalemin karısına kızına bakmazlardı.
Kız çocuklarını da okutmamak sadece bize ait bir yanlıştır. Selçuklu da " baciyani rum" adı altında kızlar için özel eğitim veren kurumlar vardır. Avrupa'nin kadınları şeytan olarak gördüğü bir döneme denk geliyor bu arada.
Hür bir insanın da para karşılığında evlendirilmesinin de dinde yeri yoktur. Bırak parayı kız veya erkek istemediği biriyle asla evlendirilemez. Bu da paragöz babaların, kendinden yaşca küçük kızlarla rahat rahat evlenmek için paralı heriflerin uydurduğu bir adettir.
Kadının hem ev işi hem çocuk, hem para kazanmasının , erkeklerin ise karısını dövdüğü, karisinin parasını elinden almasının da dinle alakası yoktur. Hatta çocuk dünyaya getirip onu yetiştirmek kolay olmadığı için bütün sorumluluk erkeğe aittir. Bizde ki gibi her şeyden kadın sorumlu değildir.
Biraz uzun oldu ama insanların hatasını dine mâl edemezsiniz.

Yeni bir isim daha duydum Eflal diye. Cennetteki bir meyve ağacıymış (!) Sinirlerim bozuluyor böyle saçma sapan isimleri duydukça valla. Sanırsın cennetten inmiş kendisi.
Bu ne ya ilk defa duydum.
Google'a yazınca çıkan ilk siteye baktım, kurak, bitkisiz, hezimete uğramış yer diyor.
İnşallah benim kadar araştırma(!) yapmışlardır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…