• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Silikon protez ve Röntgen filmi

Ya farklı şeyler düşünürse hakkımda? Ben dış görünüş olarak baya bakımlı biriym bi de silikon taktrdm ben gençliğimde dediğimde başka bişey şekillenmesin aklında? bayanlar bile o şekilde düşünüyo erkekleri hele hiç anlamaz bizim psikolojimizi. Haksız mıyım
Sevgili arkadaşlar. Gülümseyerek okudum yazılanları. Belli oluyor mu ne demek? Kabak gibi ortada. O içinize konan şeyler vücutta görünmez değil ki:)) filmi çeken hemen sizi bi kenara çekip teyit eder eğer önceden bilgi vermediyseniz. İşyeri durumuna gelince bu tip şeyler gizli ve kişiye özeldir. Sadece şirket doktoru ve hemşiresi bilir. Diyelim ki çok dedikoducu ve söyledi ki sanmam bu onun ayıbı ve kıskançlığı olur hemşire tarafında.Utanmanıza gerek yok.Zamanla alışacaksınız:)
Ayrıca eşime söylemem vs durumuna gelince kadın vücuduyla ilgili biraz tecrübesi olan her erkek protezi anlar.Anlaşılmaması imkansızdır. Bi kere silik de olsa iz kalır.En az iz meme ucundan operasyon geçiren kişilerde olur ve onda bile silik iz vardır. Protezli meme her zaman normal göğse göre çok daha diri ve serttir. En doğal yapılmış olanı bile farkettirir kendini çıplakken ve temas durumunda.Giyinikken ya da bikiniyle tabi ki anlaşılmaz eğer çok büyük değilse. Benim koca memeleri bile bikinili anlamayanlar oluyor düşün:) ama şunu diyim bu işe giren kişi anlaşılmasın diye isteyebilir anlayabilirim ama bu konuda takıntı yapmamak lazım. Anlaşılırsa da anlaşılır takılmayın bence.
Ben mamografi de çektirdim.Digital makina olanı kullandım.Zaten meme yoğunluğuna göre sıkıştırıyor.Asla eski yöntem olan memeyi tamamiyle ezerek mamografi çekme yöntemi protezli bir göğüse olmaz. Sorun da olmuyor. Bu tip sorun teşkil etse inanın memesi kanserle alınmış olan hastalara hem de ameliyat esnasında protez koymazlar. Keyfinize bakın ve üzmeyin kendinizi.Sevgiler

Bir de mesela ortaya çıktı bir şekilde diyelim senle evlenmeden taa kaç yıl önce yaptırdım söyleme geregi duymadım falan desem olmaz mı? Gerçekten söylemek istemiyorum ben

ben bu ameliyatı kendim için oldum. tahmin bile edemezsin bendeki değişiklikleri. psikolojim düzeldi. hayata daha güzel bakmaya başladım. her şeyin olumlu taraflarını görmeye başladım.
böyle bir konuyu gizlememin seni yaralayacak bir sır olduğunu hiçbir zaman düşünmedim. kendini benim yerime koymaya çalış. sen bedeninin bir yerinde eksiklik hissetseydin ve ameliyat olsaydın bunu benden gizlemek zorunda kalsaydın seni anlamaya çalışırdım. ki gördüğün gibi protezlerim de belli olmuyor zaten. bu ameliyat sonucu beni böylesine mutlu etmişken, sen de benim adıma mutlu olabilirsin. ki bunu öğrenene kadar zaten mutluydun öyle değil mi?
biçiminde bir konuşma yapılabilir.

birkaç ay önce kalça üstü düştüğüm için röntgen filmi çekilmiştim. haliyle üst taraftan da biraz görüntü alınmıştı ve protezler gözüküyordu. yuvarlak ve sisli bir boşluk biçiminde gözüküyor. evlilik zamanında da röntgen istiyorlarmış. bunu da geçelim, günün birinde mutlaka film istenir. eşimizden gizleyeceğimiz bir konunun sonradan açığa çıkması hem bizi hem onu kırar. üzücü durum...

Konuyla alakası yok ama bende yaklaşık 2 ay önce düştüm kalça üzeri merdivende bundan 2 hafta sonrasındada birden şiddetli ağrı çektim şimdilerde çok oturursam kuyruk sokumum ağrıyor hemen içeride şişlik tarzı bişey var canım sende ne sonuç çıktı ? İncin me mi olmuş? :KK42:

Konuyla alakası yok ama bende yaklaşık 2 ay önce düştüm kalça üzeri merdivende bundan 2 hafta sonrasındada birden şiddetli ağrı çektim şimdilerde çok oturursam kuyruk sokumum ağrıyor hemen içeride şişlik tarzı bişey var canım sende ne sonuç çıktı ? İncin me mi olmuş? :KK42:

incinmişti, kırık vb yoktu. ama bir ay ağrısını çektim. iki ay ağrıması fazla geldi bana. doktora gitsen iyi olur. geçmiş olsun.

Bir de mesela ortaya çıktı bir şekilde diyelim senle evlenmeden taa kaç yıl önce yaptırdım söyleme geregi duymadım falan desem olmaz mı? Gerçekten söylemek istemiyorum ben
bi kere kesinlikle soracaktır bu memeler nasıl böyle diye çünkü iri dolgun memelere sahibiz doğal olan bu büyüklükte memeler diri olmaz o yüzden ztn löp löp sallanıyor mesela ben 75 c takınca sallanmıyo b takınca yanlardan sıkıştırıyo birleşiyor ve yürürken löp löp sallanıyor eğer ki sormazsa adam önceden doğru düzgün meme mıncıklamamış demektir çünkü silikon memelerde deformasyon az olur hele ki bizim gibi meme dokusu olmayanlarda
sormazsa da söylemek zorunda değilsin onu kandırmış sayılmazsın çünkü ondan önce ameliyat oldun ama şu an hayatında biri varsa söylemen daha doğru olur bunu saklamana gerek yok ben samimi olduğum normal erkek arkadaşlarıma bile dedim ama bazı kız arkadaşlarıma demedim çünkü karşımdaki kişinin nasıl bi yargıya varacağını biliyordum. .
Eşler arasında hiçbir şeyin gizli olmamasını tercih ederim ki öyle yapıyorum benim her şeyimden eşimin haberi vardır kiminle konuştuğum ne konuştuğum tabi özel şeylere söylemiyorum yanlış anlaşılmasın

Son düzenleme:
konuya dönecek olursak ekşisözlükte birisi yazmış annesinin ciğer filmine bakmış Dr kadınınki sadece soğuk algınlığıymış Dr Ciğerlerin dolu zatürre demiş hemen yatış yapmışlar Gögüs kliniğine göndermişler ama kadında öksürük bile yok başka Dr demişki hanfendi bi şeyiniz yok iki tane proteziniz var sadece :D çocukta öyle anlamış annesine silikon olduğunu çok büyütülecek bi konu değil aslında Seden bizim kime ne ki

Canım,senin bileceğin bir konu. Ama normalde bu ameliyat-ı olanların protez kartını bile cüzdanlarında taşıması gerek acil bir durumda bilgi verilmesi için. Tutabilmek ben olaya ciddi yaklaşıyorum sen daha farklı :KK66:
Ben yarın ameliyat Olacağım ancak içimi bir korku kapladı ya sağ çıkamazsam diye bu aralar herşey üst üste geliyor belki ruhsal Açıdan çok sıkıntılı Olduğum bir dönem olmasa daha farklı düşünürdüm vazgeçmeyi bile düşündüm çok kararsızım

Ben yarın ameliyat Olacağım ancak içimi bir korku kapladı ya sağ çıkamazsam diye bu aralar herşey üst üste geliyor belki ruhsal Açıdan çok sıkıntılı Olduğum bir dönem olmasa daha farklı düşünürdüm vazgeçmeyi bile düşündüm çok kararsızım

Sakın vazgeçeyim deme. Yüzüp kuyruğuna gelmişsin neredeyse. Yarın anesteziden uyandığın anda şükredeceksin Allahın izniyle hiç bir sorun olmaz canım inşallah buradaki bir çok kişi bu kaygıyla girdi ameliyata. Yaşananlar hep dejavu gibi herşey aynı herkes çok kez aynı şeyleri hissetti yaşadı ilk hafta kahretmeler pişmanlıklar falan sonradan inanılmaz mutlu olacaksın :)

O korku her ameliyatta oluyor tabi. Ben kaç kez ameliyat oldum ama o hissi yaşıyorum her defasında. Fakat narkozuda seviyorum :KK53: tabiki her ameliyatın zorluğu var. Hepimiz yaşadık. Ama ben çok mutluyum meme büyütme ameliyat-ı olduğuma ;) Sonuç istediğin gibi olunca tüm yaşadığın Sıkıntılar a değiyor inan :KK19:

Aynı korku bende de var. Bana bişey olursa annem beni parçalar :KK53: Gerçekten bazen düşünüyorum vazgeçsem mi diye, ama sonra ömür boyu böyle kalmaya dayanabilir miyim diye bi kefede tartınca da kesinlikle olmalıyım diyorum.

Ben de kendi erkek arkadaşıma söyledim iyi mi kötü mü yaptım bilmiyorum ama belki o değil de başkası olsa söylemezdim. Duyduğun güven ve samimiyet değiştirir durumu sanırım.

Sakın vazgeçeyim deme. Yüzüp kuyruğuna gelmişsin neredeyse. Yarın anesteziden uyandığın anda şükredeceksin Allahın izniyle hiç bir sorun olmaz canım inşallah buradaki bir çok kişi bu kaygıyla girdi ameliyata. Yaşananlar hep dejavu gibi herşey aynı herkes çok kez aynı şeyleri hissetti yaşadı ilk hafta kahretmeler pişmanlıklar falan sonradan inanılmaz mutlu olacaksın :)
Çok teşekkür ederim yazdıklarınız için bir kaç saat sonra ameliyatta Olacağım..

konuya dönecek olursak ekşisözlükte birisi yazmış annesinin ciğer filmine bakmış Dr kadınınki sadece soğuk algınlığıymış Dr Ciğerlerin dolu zatürre demiş hemen yatış yapmışlar Gögüs kliniğine göndermişler ama kadında öksürük bile yok başka Dr demişki hanfendi bi şeyiniz yok iki tane proteziniz var sadece :KK70: çocukta öyle anlamış annesine silikon olduğunu çok büyütülecek bi konu değil aslında Seden bizim kime ne ki
Bunu ben de okumuştum:KK70:

Ya farklı şeyler düşünürse hakkımda? Ben dış görünüş olarak baya bakımlı biriym bi de silikon taktrdm ben gençliğimde dediğimde başka bişey şekillenmesin aklında? bayanlar bile o şekilde düşünüyo erkekleri hele hiç anlamaz bizim psikolojimizi. Haksız mıyım
Ferruh bey bana da eğer eşinizle sonradan evlenseydiniz ameliyat olduğunuzu anlamazdı demişti.ben kesinlikle dayanamaz söylerdim.ama forumda eşine söylemeyenleri de okudum.sen kendini nasıl rahat hissedeceksen canım.eğer zor durumda kalırsan büyük fibrokistlerim vardı,onlar ameliyatla temizlenince şekil bozukluğu olmasın diye mecburen silikon takıldı diyebilirsin;)

Çok teşekkür ederim hepinize çok şükür iyi geçti ameliyat, şu an evimdeyim Dikiş yerleri biraz ağrıyor bir de fazlaca baskı hissediyorum ki normal bir anlık bir kararla girdim ameliyata şimdilik pişman değilim bir an önce toparlanmaya çalışacağım. Allah Razı olsun hepinizden iyi dilekleriniz için de tekrar teşekkür ediyorum ☺️

Çok teşekkür ederim hepinize çok şükür iyi geçti ameliyat, şu an evimdeyim Dikiş yerleri biraz ağrıyor bir de fazlaca baskı hissediyorum ki normal bir anlık bir kararla girdim ameliyata şimdilik pişman değilim bir an önce toparlanmaya çalışacağım. Allah Razı olsun hepinizden iyi dilekleriniz için de tekrar teşekkür ediyorum ☺️
Hadi gözun aydın güzel sonuçlar duymak ne güzel :))

Back
X