İlköğretim Yorum ve Soruları şimdi okullu olduk 1 sinifa cocugu baslayan anneler buyrun paylaşim yerimiz olsun ne

Dün aşı oldu bizim kuzucuklar teyzeleri.Benimkinin haberi yoktu söylemedim tedirgin olmasın diye.Hatta bütün sınıfın haberi yoktu süprizzzzz Neyse akşam almaya gittiğimde kendinden emin bir şekilde geldi ben aşı oldumm ve hiç ağlamadımm dedi :icecream: Tatil vermediler ama.Neyse k sesine geçtik biz ama benim oğluşum bütün harfleri kendi kendine söktü 1 ayda,şimdi okuldan verdikleri bütün hikaye kitaplarını okuyabiliyo kendi başına

maaşllah . nazar değmesin

ne aşısı oldu çocuklar arkadaşlar bizimkiler olmadı acaba niye.biz y harfine geçtik.bazen zorlanıyoz ama genelde iyi benim derdimde oğlan çocuğu olduğu içinmi bilmem bir gün adıyla daha eve tam gelmedi.silgi ve traş almaktan bıktık artık.sizinkilerdemi öyle yoksa benimkimi vurdum duymaz.ama her gün bişey ya kaybolur ya unutur. Allah sabır versin walla çok zor....

aynen canım bizde hergün bişey alıyoz sıtaddart bunlar:çok üzgünüm:

seninkine has bi durum değil canım , bizimkide öyle. ama allahtan geri buluyo. sıkı sıkı tembih ettim kaybedersen bişey almam diye.

canım benim oğlum bu yıl anaokuluna gidiyor.ve seneye hiç umutla bakmıyorum korkuyorum acıkcası.arkadaşlarım cok zor diyor 1. sınıf için.benim oğlumda herşeyden cok çabuk sıkılan bi cocuk..bana ne tavsiye edersiniz..şimdiden cok teşekkür ediyorum hepinize !!!!!!!!

Benim oglumda çabuk sıkılırda başlarda çok zorlandık ödev konusunda falan ama şimdi gayet iyi, çabukta ögreniyor, kesinlikle çok üstüne gidip sıkmayın derim zamanla alışıyorlar. İlk 2-3 haftamı düşünüyorumda ne kadar sinirlenmiştim ama gerek yokmuş.

Benim oğlum okul başladığından beri ilk kez dün bir kırmızı kalem kaybetti.Bende bu sabah farkettim ve fırça attım neden kalemini kaybediyosun diye çocuğa klava: Haksızlık etmişim demek sizinkilerde kayıpla geliyo :çok üzgünüm:
Bu arada çocuğu anasınıfında sıkılan arkadaşım endişe etme çünkü benim oğlumda anasınıfında sıkılıyordu ama şimdi çok ilgili derslere ve okula.

anaokulunda iken bende çok dertleniyodum.ama korktuğum gibi olmadı. ilk başlarda çok zorlandık şimdilik iyiyiz başlarda çok ağlamıştım ama yapamıycak diye.şimdi hırslandıda iyi oldu bakalım...Allah kolaylık versin...

selam kızlar harflerde en geri biziz herhalde e-l-a-t-i öğrendik ama bizim okulda bütün sınıflar aynı gidiyor.sayılardan da 13 öğrendik ve 1 haftadır onlukları,birlikleri öğreniyoruz bana 1.sınıfta onluklar ve birliklerin öğretilmesi saçma geldi biraz.

aslında değil, çünkü ikinci sınıfta onluklar ve birliklere daha detaylı indikleri için bi nevi sezdirme oluyor 1 sınıfta görmeleri.çocuklar 1 sınıfta şöyle bir görselerde hatırlayıp daha iyi kavrıyorlar.onluklar ve birliklerle ilgili yapılan alıştırmalarda zorlanmıyorlar.

Teyzeleri kelebeem şakır şakır okuyor valla.:hooray: Son gördüğümüz harf "r". Acuk çince yazıyor ama olsun.Herhalde gelecek hafta başı "m" yı görürler. Öğretmenini çok seviyor.Okulunu, arkadaşlarını seviyor.

2 gün üstüste düşüp dizlerini yaraladı minik böceğim.:teselli:

Biz daha 4" rakamındayız. Bakıyorumda sizler almış yürümüşsünüz.:sm_confused:
Ama sorun değil, kelebeem 2 şer 2 şer 5 er 5 er 100e kadar sayıyor, toplama çıkarma yapıyor. Babamızın matematik öğretmeni olmasının çok faydası var bu konuda.

Rabbim minik kuzularımıza zihin açıklığı versin inşallah. Hep başarılı hep mutlu huzurlu olsunlar inşallah.

ben bu topiği nasıl kacırmısım ..... alla alla...fisfisfis

ben de veli degılım ama bırıncı sınıf okutuyorum ya.. cok gerıyız sanıyordum...

en son rrrrrrrr sesını verdım.. sayılardanda 7yı verdım.. sanırım 3 asagı bes yukarı aynı ılerlıyoruz..

bundan sonra takipcınızım....

en hızlı biziz herhelde s harfindeyiz sayılardan 11 bence yavaş yavaş daha iyi olur. bizim öğretmenimiz çok hızlı herhalde

biz u harfini bitirdik,öğretmenimiz çok iyi çok seviyoruz.benim minik prensesim bugün 10 kasım töreninde şiir okudu teyzeleri,Atatürk şiiri.çok duygulandım,heyecanlandım,gurur duydum onunla.ne muhteşem bir duygu bu ANNELİK...

Biz K harfini bitirdik kızlar.Yarın yeni harfimiz geliyor.Şimdilik iyi gidiyoruz.Ama ödevler konusunda durumumuz aynı.Değişmedi hiç.Halâ yapmak istemiyor benim minik kuzum.Ödev yapmak çok zor geliyor ona.Ağlaya ağlaya ödev yapıyoruz.Halâ bu durumda olan var mı?

merhaba arkadaşlar bizde k harfini bitirmek üzreyiz çok şükür yazdığını okuyo okuduğunu yazıyo öğretmen okuma yazma beraber gidecek diyor diğer sınıf öğretmenleri farketmez diyo sayılardan 20 geçtik ondalıkları öğrendik .. ayrıca dersleriz çok ağır hergün ödev olarak en az 50 satır ice okuyup sonra bakmadan deftere geçiriyoruz ayrıeten başka dersde veriyo ve sattlerce kuzum ders yapmaktan bunalıyo öğretmenimiz ilerde dahada ağır olacak diyor..-

Ödevler çok geliyor. Biz de hala zorlanıyoruz. Tam düzeldi diyorum ama yine sorun devam ediyor.Çok yoğun olunca dikkat eksikliği başlıyor.Sevdiremedim gitti bu ödev işini. Ben bile sinir olmaya başladım artık, kaç ay oldu düzelmesini ümit ediyorum artık yapacak bir şey yok malesef.

merhab arkadaşlar şuan hasteneden geldim birinci sınıfa giden oğlumu büyük çocuğun biri merdivenden inerken şiddetli bir şekilde duvara itmişş. müdür, müdür yardımcısı arabalarıyla evime geldiler hemn hazırlanın hastaneye gidyoruz deyip bitaraftan olayı anlatım beni sakinleştirdiler ve çarpma sonucu sağ kulağı kıkırdak yeri dahil sanki makasla kesilmiş bir şekil de ayrılmış birbirinden görünce aklım çıktı hala kendime gelemedim elini kulağına tutmuş arabada bekliyodu dikiş atıldı muayenesi yapıldı şimdilik çok şükür iyi . zaten hep korkuyodum çünki üst sınıftaki çocuklar küçükleri hep eziyo korktuğum başıma geldi .. ve müdürümüz ve yardımcısı ALLAH razı olsun çok ilgilendiler hastaneye kadr götürdüler böğle okul yöneticelirii görünce insann birazda olsa rahatlıyo ..müdür bey biz hemn sağlık ocağına götürdük ordan burda yapacağımız yok demişler sonra beni almaya gelmişler...ALLAH 'emanet olsun küçük yavrularımız ..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…