Sıkıcı biri miyim? Benim gibi olan var mı merak ediyorum.

Benim bi tık üstümsünüz. Bu sıkıcı olmak değil. Eşyaya değer vermemek mutluluğu eşya da aramamaktır. Ve tabi kimi insan rahatına kimi insan zevkine düşkün oluyor. Siz sadeliği rahatı seviyorsunuz bu kötü bir şey değil. 6. Kek kalıbını almak benim için israf, gereksiz alan kaplanması, extra işten başka bir şey değil. Herkesin zevki farklı. Mesela ben mağazaya gidip eşyalara bakmayı çok severim hoşuma da giderler ama almam eğer lazım bir şey değilse

Sizin yorumunuz biraz üstten bakan bir yorum olmuş,ne alıyorsun ki bunu ! demişsiniz gibi ve onlar da buna karşılık vermiş. Sizin de dediğiniz gibi herkesin zevki farklı,insanlar birbirinin farklılıklarına saygı duymalı.

tamamen zevk meselesi bunlar. kimse kimseye yorum yapmamalı bence.

şöyle bir evde yaşayan biri var, nefessizlikten ölürüm ama o mutlu :)
ben daha ziyade biblo gibi şeyleri çok sevmiyorum. büyük çiçekler ve aynalarla evi dekore etmek daha güzel. renk olarak evin içinde sadelikten yanayım ama giyimimde renk çeşidi çoktur.
zevklerim durumlara göre değişir yani.

velhasıl kendinizi sıkıcı görmeyin, sıkıcı olmak için başka parametrelere gerekli.

Kimsenin zevkiyle ilgilenmem ama kadının kıyafetini görünce kapatma ihtiyacı duydum, gerisini görmek istemiyorum 😄

Nasıl rahat ediyorsanız öyle yaşayın , şahsen ben de iki çocukla az eşya , az temizlik kafasındayım . Hatta yavaştan yavaştan minimalist yaşama geçmeye başlıyorum . Dün salondaki 7 tane çiçeğimi komşularıma hediye ettim . Ev balta girmemiş orman gibiydi . Penceremiz varmış burda deyip seviniyorum . Şimdi de yük dolabını boşaltıyorum , 5 tane polar battaniye , 4 tane kadife battaniye varmış , sonuç 12 yıldır kullanmadık . 1’er tane bırakıp diğerini letgo’da satarım inşallah. 26 tane patik varmış 😱 babaannemin ördükleri haricindekiler gidecek , bir sürü havlu var ( öğretmenler gününde de gelir ) onlar da azalacak . Yazma 3 hurç dolusu bire indireceğim . Japon’lar haksız olamaz diye düşünüyorum. Hem bizim atalarımız çadırda yaşarken muhtemelen bu kadar çok eşyaya sahip değillerdi .
Geçen gün bir yerde okumuştum , Türkler Arapların gösteriş merakına heves ettiler , halbuki bilime önem verselerdi , üretselerdi şimdi öncü ülkelerden olurlardı diyordu . Çok doğru geldi bana bu söz . Eşyaları havalandırmaktan , yıkayıp hurçlara doldurmaktan ve bunu yılda iki kere yapmaktan gına geldi artık. Onlara harcayacağım enerjiyi gökyüzüne , denize veya ormana bakarak geçirmeyi istiyorum. Çocuklarımın başını 5 dk fazladan okşamak bile bence daha önemli attık .
Bana da bir arkadaş ölüm gölgesi düşmüş üstüne senin demişti , 3 tane botum varken 4. Almadığım için . Ölüm gölgesi düşen insan dünyalık şeylere heves etmezmiş . Bakalım ne zaman öleceğim .
Tövbe estağfurullah 😂ölmüşüz ağlayanımız yok demekki onlara göre. Bilmiyorum türk kültüründe gerçekler bir depolama alışkanlığı var evlenirken babannem bana bilmem kaç tane yorgan yaptırmış koyacak yer yok bazanın altında duruyor o bile bana çok batıyor

Nasıl rahat ediyorsanız öyle yaşayın , şahsen ben de iki çocukla az eşya , az temizlik kafasındayım . Hatta yavaştan yavaştan minimalist yaşama geçmeye başlıyorum . Dün salondaki 7 tane çiçeğimi komşularıma hediye ettim . Ev balta girmemiş orman gibiydi . Penceremiz varmış burda deyip seviniyorum . Şimdi de yük dolabını boşaltıyorum , 5 tane polar battaniye , 4 tane kadife battaniye varmış , sonuç 12 yıldır kullanmadık . 1’er tane bırakıp diğerini letgo’da satarım inşallah. 26 tane patik varmış 😱 babaannemin ördükleri haricindekiler gidecek , bir sürü havlu var ( öğretmenler gününde de gelir ) onlar da azalacak . Yazma 3 hurç dolusu bire indireceğim . Japon’lar haksız olamaz diye düşünüyorum. Hem bizim atalarımız çadırda yaşarken muhtemelen bu kadar çok eşyaya sahip değillerdi .
Geçen gün bir yerde okumuştum , Türkler Arapların gösteriş merakına heves ettiler , halbuki bilime önem verselerdi , üretselerdi şimdi öncü ülkelerden olurlardı diyordu . Çok doğru geldi bana bu söz . Eşyaları havalandırmaktan , yıkayıp hurçlara doldurmaktan ve bunu yılda iki kere yapmaktan gına geldi artık. Onlara harcayacağım enerjiyi gökyüzüne , denize veya ormana bakarak geçirmeyi istiyorum. Çocuklarımın başını 5 dk fazladan okşamak bile bence daha önemli attık .
Bana da bir arkadaş ölüm gölgesi düşmüş üstüne senin demişti , 3 tane botum varken 4. Almadığım için . Ölüm gölgesi düşen insan dünyalık şeylere heves etmezmiş . Bakalım ne zaman öleceğim .
Buna göre ben de yakında ölürüm çünkü dünyalık hiçbir şey umrumda değil seviyesine gelmek üzereyim.
Şuan ufak bir tırstım.
Benim de 1 tane botum var. Arkadaşınız beni görse bileklerini keser 🤣🤣🤣🤣

Ihtiyaç dışı eşyaları gereksiz gördüğünüz için mi için geçmiş demisler? Bi de o eşyaların temizliği var maddi kaybı geçtim ciddi bir zaman kaybına da sebep oluyor.
Varken neden alıyorsun dediğim için öyle söylediler yani bana göre varken almak saçma geliyor ama onlar mutlu oluyor bundan. Bende bazen kendimi sorguluyorum çok mu düz renksiz bir insanım diye. Mesela ben birşey alacaksam düz renk desensiz alırım ama o arkadaşlar pembeli yeşilli çok desenli şeyler bakarlar bunun gibi

Ben de sıkıcıyım o zaman. Boşa para harcamayı sevmem. Gereksiz hiçbir şeye para vermem. Yirtilmayan kıyafeti atmam, yenisini ihtiyaç yoksa almam. Esyada minimum en sevdigimdir. Kalabalık ev sevmem. Hiç biblom yok. Orta sehpam bile yok ihtiyaç olmadığı için. Kalabalık ev temizlenmez zaten. :KK70:
İçin geçmiş, sıkıcısın diyenler fıkır fıkırlığı, cıvıl cıvıllığı para sacmakta arıyor anladığım kadarıyla. Aaa doğru ya insanlara gösterecek eşyan yoksa yaşamıyorsundur. :KK70:
Boşverin, pek gerekli insanlar değiller sanki ha?
Bende sizin gibiyim işte sanırım bu dışardan zevksizlik veya cimrilik olarak görülüyor

İnsanlar artık ihtiyaç ile istek nedir düşünmüyorlar. Her istediklerini ihtiyaçmış gibi düşünüp alıyor, alamayınca da depresyona giriyor.. İster eşya ister iş ister insan konusunda olsun insanlar sürekli elde etme peşinde.. Artık sadelik adı altında bile sürekli tüketim yapılıyor. Hâl böyle iken gerçekten sade insanlara 'için geçmiş denilmesi' kaçınılmaz oluyor. Bana da dediler, ama ben püskürttüm hep. Özellikle evlenirken bir milyon tane eşya almayınca sanki 'kız' da bir sorun varmış gibi bir algı var bizim millette. Çünkü sömürene kadar almazsan, aldırmazsan 'Acabalar' başlıyor akıl!larda.
Bizim de ev eşyası alışverişimiz bir kaç saatte bitmişti. Annemin arkadaşları şok olmuştu. İnsanlar aslında hem çok muzdaripler bu sıkıntıdan hem de şikayetçiler. Halbuki yine kendileri yapıyorlar. O yüzden takmayın hiç. Allah sağlık afiyet versin de, aldığımız eşyaları hayırla kullanmamızı nasib etsin.
Evlenirken çeyiz düzme olayı falanda yapmadım tuhaf karşıladılar çeyiz sandığımm öyle oyalı şeylerimde yok anneme kullanmam yapma demiştim :) amin inşallah

Bence insan kendini nasıl mutlu ediyorsa öyle yaşamalı. Sizin kadar olmasa da ben de sadelikten yanayım. Büfe, tv ünitesi sevmem. Biblom hiç yok. Oraya, buraya sıkıştırılmıs eşyayı, göz kalabalığı yapan hiç bir şeyi sevmem. Ama tek fazlalığım kupa ve fincan. Aşırı severim. Onlar için ayrı dolabım var🙈Napayım böyle çok mutluyum😂
Bende çay kahve çok severim 😃😂

Ufak tefek biblolarim var evde şimdi hiçbir şeyim yok çok sadeyim dersem yalan olur ama arkadaşımın evini görünce benim evim çok sade diyorum.
Temizliğe zorluk çıkartmak bu başka bir şey değil.
Benim de nevresimlerim var ama birkaç tane.
Yatak üstüne serilen abidik gubidik şey bilmem ben. Pike ya da battaniye iş görüyor.
Yok yani daha 1 senemi doldurmadim herhalde yeni gelin sayiliyorum ona rağmen yeni gelin şeysileri hiç benlik değil.

Zevk ve renk meselesi işte.
Bana gayet normal geldiniz.
Belki azıcık da olsa bir şeyler alınabilir ama sevmiyorsanız buna da bir şey demek saçma olur bence.
Ben soft renkler seviyorum evim genel olarak sütlü kahve ve kiremit tonlarında halılarım düz renk tüllerim fonlarım desensiz sütlü kahve. Sanırım bu yüzden çok renksiz geliyor

Bunun sıkıcı olmakla ilgisi yok kimisi şatafatı gösterişi sever, kimisi sadeliği. Zevk meselesi.

Sizin yorumunuz biraz üstten bakan bir yorum olmuş,ne alıyorsun ki bunu ! demişsiniz gibi ve onlar da buna karşılık vermiş. Sizin de dediğiniz gibi herkesin zevki farklı,insanlar birbirinin farklılıklarına saygı duymalı.
Hayır canım ne alaka:) neden üstten bakayım?

İyi de ev arkadaşınız alayım mı diye sormamış. Nasıl diye sormuş. Cevabı güzel veya değil olmalıydı. Ev dekorasyonu tamamen zevk meselesi. Belli bir doğrusu yok ki bunun

çocuktan sonra o sadeliği koruyamadım ben. bir sürü eve göre yine çok sade evim ama süslerim var. afrikaya gittim oradan aldım birkaç şey. onları koymam lazım biyere. eşim evlenmeden önce kübada pazar yerinden çok güzel yağlı boya tablolar almış, evimin hiç bir eşyası yokken onlar vardı, duvarlarımı süslüyorlar. böyle anısı olan şeyler oldu mu gözüme batmıyorlar. ve çiçeklerim var 2-3 tane; büyükçeler gerçekten içimi ferahlatıyorlar, apartman dairesine tıkıldık 2-3 dal yeşil görmek kesinlikle bana iyi geliyor. 10 seneyi geçti evleneli, 6 senedir kendi eşyalarım var hala yatak odası takımım yok. büyük hantal şeyleri sevmiyorum. ilk başta ne alacağımı bilmediğim için epey abartmıştım eşya işini, dağıttım, sattım, attım sadeleştirdim oldukça. kızım büyüdükçe daha da azlatıyorum. üzerimden yük kalkıyor gibi geliyor bana.

Varken neden alıyorsun dediğim için öyle söylediler yani bana göre varken almak saçma geliyor ama onlar mutlu oluyor bundan. Bende bazen kendimi sorguluyorum çok mu düz renksiz bir insanım diye. Mesela ben birşey alacaksam düz renk desensiz alırım ama o arkadaşlar pembeli yeşilli çok desenli şeyler bakarlar bunun gibi
Yok ya bana da onu söyleyen arkadaşların tuhaf geldi açıkçası. Mevcut eşyadan neden bi tane daha alayım ki? Ne kadar sade o kadar iyi renkli kişilik sahip olduğun eşyalarla olmaz ki.

Bende sizin gibiyim. 14 yıllık evliyim hala ceyizimdeki havlu, nevresim takımlarını kullanıyorum. 1 tane kek kalibim var, 1 takım tencere seti, 2 cezve ... Bir şeyim çok eskimeden, kullanılmayacak hale gelmeden yenisini almam. Evde yer de yok zaten, işimi goruyorsa ne gerek var ki yenisine ?
14 yıldır aynı havlular mi ? ben maksimum 6 ayda değiştiririm havluları nevresimleri mide bir yılda yenilerim ozellikle çarşaf yastık kılıfı ve alezleri. Çok yüzüm bu konuda. öbür türlü bende çok eşya sevmem sade rahat ve konforlu olsun isterim

X