Merhaba,
N'olur kimse moralini bozmasın. Önemli olan sigarayı bırakmak, kilo bir şekilde verilir. Ben de yıllarca kilo alıyorum diye bırakıp bırakıp tekrar başladım. 1 ayda 7 kilo bile aldığım olmuştu. Halbuki o zamanlar 20'li yaşlardaydım çok daha çabuk verebilirdim. Şimdi 34 yaşındayım.2 aydır içmiyorum, hiç kilo almadım, hatta 1 kilo verdim.
Bu arada günde 1 paket sigara (en ağırından) ve yaklaşık 2 - 3 büyük demlik çay ditiren (inanın abartı değil) bir tiryakiydim.
Hemen sırrı açıklıyorum:)
Her sigara aklıma geldiğinde su içtim. Açıkçası hala -özellikle akşamları- canım çok sigara istiyor. Eğer her defasında birşeyler yeseydim 15 kilo bile alırdım.
Şimdi günde 3 litreye yakın su içiyorum. Çay da içmiyorum artık. sigaranın en iyi dostu olduğu için hep onu hatırlatıyor:)
22-Nisan-2010 da sigarayı bıraktım ilk ay dedigin gibi su içiyordum bol bol..ne olduysa son 2 ayda oldu veee 5 kg aldım
((
su içmeye tekrar başlamalıyım.krizleri atlatınca agız tadımda güzel olunca biraz kaçırdım:))tatlı çook seviyorummm.buda benim ödülüm olsun 17 senedir nerdeyse günde 1 paket sigara içiyordum..aman allahım korkunç!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
içmiyordum yiyordum derler yaa o şekilde içiyordum.ben sigarayı bırakınca etrafında sigara içenlere model oldum:)o bile bıraktıysa diye başlayan cümleler kurdular hatta peşimden 2 kişiyi daha sigarasız hayata dahil ettim:)
SİGARA İÇMİYORUM ve ÇOOOK mutluyum...
bir daha içermiyim?ALLAH KORUSUN.BİR HASTALIKTAN KURTULMUŞ GİBİ SEVİNİYORUM.
(bırakamayanlara)Sizde kurtulun çook geç olmadan!
Sabahları süt içiyorum, sonra kendimi su'ya vuruyorum:)Bağırsak hareketlerimde ilk günlerde bir düzensizlik vardı, ama sabahları kepek ekmeği yiyince düzeldiğini keşfettim.
Umarım birilerine yardımcı olabilmişimdir. Unutmayın her aklınıza geldiğinde su içiyorsunuz. zaten karnınız sudan şişiyor ve çok da yiyemiyorsunuz:) Hem uzmanların tavsiye ettiği gibi günde 2,5 litre suyu da içmiş oluyorsunuz.