sigarayı pekala bırakabilirsiniz. Öncelikle hiç sigara içmemiş veya tiryaki olmamış kişilerin sözlerini dinlemeyin (arada içip ben tiryaki olamıyorum diyenler ben de duydum, ne mutlu onlara ama onlar da bilmez). Tiryakinin derdini bir tek tiryaki anlar. Fikir alacağınız kişiler tercihen 10 sene ve üstünde günde 1 paketten fazla içip bırakmış kişiler olsun.
Champix önerilmiş, 3 kez denedim bu ilaçla. Üçüncüsünde hastanelik oldum, karp çarpıntıları yapan güçlü bir antideprezan, ikincisinde de ciddi ciddi ölmek istemeye başlayınca ilacı bırakmıştım yani bana önerilen süre kadar içmek nasip olmadı. İlacı içerken gerçekten sigara istemiyor insan. Yan etkileri oluşmuyorsa düşünülebilir, bende çok yan etki oldu, prospektüsünü okursanız dehşete düşersiniz. Eczanelerde hala peynir ekmek gibi satılıyor
Allen carr ilk bırakışta muhteşem, 7 ay hiç içmedim, ne güzel günlerdi. ancak bıraktıktan sonra yakacağınız ilk sigarada tüm döngü yeniden başlıyor ve allen carr ikinci bırakmanızda da yardım ediyor (ikincinde 3 ay bıraktım) sonra yine bir sigara yaktım ve yavaş yavaş tiryakiliğe döndüm
artık geceleri oturarak uyuyacak kadar ileriye gitmiştim.
Hamile kaldığımda 2 pakete yakın içiyordum tabii çayla kahveyle beraber, bırakmak çok ama çok zor oldu, 13. haftamda tamamen bırakabildim, hamileliğimi ilk öğrendiğim dakikada artık sigarayı bitirmeyeceğim demiştim
Özetle, 20 yıl aşırı sigara içmiş birisi olarak hamilelik sayesinde sigaradan kurtuldum ancak kolay da olmadı, yaktığım sigarayı bitirmeyerek azalttım ve bıraktım. 7 haftada tamamen bıraktım. son günlerde bir iki fırt çekip atıyordum, günde 3 kez falan yapıyordum. Belki bu yöntem sizde de işe yarar,
Şunu unutmayın, sigarayı rahatlıkla bırakırsınız asıl dikkat etmeniz gereken o tek sigara. Yani bıraktıktan sonra bir sigara içerseniz hersey başa döner. O bir sigarayı içmemek için uğraşın.