İlköğretim Yorum ve Soruları şimdi okullu olduk 1 sinifa cocugu baslayan anneler buyrun paylaşim yerimiz olsun ne

Örüntü ödevi bizide epey yordu ama ögrendik çok şükür

-tatlicadiarzu-:lepi: -tatlicadiarzu- :lepi:

yukardaki örnek örüntü modeli oluyor...

:roflol::roflol: Allah iyiliğini versin.

Örüntüyü anladık, ödevide yaptık, ama öğretmen "örüntü kuralını açıklamalıydın" diye not düşmüş ödeve:sm_confused:, kuralımı var ayol, yaptık iştesengözlerimebaksanab

Merhaba arkadaslar bir konuda sizinde degerli fikirlerinizi merak ediyorum!

Benim kizim 7 yasinda gecen sene burda 1. sinifa basladi, basta hersey iyi ve güzel giderken bir kac ay sonra adapte olma sorunu yasadik pek severek gitmemeye basladi kizim ögretmeni ve sinif arkadaslarini sevmedigni söyledi.

Her sabah ayni gitmek istemiyorum, götürme beni anne falan filan...Ögretmeni ile konustum, oda fark ettigni söyledi...Derslerle bir sorunu yok sükür Kizim okumayida yazmayida daha okula gitmeden biliyordu, matematigmiz pek iyi degil ama ögreniyoruz masallah...Kizim biraz kendine güvensiz ve cekingen bir cocuk, bilmedigi tanimadigi kisilerle ortamlarla adapte olmasi diger cocuklara ragmen biraz daha zaman aliyor, daha fazla ilgi isteyen bir cocuk...a.s

Benim sorunum su: Bildigniz gibi ben almanyada yasiyorum ve burdaki okul sistemi cok farkli kizlar, piramid seklinde düsünün, iyiler yükseliyor, pek iyi olmanyanlar yada daha cok zamana ihtiyaci olanlarda ya alt kademelere yada baska özel okullara yollaniyor...sinifin kalitesini düsürmesinler diye...yabanci ülkelerden gelen cocuklar cok daha göze batiyor tabiki, kactane öyle pirlanta gibi zeki cocuklarin okul hayatlarini mahfettiler inanin...

Gecenlerde kaynanamla telefonda konustuk bende biraz bu problemlerden endiselerimden anlattim, oda kizim yolla burda okusun ilkokulu dedi, babanla bende yanliziz hem bizede bir ugras bir nese olur evin icinde dedi...kizim dünden razi babaannesini ve dedesini asiri seviyor cok düskün hatta türkiye hastasi diyebilirim...izine gittigmiz zaman bambaska bir cocuk oluyor, fakat ben kararsizim...benneyaptımki

Burda okusa eminim ne türk kültürünü ne dini ne imani dogru düzgün ögrenemeyecek, ne kadarda ben elimden geleni yapsam ister istemez cocuk onlarin kültürünü onlarin egitimini aliyor kizlar, bir zaman sonra cocugnuz ayni bir alman gibi konusmaya ve davranmaya basliyor..türkiyeye yollasam ne olur basarabilirmi, zorluk cekermi diye endiseleniyorum..

Ne yapayim bana bir akil verin ne olur ya:çok üzgünüm:

Gülsümcüm inanki zor bir karar, zor bir durum. Kızın önceden iyiyken neden şimdi performansı düşmüş peki, neden sevmiyor öğretmenini, arkadaşlarını. Bunu konuştunuzmu öğretmenle. Muhakkak birşey olmuştur. Ya arkadaşlarından yada öğretmeninden soğumasını gerektirecek birşey. Öğretmenle açık açık bu durumu konuşmalısın. Gerçi konuşmuşsun ama sanırım öğretmen biraz geçiştirmiş. Kızının kişiliği, yapısı belli, öğretmenden rica etsen ona daha farklı bir ilgi gösterse, onu arkadaşlarının içine çekmeye çalışsa. Sonuça çocukların gözünde öğretmenin daha farklı bir yeri var. Bizim söylediklerimiz pek umurlarında olmaz ama öğretmenin söylediği muhakkak yapılır.

Türkiyeye gönderme fikri ise üzerinde çok düşünülmesi gereken bir konu. artılarını ve eksilerini etraflıca hesaplamak lazım. Belki burada daha başarılı olabilir babaanneyi dedeyi çok seviyor diyorsun ama onlar yeteri kadar ilgilenebileceklermi dersleriyle. Kızın size özlem duymayacakmı. Yaz tatilleri farklı, nede olsa tatil, ama bütün bir yıl sizden ayrı kalması bence zor. Çocuk bu farklı düşünebilir. Beni istemediler ondan gönderdiler vs vs. Bunlar bir ihtimal tabi. Ben olsam göndermem. Karar sizin. Sen kendin bir çaresine bakmalısın bu durumun. Ama kızın yanında olmalı her ne olursa olsun.

Aslında bu konuyu bir uzmanla konuşsan daha iyi olur.

Ögretmenle konustum ve anladigim kadariyla sinifinda problem istemeyen bir ögretmen yani pek ilgili alakali biri degil kuzu...daha dogrusu bir problem oldugu vakit onu cözmekle ugrasasacagna basindan atmaya calisan birine benziyor...

Kizimla hep konusuyorum neden istemiyorsun ne oldu okulda hep iletisimdeyim gerekcesi sürekli sevmiyorum istemiyorum benimle kimse oynamiyor benimle dalga geciyorlar yanlis birsey söyledimmi falan filan, ögretmen kizimi sinifa integre etmeye calismiyor ona gereken iligiyi gösteremem 25 cocuk var sinifta hepsinle ayri ayri ilgilenmem mümkün degil diyor...Alman cocuklari türk cocuklarindan cok farkli kuzu bizim cocuklarimizda olan terbiye görgü allah sevgisi insanlik ve merhamet onlarda yok...

Kaynanam kizimin egitimini kendi tek basina yapamaz tabiki görümcem yardimci olucak, onun oglu ile ayni sinifa gidecek kizim görümcem sinif annesi ve cok ilgili bu konularda...

Kizimla konustum istermisin türkiyede okumayi babaannende kalmayi diye citlattim sevincten havalara uctu...bilmiyorum vallaha kuzu cocugun varmi derdin var!!:çok üzgünüm:

aynı durumda bir öğrencim vardı benimde
uzun süren konuşmalarım sonucu ufaktan kalp oyunlarına takıldığını anladım:))
aşk bu başka şeye benzemiyor
ama sizde ki çok farklı ben olsam yanımdan ayırmazdım
hiçbir uzmanında bu yaşta bir çocuğun anne babasından ayrılmasını tavsiye edeceğini sanmıyorum

allahım inşallah bizede gösterir o günleri

canım örüntüyü belirli kurallara dayanan bir sıralama olarak düşünün
kuralıda burda şekil yapamıyorum ama sayısal verilerle verelim
örnek: 1,2,4,8,16,...bu bir örüntüdür
kuralı nedir gelecek sayı öncekinin 2 katıdır
tabi bu çocuğunuz için ileri bir devre

yada bir arkadaşın verdiği gibi yapalım

:ecrin_bebek: :ecrin_bebek: :jeyyar: :ecrin_bebek: :ecrin_bebek: :jeyyar:

2:ecrin_bebekjeyyar: 2,1,2,1,2,1hep böyle gider...(daha fazla ifade kullanamyorum:)))

1.sınıf içinde daha ayrıntılı veya karışık bişey istemezler sanırım

Son düzenleme:
bugün netten karne notlarına baktım şahane, öğretmen zaten size bir şey yapmamıza gerek ,ilk dönem gelmesede olur diyodu. gurur duyacağım sağlıklı bir evlat verdiği için rabbime hamdolsun. Allahım herkesin evladına zihin açıklığı versin.

Oyyyy, ne güzel, öperim o şeker yanaklarından minik bayanınŞeniz

Bizim de dün sınıf başkanı, yardımcısı seçilmiş. Akşam eve gider gitmez minik böceğim"anneee sınıf başkanı seçtik biliyormusun"dedi. "aaa ne güzel" dememe kalmadı. "ama ben seçilmedim" dedi üzgün ses tonuyla.Ağlayacak neredeyse. "Üzülme sende seneye seçilirsin kızım, elbet biri başkan olacak, bu sende olabilirdin, bir başkasıda. Sınıf başkanı olmaman başarısız olduğun anlamına gelmez, sen birtanesin" dedim.Bayağı bir üzüldü ama sonra normale döndü böceğim:asigim:
Hey gidi hey anasına çekmiş besbelli, bende sınıftaki ilklerden olmazsam sabah kadar ağlardım, noluyosa sanki:dilcikar:

Arkadaşlar benim oğlumda bu sene ilkokula başladı fakat hala okumayı sökemedi . Kendisi bu durma cok üzülüyor perşembe günü eve geldi sınıfın yarısı okuma belgesi almiş , ertesi gün yine geldi ve 3 kişi hariç herkes okuma belgesi aldığını söyledi ve inanın bütün gece ağladı ve üzüldü bu durum da ben ne yapabilirim nerde yanliş yapıyorum niye hala sökemedi okumayı??????? lütfen yardımm.....

Arkadaşım burda sizin desteğiniz çok önemli. Lütfen onu cesaretlendirin.Motive edin. çeşitli ödüller verin.Sesleri birleştirebilmesi için siz yardımcı olun. Sürekli okumasını sağlayın. Sabırlı olun. Öğretmeniyle bir konuşun bakalım. herkes okumuş da sizin çocuğunuz niye hala okumayı sökememiş.Dersi dinlemiyormu acaba. Belki dikkatini yoğunlaştıramıyordur.

Bu topiği tam okursanız ilköğretim öğretmenleri var, size yardımcı olabilirler sanıyorum.

merhabalar, benim oğlum okula başlamadan okuma biliyordu, herşeyi normal bir şekilde okuyordu, ödevlerini de etütte yaptığı için biz hiç zorlanmadık, hafta sonu da kendisi yapıyor, ben yaptıktan sonra bakıyorum, biz hiç performans ödevi yapmadık, belki ikinci dönem yapacağız,

Arkadaslar benimde çalışan annelere bir sorum var bu ödevleri akşam çocuğunuzla berabermi yapıyorsunuz ? yoksa çocuklarınız yapıp siz kontrolmü ediyorsunuz zaman yetiyormu? Benimde oğlum seneye okula başlayacak kafamı bu konu çok kurcalıyor

ben çalışan bir anneyim ve kızım bu sene başladı okula.evet biraz zorlanıyoruz akşamları ama genede çoğunlukda ben ilgileniyorum kızımın ödevleriyle.birazda babası tabi.yani hafta içi daha çok vaktimi ona ayırmaya çalışıyorum.ev işlerinden biraz uzak kalıyorum bu durumda ama bu sene en azından böyle idare etmeyi düşünüyorum.seneye allah kerim artık.bu seneyi bir atlatalımda.çünkü bu sene gerçekten zor bir sene ve çocuk içinde veli içinde bayağı yorucu geçiyor.:1no2:
ama çokda güzel tarafları var.onların okuduğunu görmek o kadar güzel ki onun tadına varmakda ayrı bir zevk.a.s

2. dönem hayırlı olsun herkese.karneler nasıldı?tatil dönüşü kimse uğramamış galiba buraya nerdesiniz??bizim karnemiz güzeldi hepsi 5,kuzum karne hediyesi olarak bile tatil kitaplarından istedi.öğretmeni almıştı ama ekstradan aldık tabi yine.inşallah 2. dönemimizde böyle istekli hevesli geçer..

slm benim oğlumda 1.sınıfa yeni başladı okumayı sökdük ama off neydi o birinci dönem yaaa bende zorlandım oğlumda zaten erken başladı 2002 ekim doğumlu oğlum bide ikinci bebeğe hamile olunca çok zorlandık şimdi daha iyi okumayı pek sevmiyo ama matematiğe bayılıyo inş hep sever:Saruboceq:

Selam nicki güzel bayanyerimseniben

Ödevine göre değişiyor aslında, beraber yapıp, yapmama durumu. Dün akşam matematikten ödevi vardı. Problem çözme. 10 tane toplamı işlemiyle ilgili problem yazıp çözümünü yapacaktık. ben problemleri sordum, minik kelebeem defterine yazdı ve çözümü kendi yaptı.Ben sonra kontrol ettim.Başka türlü ödevse kendi yapıyor, ben muhakkak kontrol ediyorum.

Ama önceki gibi değil kelebeğim, sıkıldı sanki artık ben söylemeden ödevini yapmak istemiyor."offf siz ne güzel rahatsınız oysa ben hep ders çalışıyorum" diyor. Bende konuşuyorum onunla, "bu senin sorumluluğun sanıyormusunki biz bu yaşa hiç ders çalışmadan, hiç okumadan yazmadan geldik. Ödev senin ödevin, ve senin sorumluluğunda.Sen artık aklı başında bir kızsın, çok da iyi bir öğrencisin" diyorum ama ikna oluyormu bilmem:sm_confused:

Off kuzum off ne yapacağız biz bu çocuklarla:uhm: Benim oğlum da '' bu okulun bu kadar zor olduğunu hiç kimse söylememişti bana , söyleseydiniz hiç gitmezdim okula '' diyor.

Arkadaşlar,
5 yaşındaki oğlum için ilkokul araştırmaya başladım şimdiden. Beyl,ikdüzü Büyükçekmece civarındaki anneler biraz tecrübelerinize ihtiyacım var, yardım edin......var mı aranızda acaba?

arkadaşım benim oğlanda biraz geç söktü hala yazı yazmada problemler yaşıyoruz arlarda sesli harfleri yazmayı unutuyor ama olsun ben bunu etüde vermekte buldum çaresini öğretmenimizle karar verdik evimizew 2 apartman ötede etüd merkezişne 1 haftadır gidiyor çok mutlu arkadaşlarıyla ödev yapmak vakit geçirmek ona çok iyi geldi üzülme hemen bir anda okuyup yazıyorlar şaşırıyorsun bu arada ilk dönem kafayı yemediysem bir daah asla yemem herhalde

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…