• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Şimdi ben nasıl devam edeceğim?

CanKusum_427

bekle beni 60kg :))
Kayıtlı Üye
22 Aralık 2009
60
0
86
Almanya
Herkese iyi günler bu konuyu dogru yere mi actim bilmiyorum..Bi sorunum var yardimci olacaginizdan emin oldugum icin buraya yazmaya karar verdim..18yasindayim yeni nisanlandim 2006 yilinda en son tartiya ciktigimda 69 kiloydum :( okul falan bitti evde otura otura 1ay öncesine kadar 100.7 kiloya ciktim :( diyet yapamiyordum cünkü kendimi tutamiyordum tam tamina beynime geciremiyordum ama bu 100kiloydu görünce yeter artik dedim ve 3hafta oldu diyete baslayali 3.6 kg verdim..gercektende kararliyim artik cünkü herseyimi kiloya bagliyorum mutlu olamiyorum bu kilo yüzünden evet diyete basladim beynimde kararli ama simdide tek sorunum nasil beslenmezleliyim ben ya :( sabahlari kahvalti yapiyorum azda olsa yiyorum 3saat sonra acikiyorum sebze tavukgögsü gibi seyler hazirliyorum kendime saat 17.00 gibide meyve yiyorum..saat 18.00den sonra hic bise yemiyorum...ama cok yavas kilo veriyorum nedenki acaba suyu cokmu icmeliyim eskiden diyete basladigim zaman ilk hafta cok cabuk verirdim biseyi yanlis yapiyorum ama anlayamadim fazla harekette etmiyorum acaba ondanmi :( annemde hersey ye az ye diyo oda olmuyo illa fazla kaciriyorum o yüzden annemide dinlemek istemiyorum evet hizli kilo vermekten kaciniyorum artik sacma sapan diyetler denedim hizli kilo vereyim diye sonra beynime yerlestirdm sagliksiz oldugunu ama bukadarda yavas kilo vermem tuhaf gelio bana :( uzun oldu galiba kusura bakmayin ablalarim okuyan herkesin gözlerine saglik

canm bence sağlıklı bi şekilde kilo veriyosun uzmanlar idealin haftada 1 kilo olduğunu söylüyolar..moralini bozmadan deam et..biraz da hareket etmeye çalış..ayrıca günde 2 lt su iç ve beyaz ekmek ile tatlıyı hayatından çıkar..3 ana 2 de ara öğün ye..bu şekilde devam edersen sağlıklı ve rahat bi şekilde kilo veririsin emin olopuyorumnanaktan

biter tatlım merak etme 1 ayda 10 kilo verip geriye 15 olarak almaktansa yavaş bi şekilde sağlıklı kilo vermek daha iyi..spor da yapmaya çalışırsın 1 ayda verdiğin 4 kilo 6-7 kilo gibi durur zaten moralini bozmadan devam et

merhaba canım aslında normal seyirde veriyorsun ama hayatına şunlarıda ekle bence hareket et evde spor yapmaya çalış yürüşüşe çık markete falan sen git hareket olsun merdiven kullan sık yemek ye sık su iç bide istersen bir diyetisyene git sana güzel bir liste verir vede onla daha sağlıklı kilo verirsin ayrıca canım senin yaşında daha ufak 18 yaş tam büyüme çağı bence sen bir uzman yardımı alarak diet yap canım en azından tahlil falan yapılır kan oranın hormonların falan ölçülür her hafta kilo takibin yapılır nerde oturuyorsun bilmiyorum ama kızılayda diyetisyenler varmış istanbuldaki kızılayda (yani ana sağlıklarda)bide bağcılar devlet hastanesinde burada tüm takipler yapılıyormuş canım bence bir ilgilen

diyetisyene hic gitmek istemedim cünkü diyet listesi veriyor skntiya giriyorum öyle yok sunu yicen yok bunu yemicen sanki hersey daha zorlaniyormus gibi oluyor öle hissetmeme yol aciyor bu diyetisyen :)) ama hareket yönünden eveeeet cooook tembelim spor yapmam lazim

en azından evde mekik falan çek ve mümkün olduğunca yürümeye çalış canm..ayrıca üzüm muz incie kuru incir kuru üzümden uzak dur kesinlikle..günde 2 kere fln da yeşil çay içmeni tavsiye ederim

eveeet yesil cay iciyorum zaten severek zayiflamak icinde cok iyimis öyle okumustum cok tsk ederim yorumlariniz icin bakalim bu pazar kac kilo vermis olucam :)))

Önce bir dr. a gitmekle başla bence. Tahlillerini yaptır kilo vermeni engelleyen hipotirod vs. sorunun olup olmadığını anlarsın.
Sabah 2 bardak ılık su iç. Gün boyu en az 2 lt. su içmeye çalış.
Diyet yapamıyorsan hiçbir şeyi kendine yasaklama. Ben de yasaklara gelemiyorum onun için seni anlıyorum. Sadece tadımlık ve normal yiyeceklerini ayır.
İnt.te sağlıklı beslenme ile ilgili yazıları oku.
Spor hiç yapmadıysan günde 20 dk. ile başla. haftadan haftaya arttırarak devam et.
yakınlarında spor merkezi varsa devam et. Mutlaka yürüyüş yap.
Kilolarım bir an önce gitsin diye takıntı yapma. Takıntı ile kilo verilmez bunu unutma.
Bizler elimizden geldiğince yardımcı oluruz merak etmekaydirigubbakcemile5
İstersen bir gruba katıl destekle daha iyi motive olursun.
Kolaylıklar diliyorum.

cok tsk ederim Binbir Renk ablacim...herkes su su su dedigine göre ben bu suyu ciddi ciddi icmeliyim :) az önce yemegimide yedim gözü iceceklerden uzak duruyorum zaten ama suyu az iciyodum 2lt.ye cikaricam

arkadaşlar yazmışlar ama bende yazmak istedim:) yanlış hatırlamıyorsam 2 öğünle günü bitiriyosun..ara öğünlerin de yok canım metabolizmanı canlandırmak istiyorsan mutlaka 3 ana öğün 3 ara öğün yap..yağsız yoğurt tüket bi araşırmada yoğurt,ayran tüketenlerin diğerlerine göre daha kolay kilo verildiği yazıyordu..bol bol meyve ye günlük birer avuç kuru yemiş(ceviz,badem vs.) ye.suyu arttırmalısın,yeşil çay içiyormuşsun zaten buna alternatif istersen ben arada elmalı tarçınlı çay yapıyorum(2 elma ve1 limonu dilimmle 2,5 litre suyun içine koy ,1 çubuk tarçın,1 tatlı kaşığı karanfille kaynat son anda içine bir tutamda ıhlamur at günde 3 bardak öğün aralarında iç:)metabolizma hızlandırı çay diye geçiyor) ..ve mutlaka spor yapmaya çalış:) vucudün daha çabuk toparlanacaktır..birde spordan sonra kabak lifi ve yosun sabunu kullan incelmeye çok faydası var :emir_bebek: varis falan yoktur umarım keselenmek azdırıyo da varisleri

linguist ablaaaa masallaaaah sende baya bi uzmanmissin ya :)))) evet 2ögün yiyorum sadece bu yüzden cok yavas veriyorum galiba ara ögünde yapmiorum korktum iste fazla yersem kilo falan alirim diye :( suan yesil cay iciyorum bugün coook az yedim su cok ictim ama karnimda tok cnmda bise istemio ki simdi :( bugün kahvalti yapmadim kahve ictim 1bardak öglende yemek yedim tavuk gögsü ve sebze

linguist ablaaaa masallaaaah sende baya bi uzmanmissin ya :)))) evet 2ögün yiyorum sadece bu yüzden cok yavas veriyorum galiba ara ögünde yapmiorum korktum iste fazla yersem kilo falan alirim diye :( suan yesil cay iciyorum bugün coook az yedim su cok ictim ama karnimda tok cnmda bise istemio ki simdi :( bugün kahvalti yapmadim kahve ictim 1bardak öglende yemek yedim tavuk gögsü ve sebze

ben geçen yıl düzenli spor yapıyordum ve gittiğim salonda diyetisyenimizde vardı:)onun baya bi faydası oldu bazı şeyleride int. ten araştırarak falan öğrendim...aralarda fazla yersem diye korkma zaten masum şeyler seç meyve gibi ya da yoğurt tarçınlı şekersiz light süt gibi(tatlı ihtiyacınıda bastırır hem:))) :lepi:

mesela sabahları ballı sirkeli(elma sirkesi olacak) ılık suyumu yada yine ballı limonlu suyu içersen sirke yağ yakımını hızlandırıyo sindirim problemin varsa 2 kuru kayısı ye yanında da..sonra kahvaltıda tahıllı ekmek kullan mutlaka birgün yumurta , dom, salatalık,yeşillik diğer gün peynir zeytin,dom,salatalık yada müsli ve süt olabilir yani sen neyi seviyorsan öle yap..2 saat sonra bi meyve ye yada az kuru yemiş..öğlen ızgara türü şeyler şeç yanında bol yeşillik az yağlı ve de yoğurdu eksik etme:) 2 saat sonra bi aran daha olsun 3-4 diyet biskuvi yeşil çay vs.. akşam yemeğinde öğlen et yersen akşam mutlaka sebze ye ya da tam tersi:) sebze yemeği,çorba ve yine salata olabilir.. yemekten sonra çok acıkırsanda bi meyve falan ye:)))

Back
X