Silopi'de 'pencereye çıkma yasağı' da ilan edildi

okypete

Nirvana
Kayıtlı Üye
28 Mart 2008
84.873
40.691
698
http://www.grihat.com.tr/silopide-pencereye-cikma-yasagi-da-ilan-edildi-33426h.htm

Silopi'de zırhlı araçlarla tur atan polis ve askerler yaptıkları anonslarla "pencereye çıkma yasağı" ilan edildiğini duyurdu.

Sıkıyönetim ve ablukanın 7'nci günde devam ettiği ve devlet güçlerinin halk direnişini kıramayınca çocuk ve kadınları katletmeye yönelerek saldırılarını yoğunlaştırdığı Şırnak'ın Silopi ilçesinde sıkıyönetim üstüne sıkıyönetim yasakları uygulanmaya başlandı. İlçenin Şehid Harun Mahallesi'nde zırhlı araçlarla tur atan asker ve polisler yaptıkları anonslarla "pencereye çıkma yasağı" ilan edildiğini duyurdu.

http://www.facebook.com/GriHatHaber

Evet maaleseff guneydogu halki cok zor durumda..yasakta sokaga cikmanin cezasi 100 tl.ama doguda cezasi ölum...ustelik bu yasaklar 3.5 gun degil.15.20.25 gun.cocuklar ac.su yok elektrik yok ekmek yok.yerlesim yerlerine rast gele atesler aciliyor.buralar filistine donmus durumda..medya yayinlamiyor ne yazikki....

Ya gerekirse iki hafta -bir ay sokağa çıkmayacan hacı, devlet öyle dediyse yapacan anadın mı?
Ya bu arada yarım saattir wifi yok nasıl bir çağda yaşıyoz yaa?

Pkk yandaşlarının Türkye Cumhuriyetini kabul etmeyip üstüne Türk halkına verdiği zararın haddi hesabı yokken kendini BU ÜLKEDE HALK olarak nitelendirmesi
Pkk'nın sonu gelmeyen ortalığı karıştırma propagandalarından biri
çıkmayın siz sokağada camada

Ne yaşadın?

Silopi'de halk direnişinde miydin ?
Silopi'de degilim.bir semtinin sokaga cikma yasaginin oldugu,diger semtlerininde de her gun olaylarin oldugu baska bir sehirdeyim.evet bugun bende direnisteydim..nasilmi,kalp hastasi annemi gormeye giderken,hic bir sekilde olay falan olmadigi halde polisin attigi biber gazina direndim..

Durumunuz zor elbet
Arkadaşın tepkiside sizin kendinizi haberle bağdaştırmanızdan kaynaklandı diye düşünüyorum bizlerin tepkisi pkk ve yandaşlarına..,

Bazen kurunun yanında yaşda yanıyor malesef polisimiz önlem almak zorunda sonuçta

Annemlerde otururken de biber gazindan etkilendik.meger binanin girisine gaz atilmis.3 aylik yegenim ve 10 aylik diger yegenim dakikalarca agladi.bunlardami terorist.dis kapidan bina icersine baktik terorist falan gormedik.

Annemlerde otururken de biber gazindan etkilendik.meger binanin girisine gaz atilmis.3 aylik yegenim ve 10 aylik diger yegenim dakikalarca agladi.bunlardami terorist.dis kapidan bina icersine baktik terorist falan gormedik.
Tabiki o bölgede yaşayan herkez terörist değil ama orada çıkartılan olaylardan dolayı bunlar yapılıyor
Bir asker çocuğu olarak hatta ve hatta üniversiteye kadar tüm doğuyu gezmiş okul hayatını oralarda geçirmiş biri olarak sinirinizi hırsınızı yanlış şekilde ifade ettiğinizi düşünüyorum

Yahu sivil halka kim kufretti,kim ayak diredi de burada yine aglak senaryolarla sizden öğrendik,söyle olduk böyle olduk edebiyatına girdiniz bacim ?

Ben de doğuluyum es geçin bunları

Haberin içeriğinde yazanlar belli, sivil halk direnişi diyor yahu

Yemisim !

Yatmaya gideyim en iyisi, iyi geceler

Ben yanlis bisey yazdigimi sanmiyorum.amacim kimseyle tartismakta degil.yasadiklarimi yazdim.
Tartışmak için cevap yazmadım
Ayrıca çok daha zor durumlardan geçmişimdir inanın
Ama tavrınız polisi suçlar nitelikte geldi bana tabiki bu benim düşüncem
Yanlışsa affola..

Ben yanlis bisey yazdigimi sanmiyorum.amacim kimseyle tartismakta degil.yasadiklarimi yazdim.

Lütfen yazmaya devam edin, hem bizim orada neler olup bitiğini orada yaşayan birinden dinlemeye ihtiyacımız var hem de yaşadığınız bu travmatik deneyimleri burada paylaşmak size iyi gelecektir az da olsa. Yaşadığınız sıkıntıları burada anlattığınız için "devlete-polise zeval gelmesin aman" gözüyle bakanlar dışında; sizinle empati kuracak üyeler de fazla merak etmeyin.

Seni çok iyi anlıyorum. Yazacağım çok şey var ama yazmayacağım. Çünkü sözle ifade edilmiyor. Sözün bittiği yer diyebilirim.
Uyku uyuyamaz oldum biliyormusun..yasakli bolgelerde seslerden uyuyamayn bebekleri cocuklari dusundukce uyku tutmuyor..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…