Sigarayi nasil birakicam lutfen yardim edin .......

Lawinya34

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
18 Şubat 2017
1.036
594
123
41
Merhabalar ben 15 senedir sigara bagimlisiyim.2 yillik evliyim 1 senedir ugrasiyoruz cocugumuz olmuyor.doktora gittim yumurta rezervi azligi varmis
Tup bebek yaptik ve olmadi ben tedaviye baslarkende tedavi suresincede sigarayi birskamadim.tabi transfer zamani cok az ictim ama tam olarak birakamadim.sigara yumurta rezervini azaltiyormus diye duydum.kendiliginden olmasa tekrar tedaviye baslicaz ama once bu sigara illetinden kurtulmak istiyorum.birakan arkadaslardan yardim istiyorum birakmak icin neler yaptiniz lutfen yardim edin .

takip. yardımcı olamadığım için üzgünüm bari faydalanayım.

Ben kullanmam ama tv de bi ara asma yapragini kaynayıp icince tiksinti geldiğini izlemiştim bi arastir istersen bide eczanelerde sigara bırakma sakizlari varmis

Karanfil çiğne, nane çiğne, sigaralı ortamdan ve insanlardan belli bir sure uzak dur, sigarayı hatırlatan her seyi birak.

Tedavi esnasinda sigara kullanımı negatif etki yapar.

Sigara birakma kliniklerine basvur.

Ayrıca cesaret edebilirsen ve sinir düzeyini dengeleyebilirsen DİREK çöpe bırak, azaltma bi işe yaramaz pek fazla. Net cozum

Sigara bırakma hapı var ben kullandim. Kesinlikle içirmiyo. Ama biraz pahali oldugu icin devam edemedim

Kahretsin ki iko gundur oksurukten uyku yok bnde birakabilen biraksin bnce bn biraz iradeszm keske birakabilsem oksurukten ölecek dereceye geliyorum artik konu sahibi iradene sahip cik birak

Ben sigara bırakma polikliniğine başvurdum. Ücretsiz olarak ilaç veriyorlar, onu kullanarak 1 ayda tamamen bıraktım. Zaten ilaçlar sayesinde içesin gelmiyor iki nefeste miden bulanıyor.

Sigara bırakma merkezlerine gidip muayene oluyorsunuz ve doktor size o malum ilacı veriyor.Evet ilaç sayesinde bırakılıyor ama ilacı kullanırken hamile kalınmaması gerekiyor.İlacı devlet ücretsiz veriyor.

Ah benim severek ayrıldıgım askım sigaram...
Sigara içmemiş olanlar iyyy falan yazmayın, tok açın halinden anlamaz.
Ben mecburen bırakmak zorunda kaldım ama lök diye bırakamadım.
İnanılmaz sinir yaptı , hala da yapar.. 3 ay oldu.
Sigara canım istedigi zaman erteledim istegimi, yarım saat sonra içerim dedim, şu işim bitsin içerim dedim, kim çıkacak şimdi balkona sonra çıkarım dedim vs... ya bi nevi kendini kandırma ve kendı soyledıgın yalana kendını inandırma olayı..kesinlikle kafamda bıraktım asla içmicem demedim.Öyle deyince daha çok içesim geliyordu.
Çok canım istediginde , dayanamayacak duruma geldiysem , bi tane yakıp 2-3 fırt alıp atıyordum.
Sonraları aman 2 fırt için degmez falan dedim ..
Kahve içerken elimde yanışını , onu tutmayı özledim.
Yakıyorum, içime çekmiyorum. 3 fırttan sonra agzımda gercekten cok acı bır tat cırkın bır koku olusuyor atıyorum..
Hala özlüyor muyum.? Evet özlüyorum. Yakıp 2 fırtt alınca pişman oluyor muyum? hemde nasıl... tadı da kokusu da berbatmış.. ( buna ragmen özlüyorum öyle pis bir madde bu sigara )
Eşim bırakamadı, içmeyene o koku nasıl geliyor var ya.. oyyy oy..

İstemediğiniz sürece sakızla vs ile sigarayı bırakamazsınız bence. Bana çok uydurma geliyor böyle şeyler. Ben de, eşim de 10 seneden fazla sigara içicisiydik. Eşim bir yılbaşı, paketini çöpe attı ve 2 senedir içmiyor. Benimkinden bir fırt çekti kusacak gibi oldu. Bıraktığı ilk bir ay sinirliydi sonra geçti. Ben de hamile olduğumu öğrendiğim gün bıraktım. Bir tane yakmıştım son sigaram olur diye, o sigara bana zehir gibi geldi içim almadı, öyle bir çarpıntı yaptı ki anlatamam. Psikolojik mi bilemiyorum ama o an bıraktım sigarayı. 9 aydır da ağzıma koymadım ki çevremde bilinçli olmasına rağmen hamileliği boyunca sigara içen insanlar var. Bir gün bile özenmedim, karnımdaki çocuğu düşündüm. Onun ne günahı var, içecekseniz de birkaç ay dayanıverin sonra isterseniz yine başlarsınız ama lütfen çocuğunuza bu kötülüğü yapmayın. Belki hamile kalır kalmaz sizin de bünyeniz istemeyecek, mideniz bulanacak ve içmeyeceksiniz. Böyle de olabilir hemen kötü düşünmeyin, bırakamayacağım demeyin. Anneler nelerden fedakarlık yapıyorlar, uykudan, vücutlarından her şeylerinden. Bundan mı vazgeçemeyeceksiniz? Kendinize güvenin, sigaradan tiksinmeye şartlanın. Bence yaparsınız. Ben yaptıysam herkes yapar.

iradenize hayran kaldım.. bravo...

umarım bugun yarın gelecek bebişiniz de iradesini sizden alır :) hayırlı haberlerinizi de yazarsınız umarım..
Saglıkla inşallah..

Kahretsin ki iko gundur oksurukten uyku yok bnde birakabilen biraksin bnce bn biraz iradeszm keske birakabilsem oksurukten ölecek dereceye geliyorum artik konu sahibi iradene sahip cik birak
Valla artik her yaktikca anne olamiyacagimi dusunuyorum lanet ediyorum

iradenize hayran kaldım.. bravo...

umarım bugun yarın gelecek bebişiniz de iradesini sizden alır :) hayırlı haberlerinizi de yazarsınız umarım..
Saglıkla inşallah..

Teşekkür ederim çok sağolun, İnşallah :) darısı konu sahibinin başına.

Ben sigara bırakma polikliniğine başvurdum. Ücretsiz olarak ilaç veriyorlar, onu kullanarak 1 ayda tamamen bıraktım. Zaten ilaçlar sayesinde içesin gelmiyor iki nefeste miden bulanıyor.
Tabletmi veriyorlar ama ben hamilelik dusunuyorum bir sakincasi varmidir aba

Tabletmi veriyorlar ama ben hamilelik dusunuyorum bir sakincasi varmidir aba

Şu an hamile olsanız neyse de 1 ay ertelersiniz en kötü planlarınızı ya, 1 ay yetiyor tamamen kurtulmaya. Yine de polikliniğe gidip sorarsınız hamilelik düşünüyorum bir etkisi olur mu falan diye.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…