• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Şimdiden doğumdan sonrasını düşünüyorum başbelası kv sayesinde.

1mirac

Popüler Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
17 Temmuz 2016
5.079
4.167
173
Kızlar ben yeni hamileyim diğer çocuğum 17 aylık. Kısmetse 2 yaşında olacak doğum olunca.

Biliyorum çok çok erken bunları düşünmek için ama baskın basanındır derler. Ben düşünmezsem kv düşünecek ve bi anda kendimi onların evinde yeme içme bir olarak bulabilirim zaten yeni ayrılmıştık kavga dövüşle. Çok kötü davranıyordu kv bana.
Şimdi Biraz barıştık gibi okullar açıldığından beri kv bana pek iyi davranıyor.
Ama eskisi kadar gelmiyor gelsede 5 dk kızımı sevip gider.

Neyse sonuçta hamile olduğunu öğrenen herkesin aklına gelir değil mi doğumdan sonra kim kalıcak nasıl olacak diye.

İlk doğumumda yeme içme birdi ama bin bir dil dökerek doğumdan sonra kendi evimde kalabildim yoksa onlarda yatıp kalkıcaktık kv öyle diyordu.

Yeme içme bir olduğu için kv yemek getiriyordu ben zaten yapmayı pek bilmiyodum. Evide görümceler temizledi ilk 1-2 hafta. Gelenleri gidenleri hiç bitmedi. Gene öyle olacak. İlk günler doluşuyolar eve .

Kv 10 gün bizde yattı. Gece bebeği veriyodu bana felan baya yardımı oldu. Normal doğum buarada. Benim tecrübemde yoktu boğazına süt kaçsa panikliyodum felan.

Sonra bize siz bize gelin yatın daha iyi dedi bende eşime yok dedim . Eşimde başkasının evinde kalamam gündüz çıksın istiyosa yemek yiyip insin dedi.
2 gün öyle yaptık sonra bi kavga oldu görümceyle aramda. Ben çıkmamaya başladım. Sonra akşamları yemek saatinde gidiyodum felan.

Neyse gel zaman git zaman 5 ay önce kavgayla evleri ayırdık şükür .

Tamda çok güzel bi mesafe koymuştum kızım ilk doğdugunda felan 40 kere geliyodu gündüz. Kavgadan beri en fazla 1 kere geliyor.
Bazen kapıyı da açmıyorum. Çokta ağır laflar etti.

Buarada kv de görümcelerde yaptğımız herşey haram olsun getirdiğimiz yemekler burnundan gelsin neler neler demedi. Başıma kaktılar herşeyi.

Daha düzenimiz yeni otururken hamile olduğumu öğrendim.

Dünyanın binbir türlü hali var ama ben Normal olanını düşünmek istiyorum yani doğumdan sonra nasıl olacak. Normal olursa ilk 1 hafta kalkmakta zorluk çeksem yemeği dışardan felan halletsek. diğer kızım 2 yaşında olacak.

Kv gene yanımda kalmak istiycek torunları çok değerli onun için. Hiç güvenmediler ilk kızımda benim bakabileceğime yanlız bakamazsın vs diyorlardı.

Lohusa yanlız bırakılmaz diyip eşim yokken sürekli gelcekler . Ama ben istemiyorum ilk günler eşim gece yardımcı olsa yeter bana. Bebeğin banyosunu mecbur gene kv ile yapıcaz . Yapmasakta kv sürekli gelecek zaten torunu kontrole bari onu yapsın. Zaten az büyüyüp 1-2 aylık olunca ben yaptırırım banyosunu diye düşünüyorum artık tecrübeliyim az cok. Daha da bilgilenicem inşallah ozamana kadar.

İlk kızımı nerdeyse 1 yaşına kadar kv ile yıkadık ama olsun.

Kızlar şimdi kv yi nasıl uzaklaştırırım bunu soruyorum size. Gece felan kalmasını istemiyorum yemek getirmelerini istemiyorum emrivaki yapıyolar ama. Fikrimi soran bile yok.
İnanın doğumdan geldiğim gün bile onların bi tabak yemeğini istemiyorum aç bile kalsam. Buzluğa börek çörek ne bulursam atıcam valla.
Büyük konuşmayayım ama eski konularımı bilenler bilir eminim hak verecektir çok fena bi kv var başımda çok.

Bunların planını şimdiden yapıyorum ki kv de öğrenince eminim doğumdan sonra şöyle olur ben kalırım vs diye ve bana söylediğinde ilk hamileliğimdeki gibi susarsam onun dediği gibi olacak belki bi anda eski düzene dönmüş bulucam kendimi. Buarada ben daha ilk kızıma hamile bile değilken kv dedi ki ' beşiğini getiririm yukarı koyarım gecede burda kalırsınız senin uykun ağır bebek ağlar çatlar " cevabını verdiğim halde kendi bildiklerini yapmaya çalıştılar.

Tek başıma yapabilir miyim sizce? Yada en azından illa bişey yapacaksa Zaten Bi ordu akrabaları gelecek onlarla felan ilgilensin.

Bana fikir verir misiniz.
Direk bozulan küsen kavga çıkaran tipler buarada.

Kızlar lütfen yargılamayın çok uyanık bi kv dem var. Herşeyi ince ince planlar. Belki demez kalmaz yada erken demeyin onu çok iyi tanıyorum şimdiden nasıl bi tavırda olmalıyım düşünmem lazım.

Bunlar yüzünden hamile olmama sevinemedim vallahi.. ilk kızımda yol geçen hanı gibi giren çıkan belli değildi görümceler kayın kaynana. Zaten kızım 8 günlükken kayınpeder torun sevmeye gelip çay demlememi istedi 'artık izin bitti " diyerek.

Buarada kendi annem çalışıyor kalamaz zaten kalsa da anladığı yok bebek bakmaktan sadece beni çıldırtır eminim kavga çıkar.

Neyse fazla da uzatmayayım konuyu yeterince uzun oldu. bu konu hakkında yorumlarınızı bekliyorum ...

çalışmıyorsan kendin bak çocuguna
tepkini koy
Evet çalışmıyorum, zaten ilk günleri atlattım mı rahatlarım kızıma da 1 aydan itibaren tek baktım bakamaz dedikleri halde.
ama ben o ilk günleri düşündükçe ve yukarda yazdığım şeyleri düşündükçe sinir oluyorum.. onlara muhtac olmak istemiyorum ama beni kendilerine muhtac görüyorlar ve o duruma düşürüyolar

Annen de gelmeyecekse bir kaç gün sabret kaynanaya bence,yardıma ihtiyacın olacak çünki
Öyle mi dersiniz, aslında akraba onun akrabası,gelsin hizmet etsinler bulaşıklarını yıkasınlar pislettiklerini temizlesinler dimi. Ama ben kendime mesela yemek getirmeleri onlarla aynı sofraya oturmak istemiyorum o söylediklerinden sonra :( offff

Kızlar ben yeni hamileyim diğer çocuğum 17 aylık. Kısmetse 2 yaşında olacak doğum olunca.

Biliyorum çok çok erken bunları düşünmek için ama baskın basanındır derler. Ben düşünmezsem kv düşünecek ve bi anda kendimi onların evinde yeme içme bir olarak bulabilirim zaten yeni ayrılmıştık kavga dövüşle. Çok kötü davranıyordu kv bana.
Şimdi Biraz barıştık gibi okullar açıldığından beri kv bana pek iyi davranıyor.
Ama eskisi kadar gelmiyor gelsede 5 dk kızımı sevip gider.

Neyse sonuçta hamile olduğunu öğrenen herkesin aklına gelir değil mi doğumdan sonra kim kalıcak nasıl olacak diye.

İlk doğumumda yeme içme birdi ama bin bir dil dökerek doğumdan sonra kendi evimde kalabildim yoksa onlarda yatıp kalkıcaktık kv öyle diyordu.

Yeme içme bir olduğu için kv yemek getiriyordu ben zaten yapmayı pek bilmiyodum. Evide görümceler temizledi ilk 1-2 hafta. Gelenleri gidenleri hiç bitmedi. Gene öyle olacak. İlk günler doluşuyolar eve .

Kv 10 gün bizde yattı. Gece bebeği veriyodu bana felan baya yardımı oldu. Normal doğum buarada. Benim tecrübemde yoktu boğazına süt kaçsa panikliyodum felan.

Sonra bize siz bize gelin yatın daha iyi dedi bende eşime yok dedim . Eşimde başkasının evinde kalamam gündüz çıksın istiyosa yemek yiyip insin dedi.
2 gün öyle yaptık sonra bi kavga oldu görümceyle aramda. Ben çıkmamaya başladım. Sonra akşamları yemek saatinde gidiyodum felan.

Neyse gel zaman git zaman 5 ay önce kavgayla evleri ayırdık şükür .

Tamda çok güzel bi mesafe koymuştum kızım ilk doğdugunda felan 40 kere geliyodu gündüz. Kavgadan beri en fazla 1 kere geliyor.
Bazen kapıyı da açmıyorum. Çokta ağır laflar etti.

Buarada kv de görümcelerde yaptğımız herşey haram olsun getirdiğimiz yemekler burnundan gelsin neler neler demedi. Başıma kaktılar herşeyi.

Daha düzenimiz yeni otururken hamile olduğumu öğrendim.

Dünyanın binbir türlü hali var ama ben Normal olanını düşünmek istiyorum yani doğumdan sonra nasıl olacak. Normal olursa ilk 1 hafta kalkmakta zorluk çeksem yemeği dışardan felan halletsek. diğer kızım 2 yaşında olacak.

Kv gene yanımda kalmak istiycek torunları çok değerli onun için. Hiç güvenmediler ilk kızımda benim bakabileceğime yanlız bakamazsın vs diyorlardı.

Lohusa yanlız bırakılmaz diyip eşim yokken sürekli gelcekler . Ama ben istemiyorum ilk günler eşim gece yardımcı olsa yeter bana. Bebeğin banyosunu mecbur gene kv ile yapıcaz . Yapmasakta kv sürekli gelecek zaten torunu kontrole bari onu yapsın. Zaten az büyüyüp 1-2 aylık olunca ben yaptırırım banyosunu diye düşünüyorum artık tecrübeliyim az cok. Daha da bilgilenicem inşallah ozamana kadar.

İlk kızımı nerdeyse 1 yaşına kadar kv ile yıkadık ama olsun.

Kızlar şimdi kv yi nasıl uzaklaştırırım bunu soruyorum size. Gece felan kalmasını istemiyorum yemek getirmelerini istemiyorum emrivaki yapıyolar ama. Fikrimi soran bile yok.
İnanın doğumdan geldiğim gün bile onların bi tabak yemeğini istemiyorum aç bile kalsam. Buzluğa börek çörek ne bulursam atıcam valla.
Büyük konuşmayayım ama eski konularımı bilenler bilir eminim hak verecektir çok fena bi kv var başımda çok.

Bunların planını şimdiden yapıyorum ki kv de öğrenince eminim doğumdan sonra şöyle olur ben kalırım vs diye ve bana söylediğinde ilk hamileliğimdeki gibi susarsam onun dediği gibi olacak belki bi anda eski düzene dönmüş bulucam kendimi. Buarada ben daha ilk kızıma hamile bile değilken kv dedi ki ' beşiğini getiririm yukarı koyarım gecede burda kalırsınız senin uykun ağır bebek ağlar çatlar " cevabını verdiğim halde kendi bildiklerini yapmaya çalıştılar.

Tek başıma yapabilir miyim sizce? Yada en azından illa bişey yapacaksa Zaten Bi ordu akrabaları gelecek onlarla felan ilgilensin.

Bana fikir verir misiniz.
Direk bozulan küsen kavga çıkaran tipler buarada.

Kızlar lütfen yargılamayın çok uyanık bi kv dem var. Herşeyi ince ince planlar. Belki demez kalmaz yada erken demeyin onu çok iyi tanıyorum şimdiden nasıl bi tavırda olmalıyım düşünmem lazım.

Bunlar yüzünden hamile olmama sevinemedim vallahi.. ilk kızımda yol geçen hanı gibi giren çıkan belli değildi görümceler kayın kaynana. Zaten kızım 8 günlükken kayınpeder torun sevmeye gelip çay demlememi istedi 'artık izin bitti " diyerek.

Buarada kendi annem çalışıyor kalamaz zaten kalsa da anladığı yok bebek bakmaktan sadece beni çıldırtır eminim kavga çıkar.

Neyse fazla da uzatmayayım konuyu yeterince uzun oldu. bu konu hakkında yorumlarınızı bekliyorum ...
Bebek banyisu konusunda fikir vermek için geldim..
Çocuklarımı ilk banyoları da dahil 1 yaşına kadar banyoda kendi kucağımda yıkadım, hem benim vücut ısım üşümesini engelliyir, bebek kendini annesinin kucağında guvende hissediyor, hemde başka kimseye ihtiyaç yok....deneyin..

siz eşinize kesinlikle o eve gidip kalmayacağınızı baştan söyleyin..
ilk günler illa ki onlar gelirler..
soğuk ve mesafeli davranırsanız yüz göz olmamış olursunuz..
bebek büyüdükçe de kendiniz idare edersiniz..

Bebek banyisu konusunda fikir vermek için geldim..
Çocuklarımı ilk banyoları da dahil 1 yaşına kadar banyoda kendi kucağımda yıkadım, hem benim vücut ısım üşümesini engelliyir, bebek kendini annesinin kucağında guvende hissediyor, hemde başka kimseye ihtiyaç yok....deneyin..
Ay çok teşekkür ederim cidden böyle önerilere ihtiyacım var en azından ne yapacağımı bilmek isterim.
Evimiz sobalı ama zaten doğum yaza geliyor. 1 ay kv ye sabretsem,sonrasında dediğiniz gibi yapabilirim:)
Şu banyo filelerini düşündüm bide.
Çok korkuyorum ama su yutar boğulur felan:( ilk kızımda beraber yıkasakta oldu 1-2 kere.
sonuçta birinin tutup birinin su dökmesi gerekiyor ya...

siz eşinize kesinlikle o eve gidip kalmayacağınızı baştan söyleyin..
ilk günler illa ki onlar gelirler..
soğuk ve mesafeli davranırsanız yüz göz olmamış olursunuz..
bebek büyüdükçe de kendiniz idare edersiniz..
Evet evet kesinlikle yüz göz olmamak istiyorum ve kvye çok kırıldım eskisi gibi samimi olmak istemiyorum gerçi yapım çok güler yüzlü. Ama soğuk olmam gerek şimdiden.

Öyle mi dersiniz, aslında akraba onun akrabası,gelsin hizmet etsinler bulaşıklarını yıkasınlar pislettiklerini temizlesinler dimi. Ama ben kendime mesela yemek getirmeleri onlarla aynı sofraya oturmak istemiyorum o söylediklerinden sonra :KK43: offff
Midem kötü de,yeme,eşin dışarıdan alsın ya da tarif et yapsın bir çorba tavuk.Sen bile yaparsın fırn poşetiyle atarsın fırına tamam.
Seni anlıyorum,ama başka sorunlarla boğuşacağına böyle yap,büyük çocuğuna bakarlar en azından

Ay çok teşekkür ederim cidden böyle önerilere ihtiyacım var en azından ne yapacağımı bilmek isterim.
Evimiz sobalı ama zaten doğum yaza geliyor. 1 ay kv ye sabretsem,sonrasında dediğiniz gibi yapabilirim:)
Şu banyo filelerini düşündüm bide.
Çok korkuyorum ama su yutar boğulur felan:KK43: ilk kızımda beraber yıkasakta oldu 1-2 kere.
sonuçta birinin tutup birinin su dökmesi gerekiyor ya...
Yıkaması en kolay şey,hele o filelerde.
Hemen sarar emzirirsin,huzurla uyur

Dogal olan bir kadinin cocugu tek basina dogurup , tek basina bakmasidir
Bu yanina illa birini istemek bizim toplumumza has ve gercekten sinir oluyorum bir kadinin tek basina cocuguna bakamayacagini dusunmesine
Baska da yorum yapmiycam , hamilesiniz , kalbinizi kirmak istemiyorum

İlk doğumunuzda yemek yapmayı pek bilmediğinizi yazmışsınız. Onlar da bildiği için belki yardımcı olmak istemişlerdir. Sizin eve getir götür olmasın diye de birarada kalmak daha mantıklı gelmiştir. Yine temizlik olayını da takmayın çünkü evde iki çocuk olacak. O evin temiz olmasını beklemek çok zor. Kendinizce düzen kurun abartmadan. Misafir bizde bebek 2 aylık olmadan gelmez. Geleceğiz diyenleri toplayın bir kaç günde aradan çıkarın. Erkek tarafının akrabaları gelince kv elbet gelecektir. Kalabalık misafir ağırlarken temizliğe yardım isteyin.
Yıkama işini de kendiniz çekiniyorsanız akşamları eşinizle yapın. Her yıkama için gelinim beni beklese demek ki bazı şeyleri yapamıyor diye zırt pırt dürterim iyilik olsun diye.

Dogal olan bir kadinin cocugu tek basina dogurup , tek basina bakmasidir
Bu yanina illa birini istemek bizim toplumumza has ve gercekten sinir oluyorum bir kadinin tek basina cocuguna bakamayacagini dusunmesine
Baska da yorum yapmiycam , hamilesiniz , kalbinizi kirmak istemiyorum
İyide ben zaten ilk doğumda da bunda da tek olmak isteyen tarafım. farkındaysanız. Konuyu okudunuz mu bilmiyorum ama kimseyi yanımda istemiyorum. Gelde bunu etraftakilere anlat benim derdim bu.

Midem kötü de,yeme,eşin dışarıdan alsın ya da tarif et yapsın bir çorba tavuk.Sen bile yaparsın fırn poşetiyle atarsın fırına tamam.
Seni anlıyorum,ama başka sorunlarla boğuşacağına böyle yap,büyük çocuğuna bakarlar en azından

Yıkaması en kolay şey,hele o filelerde.
Hemen sarar emzirirsin,huzurla uyur
Ay çok teşekkür ederim. Haklısınız ben öyle yaptıkça onlarda yapmayı keserler inşallah . Dediğiniz gibi ilk zamanlar katlanıcaz mecbur. Bi file alıyım ben doğuma yakın:)

Cok uzun olmuş ama benim gibi yapın. Esiniz dogum zamanindan sonraya izin alsin. Ikiniz tek başınıza bakin. Açık acik söyleyin yatılı olarak kimsenin kalmasına gerek olmadığını. Bende kalmak isteyen oldu. Teşekkür ederim hayir dedim

Cok uzun olmuş ama benim gibi yapın. Esiniz dogum zamanindan sonraya izin alsin. Ikiniz tek başınıza bakin. Açık acik söyleyin yatılı olarak kimsenin kalmasına gerek olmadığını. Bende kalmak isteyen oldu. Teşekkür ederim hayir dedim
En iyisini yapmıssınız. Bunlar bide söylemiyor ki bi bakmışsın geliyor yatılı. kv öyle yaptı ilk doğumda ihtiyac var mı diye bi sor dimi. Bende bişey demedim. Bu sefer hic rahatını bozma anne ben uykusuzluğa alışkınım hallederim demeyi düşündüm isterse küssün laf söylesin.
Eşime bile sinir oluyorum şuan. Onu bile istemiyorum ya.

Doğum olur olmaz insanların eve doluşmasını bir türlü anlayamayacağım.

Şöyle 1,-1,5 ay geçsin siz toparlanın sonra herkesi küçük gruplar halinde ağırlarsınız.
Evinize gelen misafir zaten elinden geldiğince yardım eder.
Bu kadar dert etmeyin.

Back