Sigarayı bırakıp yeniden başlayan var mı ?

Rozalina

♥...Nişanlı...♥
Kayıtlı Üye
29 Temmuz 2009
80
0
86
39
Ankara
Arkadaşlar ben yaklaşık bir yıl önce sigarayı bıraktım ancak bir yıl geçmiş olmasına rağmen hala canım istiyor.hatta içten içe sanki ara vermişim gibi hissediyorum.nişanlımada ben bıraktırdım ve bu halime çok kızıyor.Aslında evlendikten sonra içmemem iyi birşey çocuk sahibi olmak istediğimde belki engel olabilirdi..Sigarayı bırakıp yeniden başlayan varmı aranızda bunu nasıl yenebilirim ben :çok üzgünüm:

canım ben de ara ara içiyorum ama bu sigarayı bırakmak için kişinin kendini kasmasını anlamıyorum..yani ne biliym 10 günde 1 tane canın istemiştir içmişsindir ya da ayda bir..tamam belki kötü örneğim ama ben mesela 2-3hafta içmiyorum, birden canım mı istedi hemen yakıyorum bi tane sonra 3-4 hafta daha gidiyo..kişi kendini kastıkça canı daha çok istiyor ve ızdıraba dönüşüyor,bu bi gerçek...sen kendini kontrol edebilcek güçtesin..

İşte ben yeniden başlarsam bırakmadan önceki gibi günde yarım paket içerim en az bu kadar az içeceğimi bilsem başlarım 24 yaşındayım bir yıl önce bıraktım 17 yaşında başlamıştım uzun bi süre kullanınca bırakmakta çok zor :gitme:

aradan zaten bir sene geçmiş ve bırakmışsın şimdi sakın
canının çekmesine aldanıp tekrar başlama
eğer bir taneden birşey olmaz diyip içmeye başlarsan gerisi
gelir dayan biraz bir kaç gun sonra durumun düzelir pes etme
iradene sahip çık ve içme

bunu yapabilirsin aklına sigara geldiğinde git birşeyler ya
ama asla içme yoksa bir yılını çöpe atmış olursun

bırakıp yeniden başlamadım canım ama kurtulup bir dahada bulaşmamak isteyenlerdenim.Bence kurtulmuşken bir tane bile deneme çünkü arkası gelir...bırakmak çok zor ve sen bunu başarmışsın şimdi bunu mu yapamayacaksınkaydirigubbakcemile5

ben sigara kullanmıyorum ve eşimede bıraktırdım.4 yıldır içmiyor ama arada canının istediğini söylerdi hep.bikaç ay önce bir tane yaktı ve yarısını bile içemedi,'yeniden başlayabilirim diye düşünüyodum ama nefret etmişim sigaradan,çok ağır geldi' dedi. bence kendini kasma bu konuda. aklına geldiği zaman dikkatini başka şeye ver.bir yıl az bir zaman değil,bencede pes etme.başlarsan gerisi gelebilir.

ya bu nasıl bir histir anlamıyorum hiç içmedim..bana çok mantıksız geliyo ya böyle sigara krizleri fln..annemde bırakmaya çalıştı bırakamadı nasıl bi illetse sen madem bırakmışsın sakın başlamayı düşünme bile..sigarayı dusunme canım..başka seylerle doldur onun yerini ya çok mu zor bu CADIARZU

siğarayı bıraktım aylarca içmedim tekrar başladım...
tam olarak karar verip bırakmak gerek..
madem bir yıl olmuş bırakmışsın başlama yine..

dedem 5
küsür yıl içmiş dr. ona yanlış teşhis koydu siroz olmuşun dedi.. o korkuyla bıraktı naneli şekere başladı hergün elinde şeker. sizde başka bişiye başlayın:) bir tanıdığımda her sigara istediğinde leblebi fındık üzüm falan yiyor.

bir yıldan sonramı :1shok: sakın tekrar baslama lütfennn keske ben bir yıl icmiyor olsam birdaha aramam aslaaaa cildimi ne hale getirdi bu nalet baska yönlerini düsün...

Yorumlarınız için çok teşekkür ederim arkadaşlar ama kullananlar iyi bilirki bırakması gerçekten çok zor ben içerken amaaan bırakırım diodum ama gerçekten hiçte kolay olmuyo bu kadar zaman geçmiş olmasına rağmen istemem normalmi acaba bunu merak ediorum

valahi canım burnumda ameliyat olacagımda dr sigarayı bırak bir hafta oncesi dedi bırakamadım ameliyata girecegim ana kadar içtim :S
ve ameliyat sonrası şukur dedim içmiyorum istemiyorum hiç dedim tam 15 gun içmedim ...
dedim tam kurtuldum ama gel gorki eşim surekli içiyor yanımda ve bir fırt iki fırt sderken sonra gunde 1,2,3 derken gene bir bucuk pakete cıkardım ....
ben bu ameliyatı sigaradan kurtulmama yardımcı olcak diyede cok heveslenmiştim ama olmadı olmadı olmuyor
sana tavsiyem sakın agzına surme lutfen bi kere sur gerisi gelir :S
bir yıl başarmışın ne mutlu sana tekrarını yapma ...

keşke bırakabilseydin canım ya ben bırakınca hemen nişanlımada bıraktırmıştım canım istemesin die ama gel görki o benden daha dirayetli çıktı benim canım istiyo o gayet rahat alıştı hatta bana kızıyo :kedi:

ya bak aklıma geldi benim dayım var adam 17 yaşından beri sigara içiyomuş ama 5 6 sene önce bıraktı sigarayı bi çok sorunu oldu ama ağzına almadı..alkol alırdı arasıra az ama asla sigara içmedi ben hala sasırırım dayıma..bence sende hiç başlamayarak devam et bu bırakma işine..çok iğrenç bişey ya ben nefret ediyorum hele kokusu iğğğğrenç kafamçokkarıştı buarada dayım 40 yaşında o bırakmışsa onca senenin ardında sen haydi haydi bırakırsınn zemuszemus

Ben 1.5 yıl hiç içmedim.. bırakmıştım... sonra bir başladım hala içiyorum..

Halbuki ne rahattım nefesimi bile rahat alıyordum.. yediğimin içtiğimin bi tadı vardı..

Başladım çok yazık ettim.. keşke o zaman kendimi bırakmasayıdım..

Canım sakın başlama..bırakınca insan çok aramıyor.. yenebilirsin bunu

Onun seni yenmesine izin verme....

Gecen bir tanıdık gelmişti.. kadın çok sigara içerdi... güzel bakımlıda bir bayan

Yıllar önce bırakmış 4 yıl olmuş... ben inanamadım nasılda bütünleşmişti sigarayla

Çok rahatım iyiki bırakmışım diyor... çok azmettim diyor... valla ağzım açık kaldı..

Bende sigara içmyen bir kocaya denk gelirsem ancak öyle bırakırım diye düşünüyorm

Şimdi durumum piskolojim çok farklı her neyse:kedi::umursamaz:

Yani kısacası sakınnnn başlama

bende bıraktıktan 1 yıl sonra tekrar başladım. can sıkıntısıyla 1 tane içeyim başka içmam diye düşündüm ama öyle olmuyor. o bir sigaranın arkası geliyor. sana tavsiyem sakın ama sakın içme. aslında bağımlılık hiç geçmiyormuş. sigarayı bıraksan bile pasif bağımlı oluyorsun. o tek sigara beyindeki bağımlılık yapan merkezi uyarıyor ve canın daha sık istemeye başlıyormuş. bana bunu dr. anlatmıştı.

yorumlarınız için teşekkürler kızlar aslında başlamayı bazen gerçekten çok istiyorum ama şimdi elime sigara alsam yakmaktan çekinirim ilk önce gerçi sonra içerim ama :) gerçekten hiç başlanmaması gereken insanı bazen aciz hissettiren aslında uyuşturucu bağlımlılığından çokta farkı olmayan bişey sigara

benım kocam ıcmıyodu ama benım sayemde o da basladı ben kızıyorum ıcme dıye ama ıcıyo ben 2 pakete yakın ıcıyorum ama severek ıcıyorum hıc ıgrenc falan demıyorum bılmem neree kadar gıder ama ben ıcmekten zevk alıyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…