Web uygulamasını kur
How to install the app on iOS
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
- Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.
Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Şimdiden doğumdan sonrasını düşünüyorum başbelası kv sayesinde.
- Konu Sahibi 1mirac
- Başlangıç Tarihi
Ayrıntılı Düzenleme
Kimler kimler yazdı?- 24 Ocak 2011
- 21.772
- 35.585
- 798
Ilk aylar banyo yaptırmak çok kolaydır çünkü bebek kipirdiyamaz.
Banyo küveti ve filesi birde Kova bu işi çözer. Kafa tarafına geldiğinizde bir elinizle göğsünden tutup yüz üstü çevirip kafasına su dokeceksiniz oldu bitti.
Zaten sabunlamanizi tavsiye etmiyorum. Zaten mis gibiler.
Ve mümkün olduğunca geç yıkayın.
Doktorum bebeğin üstünde bir koruma tabakası olduğunu ve bu tabakasını ilk günler bebeği dışarıya karşı koruduğunu söylemişti.
..
Gelsinler size ki gelip gidenlerle ilgilensinler. Bu sürede az duyup az göreceksiniz yapacak bir şey yok.
....
Benim yanımda kimse kalmadığı için ilk günler için karnıyarık, dolma, kıymalı börek , zeytinyağlı bir kaç yemek, kek, poğaça , fasulye , güveç atmıştım buzluğa.
Günlere bölerek çıkarıyordum , ve o günkü belkide ertesi günkü yemeğin haloluyordu.
Zaman zaman eşiniz zaman zaman siz bir şeyler yaparak bu işi cozersiniz.
Böylece onlarda yemek getirmez , beraber yemek zorunda kalmazsınız.
Sizi zorlayacak iki yaşındaki yavrunuz olacaktır. Kıskançlık ve bakımı için sanıyorum ilk günlerde insana ihtiyacınız olacak.
Bebeğiniz için bakımı mümkün olduğunca siz yapın.
Yapmazsanız, yapamıyor gorunursunuz ve elbetteki yardım etmek için geleceklerdir.
Banyo küveti ve filesi birde Kova bu işi çözer. Kafa tarafına geldiğinizde bir elinizle göğsünden tutup yüz üstü çevirip kafasına su dokeceksiniz oldu bitti.
Zaten sabunlamanizi tavsiye etmiyorum. Zaten mis gibiler.
Ve mümkün olduğunca geç yıkayın.
Doktorum bebeğin üstünde bir koruma tabakası olduğunu ve bu tabakasını ilk günler bebeği dışarıya karşı koruduğunu söylemişti.
..
Gelsinler size ki gelip gidenlerle ilgilensinler. Bu sürede az duyup az göreceksiniz yapacak bir şey yok.
....
Benim yanımda kimse kalmadığı için ilk günler için karnıyarık, dolma, kıymalı börek , zeytinyağlı bir kaç yemek, kek, poğaça , fasulye , güveç atmıştım buzluğa.
Günlere bölerek çıkarıyordum , ve o günkü belkide ertesi günkü yemeğin haloluyordu.
Zaman zaman eşiniz zaman zaman siz bir şeyler yaparak bu işi cozersiniz.
Böylece onlarda yemek getirmez , beraber yemek zorunda kalmazsınız.
Sizi zorlayacak iki yaşındaki yavrunuz olacaktır. Kıskançlık ve bakımı için sanıyorum ilk günlerde insana ihtiyacınız olacak.
Bebeğiniz için bakımı mümkün olduğunca siz yapın.
Yapmazsanız, yapamıyor gorunursunuz ve elbetteki yardım etmek için geleceklerdir.
- 4 Nisan 2017
- 406
- 520
- 33
Öncelikle bebeginiz hayirli olsun. Simdi hamilelik psikolojisi ile biraz daha büyütüyor olabilirsiniz bu konuyu kafanizda. Benim size tavsiyem, kendinize ve yavrunuza odaklanin. Kayinvalideniz ile ilgili de her zaman dusuncelerinizi uygun ve biraz baskin bir dille soyleyin. Ama simdi pesinen soylerseniz olmaz. Insallah dogumunuzu yaptiginizda, gerektigi durumlarda siz yardim isteyin. Gerekli gormediginiz durumlarda da kibarca dinlenmek istediginizi, yardima ihtiyaciniz olursa haber vereceginizi soyleyin. Simdiden bunlara sıkmayın canınızı. Belkide o zaman siz isteyeceksiniz yaninizda olmalarini.Kızlar ben yeni hamileyim diğer çocuğum 17 aylık. Kısmetse 2 yaşında olacak doğum olunca.
Biliyorum çok çok erken bunları düşünmek için ama baskın basanındır derler. Ben düşünmezsem kv düşünecek ve bi anda kendimi onların evinde yeme içme bir olarak bulabilirim zaten yeni ayrılmıştık kavga dövüşle. Çok kötü davranıyordu kv bana.
Şimdi Biraz barıştık gibi okullar açıldığından beri kv bana pek iyi davranıyor.
Ama eskisi kadar gelmiyor gelsede 5 dk kızımı sevip gider.
Neyse sonuçta hamile olduğunu öğrenen herkesin aklına gelir değil mi doğumdan sonra kim kalıcak nasıl olacak diye.
İlk doğumumda yeme içme birdi ama bin bir dil dökerek doğumdan sonra kendi evimde kalabildim yoksa onlarda yatıp kalkıcaktık kv öyle diyordu.
Yeme içme bir olduğu için kv yemek getiriyordu ben zaten yapmayı pek bilmiyodum. Evide görümceler temizledi ilk 1-2 hafta. Gelenleri gidenleri hiç bitmedi. Gene öyle olacak. İlk günler doluşuyolar eve .
Kv 10 gün bizde yattı. Gece bebeği veriyodu bana felan baya yardımı oldu. Normal doğum buarada. Benim tecrübemde yoktu boğazına süt kaçsa panikliyodum felan.
Sonra bize siz bize gelin yatın daha iyi dedi bende eşime yok dedim . Eşimde başkasının evinde kalamam gündüz çıksın istiyosa yemek yiyip insin dedi.
2 gün öyle yaptık sonra bi kavga oldu görümceyle aramda. Ben çıkmamaya başladım. Sonra akşamları yemek saatinde gidiyodum felan.
Neyse gel zaman git zaman 5 ay önce kavgayla evleri ayırdık şükür .
Tamda çok güzel bi mesafe koymuştum kızım ilk doğdugunda felan 40 kere geliyodu gündüz. Kavgadan beri en fazla 1 kere geliyor.
Bazen kapıyı da açmıyorum. Çokta ağır laflar etti.
Buarada kv de görümcelerde yaptğımız herşey haram olsun getirdiğimiz yemekler burnundan gelsin neler neler demedi. Başıma kaktılar herşeyi.
Daha düzenimiz yeni otururken hamile olduğumu öğrendim.
Dünyanın binbir türlü hali var ama ben Normal olanını düşünmek istiyorum yani doğumdan sonra nasıl olacak. Normal olursa ilk 1 hafta kalkmakta zorluk çeksem yemeği dışardan felan halletsek. diğer kızım 2 yaşında olacak.
Kv gene yanımda kalmak istiycek torunları çok değerli onun için. Hiç güvenmediler ilk kızımda benim bakabileceğime yanlız bakamazsın vs diyorlardı.
Lohusa yanlız bırakılmaz diyip eşim yokken sürekli gelcekler . Ama ben istemiyorum ilk günler eşim gece yardımcı olsa yeter bana. Bebeğin banyosunu mecbur gene kv ile yapıcaz . Yapmasakta kv sürekli gelecek zaten torunu kontrole bari onu yapsın. Zaten az büyüyüp 1-2 aylık olunca ben yaptırırım banyosunu diye düşünüyorum artık tecrübeliyim az cok. Daha da bilgilenicem inşallah ozamana kadar.
İlk kızımı nerdeyse 1 yaşına kadar kv ile yıkadık ama olsun.
Kızlar şimdi kv yi nasıl uzaklaştırırım bunu soruyorum size. Gece felan kalmasını istemiyorum yemek getirmelerini istemiyorum emrivaki yapıyolar ama. Fikrimi soran bile yok.
İnanın doğumdan geldiğim gün bile onların bi tabak yemeğini istemiyorum aç bile kalsam. Buzluğa börek çörek ne bulursam atıcam valla.
Büyük konuşmayayım ama eski konularımı bilenler bilir eminim hak verecektir çok fena bi kv var başımda çok.
Bunların planını şimdiden yapıyorum ki kv de öğrenince eminim doğumdan sonra şöyle olur ben kalırım vs diye ve bana söylediğinde ilk hamileliğimdeki gibi susarsam onun dediği gibi olacak belki bi anda eski düzene dönmüş bulucam kendimi. Buarada ben daha ilk kızıma hamile bile değilken kv dedi ki ' beşiğini getiririm yukarı koyarım gecede burda kalırsınız senin uykun ağır bebek ağlar çatlar " cevabını verdiğim halde kendi bildiklerini yapmaya çalıştılar.
Tek başıma yapabilir miyim sizce? Yada en azından illa bişey yapacaksa Zaten Bi ordu akrabaları gelecek onlarla felan ilgilensin.
Bana fikir verir misiniz.
Direk bozulan küsen kavga çıkaran tipler buarada.
Kızlar lütfen yargılamayın çok uyanık bi kv dem var. Herşeyi ince ince planlar. Belki demez kalmaz yada erken demeyin onu çok iyi tanıyorum şimdiden nasıl bi tavırda olmalıyım düşünmem lazım.
Bunlar yüzünden hamile olmama sevinemedim vallahi.. ilk kızımda yol geçen hanı gibi giren çıkan belli değildi görümceler kayın kaynana. Zaten kızım 8 günlükken kayınpeder torun sevmeye gelip çay demlememi istedi 'artık izin bitti " diyerek.
Buarada kendi annem çalışıyor kalamaz zaten kalsa da anladığı yok bebek bakmaktan sadece beni çıldırtır eminim kavga çıkar.
Neyse fazla da uzatmayayım konuyu yeterince uzun oldu. bu konu hakkında yorumlarınızı bekliyorum ...
- 11 Ocak 2014
- 1.520
- 1.637
- 248
- 10 Ağustos 2018
- 3.797
- 7.721
- 108
İyi de küçüm kızınız da var şu an ilk bebekten daha çok desteğe ihtiyacınız var. Bence bi süre kalması daha mantıklı gibi görünüyor. Eşinizle doğumdan önce konuşun sadece bir süre kalmasını sonra gitmesini anlaşın. Tek başınıza hem yeni doğum yapıp hem bebeğe bakıp hemde ilgi bekleyen kızınızı idare edemezsiniz. Ki kızınız kıskanıp kardeşine düşmanlaşabilir agresifleşebilir ilgisizlik durumunda. İnanın benim ailemde eşimin ailesi de uzakta ve ben kv ye bile razıyım hamile kalıp da doğurursam biri gelsin diye. Gerçekten yeni doğum yapan tek bırakılmaz ümmü sübyan al bastı karabasan vs bişeyler varmış ya bebeği de sizi de uyurken biri gözetmeli kırkı çıkana kadar.
- 12 Eylül 2018
- 156
- 215
- 18
Buarada kv de görümcelerde yaptğımız herşey haram olsun getirdiğimiz yemekler burnundan gelsin neler neler demedi. Başıma kaktılar herşeyi
Bu yeterli bir sebep bence....
Şimdi tecrübelisiniz hem kimsenin eskisi kadar yardımına ihtiyacınız yok. Doğumdan sonra kesin gelir. Sizin uygun gördüğünüz toparlandığınız bir zamanda "bundan sonrasını ben hallederim sizi daha fazla yormayalım" der usulünce yolcu ederdim. Kendi evinizde kalın. Bazı insanlara tahammül etmektense insan kendi işini kendi halletse daha iyi. Zaten doğum öncesi tavrınız doğumdan sonra için de referans. Çok samimi olmayın. Dediğim gibi tecrübelisiniz korkmayın.
Yaşadıklarınızdan dolayı böyle düşünmeniz de çok çok normal. Kendinize yüklenmeyin bu konuda. Hamileliğinizin tadını çıkarın, korkmayın, mesafe candır unutmayın. Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin.
Ayrıca diğer üyelerin de dediği gibi belki iki çocukla bir süre baş etmek zor olabilir. O yüzden bakması ilgilenmesi iyi olacak. Torunları için yapacak sonuçta. Gidişata göre yön verirsiniz.
- 28 Haziran 2015
- 1.889
- 2.035
- 133
Ay çok teşekkür ederim cidden böyle önerilere ihtiyacım var en azından ne yapacağımı bilmek isterim.
Evimiz sobalı ama zaten doğum yaza geliyor. 1 ay kv ye sabretsem,sonrasında dediğiniz gibi yapabilirim:)
Şu banyo filelerini düşündüm bide.
Çok korkuyorum ama su yutar boğulur felan ilk kızımda beraber yıkasakta oldu 1-2 kere.
sonuçta birinin tutup birinin su dökmesi gerekiyor ya...
Ben file aldım ama kenarından dikisleri sökülmeye başlayınca 2-3 kullanımdan sonra attım. Bebek boyunda bebek küvetinin dibini kaplayan küvet süngeri aldım ben " küvet süngeri diye arttır netten. Kafasını bedeninden daha yukarıda tutuyo. Sen bebeği yıkayana kadar olanca suyu çekiyor zaten. Sezaryenle doğum yaptığım icin hemen ayağa kalkamadım ama bebegimin 3-4. banyosundan sonra tek başıma yıkamaya başladım.
Ayrıca doğum sonrası kendini toplama aşamasında 1 hafta 10 gün idare et. Kendini iyi hissedince açık açık söyle artık kendin bebeğe bakabileceğini. Sonuçta ilkinde tecrubesizdin şimdi daha donanimlisin kendine güven . Ilk 4-5 Ay zaten çoğu bebek paso uyuyo. Sen düzenini kurana kadar tek yapacağın karnını doyur sonra uyut. Insallah uyumlu bir bebek olur.
- 23 Mart 2015
- 8.936
- 14.791
- 248
Kızlar ben yeni hamileyim diğer çocuğum 17 aylık. Kısmetse 2 yaşında olacak doğum olunca.
Biliyorum çok çok erken bunları düşünmek için ama baskın basanındır derler. Ben düşünmezsem kv düşünecek ve bi anda kendimi onların evinde yeme içme bir olarak bulabilirim zaten yeni ayrılmıştık kavga dövüşle. Çok kötü davranıyordu kv bana.
Neyse sonuçta hamile olduğunu öğrenen herkesin aklına gelir değil mi doğumdan sonra kim kalıcak nasıl olacak diye.
İlk doğumumda yeme içme birdi ama bin bir dil dökerek doğumdan sonra kendi evimde kalabildim yoksa onlarda yatıp kalkıcaktık kv öyle diyordu.
Yeme içme bir olduğu için kv yemek getiriyordu ben zaten yapmayı pek bilmiyodum. Evide görümceler temizledi ilk 1-2 hafta. Gelenleri gidenleri hiç bitmedi. Gene öyle olacak. İlk günler doluşuyolar eve .
Kv 10 gün bizde yattı. Gece bebeği veriyodu bana felan baya yardımı oldu. Normal doğum buarada. Benim tecrübemde yoktu boğazına süt kaçsa panikliyodum felan.
Sonra bize siz bize gelin yatın daha iyi dedi bende eşime yok dedim . Eşimde başkasının evinde kalamam gündüz çıksın istiyosa yemek yiyip insin dedi.
2 gün öyle yaptık sonra bi kavga oldu görümceyle aramda. Ben çıkmamaya başladım. Sonra akşamları yemek saatinde gidiyodum felan.
Tamda çok güzel bi mesafe koymuştum kızım ilk doğdugunda felan 40 kere geliyodu gündüz. Kavgadan beri en fazla 1 kere geliyor.
Buarada kv de görümcelerde yaptğımız herşey haram olsun getirdiğimiz yemekler burnundan gelsin neler neler demedi. Başıma kaktılar herşeyi.
Dünyanın binbir türlü hali var ama ben Normal olanını düşünmek istiyorum yani doğumdan sonra nasıl olacak. Normal olursa ilk 1 hafta kalkmakta zorluk çeksem yemeği dışardan felan halletsek. diğer kızım 2 yaşında olacak.
Kv gene yanımda kalmak istiycek torunları çok değerli onun için. Hiç güvenmediler ilk kızımda benim bakabileceğime yanlız bakamazsın vs diyorlardı.
Lohusa yanlız bırakılmaz diyip eşim yokken sürekli gelcekler . Ama ben istemiyorum ilk günler eşim gece yardımcı olsa yeter bana. Bebeğin banyosunu mecbur gene kv ile yapıcaz . Yapmasakta kv sürekli gelecek zaten torunu kontrole bari onu yapsın. Zaten az büyüyüp 1-2 aylık olunca ben yaptırırım banyosunu diye düşünüyorum artık tecrübeliyim az cok. Daha da bilgilenicem inşallah ozamana kadar.
Kızlar şimdi kv yi nasıl uzaklaştırırım bunu soruyorum size. Gece felan kalmasını istemiyorum yemek getirmelerini istemiyorum emrivaki yapıyolar ama. Fikrimi soran bile yok.
İnanın doğumdan geldiğim gün bile onların bi tabak yemeğini istemiyorum aç bile kalsam. Buzluğa börek çörek ne bulursam atıcam valla.
Büyük konuşmayayım ama eski konularımı bilenler bilir eminim hak verecektir çok fena bi kv var başımda çok.
Bunların planını şimdiden yapıyorum ki kv de öğrenince eminim doğumdan sonra şöyle olur ben kalırım vs diye ve bana söylediğinde ilk hamileliğimdeki gibi susarsam onun dediği gibi olacak belki bi anda eski düzene dönmüş bulucam kendimi. Buarada ben daha ilk kızıma hamile bile değilken kv dedi ki ' beşiğini getiririm yukarı koyarım gecede burda kalırsınız senin uykun ağır bebek ağlar çatlar " cevabını verdiğim halde kendi bildiklerini yapmaya çalıştılar.
Tek başıma yapabilir miyim sizce? Yada en azından illa bişey yapacaksa Zaten Bi ordu akrabaları gelecek onlarla felan ilgilensin.
Kızlar lütfen yargılamayın çok uyanık bi kv dem var. Herşeyi ince ince planlar. Belki demez kalmaz yada erken demeyin onu çok iyi tanıyorum şimdiden nasıl bi tavırda olmalıyım düşünmem lazım.
Bunlar yüzünden hamile olmama sevinemedim vallahi.. ilk kızımda yol geçen hanı gibi giren çıkan belli değildi görümceler kayın kaynana. Zaten kızım 8 günlükken kayınpeder torun sevmeye gelip çay demlememi istedi 'artık izin bitti " diyerek.
Buarada kendi annem çalışıyor kalamaz zaten kalsa da anladığı yok bebek bakmaktan sadece beni çıldırtır eminim kavga çıkar.
Neyse fazla da uzatmayayım konuyu yeterince uzun oldu. bu konu hakkında yorumlarınızı bekliyorum ...
Buzluga biseyler atma fikri cazip disardan halletme goze batar. Bak yemk yapamiyor deyip getirebilir huzur kacirabilirler. Guzel bir dille zaten yakin oturduklarini bisey olursa cagirabilecegini soyleyip kalmasini reddet. Ilk kizindan tecrubeli olup bebegi yikayabilmen gerek ki kaynanan basna musallat olmasin.
Buzluga uygun borek , yesil fasulye, icli kofte veya kofte , terbiyenlmiş tavuk , nohut , kizarmis patlican vs atabilirsin bunlar senin en az 1 haftalik yemegini karsilar. Ilk 1 haftanda yemegin eksik olmassa kaynananda sana gelmez diye dusunuyrum.
Normal dogum yaparsan cabuk toparliyosun esine bastan soyle ben o eve gitmem de kavga etmissinz kv zorlarsa emirvaki yaparsa ettigi laflari yuzune vurun zehir zikkim ettiniz yedigimi ictigimi deyin hala benim zehir zikkima gelecegimi dusunmeyin o defter kapandi die kapilarinizi kapatin soguk agrasif olun kiiiii ama esinize iyi gorunun bana bunlari dediler ben daha gidemem olmaz die
- 28 Aralık 2015
- 1.345
- 722
- 123
- 31
bende hamileyim çokta memnun dğeilim kvdeden ama gelip kalma diyemem. onun diyişi 40 gün yalnız kalmazmış lohusa taamam hak veriyorum ama 40 gün kalmasını istemiyorum açıkcası zaten çalışıyorum bebeğimle eşimle daha fazla vakit geçirmek istyrm. eşim 1 ay kalsın dedi bende en fazla 20 gün dedim. sonrasnda gndüz gelsin gitsin dedim. annem 1 sokak altımda zaten sürekli gelir kardeşim var evde falan. umarım sorun yaşamam çünkü 1 ay falan çekecek değilim zaten eli rahatsız o çocuğa baksın ben yemeğe bakayıma döner falan die korkuyorum o yüzden 20 gün bile fazlada bişi demiyorum şimdilik konusu geçmedi. ama konusu geçerse dicem kv yanında zaten zorluğu 15 20 gün anca ondada kvdem kalır sonrasında kendim hallederim annem gelir kv gelir gündüzleri vs dicem anlasnlar fazla kalmasınlar diye. umarımda anlarlar .. sizde öyle yapın bide ilk çocuğunuz değil tecrübelisiniz. benm ilk çocuğum şuan onlara muhtacım ama fazla katlanamam açıkcası
- 28 Kasım 2010
- 41.692
- 138.195
- 798
Bebek yikama konusu neden bu kadar dusunulen bir sey anlamiyorum. Girin banyoya beraber,dus basligini alin elinize kucaginizda yikayin iste. Ayrica bir kisiye gerek yok. Tek elinizle tutar tek elinizle de suyu dokersiniz. Dus basligindan suyun sicakligini ayarlarsiniz bitti gitti.
- 17 Aralık 2016
- 4.522
- 4.185
- 63
Ya neleri takmissiniz kafaniza . Ben olsam iki cocuk pespese nasil buyutecegim,okul vs vs diye düşünürüm.
Ben sezaryende ayni gun kalktim ayağa, normal dogumda bir hafta yatiliyorsa eyvah diyorum
Herkesin bünyesi farklı bu yazınız pek doğru değil o yüzden ablam 2. Normal doğumunda 40 gün ne yatabildi ne oturabildiboyle dikisi vardı ama 3. Sezeryanla oldu 3. Gün yemek yapıyordu
Şu doğum kıyaslama olaylarınız bu bitsin artık
- 23 Eylül 2016
- 2.015
- 2.586
- 83
Mis gibi normal doğum yaparsan eşinle idare et bence.ilk günler tabi daha zor ama o zamanlar sadece bebislerle ilgilen.Yemeği de eşinden rica et gelince bi çorba makarna yapsın 17 aylik çocuğunun da istah durumuna göre.veya minik uyudugunda büyük cocuk yanında oynarken 1 çeşit yemek yap ilk zamanlar böyle idare edersin kendini toparladikca alişirsin düzene inşallah
- 22 Kasım 2016
- 2.052
- 3.936
- 133
- 31
içim darlandı yaa..çok şükür başka şehirde yaşıyorum..ikinci çocuk olacağı için tecrübelisin canım Allah yardımcın olsun demek istedim..başka yere taşınsanız? hamileliğin ilerlemeden?Kızlar ben yeni hamileyim diğer çocuğum 17 aylık. Kısmetse 2 yaşında olacak doğum olunca.
- 5 Haziran 2017
- 5.111
- 12.531
- 178
Bebeğinizin ilk banyosu dahil her şeyini tek başınıza yapabilirsiniz. Hadi ilkinde neyse de, ikinci de bi noluyor diyin lütfen. Kendinize de kayınvalidenize de. Siz böyle çekingen durursanız gelirler kalırlar, sizi yukarı çıkarırlar, çocuğa kendi çocuğu muamelesi yaparlar. Bu hakkı siz veriyorsunuz çünkü.
Ben her şeyi tek yapabilirim diyip kimseyi almayacaksınız eve. Çocuğuda ilk ay eşinizle yıkarsınız olur biter. Kendinizide salmayın, köfte et yapıp atın buzluğa. Dolma sarın, annenizden rica edin buzluk için bir şeyler hazırlasın. Çıkarır yaprsınız yemeğinizi. Evde 2 yaşında bi çocuk varken zaten yatamazsınız.
Ben her şeyi tek yapabilirim diyip kimseyi almayacaksınız eve. Çocuğuda ilk ay eşinizle yıkarsınız olur biter. Kendinizide salmayın, köfte et yapıp atın buzluğa. Dolma sarın, annenizden rica edin buzluk için bir şeyler hazırlasın. Çıkarır yaprsınız yemeğinizi. Evde 2 yaşında bi çocuk varken zaten yatamazsınız.
- 2 Temmuz 2014
- 645
- 532
- 103
eşinle yıkayın akşamları.. benim cocgum yok ama korkumda yok cunku kk da ki cogu kadın gurbette tek başına hallediyor bence siz de halledersiniz sadece " sen yapamazsın edemezsin bilemezsin beceremezsin " laflarina kulak tıkayınAy çok teşekkür ederim cidden böyle önerilere ihtiyacım var en azından ne yapacağımı bilmek isterim.
Evimiz sobalı ama zaten doğum yaza geliyor. 1 ay kv ye sabretsem,sonrasında dediğiniz gibi yapabilirim:)
Şu banyo filelerini düşündüm bide.
Çok korkuyorum ama su yutar boğulur felan ilk kızımda beraber yıkasakta oldu 1-2 kere.
sonuçta birinin tutup birinin su dökmesi gerekiyor ya...
kendinize güvenin