How to install the app on iOS

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.

Not: This feature may not be available in some browsers.

Sigarayı Bıraktım Artık Özgürüm Mutluyum :)

Ben de bu başlıktan etkilendim ve mutlu olmak adına sigarayı bıraktım bugünden itibaren. Yanımda fosur fosur içtiler ben banamısın demedim. Özgürüm. Oleyyy

canım ciddi misin süper bir haber bu, sen de her gün burada forumda olmaya devam et hele de ilk zamanlarda moral çok önemli. Umarım başarılı olursun önemli olan ilk 3 gün fiziksel bağımlılık sona erdikten sonra psikolojik bağımlılığın bitirilmesi ve zor zamanlar için antrenmanlı olmalıyız. Bunun üzerinde çalışmalıyız, tuzaklara karşı hazırlıklı olmalı ve tedbir almalıyız. Şimdi bundan sonrası için yapmaya çalıştığım bu ve beyinde bu işi çözüp biliçaltı temizliği yapmalıyız. Sen de bana katıl ve aramıza hoşgeldin. Geçmiş olsun tebrikler umarım yeni yıla hepimiz özgür ve mutlu olarak gireriz.
Kimse Ertelemesin Artık Kararınızı Verin Özgür ve Mutlu Olun :)

evet bugün kitabı da bitirdim demin ve ne kadar kolay olduğunu, sandığımız kadar zor olmadığını daha iyi anlamış oldum. Ancak kendine fazla güvenmemek gerektiğini ve hiç bir tuzağa düşmemem gerektiğini "bir taneden birşey olmaz, bir nefes bir fırt almaktan birşey olmaz" diye düşünmenin doğru olmadığını da öğrendim. Özgür ve mutluyum. Boynumdaki tasmayı çıkarmış gibi, karanlıklardan aydınlığa çıkmış gibi, hapisten zindandan kurtulmuş özgürlüğüne kavuşmuş ve neden mahkum olduğunu bile anlamayan biri gibi sevinçliyim, mutluyum, neşeliyim : )

Selam arkadaşlar, bu beş gün içinde aldığım notları sizle de paylaşıyorum ; )
Bırakmayı Kolaylaştırmak ve Tekrar Başlamaları Önlemek İçin** ( Bu çok önemli Amacımız Bu Zaten)
  • Sigarasız yaşamın olumlu yanları anlatılmalı ya da düşünülmeli
  • Sigarasız yaşama özenilmeli ve özendirilmeli
  • Sigarasız yaşamın kişiye getireceği kazanımları anlatmak, yazmak, düşünmek ; )
  • Olumsuz vurgularla değil olumlu vurgularla sigarayla mücadele etmenin kalıcılığı UZUN SÜRELİDİR.
  • Bu son madde bağımlılığı kalıcı şekilde bitirir ve tekrarını önlemesi bakımından önemlidir
Not: Olumlu cümleler kurulması mesela "Kanser olucaksın Sakın İçme" demek yerine "İçmezsen daha rahat spor yapabilirsin, huzurlu olabilirsin, hayattan daha çok keyif alabilirsin" gibi olumlu cümleyle konuşmak başarıyı arttırır. Nedeni ise sigara içenlerde çeşitli zihinsel çarpıtmalar ve algı kusurları olur. Bakın bu cümlenin doğruluğunu adımız gibi biliyoruz ama bir uzmandan videoda duyunca şok oldum ve başımdan aşağı kaynar sular döküldü resmen. Bu sebepten dolayı içen kişilerle bu algısal kusurlar üzerinde çalışılıp zihinsel çarpıtmalar, Yanılsamalar ve Algı kusurlarının giderilmesi ve sorunları çözülmeye çalışılmalıdır.
  • Neden sigara içiyorsun ? ( Bu soru çok önemli, kilit sorusu ve herkes kendine sormalı, cevabı yazın)
  • İçmekten vazgeçmek istiyorsan bunun gerekçeleri nelerdir ? Madde madde yaz.
tarzında bir anketle herkesin kendine göre nedenleri ve gerekçeleri ortaya konur ve kişiye özel çözüm üretilir, formül aranır.
Bakın çok basit bir çalışma ama çok önemli herkes yazsın ve kendine özgü çözümlerini kendi arasın. Herkesin kendi sorununu ve çözümlerini kendi bulması, kendi yöntem ve metodlarını, bırakma modellerini bulması lazım.

*Bu da size bu akşamın ödevi olsun. Üşenmeyin. Bunu denemekle hiçbir şey kaybetmezsiniz. Başaramazsanız en fazla içmeye devam edersiniz. DENEMEYE DEĞER. Çünkü sağlığınız ve geleceğiniz, hayatınız ve SİZ BUNA DEĞERSİNİZ.

Şimdi Zorlanmanın Nedenleri ile ilgili notlarımı madde madde yazıyorum. Size çok faydası olacak not edin :)
  1. Düşünmemeye Çalışmak = Sakin! Aklına gelecek kabul et ama iyi haber aklına geliyor demek canın istiyor demek değildir!
  2. Gerçeği Kabul Etmemek = Sigara keyif verir, rahatlatır, sakinleştirir, sıkıntıya iyi gelir YALANLARINA inanmaya devam etme artık! Gerçek: Sigara tam tersini yapar kabul et!
  3. Yanlış Düşünmek = Bir tane içersem rahatlıycam bir tane içersem sakinleşicem, bir tane içsem zorlanma bitecek.. Doğru düşünmeye geç hemen: İçtiğim için hep rahatsız, gergin, huzursuzdum, oh kurtuldum artık özgürüm!
  4. Değişime Kapalı Olmak = Hayatın değişti kabul et. İçerek yaptığın herşeyi içmeden yapmayı öğreniyorsun. Bu sürece açık ol, acele etme, yeni kendine alışmaya zaman ver, sakin ol ve en önemlisi kendinle gurur duy.
  5. İçici gibi düşünmeye devam etmek = Artık içmeyen bir insansın öyle düşün. Aah aah vaah vaah içemiyorum diye düşünmek yerine Ohh kurtuldum özgürüm diye düşün.
  6. Karar Sorgulamak = Sakın! Asla aklına gelen anlarda kararını sorgulama tam tersi kutla : ) :)
Bunları yap çok daha iyi olacaksın. Zaman senin lehine akıyor, rahat ol ve keyfini çıkar artık özgürsün : )
:D:KK71::KK9::KK73:

Unutmadan söyliyim öğleden sonra kitabı bitirdikten sonra filmini de izledim. Film 1 saat sürüyor ve ara vermeden yalnız izlemeniz ve rahatsız edilmemeniz öneriliyor. Etkisini inkar edemem çünkü bu anlamda attığımız adımların duyduğumuz okuduğumuz izlediğimiz söylediğimiz ve yazdığımız herşeyin anlamlı ve olumlu etkisi olduğuna şüphem yok. Şimdi de serbest takılıyorum arada videolar izlemeye devam ediyorum. Kendimi bu doğrultuda programlamamve kararımı pekiştirmem, eksiklerimi bulup ona göre önceden tedbirleri düşünmem lazım.kafamda içimde en ufak bir şüphe ve soru işareti kalmasın istiyorum. Artık Özgürlüğün tadını çıkarmayı ve bundan herkesi kurtarmayı istiyorum :)

gecen yıl Allen Carrla ben de bırakmıştım sonra kendime bahane buldum sinir anında yakmıstım ve hersey mahvolmustu baya bırakmıstım ama. Şimdi de gecen hafta hamileleliğimi ögrendigim anda ne gözüm gördü ne sinir kaldı ne bagımlılık. Uctu gitti bi hafta olmuş bile :)

Arkadaşlar 3 gün tamamen bitti.. Fizyolojik kısmını atlattım şimdi sıra psikolojik bağımlılık kısmını çözmeye geldi.. Yine de bu günler kritik biliyorum devamlı hazırlıklı tedbirli olmalıyız. Bu sefer Allen Carr metodunu deniyorum yanı sıra aklıma gelen kendi yöntemlerimi bulmaya geliştirmeye çalışıcam. Sizden de destek moral bekliyorum ben de burda sizlere yardımcı olmaya devam edicem. Öğrendiğim her yeni şeyi ve gelişmeleri buraya yazarım :)
Tebrik ederimmm İnşaAllah tertemiz ve özgür kalıcaz ;) :)))

Tebrik ederimmm İnşaAllah tertemiz ve özgür kalıcaz :KK66: :)))
canım öncelikle hayırlı olsun bebeğin sağlıkla doğsun inşallah, sen ne kadar süre sonra tekrar başlamıştın hatırlıyomusun, neyse ki geçmiş gitmiş yine temiz bir sayfa açmışsın. Özgürlüğün tadı ve keyfi hiçbir şeye değişilmez, insan bunu anlayınca haklı gururunu ve başarısını sürekli kutlamak istiyor :) ; )

not: istersen boş zamanında kitap yada videolarla güçlendirme yap canım biliyosun her zaman faydası olur zararı olmaz böyle çabaların karşılığını hemen pozitif biçimde almamız güzel, ama anlayana güzel tabi :KK66: tüm bağımlılıların anlamasını istiyorum özgürlük çok güzel :)

beş gün önceye göre daha bir canlandım, üstümdeki sigara içenlere özgü bir halsizlik uyuşukluk hali vardır, onun geçtiğini hissetmek bana iyi geldi. zihin açıklığının her geçen gün arttığını daha rahat düşünebildiğimi farkettim. Bunun dışında nefesim rahatladı.. bazen ara ara nefesim daralırmış gibi oluyor ama zamanla düzelir biliyorum en azından daha beter olmaz içmeye devam edersen daha kötüye gider. Ciğerlerin kendine gelmesi için zaman vermeliyim nefesim giderek daha rahatlamaya başlar inşallah :) bir daha o kanser çubuklarına geri dönülmez. şimdi bundan sonrası için beslenme egzersiz ve akciğer temizleme kürlerine bakıcam belki bazılarını denerim ve size de yazarım ; )

canım öncelikle hayırlı olsun bebeğin sağlıkla doğsun inşallah, sen ne kadar süre sonra tekrar başlamıştın hatırlıyomusun, neyse ki geçmiş gitmiş yine temiz bir sayfa açmışsın. Özgürlüğün tadı ve keyfi hiçbir şeye değişilmez, insan bunu anlayınca haklı gururunu ve başarısını sürekli kutlamak istiyor :) ; )

not: istersen boş zamanında kitap yada videolarla güçlendirme yap canım biliyosun her zaman faydası olur zararı olmaz böyle çabaların karşılığını hemen pozitif biçimde almamız güzel, ama anlayana güzel tabi :KK66: tüm bağımlılıların anlamasını istiyorum özgürlük çok güzel :)
teeşekkür ederim canım İnşaAllah :)
Ben bi 3 4 ay bırakmıştım ama malesef psikolojik olarak oturtamadıgım için başladım ama şimdi daha farkında olarak bıraktım gitti :)
Daha cok videolarla zaman geçiriyorum evet sürekli kutlayalımm :D:D

merak etme canım aynısı bana da olmuştu ben de şu an farkındalık içindeyim. sanki doğru zamanlama çok önemli gibi ama her zaman neden daha önce bırakmadım diyorum.. keşke çook daha önce anlasaydık bıraksaydık hiç geri dönmemek üzere.. neyse buna da şükür artık özgürüz sonsuza dek inşallah, millet sağlıklı yaşam fit body yaparken biz hala dumanla dolaşıyoduk ne kadar kıro geliyor şimdi düşününce.. ki ben severim sağlıklı beslenme ve egzersiz yürüyüş yapmayı yani düşünsene bunların yanında sigaranın dumanın işi ne ?! di mi ama ! işte o sırada madde bağımlılığı söz konusu olduğu için insan içinde olduğu durumu anlamıyor. neyse sonunda nihayet anladık da kurtulduk geç de olsa çok şükür:)

şaka maka 40 -50 $ para da cebimde kaldı yarın öbür gün bir haftada bile hatırı sayılır bi tutar eder.. yahu sahi biz o kadar parayı bu saçmalığa iğrençliğe gerizekalı gibi nasıl vermişiz. haala aklım almıyor arkadaş , bağımlılık berbat bi çukur hemen çıkın.. benden söylemesi ; )

not: bu işin madde bağımlılığı olduğunun kabul edilmesi lazım, bu bir alışkanlık değil.

son durum = ben zorlanmıyorum. gayet rahatım. aklıma bile gelmiyor. hatta bunca sene nasıl yaptım hatırlamıyorum. Biliyorum henüz çok erken ama senelerdir böyle gibiyim. Rahatım ama burayı da boşlamak istemiyorum çünkü her an ne olacağı belli olmaz diye düşünüyorum.

Bende bir ağrı, sızı, acı veya acıkma gibi hiçbir durum olmadı. Atıştırma ihtiyacı da hissetmiyorum. Canım da hiç sıkılmıyor, sanırım bugünler şansıma güzel geçiyor. Koskoca gün bir kaç defa hafif öksürüğüm oldu boğaz temizlermiş gibi yani beni sarsan boyutlarda olmadı. Ben de hala inanamıyorum biraz durumun şaşkınlığı var üzerimde ve son sözüm özgürüm mutluyum : )

+ Bu halimden başka bir alternatif düşünmüyorum düşünemiyorum. Ben sadece dumansız yaşayabilirim artık :) Bir daha aynı hatayı yapamam. Böyle bir hataya Allah kimseyi düşürmesin ve herkesi de kurtarsın bir an önce ; )

nefesimin günden güne açıldığını hissediyorum, zamanla daha iyi olacağına inanıyorum. Boğazımda iğne batması tarzında bir acı vardı azaldı çoğu zaman hissetmiyorum unutuyorum bazen varla yok arası bi his oluyor varmı yokmu anlamıyorum bile.. onun geçtiğini görmek de moral oluyor bana.. yediğime içtiğime dikkat etmeye çalışıyorum özel birşey yapmıyorum ama abur cubur ya da hazır şeylere yönelmiyorum... spor yapasım hareket edesim egzersiz yapasım geliyo bu da enerjimin yükseldiğini canlandığımın göstergesi... daha ne olsun bu süper bişey : ) mutluyum en iyi en doğru kararı vermişim.. keşke daha önce olsaydı diyorum hep.. özgürlük çok güzel bişey ; )

13 Kasım saat 13:00 'den beri Özgürüm :) ( 6 gün bitti bile )
- Bundan sonra o illete geri döner miyim ?
- Hayır! Asla ama asla dönmem!! Artık Özgürüm ve Böyle çok mutluyum : )
Aldığım ufak notlardan sizle biraz daha paylaşıyım;
** Psikolojik bağımlılık kısmında akla geldiği zamanlarda veya içme isteği olduğunu sandığında " bu sadece 3-5 dk sürer" diye düşünerek bu tip durumlara daima hazırlıklı ol ve "nikotin canavarını" hemen postala gönder def et!!
** O tip durumlarda oyalanacak herhangi birşey bulabilirsin "su içmek, puzzle, oyun, makyaj, egzersiz, duş vb" herhangi bişey hatta çok saçma bulduğun birşeyler bile olabilir. Birkaç dakika sonra geçeceğini hatırla ve rahat ol ...
** Bu tip durumlarda asla "tek bir nefes, tek bir fırt, tek bir daldan birşey olmaz" diye düşünme çünkü "nikotin canavarı" tekrar hortlamaya başlar, bunu unutma. Onu yok etmenin yolu "nikotin canavarını" nikotinle beslemeyi kesmektir.

Not: Herkese başarılar ve tekrar geçmiş olsun, başaranlara tekrar tebrikler : ) :)

Canim motive amaçlı hangi videoları izliyorsunuz ya, ben zorlanıyorum, az daha ayağım kayıyordu, dumanlı tarafa :(
Nasıl ucuz atlattım anlatamam ya :(

Ben de yazayım: 17 Kasım 2014 saat 19.30'dan beri Özgürüm
Bir de tesadüf o akşam Trt1'de "Duman Olmadan" diye bir program başlamıştı. Onu da izleyelim ve destekleyelim bence...

Canim motive amaçlı hangi videoları izliyorsunuz ya, ben zorlanıyorum, az daha ayağım kayıyordu, dumanlı tarafa :KK43:
Nasıl ucuz atlattım anlatamam ya :KK43:

önce geçmiş olsun ve tebrikler sen de artık özgürsün.. Bağımlılık bitti sonsuza dek yaşasın tam bağımsızlık :)
daha önce notlarımda yazdığım gibi "nikotin canavarı" gelirse seni sadece 3-5 dakika huzursuz edebilir ve gider, göndermesini bileceksin, hadi yallah diyip gülüp geçiceksin çünkü onun geçici bir durum olduğunu bileceksin. Kafanda kesin bitirdikten sonra hiç korkma zaten zamanla aklına bile gelmez ve geldiği gibi gider ; )

Ben de yazayım: 17 Kasım 2014 saat 19.30'dan beri Özgürüm
Bir de tesadüf o akşam Trt1'de "Duman Olmadan" diye bir program başlamıştı. Onu da izleyelim ve destekleyelim bence...

Porgram yeni başlamış saatlerine baktım ama 22.00 - 23.00 aralığında eve haftada bir olacak sanırım ilk bölümü geçen pazartesi yapılmış, pazartesileri mi haftasonları mı yayınlanıcak. Kesinleşirse burayada yaz,hatırlattığın iyi oldu canım. Trt 1 de her hafta sigara bırakmak isteyen 5 kişi "Duman Olmadan" evine konuk olacakmış ve tedavi olacakmış. Süper fikir daha erken saatte yayınlansa daha iyi olabilirdi sanki.. İzleyelim mutlaka Face sayfasını da takibe alın kızlar ; )

Back