• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Şimdiden doğumdan sonrasını düşünüyorum başbelası kv sayesinde.

İyide ben zaten ilk doğumda da bunda da tek olmak isteyen tarafım. farkındaysanız. Konuyu okudunuz mu bilmiyorum ama kimseyi yanımda istemiyorum. Gelde bunu etraftakilere anlat benim derdim bu.
Konuyu okudum , surekli tek bakabilir miyim , yikayabilir miyim , olur mu acaba vs vs demissiniz yani kendiniz once buna inanin
Kv niz de tek bakamaz dedikce kimse ona karsi gelmemis , kardisinda dik durup cocugu yapmasini biliyorsam bakmasini da bilirim derseniz hic bunlari dusunmek zorunda kalmazsiniz

Banyo konusunda kendinizi niye ona muhtac hissediyorsunuz ?Ilk cocugunuz da degil .Artik halledebilirsiniz.
Benim bebeğim su an 3 aylik .Annem 20 gun durdu.Sezeryan oldugum icin 3 5 kere o yikadi.Sonra esimle ben yikadim o mudahale etmedi izledi .Gitmesine yakin da ben kendim yikadim annem hic dokunmadi .Fileli kuvet buyuk kolaylik .Hep yalniz yikiyorum .Eger yoksa tavsiye ederim fileli kuvette 5 dk da halledersiniz .

Ay çok teşekkür ederim cidden böyle önerilere ihtiyacım var en azından ne yapacağımı bilmek isterim.
Evimiz sobalı ama zaten doğum yaza geliyor. 1 ay kv ye sabretsem,sonrasında dediğiniz gibi yapabilirim:)
Şu banyo filelerini düşündüm bide.
Çok korkuyorum ama su yutar boğulur felan:KK43: ilk kızımda beraber yıkasakta oldu 1-2 kere.
sonuçta birinin tutup birinin su dökmesi gerekiyor ya...

Ikizlerimi ve kızımı ben tek yıkadım hep. Sadece 10 gün annem kaldı yanımda. File kullandım. Çok kolay oluyor tavsiye ederim..
Allah yardımcınız olsun, hayırlı doğumlar dilerim..

Böyle konular okudukça şaşıyom aynı binadasınız muhtemelen bide normal doğum okula getirip götürülecek çocukta yok işede gitmiyonuz .niye bu kadar büyütüyonuz ki.yardom için çagırırsan gelsin yoksa ben idare ediyom de yada uzak değil ki gelsin günlerce kalsın.
Panikliyom diyon ya belki de ondan bırakmıyodur

Doğum olur olmaz insanların eve doluşmasını bir türlü anlayamayacağım.

Şöyle 1,-1,5 ay geçsin siz toparlanın sonra herkesi küçük gruplar halinde ağırlarsınız.
Evinize gelen misafir zaten elinden geldiğince yardım eder.
Bu kadar dert etmeyin.
Maalesef ilk doğumumda bildiğiniz kv nin konu komşu uzak akraba evimde gün yaptılar dedikodular çaylar kısırlar. Bi anda 6 kişi doluşuyodu eve. Daha 2. Günken.
Tek bana değil etrafımda herkese öyleler.
Hiç yerimden kalkmadım bile. Ama kafam şişti yani. Bide ozamanlar kv ile küs değildim ondan şuan dertlendim

Böyle konular okudukça şaşıyom aynı binadasınız muhtemelen bide normal doğum okula getirip götürülecek çocukta yok işede gitmiyonuz .niye bu kadar büyütüyonuz ki.yardom için çagırırsan gelsin yoksa ben idare ediyom de yada uzak değil ki gelsin günlerce kalsın.
Panikliyom diyon ya belki de ondan bırakmıyodur
Keşke uzak olsamda gelip kalsa. Bunlar zırt bırttt geliyo o daha kötü. Sürekli eve girip çıkan birileri. . İlk cocukta korku vardı şimdi yok tabi ki kendime güvenim var . Onların bana güveni yok.

Koyun mesafenizi asın suratınızı yüz bulamasınlar ne demek getirdiği iki kap yemeğin lafını edecek ayıp insan yaşından utanır evladınızı sağlık ile kucağınıza almanızı diliyorum

Küçüğü henüz 2 yaşında olmasa ne var ki misafir kabul etme esin de geceleri senin nöbeti alsin bir kaç saat gül gibi bakarsın bebeğine derdim.Ama 2 yaşındaki kuzunun da kendisinin daha bakıma ihtiyacı var.Hicbir yardımı reddetme derim.Ama minik kuzuyu kendi evlerine filan goturmesinler.Bebek geldi annem beni itti babanneme gönderdi psikolojisine girmesin kuzu

Ben olsam misafirlere doktor yasakladı ziyareti, kırkı çıktıktan sonra gelebilirsiniz derdim. Bir arkadaşımın kızı hasta oldu misafirden dolayı ve bir ay kadar yoğun bakımda yattı. 4 küsür kilo doğan bebek 1 kilodan fazla kilo verdi bir haftada. Hastalığı da ciddiydi yani. O yüzden ben bebek biraz büyüyene kadar misafir gelmesini hoş karşılamıyorum. Bence çok uygunsuz. Eğer misafirin önünü kesebilirseniz gündüz tek başınıza çok rahat idare edebilirsiniz diye düşünüyorum. Akşam da eşiniz gelince yatar biraz uyursunuz. Biz bebeğimizde öyle yaptık. Eşim gelir gelmez ben yatar bir iki saat uyur dinlenirdim. Çok yoran bir bebek olmamasına rağmen uykusuzluk yoruyordu beni.

Kayınvalide için de belki iyi niyetlidir belki kötü bilemiyorum ama şimdiden yol yaparsın yemek istemediğine dair. Bu arada doğumdan önce börek, köfte ve sarma atarsan buzluğa çok güzel götürüyor uzun süre. :) ben öyle yapmıştım iyi ki de yapmışım. Hatta yemeğin falan da olur benim buzlukta, eğer bitmezse poşetler atarım. Onları falan da yemiştim tek kaldığımda, yemek derdim olmamıştı.

Ay çok teşekkür ederim cidden böyle önerilere ihtiyacım var en azından ne yapacağımı bilmek isterim.
Evimiz sobalı ama zaten doğum yaza geliyor. 1 ay kv ye sabretsem,sonrasında dediğiniz gibi yapabilirim:)
Şu banyo filelerini düşündüm bide.
Çok korkuyorum ama su yutar boğulur felan:KK43: ilk kızımda beraber yıkasakta oldu 1-2 kere.
sonuçta birinin tutup birinin su dökmesi gerekiyor ya...
Banyo hamaklari var fileden farkli olarak biz kullaniyoruz ben de tek basima bakmak zorunda kaldim ogluma simdi 13 aylik cok memnunum.

İki çocukla görürüm ben seni.. gelsin yardım etsin,gitsin. Siz gitmeyin. Gecede kalsın baksın bebeğe..
Evde yardımcım var,2,5 yaşındaki kızımın bakıcısı var,45 günlük oğlum için annemler geliyor yardıma yinede zorlanıyorum. Tek başına olacak iş değil.. biri oyun isteyecek,biri ağlayacak.. yemeği,temizliği hiç söylemiyorum bile öyle bişeye vakit yok..
kayınvaliden uyanıksa sen daha uyanık ol..

Bir çocuğa annesinden daha iyi bakan olur mu yahu bakamazsin ne demek? Haddini aşmış edepsiz kadın deliriyorum böylelerini duyunca. Ay ben baş edemezdim boylesiyle şükür kaynanam hiçbir şeye karışmaz evime gelmez valla konuları okurken cildiriyorum resmen sinirden. Sende biraz mesafeli ol. Tabi bakarsın çocuğuna. Gece kalmana gerek yok ben idare ederim diye söylersin. Her şeyde taviz verme biraz ben yaparım ederim de gerekirse surat as, evine sürekli gelirse çocuklar uyuyordu bende yatmistim uyucaktik falan de yada rahatsız olduğunu belli et boyle kaynanaya az bile bu Dediklerim. Ben sezeryan doğum yaptim annem ve kaynanam 10 gün durup gitmişti çok da güzel baktım ikinciye de öyle yani insannbence yalniz daha iyi oluyor.

1.oraya gidip kalmak istemiyorsan guzel bir dille eşinle konuşarak hallet bu konuyu 2.kv mutlaka evine gelicektir ve gelmeli de olması gereken bu idare et.Ben ikinci çocugumda kimseden destek almadım kv o zamanlar aram yoktu annem bir gun kaldı istemedim çok anlaşamıyorum annemle evet yaptımmı yalnız ama o kadar çok zor oluyor ki anlatamam mecbur kalktım acıktım çocugun giyselerini yıka as ortaligi topluyosun ister istemez ayakta bir seyler yapiyosun evet becerebildim yaptım ki.seye ihtiyacım olmadan ama dinlenemesigim icin dikişlerim tam kaynamadı çok geç iyileşti aayakta kalmaktan çok sıkıntılı günler geçirdim.En azından digeriyle kv ilgilenirse sende bebeginle ilgilenirsin biraz yükün hafifler gözün korkmuş belli ki ama rahat olmaya çalış ya ne vurdum duymaz arsız insanlar var valla hic bir sey umurlarinda degil böyle böyle yıpranıyoruz iste.3.Banyo kısmına gelince tek basına zor oluyor evet birinin su dökmesi mutlaka gerekiyor kucağıma yatirirdim elimden kayip duser bir yerini acitirim diye giyinik olurdum ayrıca kendimi ıslata ıslata yıkardım of biz kadınlar ne cok derdimiz var yaa

Bebek banyisu konusunda fikir vermek için geldim..
Çocuklarımı ilk banyoları da dahil 1 yaşına kadar banyoda kendi kucağımda yıkadım, hem benim vücut ısım üşümesini engelliyir, bebek kendini annesinin kucağında guvende hissediyor, hemde başka kimseye ihtiyaç yok....deneyin..
Benim de bir link yardımım olsun :) Elin Hintlisine bakın hele 5 dk hallediyorlar :D

Canım hiç korkma bakarsın kadınız biz içimizde var yani o his evet zorlanırsın ama eşin babalık izni olur 1 hafta sana yardım eder olur biter sonra sende ayaklanırsın zaten olmadı en fazla şey yaparsın kv çok gelmek istiyor filan kızını parka götürmeyi teklif edersin onlara sen gene bebişine bakarsın parktan gelince de kızını bi güzel yıkayıp uyutursun, ben ocakta Doğum yapacağım kısmetse kimse olmayacak yanımda sadece eşim olacak nasipse :)

Bu yazdıklarını kv bilse “sıksın dişini, işini kendi yapsın, anca sevmeye giderim ayda yılda” der ki
Haklı.
Yahu alt tarafı doğum yapacaksın.
Teyzemler nasıl kimsenin yardımı olmadan 5 çocuk yaptılar ardışık, nasıl büyüttüler, eksikleri yok fazlaları var.

valla Canim acik acik soyle ilk dogumda in cik cok zorlandim kimse yorulmasin benim icin ben buzluga yemek depoluyorum artik tecrubeliyim sevmeye gelirsiniz sadece de biz Kari koca bakariz de her firsatta

En iyisini yapmıssınız. Bunlar bide söylemiyor ki bi bakmışsın geliyor yatılı. kv öyle yaptı ilk doğumda ihtiyac var mı diye bi sor dimi. Bende bişey demedim. Bu sefer hic rahatını bozma anne ben uykusuzluğa alışkınım hallederim demeyi düşündüm isterse küssün laf söylesin.
Eşime bile sinir oluyorum şuan. Onu bile istemiyorum ya.

Dogum sonrası lafı açılsa açık açık söyleyin. Bu sefer yardım istemiyorum, kendim yaparim diye. Aslinda yardım iyidir, insan yardim görünce sevinir, ama sizi strese sokacaklarsa reddedin. Bir küser iki küser sonra alışır. Esiniz de arkanizda durmayi öğrensin

Back