Sıkıştım kaldım.. Hayatımın en büyük kararı.

araftaa

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
1 Ekim 2016
23
0
Ablalarım yardım edin derman olun bana.. O kadar mutsuzum ki. Bu siteyi önceden takip ederdim okurdum yazdıklarınızı,dertlerinizi,öğütlerinizi,fikirlerinizi. Buraya benim de birgün konu açacağım aklıma bile gelmezdi.. Başlıyorum..
Biraz uzun ama kusura bakmayın..
Ben 18 yaşındayım. Annem ve anneannemle yaşıyorum. Babam hayatta fakat baba kız ilişkimiz olmadı senede bir kez memlekete gittiğimizde görüşürdük. Baba tarafım eksik kaldı hep.. Herneyse, ben lise sonun ortasındayken bir çocukla tanıştım. Baktım ki bana ilk görüşten vurulmuş çok iyi davranıyor çok centilmen benimle olmak istediğini söylüyor,bu arada benden 5 yaş büyük. Benimde ilgisi alakası hoşuma gitti görüşmeye devam ettim onunla. Bizim semte yarım saat uzak bi semtte oturuyor. Daha sonra bana dediki bende buradan ev tutayım mı. Yani bizim buralardan, bana yakın olmak için. Bende tamam dedim gittik evi bulduk eşyalarımızı seçtik dizdik evi kurduk. Tamam buraya kadar her şey güzel. Daha sonra ilerleyen zamanlarımızda ben onun ailesiyle tanıştım bende onu annemle ailemle tanıştırdım. Ailesi bana karşı çok sevecen ve iyiydi beni çok sevdiler evlatları gibi davrandılar. Annemlerde onu çok sevdi. Arada ben onlarda kalmaya başladım sonra o da bizde falan filan derken biz her yerde hep beraber kalır olduk hiç ayrılmaz olduk. (Normalde ailem asla böyle bir şeye müsade etmez ama gerçekten çok temiz iyi bir çocuk olduğu için bizide mutlu gördükleri için izin verdiler.)
Daha sonra aileleri tanıştırdık.yine herşey güzel..anlaştılar sorun yok tamam.
Onların büyük bir yazlığı vardı. Ailecek oraya gidelim hem onlarıda kaynaştırırız dedik. Gittik 15 gün kaldık. 15 gün güzeldi fakat son günlerde biraz yanlış anlaşılmalar oldu falan ama büyük şeyler değildi. Herneyse, orda doğumgünümüzü kutladık bana tektaşımı taktı ve ailelerin gözünde biz sözlü nişanlı gibi bir şey olduk. Sevgilimle biz evlenmeyi düşünüyorduk ilk annemler erken merken küçüksün dedi ama biz seviyoruz dedik.. Yazlıktan döndük. Üniversite muhabbeti açıldı. Ben okuma aşkıyla büyüdüm ailem zorluklarla bana baktı büyüttü okuttu üniversiteye hazırladı bende çok okumayı istiyordum sevgilimle biliyordu görüyordu. Daha sonra dediki okumayacaksın. Ben cok kıskancım seni asla tek göndermem bende seninle gelsem bile olmaz yapamam bunu imkansız dedi bende kabullenemedim. Ya okul ya ben dedi. Bende bu seçimi yapmak istemedim onunla gitmek istedim okula. Bu konu böyle askıda kaldı. Bunuda geçelim.. Normalde bi onlarda bi bizim evde kalıyorduk. Geçenlerde bi konu açıldı annesi dediki oğluna senin kalman uygun olmaz işte kaç yaşında erkek adamsın o ne öyle içgüveysi gibi dedi... Onların evi dubleks ikiye bölücekler üst katta biz oturucaz. Yukarının işleri bitene kadar ben dedimki bi annemlerde bi sizde kalalım ki bende alışayım böyle pat diye olmaz dedim hani hemen kopamam. Sonra annesi böyle laflr edince buda bi iki gün sonra başladı ben kalmak istemiyorum rahat olamıyorum yok seni istedigim gibi öpemiyorum rahat yayılamıyorum gibi şeyler demeye. Bu arada 10 gün onlarda kalsak en fazla 3 gün bizde kalıyoduk. Annemlerde özlüyor gelmiyomusunuz diyor gayet normal hakları dimi bende özlüyorum. Bana dediki bizim evimiz var zaten ben sana orda ev açtım bundan sonra orda kalırız annenlerede 2 saat oturmaya gideriz kalkarız yine evimizde yatarız. Annemlere birden onun böyle yapmasına canları sıkıldı şaşırdılar. Sonuçta bizim adetlere geleneklerimize göre bana asla böyle bişeye izin vermezler bize ters ama benim mutlu güvende oldugumu görünce izin verdiler. Ve buna karşılık onlarda benim orda kalmamı beklerler dimi. Yok beyefendi tölerans gösteremiyor. Ben senin kocan mıyım diyor evet öylesin diyorum o zaman karımsan ben nerde sen orda diyor.. Ben büyün kocalık görevlerimi yapıyosam senin herşeyinle ilgileniyosam herkes bizi böyle kabul etcek diyor.Ama annemlerin gözünde evli değiliz diyorum beni ilgilendirmez görecekler diyor.. Herşey bi imzamı diyor.ama ailemin en dogal istegi ne dicekler eşe dosta akrabaya,arıyolar benle konuşmak istiyolar evde yokum diye yalan uyuduruyolar kalıyor diyemiyor annemler.Bana akıl verin ben çok sıkıştım kaldım napıcam ablalarım bu olaylardan sonra düşünmeye başladım bi tarafım diyor git bu sene çalış annenlere bak seneye okula başla oku.ben aileme çok düşkün bi insanım ve onların durumu pek iyi değil geçim sıkıntıları vs. Sevgilimin ailesi cok varlıklı. Ben orda kalırken yediğim yemekte bile keşke annemlerle birlikte yeseydik onlarda olsaydı diye bogazımdan gecmiyor hep onları düsünüyorum. Bana bu kalma konusunda annesi babası ve ogulları baskı yapıyor kadın kocasının yanında olur bilmemne.. Ben kaldıramıyorum. İlişkimize başladık sevdik birbirimizi güzel şeyler yaşadık evlenelim edelim düşünceleri çıktı belki bana kolay geldi toz pembe geldi ama bu tür zorlukları görünce kaldıramadıgımı farkettim.. Onu çok seviyorum. Ama birden herşey böyle oldu hayatım tepetaklak oldu birşeylere alışmaya zorlanıyorum napıcam ben.. Herşeye göğüs gerip evlenecek miyim,yoksa ailemin yanında onlara bakıp içimi rahat ettirip okuyup hayalimimi gerçekleştirecegim..
Bu arada ne bi arkadaşımla görüşüyorum zaten pek yok.. Annemin sosyal medya hesabına benle fotograf koymasına bile kızıyor. Bana çatıyor.aşırı kıskanç bende öyleyim ama o çok sıkarcasına. Birbirimizi tek hicbiyere yollamıyoruz evet kötü bişey ama napalım bende alıştım bu huya. Balkona çıksam kıskanıyor o derece. Şimdi biz kendi evimizde düşünüyoruz napıcaz ne edicez diye aslına ben istiyorumki eskisi gibi ben ailemle kalayım haftanın bi kaç günü yina kalırız birlikte ama yine sevgili gibi olalım şu evlilik ertelensin.. Sonrasıda okul dönemi ne olur bilmiyorum ya of ne olur alıl verin ablalar hayatım boyu kendimi aileme adıycam onlara bakıcam edirm dedim şimdi ben ne yapıyorum.. Huzursuz hissediyorum. Onları bırakmamalıyım. Ama sevgilimde diyorki ya benle böyle yada hiç. Benle sevgili hayatı yaşayamazsın. Yalvarırım yardım edin bi çıkış yolu gösterin bana.

Eski hayatımı özlüyorum,birden böyle değiştiği için kaldıramıyorum. Ama bir daha onun gibisini bulamam beni el üstünde tutuyor tüm hayatı benim beni çok seviyor.bende onu.. O olmasa mutsuz olucagımı biliyorum bir yandan ama.. Of işte böyle.

Hayır benim istedigim şu, eski günlerdeki gibi sürekli birlikte değilde sevgili gibi görüşmek etmek ve bunuda ona kabul ettirmek. Bu konuyu kendi açtı bana geçen dedi ki böyle böyle yapalım eskisi gibi dedi seni şimdi eve bırakayım eşyalarınıda yarın getiririm dedi hata yaptım acele ettim dedi bişey demedim sonra dediki eger tamam deseydin sana olan büyün hayallerimi inanclarımı yıkıcaktın dedi.. Niye anlamıyor ki. Bölünüyorum işte bi yanım annemlerde biri burda. Mutsuzum bu yüzden.

Lütfen kırıcı yorumlar yapmayın zaten çok kötü bir haldeyim. Kınamadan mantıklı ve akılcı sözler istiyorum lütfen.

Bak yarıya kadar okudum sana diyeceğim tek şey koşarak uzaklaş.

Birincisi evli değilken niye birden ailen izin verdi böyle yaşamaya.?Laçka olmaya ne gerek var.

Ayrıca bununla evlenip üniversite hayallerini erteleme o kadar bağnaz ve kıskanç adam hayatı dar eder.

Akıllı bir kız olarak evine dön okulunu oku ailene bak daha çok küçüksün ve seçimin cidden çok yanlış.

Ayrıca kayınvalide adayı yarın direkt senin namusuna dahi laf atabilecek potansiyelde.
Yarın elinde çocuk,gözü yaşlı kalmak istemiyorum diyorsan ayrıl.

Sevgin olabilir ama hayat boyu keşke diyeceğine ağla sızla.

Katı ol git annenlerin yanına.Bu adama da ben üniversiteye gideceğim ailem beni zorla büyüttü onlara bakacağım de,ailenizi şöyle saçma ilişkiler için üzmeyin,adam da kendine güveni yoksa,seni sevmiyorsa yeterince hayır gidemezsin der.O zaman da izin istemedim okuyacağım ben,ya yanımda ol ya da bitsin de.

Her ne olursa olsun da kayınvalideyle altlı üstlü oturma

yahu daha 18 yaşında ne evliliği, ne kaynanası görümcesi, otur annenin evinde, hazırlan sınava, okulunu bitir, işini bul sonra düşünürsün evliliği falan.
ayrıca seni gerçekten seviyorsa hayatına bu şekilde müdahale etmez, önce senin iyiliğini ve mutluluğunu düşünür. adam düpedüz bencil, kendi egoları yüzünden senin bütün geleceğini mahvediyor. hayatın boyunca evde otururp temizlik yapıp çocuk bakmanı bekliyor, bunlar şimdi tozpembe görünür ama ilerde yaşıtlarının hayatlarını görünce ben ne yaptım diye ağlarsın.

Bu ne ya evli misin degil misin anlamadim hem kocam diyorsun hem evli degiliz. Bu ne yaşam tarzı bu ne bohem...?

Başta bende okurken he evlendiler herhalde demiştim.
Aynı evi paylaşan sevgililer,sözlüler.

Adama göre de gönülden evliler.

Tipik kız kandıran erkek,gözüde dışarıda olur ve ayrılıkta çirkeflikleri belli olur bu tiplerin.Ama biz gönülden evliyiz sen benim karımsın bilmem ne.
Resmi dayanak yok bişey yok,yarın ölse kalsa,askere gitse,hapse düşse resmi işleri olsa adam gönülden evliyiz diyecek herhalde.

Seni elüstünde mi tutuyo ?
Enfazla kucağına alıp havaya kaldırıyodur.
Elüstünde tutan adam okumanı engellemez sana laf gelmesini istemez üzül istemez. Alıpta evine götürüp kapatma muamelesi yapmaz.
Onun anası mı doğurdu senide o istiyo diye orda kalıyosun ? Annenle fotoğrafını bile paylaşamıyosun

Nikah olmadan neden birlikte kalıyorsunuz. Hangi sıfatla sen ve ailen yazlıklarına gidip birlikte kalıyorsunuz şaştım kaldım. Seviyorum demekle sevgi olmuyor maalesef , hangi sıfatla senin yanındayım diye sordun mu hiç er kişiye...

En buyuk hata ailenin, elinde ne meslegin var ne okul okumussun elin adamiyla ev tutup yasamak evlenmeden ailelerde kalmak falan hic hos degil.
Ayaklari yere basan kariyeri olan bir kadjn olsan neyse ama daha anladigim kadariyla cocuksun. O insanlar istedigi yone cekebilir seni. O adam da aynen daha evli degilsin bişey degilsin ev tutmalar yaşamalar. Cok gururluysa çok mukkemmelse neden evlenmiyor da simdiden sana gelinlik yaptiriyor.?
Aç gözlerini aç bu yaşadigin modernlik degil. Daha kucuksun annen hata etmis onunla kalmalara falan evine dön okulunu bitir eline işini al sonra napacaksan yap ve mantikli kararlar ver. Ben bu adamda bi iyilik falan göremedim bildigin kıronun teki!

Şimdi eviniz yok, nikahınız yok ama karı koca oluyorsunuz. Ben hiç bir şey anlamadım. Birlikte yaşamanız beni hiç ilgilendirmez ama evlendiniz mi evlenmediniz mi gerçekten anlamadım. Birlikte yaşamak çok güzel ve romantik bir şey ama ailelerin yanında sığıntı gibi değil, kendi eviniz kendi düzeniniz olduğu sürece.
Aileniz güvenip izin verse bile ailesiyle yaşadığı evde kalmayın, her şeyi geçtim yarın bir gün çok yüz göz olacaksınız, araya mesafe koymak için çok geç olacak.
Çok seviyor olabilirsiniz, mutlu olabilirsiniz, ama ailesinin yanında kalmanızın açıklamasını gerçekten bulamadım. Uzak mesafe olsa, arada bir ziyarete gidilip 1-2 gece kalınır, o da gelir sizde kalır ama siz şuan napıyorsunuz ben anlamadım.

Asla gözü dışarda bi insan değil. Bana sadık. Okumaya ne gerek var diyor zaten çalışmicaksın öyle bi dünya yok niye bi diploma bu kadar önemli diyor alayım sana kitapları oku internette herşey ac bak diyor.diyorum gel birlikte gidelim donanımlı olalım diyorum ne güzel işte. Ben işimi açıcam okumaya ihtiyacım yok diyor.

ya bu ne kadar saçma bi şey? evlenmeden evliymiş gibi birbirinizin ailelerinde kalmalar. hangi aile buna izin verir? yok kızımın sevgilisi gelecek bizde 5 gün kalacaklar, sonra da ikisi birden gidip oğlanın ailesinde 5 gün kalacaklar. evli değiller ama evsiz evli çift rolü oynuyolar.

puff saçma sapan bir ilişki.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…