silikon göğüslülere önemli bir uyarı !

eğer açılmazsa silikon kısmen güvenli diye aratabilirsiniz google da

iyi olur hannah gönderirsen makbule geçer takıntılı bi tipim okumak araştırmak isterim

teşekkürler

kendine takıntı yapma canım ,yaptırdın artık kontrollerini ihmal etme yeter. bende yaptırmak istiyorum kafamdaki soru işaretleri biter bitmez yada daha güvenilir implantlar üretilir üretilmez yaptırmayı düşünüyorum

sağol hannahcım son dakika gelişen bir durum oldu benim silikon işi karın germe çizimim yapılırken memelerimi de aynı doktor küçültmüştü gecen sene üst dekolteye koyalım 10.sene sonrada taş gibi durur dedi yaptırdım çok minik silikon ama doğrusun tamam kontrolleri öğreneceğim gittiğimde doktorumdan

Ben ameliyattan bir sene kadar önce gögsümde bir kitle ve kızarıklık belirtisi ile doktora gittim.Yapılan elle muayenede doktor gögsümde birkaç tane kitle oldugunu ve ultarsyon çekilmem gerektigini söyledi.Gittim,uktrasyonumu çektirdim.Sonuçlarını hem meme cerrahına hemde genel cerrah doktoruma gösterdim.Hepsinin ortak cevabı zararsız,her kadında olabilecek fibrokistlerin oldugu idi..Ben haliyle panik yapmıştım,ailemde böyle bir rahatsızlık geçiren hiçkimse yoktu.Doktorum bu zararsız fibrokistlerin her kadında olabilecegini kiminin farkına vardıgını (benim gibi)kimininde farkında olmadan yaşadıklarını söyledi..Bu genelde Adet dönemi zamanlarında ortaya çıkan şişliklermiş.Ameliyat gibi birşeye gerek görükmedigini ama kontrol altında olmamı istedi tabi (senede bir)..
Sonra bu ameliyatı olmaya karar verdim..Meme cerrahım,genel cerrahım ve görüştüğüm tüm estetik cerrahlar bu ameliyata engel olabilecek,risk yaratacak bir durum olmadıgını söylediler..35 Yaşını bitirdik,her kadın gibi her sene meme muayenemi yaptırıyorum.Meme muyanesinde önce doktoru,uktrasyon uzamnını gögsümde protez oldugunu hatırlatıyorum.Allahıma şükür ameliyattan önce olan o kitleler bile yok artık Doktorum bunun aslında yaşadıgımız sıkıntı,üzüntü gibi etkelerlede ortaya çıktıgını söylemişti..Yaşadıgım şu anki mutluluk belkide bu kitleleri yok etmişti,kim bilir
Tedbirli olmak,gereken muayeneleri yaptırmak,ihmal etmemek şart.Ben kaderci bir insanım,olacak varsa olur tabi ama bizler yapılacak şeyleri ihmal etmeyelim..Her kadın rik altındadır aslına,silikon olsun omlasın.Yaşadıgımız dünya,yedigimiz içtiğimiz gıdalar,soluduğumuz hava...ne kadar sağlıklı,temiz!! Çağımızın hastalıgına,kansere silikon taktırmadanmı önüne geçecegiz?
Ben gerekli araştırmalarımı yaptıgıma inanıyorum..Öncesi doktorlarla görüştüm,onay aldım..Kafamı bu riske veripte tekrar vücudumda sıkıntıdan birşeyler çıkmasına müsade etmem..Yaşam kalitem,iç huzurum,mutlulugum tüm kötülüklerin önüne geçer,ben buna inanıyorum Sende inan..

Bu yazdıgım olay yeni bir olay.Arama moturundan aratırsanız bulursunuz haberi zaten
verdiginiz linkte problem var sanırım,açılıp kapanıyor ama arattım başka bir yazı buldum okudum..Meme kanseri ile silikon arasında bir bag olmadıgı açıklanıyor.Silikonun lenf kanserini çok düşük bir şekilde yükseltebiliyormuş fakat bahsettigi komplikasyonlarda silikonun parçalanması,cilt kırışması, asimetri, yara izi, ağrı ve enfeksiyon olduğu yazıyor..
Yeni nesil protezlerde silikonun parçalanması gibi bir durum yok zaten.protezler 40 ton basınca mağruz tutuluyor,test ediliyor daha öncesinden..Cilt kırışmasını anlayamadım,yaşlılıktan dolayımı acaba :44: Ağrı,enfeksiyon gibi durumlarda zaten protez gögüsten çıkarılıyor..Protezlerin 15-20 senede bir değiştirilmesini istiyor zaten birçok doktor.Kimi ömür boyu garantili desede değişmesi en sağlıklısı (ciddi bir deformasyon,durum yoksa kalabilecegini yazan doktorlarda var)
Uslubunuzu sert buluyorum.Siz birşeyler yazdınız başka kişilerde kendi düşüncelerini yazıyor,yazılacak tabikide.oturupta eyvah ne yapacagım ben diyen onlarca yüzlerce protezli bayanların endişelenmesine gönlüm razı olmaz..Buldugum,bildigim şeyleri yazıp çizecegim tabikide Sevgiler..

Son düzenleme:

ama güzelim siz yanlış anladınız uslübum filan sert değildi .yazdığım söylediğim halde inatla sanki ben silikon meme kanseri yapıyor diyormuşum gibi yazılar yazdınız.ve son yorumunuzda bile hala silikon meme kanseri yapmıyor diyorsunuz. ben zaten silikon meme kanseri yapar demedim. silikon gizliyebilir o yüzden daha titiz bi muayene yaptırın ve kontrolleri ihmal etmeyin demek için sizi uyardım burda endişelenecek birşey yoktu sadece dikkat etmeniz gerekliydi.ben buna kızdım. size yardım etmek isterken siz nerden nereye çektiniz. emin olun herşeyi bende sizin kadar iyi biliyorum okadar sene boşa dirsek çürütmedim tıp fakültesinde .benim yaptığımı başkası yapsa aksine minnettar kalırdım ama burda saçma sapan komik cevaplar yazıldı. bu lafım size değil ama yorumlarda var. durupda ona takılmadım gerçi sadece beni ısrarla sanki ben meme kanseri yapar dedim gibi gösterildim okadar.ayrıca bu kırışıklık kısmı ne onu bende anlamadımöyle yazdığınıda görmemiştim.odamı varmış( çünkü bende taktırmak istiyordum

Son düzenleme:

tatlım göğüslerinimi küçültün anlamadım. protezide olası sarkma için taktırdın sanırım boyut için değil.doğrumu anladım?

tatlım göğüslerinimi küçültün anlamadım. protezide olası sarkma için taktırdın sanırım boyut için değil.doğrumu anladım?

çok doğru hannahcım :) ben gecen sene küçültme ameliyatı oldum memelerim 85.b dekolte kısmının inmesini engellemek için yaptı doktorum 10.sene taş gibi memelerin olur sarkma olmaz dedi (ne yapacaksam 10.sene sonra dimdik memeleri yaş temmuzda 43.olacak 10.sene sonra 53.çok doğal memeler olur 53.de :)))

aslında iyi düşünmüş.silikonda meme kanseri yapmaz gereksiz yere korkma ama aksatma nasılsa birşey çıkmaz diye tahlillerini.zaten çok büyük protez konulmadığı için ,çok büyük komplikasyonlarında çıkıcağını sanmıyorum.

Vallahi hannahcım doktorumun kafasını kırarım bi şey çıkarsa çünkü sağlı sorunu yüzünden ben ameliyat oldum (boğazımda kötü huylu bi tümör vardı temizlendi çok şükür ) bu sürecimi biliyor o yüzden hassas olduğumu da bile bile beni riske atmaz diye düşünüyorum evet kontrollerimi zaten sıkı yaptırıyorum şimdi memeden sonra daha sıkı yaptıracağım evet en miniğini taktı zaten ondan küçüğü yokmuş,çok teşekkürler doktormuş sun Allah kolaylık versin

Protez olan bir hasta ,daha titiz bir muayene olması gerektiğini zaten biliyor.Bunun için böyle bir uyarı yapmanıza hiç gerek yok.Dünyayı yeniden keşfetmiyoruz ki:)) Siz drum diyorsunuz.Bu ameliyatı olan hastaların bu tip yazılardan etkilenebileceğini çok daha iyi bilmeniz gerekir.Aslında tek konu bu.Kişilere ne oldu silikonlu olanlar rahatsız mı oldu gibi bir tavır gereksiz bence.Açıkçası benim hiç umurumda değil yazdıklarınız.Ancak etkilenen bir sürü arkadaş var bu sitede.İster dr olun ister mühendis belli ki göğüslerinizden rahatsızsınız o veya bu sebeple.Çünkü bu sitedesiniz,araştıyorum vs vs diyorsunuz.Karar sizin.İster yaptırırsınız ister yaptırmazsınız.Ancak burada sağlığa dair yazacağınız her konu çok çok önemlidir ve insanların moralini bozabilir.Sizin bunu yazınıza yapılan bu kadar yorumdan sonra öncelikle bir dr olarak anlamış olmanız gerekir.Lütfen bu açıdan bakın ve konuyu topluca uzatmayalım derim.Herkese sevgiler

son araştırmalar artışı gösteriyor,siz titiz olabilirsiniz ama demekki hala gevşek davrananlar varmış. yani moraliniz bozulucak diye böyle önemli bir konuyu es mi geçelim.asıl sizin yorumunuz çok saçma. hem madem bukadar olası risklerden muzdariptiniz yaptırmayı verseydiniz. hasta hasta diyorsunuz ama buradaki bir çok kişi hastalıktan taktırmadı.tabiki hepsi yinede doktorların gözünde hasta ,yada psikolojik hasta herneyse ne şekilde olursa olsun estetik kaygı rahatsızlığı ile takıldı ve dikkatli olmalı kontrollerinde.tıpta bi söz var zarardan çok yarar sağlayan herşey iyi sayılır diye.bunu göz önüne alarak silikon taktırmış olabilirsiniz.bu kadar dramatize etmeyin olayı lütfen.

Not: ben bilgilendirmeyi yapayımda isteyen titiz davranır kontrollerini aksatmaz isteyende istediğini yapar.lütfen konu sahibi olarak bana bu konuda yorum yapmayın.biz aksatmıyoruz teşekkürler demeniz kafi

Son düzenleme:
Bakin konu su ki uslubunuz hos degil. Gereksiz sert. Siz tabi ki yorum yaparsiniz. Buna da herkes karsi yorum yapabilir saygi ve mantik cercevesinde.Kimseye yazdiginiz sacma vs diyemezsiniz. Bu sitede bu tarz yorumlar pek hos olmuyor. Arti benim yaptirmis olmam ya da olmamam da sizi ilgilendirmez. O cumleniz ve yorumunuz da gereksiz. Ben sadece bu tarz diyaloglara sebebiyet verecek paylasimlar insanlari rahatsiz edebilir diye sizi kibarca uyardim.Sizin verdiginiz bilginin ozu zaten bilinen bisey. Gerek yoktu. Kibarca ve elestirel olmadan yanlis anlasildim diyebilirdiniz.Emin olun insanlar fazlasiyla okuyor, druna soruyor vs vs. Bilgi tabi ki paylasilir. Sadece biraz daha hassasiyet gerekir. Sevgiler

doktor olduğunu bile düşünmüyorum. türkçesi kötü :))

uzman doktor değilim,pratisyen ama neticede doktorum..ayrıca sizi daha mutlu edicekse doktor olmadığıma inanabilirsiniz benim için sorun değil.sevgiler...

Son düzenleme:

Bu durumu defalarca sakince anlatmaya çalıştım hala anlamamakda ısrar edenler olduğu için...ayrıca sizin uslubunuz bana daha sert geldi. herneyse konu bu değil. herkese sağlıklı günler sevgiler...

Son düzenleme:
konumun kapatılmasını istiyorum, ilgililer lütfen yardımcı olabilirmisiniz. gereksiz yere konu sapıyor,iyilik yapmak bazılarına gereksiz geliyor..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…