• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Şikayet ettim, pişmanım

Valla laftan anlamayan bi adam için yapılacak herşeyi yapmışsın. Ailene durumunu açman çok iyi olmuş. Lise döneminde benimde başıma gelmişti. Gerizekalı duvarlara yazılar yazıp hem beni hem yakın erkek arkadaşlarımı tehdit ediyodu. Tehdit edilen arkadaşlardan biri durumu okul idaresine açınca konu benim aileme taşındı. Tabi sürekli arıyo her saniye aralıksız... Tam takıntılı bi sapık... Olay polise taşındı tabi. Telefonum komiserin elindeyken de bu gereksiz arayınca adam açtı kendini tanıtınca diğer taraftan ses kesildi :bicak: Böyle adamlar anca polis uyarısından sonra geri çekiliyo. En iyisini en doğrusunu yapmışsın.

Babanızı takdir ettim kızına guvenmis ve korumuş.. sizi defalarca taciz ederken empati yapmamış bırakın neyse cezası yaşasın..

Telefonla taciz bile kişiye psikolojik ve özel hayata tecavürdür , bence çok ucuz atlatmışsın şikayeti geri almak yapabilecegin en büyük aptallık olur . Bu karşınızdaki kişiyi daha çok cesaretlendirir ki , Babanızı zor duruma sokarsınız sizi bu piskopattan koruymaz üstüne başını daha büyük derde sokarsınız uzak durun bu manyaktan .

Katılıyorum,konu sahibi rahatsız olduğu an numarasını değiştirmeliydi.

Yalniz boyle bir durumda numara degistirmek tacizcinin bilincdisina "beni takip et, izimi bul" gibi bi dusunce veriyormus, daha once karsilastigim bir olayda psikolog soylemisti. İleri boyutlarda olursa evet degistirilir, mesela konu sahibi tam zamaninda degistirmis bence. Aksi halde tam tersi etki yapabilirdi, bu sefer telefondan ulaşamayinca evine gelmeye calisabilirdi.

Biz numaramizi degistirmek zorunda kalmasak da keske bazıları insanlik vasiflarini hatirlasa.

Bence yeterince rezil etmissiniz, sadece babanin konusmasi yeterli olmaliydi. Arkadas araciligi ile tanistirilmissin, kendince ciddi dusunmus ve o yuzden geri adim atmamis olabilir. Ben onu savunmuyorum yalniz bir kadin bitti dedigi yerde bitirir. Surekli engellersin , konusmazsin ama hakaret de etmezsin . Iletisimini kes bu ona yanlis sinyal gonderiyor olabilir. Tacizci oldugunu dusunmuyorum bence asiri takintili rahatsiz biri ve durumu kabullenememis. Bu yuzden tedavi olmasi gerek.

Ayrica ozur dilemek gibi bir yanlisa dusme. Ozur dilemesi gereken kisi o. Tabi tedavi oldugunda.

Yok daha neler
Kendinize gelin
Sakın özür dileyip kendi piminizi çekmeyin
Yok kesinlikle öyle bir şeye kalkışmam, diyorum ya bu sadece içimden de olsa geçirdiğim şey

evlenmeden önce peşimde bir manyak vardı ama ciddi anlamda hastaydı bence.

yapmadığı şey kalmadı üstelik kendisi benimle sevgili olduğunu sanıyordu

neyse nişanlandım ertesi gün yolumu kesti hani bana verdiğin sözler aldatmışsın beni nasıl nişanlanırsın seni de onu da öldüreceğim o...... dedi.

polise gittim hani polise güveniyorum beni korur diyorum ya bana boş ver havlayan it ısırmaz bir şey yapmaz deyip yolladılar :işsiz:

okuyunca dedim ki ne güzel bir ülkede yaşıyorsun şanslısın :)
Polis ne konuştuğumuz ne yazıştığımızla ilgilenmedi bile sadece numaraları kontrol etti ve taciz suçtur siz merak etmeyin deyip beni yolladı, 2 saat sonra mail geldi telefonuma, çocuğu bulup uyarmış, tekrar yaparsa hemen ona haber vereyim diye telefon numarası filan yazmış, canın polis. Hayatımın şokunu geçirdim, keşke daha önce gitseymişim. Alışmışız bizim ülkedeki polis tavrına tabi hemen gidemedim..

Katılıyorum,konu sahibi rahatsız olduğu an numarasını değiştirmeliydi.

Burda numaramı değiştirince bir sürü yere gidip haber vermem gerekiyordu bende üşendim bir de bu boyuta geleceğini tahmin edemedim

tacizlenmek rahatsız edilmek hoşuna gidiyordu aslında rahatsız olmuyordun önemli hissediyordun. Şimdi şıp diye kesildi ve boşluğa düştün.
Diye düşüneceğim neredeyse allah allah:))
Kezbanlık yapıp istemem yan cebime koy der gibi reddetmediysen, durumun hoşuna gittiğini hissettirmediysen bu adam sapık, takık. Neyine üzülüyorsun? Adam olan kaftan anlar, istemiyorum kelimesi ifade için gayet yeterli, sen de defalarca istemediğini belirtmişsin zaten.
Yok o şekilde reddetmedim emin olun ilk başta çok sert ve net konuştum daha sonra artık hiç cevap vermeden engellemeye başladım, engelledikçe hırslandı.
Bi tane amcası mı ne varmış bunun, bu gerizekalı adam kadın ısrardan anlar filan demiş, kendi iki yıl bi kızın Peşinde dolanıp evlenmiş çünkü, böyle yapmaya devam et aferin filan demiş. Bende mi bi problem var insanlarda mı problem var anlayamıyorum. Ben onu istemek evet demek evlenmek zorunda mıyım, nasıl böyle bir zorbalık yapar diye kendisinden nefret ettim.
Yorumlarınız için tek tek teşekkür ederim, en başta doğru olanı yaptığımdan hiç şüphem yoktu kafam karışmaya başlayınca yorumlarınızı okumak çok iyi geldi, insanın bazen bildiği şeyleri başkalarından da duymaya ihtiyacı oluyor

Heee gıt ozur dıle bırdaha hıc ayeılmasın pesınden ... sen rezıl olursun bu defa odesmıs olursunuz (!)

ben anlamıyorum ki nasıl üzülebilyirosunuz böyle birisi için? gazeteleri okursanız "platonik aşk cinayet işletti" benzeri başlıkları bolca okuyabilirsiniz bu ülkede. takıntılı, dengesiz biriymiş, en doğrusunu yapmışsınız.

Acaba gonlunuz varda istememek olsun maksat diye.mi yaptiniz yani...
Bence pisman olunacak birsey yok...
Saplantili asiklari goruyoruz

İyi geceler herkese, bir süreliğine yurtdışındayım, konuyu da kimseyle doğru düzgün konuşamadım ve içimden geçenler doğru mu yanlış mı nasıl düşünmeliyim bilmiyorum lütfen beni yargılamayın sadece doğruyu başkalarından da duymaya ihtiyacım var..
Burda bir arkadaşım var bana birini ayarlamak istedi. Kendisi de Türk. Kabul ettim gidip görüştüm, aslında oturup konuştuğumuzda ondan etkilendim, yani sevgili olsak kabul ederdim belki, ama kendisi ciddi düşünen biriydi tabi bende ciddi düşünüyorum o yüzden tek kurşunumu ona harcamaya değer görmedim. Ne bileyim içime sinmeyen bir şeyler vardı işte tam anlamıyla aradığım bu diyemedim ve kendisini reddettim. Evet etkilendim ama uzun süredir bir erkekle oturup güzel bir muhabbet etmediğim için mi etkilenmiştim yoksa gerçekten onu beğendiğim için miydi bunun üzerinde çok düşündüm, Cevabını kendime veremedim. Velhasıl çok NET bir dille reddettim Ama o çok ısrar etti, defalarca yazdı aradı feysbuktan defalarca engellediğim halde mesaj attı, 7-8 numarasını engelledim, ben engelledikçe başka numara aldı, vazgeçmesi beni rahat bırakması için ricalar ettim (konuşmalarım hep çok resmiydi) yetmedi hakaretler ettim ama bana mısın demedi ve bu durum beni çok korkuttu. Onu engelledim diye bir mesajında azarlayıp tersleyip zaten sana aşık değilim sadece evlenebileceğim bitişi olduğunu düşündüm deyip, başka mesajında beni çok sevdiğini aşık olduğunu nolursa olsun evlenmek istediğini söylüyordu ve bunlar onun dengesiz takıntılı biri olduğunu düşünmemi sağladı, bende gerçekten endişelenmeye başladım. Babama durumu anlattım, Babam çocuğu bizzat tanıyor o yüzden ilk bana ısrar ettiğini söylediğimde kendisini gidip insan gibi uyardı, çocuk özür diledi. Bir daha yapmayacağına hem benden hem babamdan özür diledi. Aradan sadece bir hafta geçti ve bizimki yine tacize başladı. Bu sefer babama söylemeyecektim çünkü muhtelemen çocuğu dövecekti ve böyle bir şey yaşansın istemedim ama bir yandan da Napsam diye düşünmeye başladım. Başka sevdiğim bir aile büyüğüne durumu anlattım, akıl istedim. Sağolsun o da babamı arayıp haber vermiş. Babam öğrenince köpürdü, Türk derneğinin yemeği varmış akşam , babam yemekten önce beni aradı polise gidicez yarın dilekçe yaz dedi tamam dedim, telefonu kapattım ve kapattıktan sonra ortamda çocuğu görünce sinirinden dayanamayıp üzerine yürümüş bağırmış 9-10 kişi zor ayırmışlar. Çocuk ortamdaki herkese rezil oldu.( hep tanıdıklar) Ertesi gün de polise gitti ve polis de bir daha yapması durumunda tutuklanacağını söyleyerek onu uyardı. Telefon numaramı değiştirdim.
Olayların üzerinden iki üç gün geçti tabi ondan hiç ses Seda yok. Benim sorunum ise şu, neden bilmiyorum ama onun için üzülüyorum. Çok mu üzerine gittik, burda polisin işin içine girmesi baya ciddi bir şey, hem babam herkesin içinde dövmeye kalktı hem polis uyardı hem çalıştığı yerden uyarı aldı... beni çok bunalttı üzerime çok geldi çok korkuttu ama olanlardan sonra onun için üzülüyorum. Bunu bu hale kendisi getirdi laf dinlemedi gayet medeni şekilde davrandık kar etmedi, doğru mu yaptım çok mu üzerine gittim şimdi kendini nasıl hissediyordur diye düşünmekten kendimi alamıyorum. Hatta nerdeyse gidip özür dileyecek kadar üzüldüm kendisi için.. Ne diyorsunuz bu konuda lütfen bana yardımcı olun.. teşekkür ederim
hak etmiş, babanız uyardığında tamamdemişsonradevametmiş, nelerneleroluyor siz kesinlikle haklısınız içiniz rahat olsun, sevmekböyle olmaz, adam resmen takıntıya bağlamışişi

Gidip özür dilersen tekrar umutlanacak bu sefer nasil pacayi kurtarcaksin? Tekrar babana, polise gitmeye yüzün olacak mı bu sefer? Kendi kendine tekrar olaylari baslatma. Sanki hosunuza filan gidiyormuş bu olaylar, cocugun surekli pesinizde kosmasi filan ve bitince bosluğa dusmussunuz gibi geliyor bana.

Böyle takıntılı davranış biçimi tehlikelidir.bi psikoloğa gitseniz bu tarz kişilerin nereye kadar gideceğini anlatır..aklı başında biri bu kadar ısrar etmez.kaldı ki dengesiz davranışları da mevcut.şikayet etmeniz iyi olmuş.umarım bi daha rahatsız etmez

Sakın sakın vicdana gelme ve üzülme, yalın kaç bilmiyorum ama izlediğin yok gayet mantıklı ve doğru.
Bu tür saplantılı insanlar genelde psikolojik sorunlar barındırır.
O çok masum sadece çok seviyor dediğin adam birgün tanımadığın bir canavara dönüşür.
Korkmakta haklısın, ailene ve polise bildikmekle çok iyi yapmışsın.
Hiç suçluluk hissetme, anlattıkların sağlıklı bir insan profili değil çünkü.

şikayetin yerinde olmuş.
size yada başka bir kadına tekrarlayamaz. laftan anlamamış.
babanız, polis, işyeri; bu kadar uyarıya anca dank etmiş.
tek olsaydınız düşünsenize daha neler yapardı.

Evet diyorum ya gerçekten başka çarem kalmadı, bir de geçen yıl ilkokuldan sınıf arkadaşımı eşi vurdu sırf boşanmak istedi diye, çocuk da böyle davranınca ister istemez hemen önünü kesmek istedim. İnsanın başına ne geleceği belli olmaz diyerekten. Hepsi üst üste gelince de çok ağır bir çözüm oldu belki ondandır ona üzülmem bilmiyorum

Teşekkür ederim yorumunuz için, ben de kendine gel sakura saçmalama diyorum bu hissettiklerimi millet duysa benim sorunlu olduğumu filan düşünür..
Yani bunca yıldır tanıdığı herkese rezil oldu ya ilk başta hak etti dedim ama ne bileyim, haklısınız böyle düşünmeyi hemen bırakmalıyım
bizim de akrabamızı boşanmak istedi diye genç yaşta öldürdü eşi. başına 1 kurşun sıkarak. güyya okumuş akıllı adamdı.
3 küçük çocuk kaldı.
6 yaş , 3 yaş ve 1 yaş .
yıllar oldu tabi.
çocuklar çoktan büyüdü . lise çağında.
Allah kötüler ile karşılaştırmasın evlatlarımızı. Rabbim fırsat vermesin inşallah

Bizim kızlarımızda ki, bu merhamet beni öldürecek..
Adam sizi taciz etmiş, ötesi var mı?
Ne manyaksın ya.
Git, özür dile. Şikayetini de geri çek. dememizi beklemiyorsun herhalde...

Back