Bir öğretmen onca çocuğa eğitim veriyor.
Burada abarti birşey yok.
Çocuğunuzu alacaksanız sessizce alın.
Sonuç itibarı ile ciddi ceza, darp, aşağılama yok.
Öyle bir durum olsa tüm veliler ayaklanır.
Çocuğunuzla konuşmayı deneyin.
SEVGİLER
Onu bilmiyorum. Bir WhatsApp grubu var ama kreste ogretmenlik yapan bir veli de var. Ortaya yazmak istemedim.Her öğretmenin tarzı farklı olur. Diğer ailelerden şikayet var mı, memnun olmayan falan?
Tamamını okursanız genelleme yaptım. Ortada suç yok.Okuldan alıp sorunları anlatmak için illa darp filan mı olmalı :) ilginç
Teşekkür ediyorum. :)Sevgisiz öğretmenleri sevmiyorum. Bebek o ya. Su sıçratmış yerim ben onu. Sıçratsın güzelce söylese izah etse yapmaz eminim. Yapsa ne olur ki. Öpün ufaklığı benim için. Bence de öğretmeni onu sevmiyor. Ben sevdim.
Başka sınıf yada başka kreşe alın mümkünse. Şikayet etseniz öğretmeni, daha sevgisiz olacak. Almayacaksanız şikayet yerine öğretmenle konuşun derim. Çocuklar hissediyor sevgiyi. İnşallah yoluna girer herşey.
Öğretmenin sınıfında kac öğrenci var bilmiyorum ama her öğretmenin tarzı farklıdır tıpkı her öğrencinin davranışlarının farklı olması gibi. Öğretmeni uyarsanız yada idareye söyleseniz hiçbir şey değişmez üstüne bir de trip yada sözlü gerginlik yaşayabilirsiniz. O yüzden memnun değilseniz kreşini değiştirmek en mantıklısı.
Öncelikle cevabınız için çok teşekkür ederim.Ben de devlette anasinifi ogretemniyim.oncelikle sunu soyleyeyim.burda nasil davraniyorsam ozel okulda da calissam ayni sekilde davranirdim.ozel okulda daha ozverili olmak lazim diye birsey yok.bu yanlis bir dusunce .ben ozel okullardaki bazi ogretmenlerin sirf veliler memnun olsun diye cocuklarin hatalarini gormezden gelip duzeltme cabasina girmeden veliler memnun olsun diye oylece devam ettirmesine cok kiziyorum.
sizin konunuza gelirsek bence bu ogretmen veliyle nasil konusulacagini bilmiyor.size o sekilde soylerse siz tabiki kizmakta haklisiniz.dusuncesi ne acaba o hareketi duzeltmek mi istiyor yoksa o yaramazliga tahammulu mu yok.yani tahammulsuz bir ogretmen mi ki boyle size yanlis bir uslupla soyluyor bunu .tahammulsuzse o kreste dogru bir egitim alamaz cocugunuz.gercekten olmadik yaramazliklar yapan cok yanlis davranan cocuklar oluyor.amacim o davranislari duzeltmek oldugundan veliyle oyle bir konuşuyorum ki hic kirmadigima velinin canini sikmadigima eminim.ama asla soylemeyim idare edeyim de veli de bozulmasin gecsin gitsin boyle demiyorum asla.o da sizin ogretmenin yaptigi kadar yanlis bir davranis.iste herseyi ayarlamak lazim bu sekilde olmaz tabi.bir de orda ablalar vardi burunlari sumukluydu demissiniz ,evet bu aralar hep hasta cocuklar dediginiz gibi burunlari hep sumuklu :)ben surekli cocuklara pecete verip burunlarini silmelerini soyluyorum siliyorlar 4 yasindaki cocuk da siler.ablalar silmek zorunda degil bence.ama silseler de bence yine akiyordur.ne kadar silinse bir turlu o sumukler durmuyor :)
Aslinda özel bir okula göre sınıfta kalabalık malesef. 23 kişiler ve bolunmedi. Tarz farklıdır anlarım, hatta çocuk farklı insanlar tanısın diye bunu iyi de bulurum ama çocuk öğretmeninin onu sevmediğini düşünüyor.Ben de bazı konularda fazla ilgisiz buluyorum. Bu öğretmen dışında okulun müdürünü, diğer branş öğretmenlerini, rehberlik servisini cok beğeniyorum ve evimize oolan yakınlığından yana da çok memnunum. Şimdi bir öğretmen yüzünden hepsinden vazgeçmem gerekecek. Bu da canımı sıkıyor
malesef umutsuz bir konusma yapicam ama ogretmenle konusmaniz cok faydali olmaz cunku siz boyle dediniz diye kendini degistirecegini sanmiyorum.hatta bu konuşmanın hic hosuna gitmeyecegini dusunuyorum.mudure gidip soyleyince de iki ihtimal var .ya mudur ogretmene bundan hic bahsetmeyecek ya da soylerse de ogretmeni sikayet etmis olacaksiniz ogretmen bundan da hic hoslanmayacak.kisacasi faydasi olmayacak.basta soyledim de baya umutsuz bir konusma oldu farkindayim :).aslinda su cok uzucu bir anasinifi cocugu ogretmenim beni sevmiyor diyebiliyorsa bu cok onemli bir ayrinti aslinda .ben mesela cok kizdigim da olur cocuklara hicbir cocugun boyle dusunmedigini biliyorum cunku velilerden cok guzel seyler duyuyorum.sevdigini hissettirmek cok farkli bir olay .yeri gelir kizilir anne de cocuguna kizar.onemli olan kalp kirmamak.size bir cozum sunamadim kusura bakmayin cunku okulunu degistirin de diyemiyorum cocuk icin bu da cok iyi birsey degil.seneye de anasinifina gidecek zaten iyi arastirma yapin seneye dogru secim yaparsiniz insallah.hem belki cocugunuz daha bu ogretmene alisamamis da olabilir .belki eski ogretmenini ariyordur.bir sure daha gecsin bakalim insallah daha iyi olur herseyÖncelikle cevabınız için çok teşekkür ederim.
Özverili olmak insanda bitiyor bunu biliyorum. Ben de devlette çalışıyorum ve ilerde oğlumun devlet okullarında okuması tercihim çünkü gerçekten çevremde harika öğretmenler var başka yerde bulunmaz .Devlet okullarına bir güvensizliğim yok ama özelde özverili olmayanı tutmazlar. Bu öğretmen 4 yıldır bu kurumdaymis.
Ben hep dedim eski ogretmenine de bu öğretmene de rehberliği de mudurumuze de, eğer bir problem varsa tek başınıza halletmeye çalışmayın haberdar olayım birlikte çözüm arayalım diye. Ama elini yikadi öğretmenine sicratmis, niye yaptın x diye sorduk canım istedi dedi şeklinde şikayet olur mu aklım almıyor. Ben lisedeyim herşeyi sorun etmek de absürt geliyor bana .ben cozemedim durumu ya
Sınıfta öyle gidip öğrenci sevmez, sevecen konuşmaz hep ciddi bir ses tonu ama bu benim gördüğüm süre için de tabi mutlaka her an böyle değildir . Canım çok sıkıldı bu duruma ya( sorunu kimle konuşmalı yım peki?
Bir de oğlum öğretmeninin kendisini sevmediğini düşünüyor .eski öğretmenini ozlemle anlatiyor.
Burun sınıfı konusunda da hiç silinmemiş ve kuruyup kalmış çok afedersiniz ama :) yani çocuklara hiç sil bile denmemiş.