şimdiden içime bi öküz oturttular

naynaynaynay

Üye
Kayıtlı Üye
15 Temmuz 2013
31
0
6
Bilecik
Kızlar benim nişanlım sağolsun annesine karşı yüzü çok yumuşak. ama annesi dahil bütün ailesi ne nişan yapılırken, ne eşya alınıp ev kurulurken, ne araba alınırken bi ihtiyacınız var mı demedi. öyle olunca ben kendi ailemi de karıştırmadım. benim üç çocuk sahibi annem babam kimsenin cebinde akrep var diye bi evliliğin yükü altına girecek değil.

neyse biz bunlardan dolayı zaten borç içindeyiz krediler kredi kartları. nişanlım bir ay önce babam sıkışmış paraya ihtiyacı var benden istedi dedi, ben de olsa tabi ki ama bizde ne var ki neyle ödicez dedim. ki zaten yok gerçekten. konu orda kapandı sanıyodum ki benden habersiz bir arkadaşından borç almış ve üstüne kredi çekmiş. duyunca başımdan aşağı kaynar sular döküldü. sinirden hala dudaklarımı yiyorum. hiç bir zaman bi ihtiyacınız var mı demezler, hiç bir şeye karışmazlar ama ayda bir para isterler. sadece annesi babası değil bütün ailesi. ama annesine zaafı bilindiği için her seferinde annesi arar yok der bi daha arar alıncaya kadar arar. bizim ne evimize ne arabamıza bi katkı yapmadılar ama 1 ay sonra eltim ev kurdu onun için para istediler. daha neler neler anlatmakla bitmez. düğün de yapılmıyor nikahla evleniyorum nikahtan sonra yemeğe gidilecek onu da biz ödüyoruz. misafir gibi gelip gidecekler yani. oğullarını para kasası olarak görüyolar bizim evliliğimize de kasa birdi iki oldu diye bakıyolar heralde.

nişanlımın suçu hepsinden büyük nasıl benden habersiz arkamdan iş çevirirsin nasıl bizim geleceğimizi düşünmezsin. sorumsuzluk düşüncesizlik bencillik..bi de babasına güvenip herkese naynaynaynay'a söylemeyin ben hemen kapatıcam demiş. güya bir iki hafta sonra geri alıcak. biz o parayı artık rüyamızda görürüz. ki 4 kardeşler bunların arasından en veremeyecek durumda olan sensin. niye diğerleri umursamıyo sen yok zamanda olmayacak işler yapıyosun. yengesi iki bilezik veremedi onca takısından biz borç içinde borç yaptık.

yüzüğü kafasına atıcam galiba ailesinin yüzsüzlüğünü ve kendisinin düşüncesizliğini içime sindiremiyorum. benim ailemin bunlardan haberi yok bilseler nikah iptal. bizim kızımız size borç ödemeye mi çalışıcak bi ömür derler. ki yaparlar tarzları bu sürekli borçları var para lazım. ama herbirinde kilo kilo altın keseleri. küçük yerde yaşıyoruz yakında annem babam da duyar.

derdim çok büyük kimseye anlatamıyorum kendi kendimi yiyorum. böyle ömür geçmez diyorum nişanı atma noktasındayım.

Allah herseyı onune cıkarmıs daha neyı beklıyorsun kı sıkıntı cekmek ıstıyorsan evlen yok cekemem dersen ayrılmalısın

Peki konuştun mu canım nişanlınla? Neden borç almış bunca yokluğun içinde?..Üstelik ailesi için...Elbette imkanınız varsa yardım edersiniz de olmayınca ne yapmanızı bekliyorlarmış?
Daha da önemlisi bir ömür onlar para deyince para mı yollayacakmışsınız?
Aile kuruyorsunuz, yarın çocuğunuz da olacak. O zaman da böyle mi davranacakmış?

sizi yolunacak tavuk gibi gören bir aileye gelin gitme aşamasındasın, ve hala soruyormusun gideyimmi diye....
nişanlının ardından iş çevirmesi başlı başına bi ayrılık sebebi zaten, birde söyelemyin demiş..
daha nişanlıyken gizli iş yapan evlenince neler yapmaz..ben olsam atardım nişanı...borç gırtlağa dayanınca evliliğinde huzur mu bulacağını sanıyorsun....evlendikten sonra biteceğine şimdi bitmesi iyi olur...

nişanlım normalde bir dediğimi iki etmez gözümün içine bakar. sorumluluk sahibi bi insan da. zaten bir o konuda şanslıyım. ama konu annesi olunca böyle. kadın o kadar bunaltıyo ki evden çıkıyo bi saat sonra arayıp telefonda ağlamaya başlıyo. ben böyle aile görmedim. evde kimbilir neler yapıyodur.
ben de öyle diyorum biz hayat kuruyoruz, babanın borcunu ödeyerek hiçbişey sahibi olamayız diyorum. o zaman böyle olmaz diyo. ama benim resmen içime oturdu bunlar. o zaman olmasa nolucak.

canım ayrıl demiyorum ama şu durumda nikahı ertelemen en doğrusu.
sen telinle duvağınla gelin olamicaksın ohh nişanlının ailesi armut piş
ağzıma düş misali yüzsüzler.
eğer şu an tavrını koymazsan ileride daha çok nemalanmaya çalışacaklar sizden

nineciğimin bir sözü vardır. kızım varlık seviştirir yokluk dövüştürür diye.
tamam bende borçla evlendim ama eşimin maaşı iyiydi.
nişanlının arkandan iş çevirmesi hiç hoş değil bunca borcun altındayken

canım ben zaten onlarla öyle çok canım cicim diilim, hoşlanmadığım için mesafemi koydum. nişanlım sevgililiğimizden beri benim istediğim ne varsa yaptı yukarda Allah var hakkını yiyemem. ama herkesin dediği gibi yuva kurucaz aile olucaz ben onun anasını babasını sırtımda taşıyamam. içkisi yok kumarı yok ama işte ailesi başta da annesi. sinirden saçlarım elektriklendi resmen. nişanlıma resti çektim. ailesiyle de muhatap olmak istemiyorum ama onlara da iki çift laf etmek istiyorum. işlerine gelmiyosa benim zaten içim çekildi ne oluyosa olsun.

Madem bu kadar seviyor seni, ki aranızda başka bir problem de yok sanırsam, o zaman güzellikle tatlılıkla anlatıp onu ikna etmekten başka bir çaren yok...
Tatlı tatlı anlatırsan, ikinizin de artık bir aile olacağınızı üzerine basa basa söylersen anlar belki...Defalarca söylediğine eminim ama, bazen bazı erkekler kafasına vura vura anlatmadığın sürece anlamamakta diretiyorlar maalesef.

Nişanlın biraz yumuşak yüzlü.Gerçi iyi huy mu kötü huy mu tartışılır.Bunun dışında kötü huyu yok sanırım.O eğer düşünmeden bazı şeylere hee diyorsa,sen de kendini kısıp idare etme.Nikah sonrası yemeği ödeme.Altınlarını verme.

bana sevgisine şüphem yok çok kanıtladı bunu. ama şu yaptığından sonra kendimi haksızlığa uğramış hissediyorum. kafasına ben vurmicam onun kendi yaptıkları zaten eminim vurucak kafasına. tek tesellim bu olaydan bi ders alır diyorum. tekrar böyle bişey olursa yüzümü göremezsin dedim zaten. bence de tatlı dille anlatmak en iyisi ama sinirden gözüm dönmüştü.

Bi laf var, etmicem neyse bu devirde yumuşak yüz başa bela açıyor maalesef, sizin düğün hazırlığında olduğunuzu bile bile oğullarından nasıl para istiyorlar sanki cepte var da vermiyor? Borç, kredi ne oldu oğulları mı vermiş oldu şimdi? Peki siz sıkıntı çekince ne olacak?
Ya bu işler hep böyle, her konuda böyle sert olan, fena olan, yüze bakmayan daha çok sevilir, desteklenir. Yüzü yumuşak olan da sömürülür işte böyle

normalde kötü huyu gerçekten yoktur. düşüncesiz de diildir. ama ailesi hepsini kapatıyor maşallah. en mutlu olmam gereken günler bunları yaşatıp bana yaptığı haksızlığı sindiremiyorum. altınları vermek gibi bi düşüncem zaten yok. neyi yaptılar ki altın alıcaklar. babam bi de başlık parası versin onlara isterlerse.

Ne kadar sinirlenirsen sinirlen, gözün dönmesin.
Çünkü bu sefer ters tepip, annesine daha da yakınlaşır ve aranızdaki sorunları ailesine yansıtabilir.
Ya da sen nişanlıyken de böyleydin, şöyle demiştin diyebilir.
Mümkün mertebe kendine hakim ol, sinirini yansıtmamaya çalış.
İleride daha fazla problem olabilir çünkü böyle davranırsan canım...

semer vuran çok olur biliyorum aynen öyle... 3 tane daha çocuğu var ki birinin kocası bizim buranın zenginlerinden. onlar dururken sen nasıl bizden alırsın bu durumda ya bu ne biçim anne babalık..ben zaten onların yüzüne bakmıyorum, inşallah dua ediyorum nişanlım da tez zamanda gerçek yüzlerini görür.

canım çok güzel tavsiye veriyosun gerçekten çok sağol ama bize yapılan bir diil iki diil biraz da bu yüzden gözüm döndü diyorum. yoksa şimdiye kadar herşeyi senin söylediğin gibi karşıladım. bu bardağı taşıran en büyük damla oldu. eğer nişanlım bu işten sonra böyle olmuyo ben sizin her yardımınıza koşamam kendi ailem var dese gam yemicem. giden para yaşanan stres bu olsun.

Anlıyorum canım benim, ama sakinliği elden bırakmamaktan başka çaren yok.
Ve ne kadar kararlı olduğunu anlamasını sağla, eğer bu şekilde bir olay daha yaşanırsa ilişkinize bir şans daha vermeyeceğini net ir şekilde ifade et ki; işin şakasının olmadığını, karşısındaki insanın ne kadar ciddi olduğunu anlasın...
Allah yardımcın olsun canım, sen de sağol okuduğun için.

nişandır düğündür bunlar zaten sitresli süreçler
işin içine birde maddi kaygılar girince malesef bu işler bozulabiliyor
bu arada haklısın
yuva kuracak düzen oluşturacak bir adam önce kendisini ve mustakbel eşini düşünmeli
sırttaki böyle bir kanburla
o beli doğrultmak her yiğide harç değil

sağol canım amin Allah hepimizin yardımcısı olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…