• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sigarayi birakmak istiyorum yardim edin

Azaltarak değil bir an da keserek bıraktım. Allen car videoları izledim. İlk izlediğimde büyük bir sabır gösterdim. 3 ay içmedim sonra yine başladım. Ama sigarayı bırakabilveğimi gördüm. En sonunda benim hayatımı yönettiğini farkettiğimde. Yani kontrol bende değil de sigarada olunca kafam attı daha çok bırakmak istedim. Çünkü içmeyince sinirlendiriyordu, içmeyince elim ayağım tutmuyordu, uyuşturucu gibi bir şeydi, bir an önce içmem gerekiyordu.. ben kendimi sigaranın kölesi olarak gördüğümde ve bunu istemediğimde başarılı oldum ve sigaraya elveda dedim. Sonsuza kadar
+1

31/12/19 son sigaramı içtim ve yeni yıla sigarasız girceğim dedim sonuç hala içmiyorum ..eşim çok severek içerdi onada bıraktırdım .. güzel güzel konuşa konuşa . Bence kendinie inanın. Sigarayı bırakmanın kolay yoku diye bi kitap var tavsiye ederim ( ben bitirmedim kitabi ama başladım kaldı öyle ) allen car dan .. ilk 1/2 ay zordu yemekler sonrasında ben çok iştahlı içerdim onu atlatınca kolaylaştı şimdi ben hiç aramıyorum eşimde çok canı isterse ağır yemekler sonrası bi nargile yakıyo . Azaltarak bırakmak olmuyo o yalanı kendinize söylemeyin annem 1 senedir azaltarak bırakacgüya hep başa sarıyor mağlesef aniden kesmeniz lazım .

uzun yıllar sigara içtim. bırakalı 3-4 ay oldu çok şükür.

* öncelikle bu konuda aşırı kararlı ve istekliydim.

* kesinlikle kafamda bitirdim.

* irademi koydum.

yani şimdi geriye dönüp bakıyorum da bunca yıl kendime bu kötülüğü nasıl yapmışım aklım almıyor. kesinlikle bırakabilirsin. kendine inan. kesin karar ver. kafanda bitir.

Kim ne derse desin kendiniz istemedikçe bırakamazsınız o Azim olmalı ben geçensene nisanliyken eşimle sigara yüzünden tartışmıştık yanlışlıkla yemin ettim sigara içmeyecem diye bi daha da içmedim günde 1 buçuk paket içen biri olarak diyorum bunu ve 7 yıl içtim

Ben dua ederek bıraktım. Allah'ım bana yardım et hiç başlamamışım gibi olsun dedim ve zerre zorlanmadan bıraktım çok şükür. Daha evvel ne denediysem olmamıştı bıraksam da tekrar başlıyordum, çok düşkündüm sigaraya.

İçmeyenler sacma sapan yorum yapmasın.kulanmadıgınız seyın bunyede etkısını ne bılıyorsunuz.bılmedıgınız seye bılmıyorum demeyı ogrenın.
Konu sahıbı durum iradeyle alakalı.asla istememenız gerek sigarayı.once kendınız meden ıstemedıgınız halkında detaylıca düsünün.dusunduklerınızı kanıksayın.saglıgınızı bozuyor, paranız gidiyor,kokuyorsunuz, iradenızı elınızden aloyor. Kendınıze “sigara zamanı” yaratmak zorunda kalıyorsunuz.mısal dort saat yolculuk var.siz ne zaman ınsem de sigara içsem diyorsunuz.bu acizlik.

tum bunların dısında sigara içenlerle olmamalısınız.kesınlkkle ıcersınız pzellıkle ılk bırakmayı dusundugunuz gjnlerde..
cayı kahveyı yanında yaktıgınız her içeceği bırakın bir süre.
Ben su an hamılwyım bıraktkm.cok Zor oldu. Cok canım istedi istiyor. Her istediginde diyprum ko içmemek zorundayım. Baska yolu yok.iniallah bırakır ve saglıgınıza kavusursjnuz. Beyaz dişli, güzel kokulu,saglıklı günler dilerim.

Bırakırsınız inşallah 💪

Bedenen ne kadar zarar verdiğini düşünün..
Saçlarınız cansızlaşıyor, tırnaklarınız sararıyor, koku tat almanızda azalma oluyor bıraktıkca göreceksiniz kendinizdeki güzel değişimleri kendinizi daha cok seveceksiniz... 🌹

1 sene boyunca kendimi ve aklımı hazırladım.Sürekli Allen Carr Emre üstüuçar vs dinledim.Sonra gittim Champix aldım.Hem onu içtim hemde kendimi motive ettim.Aşırı zor bişey aşırı.Ama başardım.1 senedir içmiyorum.Ama eğer bi tane bile içsem başlanır bunu biliyorum.Bıraktıktan sonra asla bir daha ıcemezsın.Bunu dusunerek ıyıce karar ver ve uygula.İlk 3 gun ben evden cıkmadım ortamlara gırmedım tetıklemesın dıye.Nıkotını vucuttan atmak ıcın ıyı oluyor.Champixi de gidin alın.İlacın etkısı %20 falan ama olay sızde bıtıyor.

Bırakmak için Kendımı kusturana kadar sigara içtim.

Karnın açken bir noktadan sonra miden bulanacak .

Zevk olarak kodladığın şey kusmayla yer değiştirecek.

Sonrasında da hiç Canın istemeyecek.

Çok çok yakınım mora terapi ile bıraktı. Ben de daha önce bırakıp tekrar başlamıştım. Hamilelikte bırakıp tekrar başlamıştım 1 yıl sonra falan. Yani dayanamıyordum. Ve bırakırken çok zorluk çekiyordum. Ağlama krizine falan giriyodum. Mora terapi ile yoksunluk hissi acayip azaldı. Yani siz yine deneyin ve olmazsa-ki inşallah olur- terapi düşünün..bir saatlik bir şey sonuçta. Bence çok işe yarıyor. Oraya da en fazla 2 aylık sigara paranı veriyosun.

Yaklaşık 20 yıl evvel en büyük keyfimdi, Tok karna çay yanı sigara. Bir gün arkadaşlarla o kadar abartmışızki 1. 5 paketi 3 saatte içmişim. Iyyyyyy hala boğazımda küllükdeki külleri aç karna kaşıkla yemişim gibi bir tat. Sen de dene belki yarar. Amacım bırakmak değildi gerçi

karabaş otu dönüyor sitelerde nedir bilmem araştır dilersen. Dağ kekiğini demleyip gargara yap diyenler de var

Son düzenleme:
Sigara birakma yontemleri tamamen kişiye özel bence. Ben 10 yıl sigara kullandim mesela bu surecte birakma denemelerim olmustu ama oyle azaltarak birakma, motivasyon, gazlama, oyalanma filan bende hiç işe yaramamisti acikcasi.

Gecen sene haziran ayi civarlarindayken birakiyorum diyerek bir daha içmedim direk kestim sigara içmeyi ve biraktiktan sonra " 3. Gunum 4 gunum " diyerek gün saymadim normal hayatima devam ettim ve zaten bikac ay sonra hatirlamamaya başladim. Sanki 10 yildir icmiyormuş gibiyim suan hiç aklima gelmiyor. Aslinda çok basitmiş.

sigarayı pekala bırakabilirsiniz. Öncelikle hiç sigara içmemiş veya tiryaki olmamış kişilerin sözlerini dinlemeyin (arada içip ben tiryaki olamıyorum diyenler ben de duydum, ne mutlu onlara ama onlar da bilmez). Tiryakinin derdini bir tek tiryaki anlar. Fikir alacağınız kişiler tercihen 10 sene ve üstünde günde 1 paketten fazla içip bırakmış kişiler olsun.

Champix önerilmiş, 3 kez denedim bu ilaçla. Üçüncüsünde hastanelik oldum, karp çarpıntıları yapan güçlü bir antideprezan, ikincisinde de ciddi ciddi ölmek istemeye başlayınca ilacı bırakmıştım yani bana önerilen süre kadar içmek nasip olmadı. İlacı içerken gerçekten sigara istemiyor insan. Yan etkileri oluşmuyorsa düşünülebilir, bende çok yan etki oldu, prospektüsünü okursanız dehşete düşersiniz. Eczanelerde hala peynir ekmek gibi satılıyor

Allen carr ilk bırakışta muhteşem, 7 ay hiç içmedim, ne güzel günlerdi. ancak bıraktıktan sonra yakacağınız ilk sigarada tüm döngü yeniden başlıyor ve allen carr ikinci bırakmanızda da yardım ediyor (ikincinde 3 ay bıraktım) sonra yine bir sigara yaktım ve yavaş yavaş tiryakiliğe döndüm

artık geceleri oturarak uyuyacak kadar ileriye gitmiştim.
Hamile kaldığımda 2 pakete yakın içiyordum tabii çayla kahveyle beraber, bırakmak çok ama çok zor oldu, 13. haftamda tamamen bırakabildim, hamileliğimi ilk öğrendiğim dakikada artık sigarayı bitirmeyeceğim demiştim

Özetle, 20 yıl aşırı sigara içmiş birisi olarak hamilelik sayesinde sigaradan kurtuldum ancak kolay da olmadı, yaktığım sigarayı bitirmeyerek azalttım ve bıraktım. 7 haftada tamamen bıraktım. son günlerde bir iki fırt çekip atıyordum, günde 3 kez falan yapıyordum. Belki bu yöntem sizde de işe yarar,

Şunu unutmayın, sigarayı rahatlıkla bırakırsınız asıl dikkat etmeniz gereken o tek sigara. Yani bıraktıktan sonra bir sigara içerseniz hersey başa döner. O bir sigarayı içmemek için uğraşın.

Birkac defa sigara denedim ama hic beğenmedim nesini seviyorsunuz ? Gercekten merakımdan soruyorum.Dudak alışkanlığı olabilir mi sizinkisi ?

Sigarayi birakmak icim beni motive edermisimiz yallaririm birakanlar gelsin konusalim
10 yıl içtim, 3 yıldır içmiyorum, hiç bi eksikliğini yaşamıyorum.
tabii ki ilk günler biraz zor oldu, bi süre sosyalleşemedim falan ama sonra alıştım.

sabahları ağzımın tadı hiç bozuk olmuyor artık, yine sabahları öksürük krizine girmiyorum.
babamdan gizli içerdim, bıraktığımdan beri gizleyeceğim bir şey kalmadı.
yemeklerin tadını daha iyi alıyorum.
2 günde bir cebimden ekstra 20 tl çıkmıyor.
pis pis sigara kokmuyorum.
cildimin rengi düzeldi.
grip bile olmuyorum.

daha sayarım isterseniz.

Birkac defa sigara denedim ama hic beğenmedim nesini seviyorsunuz ? Gercekten merakımdan soruyorum.Dudak alışkanlığı olabilir mi sizinkisi ?
10 sene içtim, 3 yıldır içmiyorum ama bugün bi tane yaksam yarın yine bağımlısı olurum. biz severken ayrıldık mesela :KK70:

Back
X