Silopi’de annesinin cenazesi sokakta bekleyen yurttaş: Beyaz bayrakla vurdular

Saraylim

Vazgec gonul.. Vazgec sesini duyan yok
Kayıtlı Üye
21 Ocak 2012
6.954
19.360
498
NUR BANU KOCAASLAN

nurbanukocaaslan@diken.com.tr

Sokağa çıkma yasağı ve operasyonların devam ettiği Şırnak’a bağlı Silopi’de evinin avlusunda vurulan 50 yaşındaki Taybet İnan’ın cenazesi altı gündür sokaktan kaldırılamıyor.

Oğlu Mehmet İnan, annesinden hemen sonra vurulan amcası Yusuf İnan’ın kan kaybından hayatını kaybettiği için evlerinin bodrumunda bekletildiğini belirtirken, üç gündür haber alamadığı babası Halit İnan’ın da akıbetini merak ediyor.

silopi3-1.jpg

Fotoğraf: DHA

Taybet İnan Silopi’nin Nuh Mahallesi 58’inci sokaktaki evinin avlusunda vurulmuştu. Yardım etmek isteyen kayınbiraderi Yusuf İnan da aynı akıbete uğramıştı.

Diken’in telefonda ulaştığı Mehmet İnan, o dakikalarda amcası Yusuf İnan’la telefonda konuştuklarını belirterek şunları söyledi: “Telefonla polisi ve 112’yi arayarak ambulans istediler. Ambulansın sokağa girememesi üzerine polis beyaz bayrak alarak sokağa çıkmalarını ve ambulansa yürümelerini söyledi. Bunun üzerine beyaz bayrak taşıyarak evden çıktılar. Bezle çıktılar, vuruldular. Yanlarında ailemizden üç kişi daha vardı. Bana biz geri dönüyoruz araçtan ateş açıyorlar dediler. Ben telefondaydım ateş açıldığını duydum. Annem orada tekrar vurulmuş. Vurulup içeri giren amcam bir gün sonra kan kaybından öldü. Evin sol tarafında zırhlı araç var. Oradan ateş açmışlar. Burunlarını çıkardıklarında ateş ediyor.”

‘Babama ulaşamıyorum’
silopi-copy.jpg

Fotoğraf: @farukencu

Amcasının cenazesinin evlerinin bodrumuna konulduğunu söyleyen İnan, annesinin sokakta kalan cenazesi için de defalarca yardım istemelerine rağmen ambulans girmediği için cenazeye alamadıklarını kaydetti.

İnan’ın bir diğer kaygısı ise yine evinin avlusunda vurulan babası Halit İnan’dan hiç haber alamaması. Babasının da hayatını yitirdiğinden endişe eden İnan, “Babam hayvanlarına su, yiyecek vermek için avluya çıkmış. Orada vurulmuş. Üç gün öncesine kadar haber alabiliyorduk. Şu an ondan da haber alamıyorum. Bütün telefonları kapalı. Elektrikler 10 gündür yok. Annemin cenazesi zırhlı araca 50 metre uzaklıkta ama biz alamıyoruz. Ne zaman beyaz bayrak çıksa ateş açıyorlar” dedi.

‘Bölge halkına düşman ceza hukuku uygulanıyor’
tanrikulu.jpg

Tanrıkulu, dün Silopi’de bir yurttaşın sesini Meclis’e duyurmaya çalışmış, AKP’lilerin itirazlarıyla karşılaşmıştı.

Başka bir mahallede oturan Mehmet İnan, Nuh Mahallesi’ndeki cenazelerine ulaşabilmek için CHP milletvekili Sezgin Tanrıkulu’dan da yardım istedi.

Tanrıkulu, kendisine her gün benzer birçok yardım talebinin ulaştığını kaydetti. CHP milletvekili bölgede devam eden savaş haline dikkat çekerek, “Ortada tarif edilmez insani dramlar vr. Yürütüldüğü söylenen mücadele halka karşı da yürütülüyor. Bölge halkına düşman ceza hukuku uygulanıyor” diye konuştu.

Meclis Genel Kurulu’nda da dün Silopi’den bir yurttaşa telefonla bağlanan, ancak AKP’lilerin yoğun itirazlarıyla karşılaşan Tanrıkulu,“Bana gelen yüzlerce çığlık var böyle. Ancak Adalet ve Kalkınma Partisi üyeleri buna bile tahammül edemiyor” dedi.

CHP’li Tanrıkulu, meclis kürsüsünden Silopi’ye bağlandı, AKP’liler konuşturmadı
HDP’li vekil: Silopi’de 10 cenaze evlerde soğuk su ve naylonla muhafaza ediliyor
Silopi’de keskin nişancı ateşi: Aynı aileden iki kişi hayatını kaybetti, bir kişi yaralandı

http://www.diken.com.tr/silopide-an...kta-bekleyen-yurttas-beyaz-bayrakla-vurdular/

Diyarbakir ilcelerinde bir insanlik drami yasaniyor. Uzerlerine ates acilan halk cenazesini sokaktan alamiyor, cenazeler sokakta curumeye terk.. PKKli degil, sivil vatandas bunlari yasiyor. En basta gelen gorevi vatandasinin can guvenligini saglamak olan devlet nerede?
Bu bir PKK operasyonu degil, Kurt irkindan olan vatandasa acilmis bir savastir. Esadi kendi halkini oldurmekle suclayanlar bugun kendileri ne yapiyorlar? O insanlar olulerini daha ne kadar bodrumlarda tutmak zorunda, bir aydir hapis tutulduklari evlerinde acliktan kendi olulerini yemeye baslayana kadar mi?
Rezilligini cikarttiniz bu ulkenin, beter olun insallah..

insanlık dramıymış yemişim insanlığını da dramınıda .. 90 yıllarda sırf etnik kimliği yüzünden keyfi öldürülürken , bir polisin askerin kafasına göre otobüsten indirip hrsızlık yaftası vururken kimse korumuyordu kürtleri.. Akp hiç olmadığı kadar hak verdi kürtlere hatta Allah kahretsin ki haddinden fazla .. Gerçek kürtler minnettar kalıp daha da özgür olacakları günleri bekliyor ama içlerinde ki hainler resmen kustular kinlerini bitleri kanlandı forumda bile cirit atıyorlar .. Oldu olacak asker üstümüze taramalı ile mermi yağdırıryo evimize giriyo yatak odamıza giriyor deyin terbiyesizler.. Allah ım masum kürtler öleceğine böyle it soyları ölse ya.. İnim inim inleyin inş geberemeyin ölüm diye ağzınız kurusun .. Artık geldi tak etti canıma .. Nankörler o asker anasını babasını 2 aylık yavrusunu hamile eşini bırakıp canı boynunda sizi koruyor .. Neymiş kan kaybından ölmüş ambulans geliyordu evinizin önüne kadar hatta ambulans heliopter bile geliyordu ama noldu o çooook sevdiğiniz pkk gelen sağlıkçıları vurdu ne diye gelsin ki artık sağlıkçı ?? Madem şikayetçisiniz sokağa çıkma yasağından kaldırsın valla devlet o şekilde savaşsın pkk ile it izi at izine karıştı zaten artık sadece Akp ve diğerleri var yani pkkyı temizlemeye çalışan Akp ise ona da illa muhalefet olacaklar .. Neyse ki bugunlerde Devlet Bahçeli Ülkücü kimliğini hatırladı..

insanlık dramıymış yemişim insanlığını da dramınıda .. 90 yıllarda sırf etnik kimliği yüzünden keyfi öldürülürken , bir polisin askerin kafasına göre otobüsten indirip hrsızlık yaftası vururken kimse korumuyordu kürtleri.. Akp hiç olmadığı kadar hak verdi kürtlere hatta Allah kahretsin ki haddinden fazla .. Gerçek kürtler minnettar kalıp daha da özgür olacakları günleri bekliyor ama içlerinde ki hainler resmen kustular kinlerini bitleri kanlandı forumda bile cirit atıyorlar .. Oldu olacak asker üstümüze taramalı ile mermi yağdırıryo evimize giriyo yatak odamıza giriyor deyin terbiyesizler.. Allah ım masum kürtler öleceğine böyle it soyları ölse ya.. İnim inim inleyin inş geberemeyin ölüm diye ağzınız kurusun .. Artık geldi tak etti canıma .. Nankörler o asker anasını babasını 2 aylık yavrusunu hamile eşini bırakıp canı boynunda sizi koruyor .. Neymiş kan kaybından ölmüş ambulans geliyordu evinizin önüne kadar hatta ambulans heliopter bile geliyordu ama noldu o çooook sevdiğiniz pkk gelen sağlıkçıları vurdu ne diye gelsin ki artık sağlıkçı ?? Madem şikayetçisiniz sokağa çıkma yasağından kaldırsın valla devlet o şekilde savaşsın pkk ile it izi at izine karıştı zaten artık sadece Akp ve diğerleri var yani pkkyı temizlemeye çalışan Akp ise ona da illa muhalefet olacaklar .. Neyse ki bugunlerde Devlet Bahçeli Ülkücü kimliğini hatırladı..
Sende de ne Kurt kini varmis be.. PKK yapti, butun Kurtler cezalandirilsin. O begenmedigin insanlar zaten yillardir zulum cekiyor oralarda.. Bir gun evlerini PKK basar, erzak alir, cocuklarini daga kaldirir, ertesi gun devlet gelir, sen PKK ya yardim yapmissin diye bir de o suclu cikarir. sen doguda Kurt halkinin yillardir ne yasadigini ne biliyorsun da konusuyorsun? Cocuklarin analarinin kucaklarinda yardim edin cigliklari arasinda daha da kursunlanarak can vermesinden zevk mi aliyorsun? Sen masumiyetten ne anlarsin da masum kim karar vereceksin? AKPli olmussun, ama tam olmussun ha. Tam tanidigim AKPliler gibi. Onlar da ayni senin gibi cocuk olumlerini guzel kutluyorlar, Berkinde gorduk, biliyoruz.

Sende de ne Kurt kini varmis be.. PKK yapti, butun Kurtler cezalandirilsin. O begenmedigin insanlar zaten yillardir zulum cekiyor oralarda.. Bir gun evlerini PKK basar, erzak alir, cocuklarini daga kaldirir, ertesi gun devlet gelir, sen PKK ya yardim yapmissin diye bir de o suclu cikarir. sen doguda Kurt halkinin yillardir ne yasadigini ne biliyorsun da konusuyorsun? Cocuklarin analarinin kucaklarinda yardim edin cigliklari arasinda daha da kursunlanarak can vermesinden zevk mi aliyorsun? Sen masumiyetten ne anlarsin da masum kim karar vereceksin? AKPli olmussun, ama tam olmussun ha. Tam tanidigim AKPliler gibi. Onlar da ayni senin gibi cocuk olumlerini guzel kutluyorlar, Berkinde gorduk, biliyoruz.
nerde bütün kürtler ölsün demişim bende zaten 3. göbekten kürdüm hanımefendi kafana göre yorumlama mesajımı .. Ben pkk ya destek olanlardan bahsediyorum önce okuyp anlamayı öğren sonra tarışma evresine geç!!

ayrıca benim çocukluğum doğuda geçti bilirim yaşadıklarını eskiden sessiz di yaşadıkları zulum şimdi ses çıkarabiliyorlar .. Benim Akp li olduğum Mhp li olduğum ilgilendirmez seni en azından vatanama bağlıyım askerime laf atmıyorum biri ölecekse mehmetçiğim değil pkklı ölmeli !!

kalıplaşmış bir kelime gibi türk kürt kardeştir demiyormusunuz dışarda. Ozaman ne hakkından bahsediyorsunuz siz hanımefendi..
AKP hiç olmadığı kadar hak vermiş, ne yapsın kürt halkı AKP minnet mi duysun.. Olması gerekeni verdi. Bu çok büyük ve çok abartılcak bişi değil. Sen Türkçe müziğini dinleme hakkına sahip olduğun kadar Kürt müziğinide isteyenin dinlemesi gerekiyor.. Sizin hak anlayışınız bu mudur acaba?
TRT 6 girelim bir de konuya. Beğendiği ve seçtiği konuları Kürtçe yayın yaparak, insanları havuz medyasına tabi tutmak mı dır özgürlük anlayışınız.

Oradaki halk pkk ile polis arasında kalmış. Bu size hiç mi üzücü gelmiyor. Annemisiniz bilmiyorum ama en azından abla kardeşiniz.. Empati yapmak bukadar mı zor..
PKK o hale koyan hükümet bu taraftan neden bakmıyorsunuz olaya. Ateşkes ilan edilmedi. 3 senedir operasyonlarda ölen insan mı vardı.. 7haziran seçimden sonra çoştu erdoğan pir çoştu.. Herhalde oda sizin gibi düşündü. Ben kürt halkına TV verdim kürtçe konuşma hakkı verdim neden beni seçmediler diye..
Bunun adı kendi egoları için insanları yakmak denmez mi..

Doğuda kimin evine giderseniz gidip, PKK yandaşçısı olsun yada olmasın.. HDP li olsun yada olmasın.. Hatta çocuğu dağda olan annelere bile sorsanız, bu savaş bitsin der.. ORadaki insanlarla en büyük farkınız bu işte..

Çok söyledim, yine söylüyorum.. Yüksekova,sur,cizre,silopi halkı bunu unutmaz.. Bunlar ilerki yıllarda türkiyenin karşısına elektirik su olarak geri dönecek.. Orada kaderine terk edilen bir halk var..
Anlamıyorsanız kalabalık etmeyin..

nerde bütün kürtler ölsün demişim bende zaten 3. göbekten kürdüm hanımefendi kafana göre yorumlama mesajımı .. Ben pkk ya destek olanlardan bahsediyorum önce okuyp anlamayı öğren sonra tarışma evresine geç!!
zaten nedense üçüncü göbekten kürtler kahramanlık rolünü üstleniyor..
Anlamadımki, sırf kürtsünüz ama pkk değilsiniz sinyalini vermek için mi.
anladım Power en çok sen türksün..

ayrıca benim çocukluğum doğuda geçti bilirim yaşadıklarını eskiden sessiz di yaşadıkları zulum şimdi ses çıkarabiliyorlar .. Benim Akp li olduğum Mhp li olduğum ilgilendirmez seni en azından vatanama bağlıyım askerime laf atmıyorum biri ölecekse mehmetçiğim değil pkklı ölmeli !!

bide kesin çok iyi anlaştığınız kürt komşularınız vardır...

kalıplaşmış bir kelime gibi türk kürt kardeştir demiyormusunuz dışarda. Ozaman ne hakkından bahsediyorsunuz siz hanımefendi..
AKP hiç olmadığı kadar hak vermiş, ne yapsın kürt halkı AKP minnet mi duysun.. Olması gerekeni verdi. Bu çok büyük ve çok abartılcak bişi değil. Sen Türkçe müziğini dinleme hakkına sahip olduğun kadar Kürt müziğinide isteyenin dinlemesi gerekiyor.. Sizin hak anlayışınız bu mudur acaba?
TRT 6 girelim bir de konuya. Beğendiği ve seçtiği konuları Kürtçe yayın yaparak, insanları havuz medyasına tabi tutmak mı dır özgürlük anlayışınız.

Oradaki halk pkk ile polis arasında kalmış. Bu size hiç mi üzücü gelmiyor. Annemisiniz bilmiyorum ama en azından abla kardeşiniz.. Empati yapmak bukadar mı zor..
PKK o hale koyan hükümet bu taraftan neden bakmıyorsunuz olaya. Ateşkes ilan edilmedi. 3 senedir operasyonlarda ölen insan mı vardı.. 7haziran seçimden sonra çoştu erdoğan pir çoştu.. Herhalde oda sizin gibi düşündü. Ben kürt halkına TV verdim kürtçe konuşma hakkı verdim neden beni seçmediler diye..
Bunun adı kendi egoları için insanları yakmak denmez mi..

Doğuda kimin evine giderseniz gidip, PKK yandaşçısı olsun yada olmasın.. HDP li olsun yada olmasın.. Hatta çocuğu dağda olan annelere bile sorsanız, bu savaş bitsin der.. ORadaki insanlarla en büyük farkınız bu işte..

Çok söyledim, yine söylüyorum.. Yüksekova,sur,cizre,silopi halkı bunu unutmaz.. Bunlar ilerki yıllarda türkiyenin karşısına elektirik su olarak geri dönecek.. Orada kaderine terk edilen bir halk var..
Anlamıyorsanız kalabalık etmeyin..
Allah aşkına kafanıza göre yorum yapmayın .. Ben şimdi müzük kürtçe olmasın mı demişim ?? Haddinden fazla hak pkk lılar ellerinde bayraklar ile Irak a geçti ses edilmedi Hdp mitinglerinde bayraklar açıldı ses edilmedi kürtçe apoya şarkılar söylendi ses edilmedi .. Sizde beni anlamıyorsanız alıntı yapmayın az öncede belirttim ben zaten 3. göbekten kürdüm Diyarbakırlı Vanlı Urfalı Şırnaklı dostlarım var ve şuan hala oradalar çok da güzel yürekliler benim derdim zifir yürekli olanlara ..

Allah aşkına kafanıza göre yorum yapmayın .. Ben şimdi müzük kürtçe olmasın mı demişim ?? Haddinden fazla hak pkk lılar ellerinde bayraklar ile Irak a geçti ses edilmedi Hdp mitinglerinde bayraklar açıldı ses edilmedi kürtçe apoya şarkılar söylendi ses edilmedi .. Sizde beni anlamıyorsanız alıntı yapmayın az öncede belirttim ben zaten 3. göbekten kürdüm Diyarbakırlı Vanlı Urfalı Şırnaklı dostlarım var ve şuan hala oradalar çok da güzel yürekliler benim derdim zifir yürekli olanlara ..
türküm ama şu an senden daha fazla kürdüm. nokta

zaten nedense üçüncü göbekten kürtler kahramanlık rolünü üstleniyor..
Anlamadımki, sırf kürtsünüz ama pkk değilsiniz sinyalini vermek için mi.
anladım Power en çok sen türksün..
size kendimi ispatlama derdinde değilim .. Babam bile kürtçe bilmez hatta dedem bile.. Dedemin babası Suriyeden gelip akdenize yerleşmiş tek bağım bu kürtlük ile .. Kürtler illa pkk lı değil zaten bunu ispatlama ihtiyaç yok .. Anlaştığım kürt komşum yok malesef çünkü etrafımda kürt yok ama olsa ne diye anlaşmayayım..

dostlarınız ve komşularınızın olduğunu anlamıştım zaten..
Mitingte kürtçe şarkı söylenince, Apoya selam gönderilince, barış naraları atılınca, şıvan perveri yurt dışından getirince RTE oradaydı dikkatinizi çekerim.. Eee o gün bunlara göz yuman adam neden şimdi bu şekilde davranıyor.
bakın burası türkiye cumhuriyeti. herkesin kimliğinde TC yazıyor.. Ve hükümette herkesin can güvenliği korumak zorunda. Buda anayasada güvence altına alınmış bir madde.
Sırf birilerin çıkarları için, ülkenin bir tarafında iç savaş çıkarılamaz..
Çıkarıldı ama bizimde üstümüze düşen buna seyirci kalmamak..
PKK bitsin.. Ama bu şekile bitmez.. Orayı yuva haline getirmesine izin veren AKP hükümeti şimdi tek tek keklik avlar gibi bulup bulup öldüremez..
PKK başı imralıda.. Onlar cizre de ki hendeklerin peşine düşmüşler..

size kendimi ispatlama derdinde değilim .. Babam bile kürtçe bilmez hatta dedem bile.. Dedemin babası Suriyeden gelip akdenize yerleşmiş tek bağım bu kürtlük ile .. Kürtler illa pkk lı değil zaten bunu ispatlama ihtiyaç yok .. Anlaştığım kürt komşum yok malesef çünkü etrafımda kürt yok ama olsa ne diye anlaşmayayım..

OKY banane deme çok ayıp. Kendini ifade edemediğnizi düşünücem.

Kürt komşum yok mu.demin dostlarım var dediniz.. çelişmeyin kendinizle..
O kadar kürtlükten ne olacak. Sen türksün türk..

dostlarınız ve komşularınızın olduğunu anlamıştım zaten..
Mitingte kürtçe şarkı söylenince, Apoya selam gönderilince, barış naraları atılınca, şıvan perveri yurt dışından getirince RTE oradaydı dikkatinizi çekerim.. Eee o gün bunlara göz yuman adam neden şimdi bu şekilde davranıyor.
bakın burası türkiye cumhuriyeti. herkesin kimliğinde TC yazıyor.. Ve hükümette herkesin can güvenliği korumak zorunda. Buda anayasada güvence altına alınmış bir madde.
Sırf birilerin çıkarları için, ülkenin bir tarafında iç savaş çıkarılamaz..
Çıkarıldı ama bizimde üstümüze düşen buna seyirci kalmamak..
PKK bitsin.. Ama bu şekile bitmez.. Orayı yuva haline getirmesine izin veren AKP hükümeti şimdi tek tek keklik avlar gibi bulup bulup öldüremez..
PKK başı imralıda.. Onlar cizre de ki hendeklerin peşine düşmüşler..
ben ne dedim zaten Erdoğan hata etti bu kadar göz yummakla dedim ..

OKY banane deme çok ayıp. Kendini ifade edemediğnizi düşünücem.

Kürt komşum yok mu.demin dostlarım var dediniz.. çelişmeyin kendinizle..
O kadar kürtlükten ne olacak. Sen türksün türk..
komşum yok ama dostlarım var bunun neresi çelişmek ?? Zaten Türküm ben tek kelime kürtçe bilmem babamda bilmez dedem de .. Yazdım az önce dedemin babası zamanında çıkıp Suriyeden gelip yerleşmiş Akdenize.

Back