• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Silopi'de 'pencereye çıkma yasağı' da ilan edildi

Lütfen yazmaya devam edin, hem bizim orada neler olup bitiğini orada yaşayan birinden dinlemeye ihtiyacımız var hem de yaşadığınız bu travmatik deneyimleri burada paylaşmak size iyi gelecektir az da olsa. Yaşadığınız sıkıntıları burada anlattığınız için "devlete-polise zeval gelmesin aman" gözüyle bakanlar dışında; sizinle empati kuracak üyeler de fazla merak etmeyin.

Uyku uyuyamaz oldum biliyormusun..yasakli bolgelerde seslerden uyuyamayn bebekleri cocuklari dusundukce uyku tutmuyor..

Ben Anadolu’nun Güneydoğu’su;

Ben soğuk yellerin, estiği yerim…

Dert derseniz bende kucak dolusu;

Ben (halkın beyler)e küstüğü yerim…

İhmalkâr paşalar, beyler yüzünden;

Plânsız seneler, aylar yüzünden;

Evet, ben okulsuz köyler yüzünden;

Türkçe lisanın sustuğu yerim…

İşte ben, okul ne bilmeyen gencin;

Millî şuur ile dolmayan gencin;

Kaleş kadar boyu olmayan gencin;

Omuzuna kaleş, astığı yerim…

Bu ihmâl nelere patladı bak bak,

Bir yandan Suriye, bir yandan Irak;

Bir yandan da İran, sardı kıskıvrak;

Ben bunların zehir, kustuğu yerim…

Zahiri nifak bu, yarası derin;

Bu zehir katili; sivili, erin;

Her gece memleket, hainlerinin;

Bombalı, tüfekli; bastığı yerim…

Oniki Eylül de, geçti nafile;

O ancak Yozgat’ı, doladı dile;

Yani, ben Oniki Eylül’ün bile;

Gözünün yıldığı, pustuğu yerim…

OZAN ÂRİF aşiretten obadan;

Gelin sorun, ihtiyardan, bebeden;

İnsanların artık, “Devlet Baba”dan;

Yavaş yavaş umut, kestiği yerim.

Lütfen yazmaya devam edin, hem bizim orada neler olup bitiğini orada yaşayan birinden dinlemeye ihtiyacımız var hem de yaşadığınız bu travmatik deneyimleri burada paylaşmak size iyi gelecektir az da olsa. Yaşadığınız sıkıntıları burada anlattığınız için "devlete-polise zeval gelmesin aman" gözüyle bakanlar dışında; sizinle empati kuracak üyeler de fazla merak etmeyin.
Bunları bana istinaden yazdınız sanırım devlete polise zeval gelmesin evet ama eksik bu cümle derdimiz tüm iyi insanlar
Keşke tüm halk bilinçli olsa desteklemese yardım etmese en aşağıdan en tepeye pkk yada başka bir bölücü örgüt hepsinin kökü kurusada tüm insanlık rahat etse
Yazdıklarımdan Yakamoz21 Yakamoz21 arkadaşımız gibi orada yaşayan insanlar ile empati yapamayacağım kanısına nasıl vardınız anlyamadım.
Önceki mesajlara baktıysanız asker çocuğuyum ben üniversiteye kadar doğunun bi çok ilinde en ücra köşelerinde yaşadım
Ayrıca babacığım emekli b ir asker değil halen doğu illerinde görev yapan üstelik geçici görevle giden
Bazen ulaşamadığımız nerede uyuduğunu bile bilemediğimiz günleri oluyor
Ben gayet iyi biliyorum bu durumları
Zira oralarda olanları dinleyerek değil yaşayarak öğrendim malesef

Tesekkur ederim..kabul etmeyenler var ama ,gercek şu ki pkk yandasi olsun yada olmasin kürt =pkk deniliyor.yahu batida 20 gunden fazla sokaga cikma yasagi olsun bakalim millet nasilda ayaklanir.gunlerdir yasak var olenler hep 3.5 cocuk annesi yada babasi yada hamile bayan.3 aylik bebek 11 yasinda kiz cocugu 60 yasindaki amca.bir taraf oz yonetim diyor.halkimiz icin savasiyoruz diyor..diger taraf temizlik yapiyoruz diyor..kürt halki iki ates arasinda kalmis durumda.Allah tan baska kimsemiz yok....

Tesekkur ederim..kabul etmeyenler var ama ,gercek şu ki pkk yandasi olsun yada olmasin kürt =pkk deniliyor.yahu batida 20 gunden fazla sokaga cikma yasagi olsun bakalim millet nasilda ayaklanir.gunlerdir yasak var olenler hep 3.5 cocuk annesi yada babasi yada hamile bayan.3 aylik bebek 11 yasinda kiz cocugu 60 yasindaki amca.bir taraf oz yonetim diyor.halkimiz icin savasiyoruz diyor..diger taraf temizlik yapiyoruz diyor..kürt halki iki ates arasinda kalmis durumda.Allah tan baska kimsemiz yok....
inan bu durumdan daha çok ağrıma giden şy batıdaki halkın neredeyse gobek atması.. Yine soyluyorum bu devran donecek ve o gun geldiğinde hiç birzamn yapmadığım şeyi yapıp bi geçmiş olsun dahi demiyecem kimseye... Rabbimin adaletine bırakıyorum herşeyi

Bunları bana istinaden yazdınız sanırım devlete polise zeval gelmesin evet ama eksik bu cümle derdimiz tüm iyi insanlar
Keşke tüm halk bilinçli olsa desteklemese yardım etmese en aşağıdan en tepeye pkk yada başka bir bölücü örgüt hepsinin kökü kurusada tüm insanlık rahat etse
Yazdıklarımdan Yakamoz21 Yakamoz21 arkadaşımız gibi orada yaşayan insanlar ile empati yapamayacağım kanısına nasıl vardınız anlyamadım.
Önceki mesajlara baktıysanız asker çocuğuyum ben üniversiteye kadar doğunun bi çok ilinde en ücra köşelerinde yaşadım
Ayrıca babacığım emekli b ir asker değil halen doğu illerinde görev yapan üstelik geçici görevle giden
Bazen ulaşamadığımız nerede uyuduğunu bile bilemediğimiz günleri oluyor
Ben gayet iyi biliyorum bu durumları
Zira oralarda olanları dinleyerek değil yaşayarak öğrendim malesef
işte pkk da devlette bizi kbdi halimize bıraksa kurdunde turkunde birbiriyle sorunu yok.insanlar kardeşçe yaşayacak. Bnm hala enn samimi arkadaşım bi subay eşi. Hergun bu konulardan dert yakınıyoruz.. Bizim halk olarak birbirimizle derdimiz yok, ustteki iki tarafı yonetenlerde kendi çıkarları uğruna insanları katlediyor

işte pkk da devlette bizi kbdi halimize bıraksa kurdunde turkunde birbiriyle sorunu yok.insanlar kardeşçe yaşayacak. Bnm hala enn samimi arkadaşım bi subay eşi. Hergun bu konulardan dert yakınıyoruz.. Bizim halk olarak birbirimizle derdimiz yok, ustteki iki tarafı yonetenlerde kendi çıkarları uğruna insanları katlediyor
Sanırım sonunda beni anlayan biri çıktı ben iyi insanlardan yanayım işini hakkıyla yapan asker , polisde zarar görmesin bölücülükle işi olmayan tüm insanlarda
Her şehit haberinde kalbimiz duracak gibi oluyor
Diğer arkadaşlar orada olanlara seviniyorum gibi algılayıp eleştiriye geçmişler
İki kelime yazma zahmetinde dahi bulunmamışlar
Bizler sabahlara kadar acaba görevden dönebilecekmi endişesiyle büyüyen çocuklarız
Tüm bunların tek sebebi hiç bir günahı olmayan halkı korumak
Tepedekilere kızanlar onların yanlışından askeride sorumlu tutuyor
Ne orada yaşayan günahsız halkın ne benim gibi diğer asker çocuklarının ,eşlerinin o asker babaların günahı yok
Boş cümlelerle birbirimizi kırmanın manası yok
O zaman hiç bir farkımız kalmaz eleştirdiğimiz insanlardan
Rabbim kötülere fırsat vermesin bizlerin çocukları barış dolu bir Türkiye'de yetişssin inşallah

Aynen cnm.şu dogmamis bebegi katlettikleri gibi.yapanda yaptiranda kim olursa olsun Rabbim hesabini elbet soracaktir.

Eklentiler

• FB_IMG_1450649839983.webp
    FB_IMG_1450649839983.webp
    11,6 KB · Görüntüleme: 137
Sanırım sonunda beni anlayan biri çıktı ben iyi insanlardan yanayım işini hakkıyla yapan asker , polisde zarar görmesin bölücülükle işi olmayan tüm insanlarda
Her şehit haberinde kalbimiz duracak gibi oluyor
Diğer arkadaşlar orada olanlara seviniyorum gibi algılayıp eleştiriye geçmişler
İki kelime yazma zahmetinde dahi bulunmamışlar
Bizler sabahlara kadar acaba görevden dönebilecekmi endişesiyle büyüyen çocuklarız
Tüm bunların tek sebebi hiç bir günahı olmayan halkı korumak
Tepedekilere kızanlar onların yanlışından askeride sorumlu tutuyor
Ne orada yaşayan günahsız halkın ne benim gibi diğer asker çocuklarının ,eşlerinin o asker babaların günahı yok
Boş cümlelerle birbirimizi kırmanın manası yok
O zaman hiç bir farkımız kalmaz eleştirdiğimiz insanlardan
Rabbim kötülere fırsat vermesin bizlerin çocukları barış dolu bir Türkiye'de yetişssin inşallah
temennize tum yureğimle amin diyorum., soylediklerinizde o kadar haklısınız ki daha geçn gun arkadaşıma senin yerinde olmak istemezdim dedim.. Herakşm bir korkuyla gozler kapıda ama dediğin gibi onlarda işini yapıyor.. İşte birçok insanın anlamadığı nokta şu orda yaşayan insanın %70 i pkk yı istemiyor bıkmış durumda. Ama dışardan bakan insanın algısı şuki tum bolge halkı terorist.. Arkadaşlar ısrarla soyluyorum orda masum olan bir halk var. Bu işten en çok zarar goren onlar... Bizler huzur içinde yaşiyacağımız bolunmiyecek bir TURKİYE istiyoruz. Ulkemizi topraklarımızı çok seviyoruz.. Lutfen bolge halkına terorist muamelesi yapmayın

Sanki olayları polis çıkarıyor asker çıkarıyor halkı da asker polis öldürüyor. Teröristler doğuda hendek kazarken özerklik ilan ederken ne yapacak polis durup seyredecek hali yok. Evet halkın hepsi pkk yandaşı değil ama olanı ve evini pkk ya açanda var. Dışarı çıkma yasağı sanki diktatörlük gibi görenler o yasak olmasa daha çok halk ölür.

temennize tum yureğimle amin diyorum., soylediklerinizde o kadar haklısınız ki daha geçn gun arkadaşıma senin yerinde olmak istemezdim dedim.. Herakşm bir korkuyla gozler kapıda ama dediğin gibi onlarda işini yapıyor.. İşte birçok insanın anlamadığı nokta şu orda yaşayan insanın %70 i pkk yı istemiyor bıkmış durumda. Ama dışardan bakan insanın algısı şuki tum bolge halkı terorist.. Arkadaşlar ısrarla soyluyorum orda masum olan bir halk var. Bu işten en çok zarar goren onlar... Bizler huzur içinde yaşiyacağımız bolunmiyecek bir TURKİYE istiyoruz. Ulkemizi topraklarımızı çok seviyoruz.. Lutfen bolge halkına terorist muamelesi yapmayın
Böyle düşünmene sevindim kesinlikle bölge halkının terörist olduğunu düşünmüyorum.Orada büyüdüğümü söylemiştim en yakın arkadaslarım orada edindiklerim hepsiyle halen görüşmekteyim.Benim zoruma giden polise askere katil gözüyle bakılması oldu
Banada hak verirsiniz
Doğu görevi dediğimiz kısa bir süredir babam kendi isteğiyle annemin desteğiyle hep o bölgelerde görev yaptı
Bunun sonucu katil olarak görülmek olmamalı
Elbet içlerinde işini hakkıyla yapmayanlar vardı her meslekte olduğu gibi
Ama tüm kürtlere pkk demek gibi tüm asker ve polisleri aynı kefeye koymak

Yok bn hakkaten yoruldum.. Artık kimseye laf anlatmaya kalkmicam. Çunku insanlar at gozluğu takmış gerçkleri gormk istemiyor..
Bende yazmayacagim artik..Yasadigimiz psikolojiyi tasimakta zorlanirken birde burada stres yasamak istemiyorum.Son olarak Musa Anter in bir sozunu yazip sayfayi kapatiyorum.
Benim doğduğum kentlere her gün kurşun yağardı.Siz bilmezdiniz.Bu yüzden ben terörist olurdum siz yurttaş.

Güzel ülkemizi ne hale getirdiler.:KK43: Bir yanda siviller bir yanda şehitler.Otuz yıl öncesine dönebilsek keşke :KK43::KK43:

Zamaninda pkk yandaslarina oy vermeden dusunecektiniz . Kusura bakmasin kimse polis asker can guvenligi icin oyle soyluyor bende doguda yasiyorum tabi bulundugum bolgede sykur asayis berkemal ancak diger yerlerde yogun terorist olunca tabi ki onlem de sıkı olucak halk direnisiymis siz kac polisin askerin tee nerelerden cocuklarini eslerini birakip goreve geldigini biliyo musunuz ama yok asla kabul etmezsiniz bunu . Orasi tek bir terorist kalmayana kadar da butun talimatlara uymalisiniz yoksa caninizla odersiniz sizi de sizden baskasi vurmaz emin olun .

Zamaninda pkk yandaslarina oy vermeden dusunecektiniz . Kusura bakmasin kimse polis asker can guvenligi icin oyle soyluyor bende doguda yasiyorum tabi bulundugum bolgede sykur asayis berkemal ancak diger yerlerde yogun terorist olunca tabi ki onlem de sıkı olucak halk direnisiymis siz kac polisin askerin tee nerelerden cocuklarini eslerini birakip goreve geldigini biliyo musunuz ama yok asla kabul etmezsiniz bunu . Orasi tek bir terorist kalmayana kadar da butun talimatlara uymalisiniz yoksa caninizla odersiniz sizi de sizden baskasi vurmaz emin olun .
Söylediklerine katılıyorum da sen acaba ülkeyi bu duruma kim getirdi onun farkında mısın? Yoksa hala makarnaya devam mı?

Doğuda yaşayıp askeri polisi savunan nadir insanlardan babam ve diğer askerler adına sağolun gerçekten:cry:

Söylediklerine katılıyorum da sen acaba ülkeyi bu duruma kim getirdi onun farkında mısın? Yoksa hala makarnaya devam mı?
Ülkeyi bu hale terör örgütüne destek veren herkez getirdi
Bunu kürtler ,asker ,polis ,devlet diye adlandırmamak gerek

Cunku bende o camianin icindeyim ama olmadigim zamanda oyle dusunuyordum anlamiyorum insanlari . Ben her millette n dost edinen biriyim kimse yanlis anlamaskn lafim masumlara degil lafim kendi halkini da kullanan pkk yandaslarina anlayin artik sunu bu devlwti polis asker koruyor zarar vermiyor ve inanin onlarda insan ev yasaginda olanlar kadr onlarda disari da cekiyorlar ugrasiyorlar kendileri icin mi hayir onlar gorevini yapip evine donecek orda kalan yasayanlar icin ugrasiyorlar Allah masumlari da polisi askeri ogrwtmeni memuru da korusun Allah pkk nin yaninda olan onu sevenindw bin turlu belasini versin

Cunku bende o camianin icindeyim ama olmadigim zamanda oyle dusunuyordum anlamiyorum insanlari . Ben her millette n dost edinen biriyim kimse yanlis anlamaskn lafim masumlara degil lafim kendi halkini da kullanan pkk yandaslarina anlayin artik sunu bu devlwti polis asker koruyor zarar vermiyor ve inanin onlarda insan ev yasaginda olanlar kadr onlarda disari da cekiyorlar ugrasiyorlar kendileri icin mi hayir onlar gorevini yapip evine donecek orda kalan yasayanlar icin ugrasiyorlar Allah masumlari da polisi askeri ogrwtmeni memuru da korusun Allah pkk nin yaninda olan onu sevenindw bin turlu belasini versin
Yürekten aminnn..

Back