Eveeettt kızlar size sigarayı bırakma serüvenimi yazıyorumm.
Eşimde sigara içince evde içilen sigarayı düşünün.O yüzden kartonla sigara alıyorduk. 25 yıllık içiciydim.
Ev hanımıyım,Bir gün resim kursuna yazıldım.Orada güzel arkadaşlıklar kurdum.Ne güzeldir ki hiç biri sigara içmiyordu.ıçlerinden bir kaç tanesi kullanmış ve bırakmış kişilerdi.Öğlen molada beraber oturup çay ve sigara içiyordum.Başkalarıda içince içerisi dumandan görünmüyordu.Benim pimpirikli arkadaşlarım öf, pöf içmeyin şunu ne pis kokuyosunuz,diye içenlere demediğini bırakmıyorlardı her seferinde.ıçen insan da kızıyor insanlar böyle deyince,bende sinirleniyordum,hiç içmemiş gibi konuşup durmayın ,içerken iyidi içmeyince niye pöflüyosunuz diye sinir olurdum.Bir tane sigara içiyordum yanlarında ondanda zevk almaz oldum,düşünsenüze yanında sana pöfleyen tipler.yanlarından kalkıp başka yerde içiyordum.
Eve gelince eşime anlatıyordum kızarak yaptıklarını.Sonra biz bu sigarayı bırakalım dedim.O da bırakalım dedi.(eşinizle beraber denerseniz başarı oranı fazla)O gün kendimize bu karton bittiğinde sigarayı bırakacaz diye şartladık(.Karton daha yeni alınmıştı)kartondan her paketi aldıkça kalan paketi görüyorduk.(Bence beyni şartlama,ve onu alıştırma dönemi bu dönemdi)inanın paketler azaldıkça sigaradan zevk almaz duruma geldim.Sigara acı gelmeye başladı.ıçiyordum ama karton bitince diye şartlamıştık ya,zevk almasamda içmeye devam ediyordum.
Sonra niye içiyorum ki, içme bırak dedim.ınanın 3 paket sigara daha vardı kartonda.
Tarihini unutmayım diye 23 Nisan olsun dedim ve 23 nisanda bıraktık.
ıki işi bırakınca başarı arttı tabi.Bir hafta arada canım istedi.(şeytan dürttü tabi)Benim canım isteyince eşim,eşimin canı isteyince ben birbirimizi engelledik.Sigarayı düşünmeyince canında istemiyor,belkide beyne komutu verdiğimiz için canımız istemedi.
ınanın dünyanın sonu değilmiş,hiç krize girmeden bu kadarmı kolay olur.
Annem senelerce bıra şunu derdi,demesi kolay,kolay olsa herkes bırakır der kızardım.Vallahi de kolaymış.
Yeni bıraktığım zamanlarda içen insanları gördükçe kendimi çok önemli bir şey başarmış olarak gördüm,
ve onları aciz zavallı insanlar olarak görmeye başladım.Eşime dedimki demekki içmeyen insanlar bizi böyle görüyolarmış aciz ve ikinci sınıf...
Bu düşünceler bile başlamamak için yeterliydi.
şimdi kokusu o kadar pis geliyorki,,demek bende insanlara böyle pis kokuyormuşum.
--Kendinize bir tarih belirleyin
--O tarihe kadar hem için hem de o tarihte kesin bırakıyorum.diye şartlayın(kanseri düşünün yeter)
--ılk bıraktığınız zamanlarda ,arada bir kriz gelir,su için,eve ciklet bulundurun,ve çiğneyin
--Günde 3 defa istermiş insanın canı,diğerleri alışkanlıktanmış.
---Beyinde bitirince insan sigarayı düşünmüyor,dolayısıyla krizde çok olmuyor.
Bundan 6-7 sene öncede bi denemem olmuştu.Ama o kadar mutsuz olmuştum ki. Sanki ölünceye kadar oruç tutacakmış gibi bir hisse kapılmıştım.Bir yavrumdan ayrılmış gibi üzülmüş ve bundan sonra mutsuz,bir insan olark yaşayacağımı düşünmüştüm.Hal böyle olunca çok sürmedi başladım.
O yüzden diyorum beyinde bitirmeli insan,yoksa sonuç kaçınılmaz,tekrar içersiniz.
Dünyanın sonu falan değilmiş,onu gördüm,hatta kendimi sınıf atlamış olarak görüyorum.
'5 yıllık içici olarak ben asla ve asla canım çekmiyor,kriz falan tutmadı ya bu kadar kolay olmamalı diyorum kendime yoksa herkez bırakırdı diyorum.
ışin sırrı meğerse beyinde bitirmeymiş.ınsanlar gerçekten istememişler demekki bırakmayı.
gerçekten istiyorsanız baaşarırsınız.Eğer bırakınca üzüleceğinizi düşünüyorsanız asla bırakamazsınız.
Ben bıraktım hiçde zorlanmadan,işte benim hikayem bu arkadaşlar,
inşallah sizinde hikayelerinizi burada okuruz.
Hepinize sigarasız hayat diliyorum.
bırakamıyorum diye bir şey yok unutmayın.sigara içmeyen arkadaşlarınızla daha fazla vakit geçirin.