SİGARAYI BIRAKTIM

morcileklisut

...
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
11 Şubat 2016
71
145
43
Sigarayı bıraktım diyorum, kesin konuşuyorum fakat umarım kendime, aklıma, alışkanlıklarıma, isteklerime yenilip bu yoldan dönmem... Defalarca kez buna karar vermiş olup tekrar dönen, bu konuda istikrarsız biri olarak söylüyorum ki bu kez farklı olacak, dönmeyeceğim.. Birkaç gün önce ameliyat geçirdim ve neredeyse 20 saatten fazla süre ağzıma hiçbir şey sürmedim, buna sigara da dahil.. Ameliyatım güzel geçti, çıktım yenilenmiş olarak.. bu güzelliği bozmak istemediğimdenve sürekli buna karar verip başaramadığımdan, bu kez ameliyatım sebep olsun dedim ve kararlıyım. ben sağlık durumumu fazla riske atmış sayılmam, bazı şeyler dışında.. umarım benim gibi karar verip de yapamayan arkadaşlar kendilerini bir an önce buna şartlandırır ve vazgeçerler. evet sigara içmek çoook güzel ama sağlık, güzellik her şeyden önemli.

2-3 ay sonra çevrendekiler dicek ki; yüzün aydınlandı yanakların pembeleşti yüzüne renk geldi güzelleştin...
Sen de çok mutlu olcaksın :)

İnşallahhh içimde hem değişik bir rahatlık hafiflik hissi var hem de kararımın kesinliğinin tedirginliği ama dönmeyeceğim umarım dediğiniz gibi oluur hatta şöyle yapayım ben bugünden itibaren her gün makyajsız cildimin fotoğrafını çekeyim 3 ay sonra fark olursa burdan paylaşayım birlikte bakalım belki deneyip de başaramayan arkadaşlara teşvik olur nemesis1903

her gün yazacağım, büyük değişiklikler olduğunda da (hem psikolojik hem fizyolojik) mutlaka fotolu olarak bunu paylaşacağım.. Cakmamarliyn paylaşayım ki gerçekten teşvik edici olsun, mesela sigara içiyor olsaydım bu saatlerde bi uyku bastırırdı, yorgunluk çökerdi üstüme, şu an çok zinde hissediyorum kendimi, sigara içmediğim için canım atıştırmalık bi şeyler istiyor ama fazla yemek istemiyorum bu kez kilolarla baş edemeyeceğim çünkü. sürekli su içiyorum, cam su şişem var ve içine sabah yarım limonu birkaç parçaya kesip attım su azaldıkça üstüne ekliyorum. suyun arındırıcı özelliği, sigara dumanına maruz kalmayan yüzümü daha kolay iyileştirecek. sigara kokusu sinmediği için saçlarım kötü kokmayacak.. şimdilik rahatım henüz gerilmeye başlamadım. sinirlendiğim şeyler oluyor elbet, sigara aklıma geliyor sanki o anki öfkemi bastıracakmış gibi.. halbuki ona mecbur dğeilmişiz, çıkıyorum balkona derin derin nefes alıyorum, yalnız kalıyorum ve sakinleşiyorum.

aynı seyleri yasadım bugun daha sakınım ama. normalde hergun yıkanan insanım. Dün duşa gırcek vakıt bulamadım 2. günüm ama saclarım hala şampuan kokuyor nasıl sevındım. Sabah çıkarken ceketımı gıydım nasıl sigara kokuyor bıkere daha tıksındım sabah hatta arabasına bındığım arkadaşım sıgaramı ıctın dıye sordu hiç farketmezdım önceden. 5 de ısten cıkıcam bisiklet sürmeye gdicem sureklı oyalıyorum kendmı bakalım umarım basarırırz. Benım sansım sevgilimin annesiyle aynı gun bıraktık tesadüf onunda gazı var nezaman yakayım desem ondan once başlayamam diye vazgecıyorum. yarışıyorum kadınla :)

çok güzel amaaa :) Cakmamarliyn sevgilinin annesi de işin içine girdiyse bence asla sigaranın adını dahi telaffuz etmemelisiniz. bu büyük hırs ve azim verecektir size, en azından yarıştığınız biri var hayatınızda.. ben içmediğim için şimdi nişanlım da içmiyor sanırım 1-2 tane kaçamak yapmış o da kendi kendine bırakma çabasına girdi bana bıraktım demiyor ama gizlice takip ediyorum onu. bakalım hangimiz kazanacak hangimiz kaybedecek umarım siz de dönmezsiniz sözünüzden, kararınızdan.. siz de fotolarınızı çekin yayınlamasanız bile :) kendi kendimizi mutlu edelim.

Ameliyat için geçmiş olsun diyorum ve gerçekten hayırlı bir işe vesile olmuş. Tebrik ederim güzel bir karar ve sağlığını kendine hediye etmiş olacaksın. Kararlılık önemli. kendine güven ve yoluna devam et. Kendindeki olumlu gelişmeleri gördükçe geriye dönmek istemeyeceksin zaten. Başarılar diliyorum.

çok teşekkür ederim sağlığım yerinde ve sigarasız daha da iyi olacağıma inanıyorum bu sabah kendime hayret ettim mesela.. 30 kere çalan alarmı duymam, birinin başımda bekleyip uyandırması gerekir yataktan kalkabilmem için ve buna rağmen 7.30 gibi uyanır işe anca yetişirim.. ama bugün saat 6da ilk alarm çalar çalmaz uyandım ve 15 dk kendime gelmek için bekledim, vakit geçirdim, zamanım vardı.. zahmetsiz ve erkenden, kimseden yardım almadan uyandım. her sabah yataktan sürünerek çıkan benim için bu çook büyük bir gelişme :) şu an iş yerindeyim, balkona çıkmıyorum arkadaşlarımın içtiği sigaradan da etkilenmek istemiyorum, canım çekecek biliyorum. aklıma geldiği zamanlar var, rutin olarak sigara tükettiğim saatler.. o saatlerde sigarama eşlik eden ne varsa (kahve,çay,arkadaş) hepsinden uzak duruyorum. dün öğle saatlerinden beri çay kahve tüketmedim. su içiyorum sürekli, limonlu salatalıklı su :) BinbirRenk

Son 2 saattir felaket bir baş ağrısı çekiyorum, genelde susuz kaldığım zamanlarda ya da regl iken baş ağrısı çekerim fakat şu an ikisi de söz konusu değil, fazlaca su tüketiyorum zaten.. sanırım sigarasızlık başıma vurdu aslında istemiyorum, yani gerçekten kendimi zorlayarak değil isteyerek bıraktım fakat bu ağrı beni korkuttu.. bakalım ne zaman geçecek

Bugün yine 6da alarmsız/yalnız uyandım, dinlenmiş ve daha hafif.. Ama gerginim, otobüsteki insanlardan, sokakta gördüğüm çöpe, yere düşen bardağa, açılamayan bilgisayara bile sinirlendim. Patlayacak yer arıyorum, sinirliyim çok çok çok..

bende sizi merak ediyordum. hiç kaçamağınız yok mu? benim maalesef var

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…