Sigarayı bırakıp kilo alanlar

zedier

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Kasım 2009
84
1
Arkadaşlar öğrenmek istediğim şu;sigarayı bıraktan sonra kilo almanızın gerçek nedeni nedir.Yemediğiniz halde kilo aldınız mı?

sigara bırakıldıktan sonra günlük aldığın kalori hiç değişmese bile metobolizma hızı yavaşladığı için vücut ağırlığının %5 i kadar kilo alma ihtimali var. bunu bana kendi doktorum söylemişti. kilo alımını engellemek için spora yönelmelisin demişti doktorum. internette filan da metobolizma hızının düştüğü yazıyordu. aman boşver canım alacağın 3-4 kilo olsun. diyet yaparsın geçer gider o da. sen şu illetten kurtul da..

Kendi kendime yaptığım diyetle asla veremiyorum,bekleyip görmek lazım herhalde ılk ay almazsam bir daha almam diye düşünüyorum.Alırsamda doğru diyetisyene gitmem gerekecek.

ılk bıraktığımda çok kilo almıştım ben, hatta bu yüzden tekrar içmeye başlamıştım eyvahedigeldismile
Şimdi 2. bırakışım, 2 ay falan olacak, kilo almadım hiç.
Ama abur cubura da yüklenmedim, iştahım da açılmadı.
Yeme düzenimi değiştirmedim.
ılkinde çok iştahım açılmış, abur cubura dadanmıştım boshayallersmile

Sigaradan değil ama kilo yüzünden acaip sıkıntıdayım,normal yediğimi yemeye devam ediyorum,zaten abur cubur yemem ama ödemmidir nedir bilmem 1 haftada 67den 69 a çıktım. ıçim daralıyor.

Bende bırakalı 5 gün oldu yemek konusunda kendimi sıkmıyorum açıkçası ama öyle abartılı yemiyorum da tek derdim çayla olips yemek acayip hoşuma gidiyor günde 5-6 tane olips yiyorum.Ama bir hafta daha böyle geçsin spora vericem kendime bende sigara içerken spor yapmazdım şimdi spora başlayıp yediklerimede dikkat ederek aksine sigarayı bırakıp kilo verenlerden olmak sitiyorum bakalım.

Pelince bende kilo almıyarak belkide önyargıları yıkabiliriz,illaki kilo alınacak diye kural yok,günde 30 dk lık yürüyüş bile yeterli.Olips yemene takılma okuduğum kadarıyla sigara isteğini bastırmak için naneli bir şeyler atıştırın diye öneride bulunuluyorlar. Kızlar tat alma durumunuz nasıl,besinlerin tadını nasıl alıyorsunuz?

kızlar bende tatlıya düşkünlük yaptı,sigara içerken tatlıyla hiç aram yoktu, sigarayı bıraktıktan sonra tatlı yeme isteğim oluştu,canım tatlı çekiyor hep, yiyorum valla,
sigarayla tatlı merkezi beyinde aynı yerdeymiş ,sigarayı bırakınca o orataya çıkıyormuş,
sigarayı bırakalı nisanda 3 sene olacak,
ilk zamanlar hızla 7 kilo aldım.
sonra spora ve az yemeye gayret ederek 5 kilosunu verdim,
şu an itibariyle 3 kilo fazlam var hala,
tatlı yemeye devam çünkü,

Evettttttttttttttt arkadaşım ben sigarayı bıraktıktan sonra allahın izni le herşeyin üstesinden gelebileceğimize gönülden inanıyorum Allah sağlık versin şimdiden daha enerjik hissediyorum.Sen ne kadar oldu bırakalı zedier

Ben de aynıyım, sigara içerken tatlı aramaz hatta yiyemezdim bayardı. Ama bırakınca sürekli tatlı yeme isteğim oluyor. Üst üste neler yiyorum belli değil
Benim zaten 2-3 kilo fazlam vardı üstüne almadım bırakınca, ama yüzde şişliğim var ondan da kurtululursam benden iyisi yok boshayallersmile

bende 10 kilo fazla var she almayız inşallah yüzü boşver canım ya millet botoks yaptırıp şişiriyor

Pelinlce canım senin gibiyim benimde 9 gün oldu bırakalı,bildiğim tek şey kesin tekrar içmek istemediğim.Hele ki kilo yüzünden başlamak bana çok ters geliyor .Şimdilik metobolizma hızlandırma yöntemleri araştırıyorum.Ciddi bir çözüm bulursam buradan paylaşırım.Benim tat almamda sorun var,bana hiç bir şeyin tadı güzel gelmiyor ama çok acıkıyorum.Zaman ne gösterecek bakalım .

kızlar bebek dusundugumuz ıcın sıgarayı bıraktım ve hemn 1 ayda nerdeyse 10 kılo aldım ve bu kılo almıs halımlede hamıle kaldım ınslah dogumdan sonra gıdıcek

Sigaradan değil ama kilo yüzünden acaip sıkıntıdayım,normal yediğimi yemeye devam ediyorum,zaten abur cubur yemem ama ödemmidir nedir bilmem 1 haftada 67den 69 a çıktım. İçim daralıyor.

ya bende 10 günde 2-3 lilo aldım. 65tim 67-68 arası oldum... senin son durum ne? çok merak ettim

ay demeyin öyle arkadaşlar yaaa ben kilo almak istemiyorum ama bende 4 gündür içmiyorum ve karnımın şişliğihiç inmiyor önceden öğünlerden önce dümdüz olan karnım şimdi hep şiş

bırakmak istiyorum bende bir türlü beceremedim. Birkaç başarısız olan en fazla bir haftalık denemelerimde kiloyla ilgili sıkıntı çekmemiştim.

ya bende 10 günde 2-3 lilo aldım. 65tim 67-68 arası oldum... senin son durum ne? çok merak ettim

Canım,son durum şu başlangıçtaki gibi iştahım açık değil.Tatlı krizim geldiği zaman ve iştahım açık olduğu gün yiyorum.Ancak daha sonraki günler dikkat ediyorum.Şuan 68kiloyum.Bu arada çok araştırdım sigara bırakınca kilo alınacak diye kural yokmuş.Yeterki yeme isteğini kontrol edebilelim.Şimdi yardımcı olarak beşibiryerde diye karşık bitkisel çay aldım ama başlamadım,söylentiye göre yağ yakıp kilo verdiriyormuş.Panik olma bende senin gibi 2-3kiloyu hemen aldım ama 2 aydır üstüne kilo koymadım.Beynimi yediğim için kilo alıyorum diye şartladım,sigaradan alıyorum diye düşündüğümde sanki daha kilo almam devam edecekti.Kolay gelsin canım ilk günler panik halinde geçiyor.

sigarayı bırakalı 2 ay oldu ve ben 6 kg aldım , son bir haftadır , diet yapmaya başladım , umarım veririm kilolarımı.

ben tam tersine sigarayı bırakalı 4 ayı geçti,aynı zamanda spora ve diyetede başladım.
6 kilo verdimm..

benimde 3 ay olacak sigarayi birakali.. bende baya bi kilo aldim en son ibre 68 kg yi gösterdi ben pantolonlarima girememeye basladim fazlaliklar bas glsgterdi hemen toparladim kendimi:) sigarayi birakinca ister istemez metabolizma yavasliyo ve abur cubur yemeler artiyo:)

ben yaklasik 1 ayicinde 6-7 kilo aldim....

su an daha rahatim ve tartiya ihtiyac duymadan kilo verdigimi fark ettim... kilo almak sigara icmekten daha ii... kilo istedigin zaman verebiliyosun ama sigaraya istedigin zaman dur diyemiyosun:)

kilo alma korkusu sigarayi birakmanin önüne gecmemeli

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…