- 23 Temmuz 2009
- 176
- 17
- 318
- Konu Sahibi ayberkayefe
-
Günaydın Kızlaarr. Biliyorum her zaman ki gibi burası boş olacak çok az ziyaretçimiz var ya. Bu sabah hava çok güzel ve insan böylee kıpır kıpır oluyo bugün çok mutluyum. Aslında bi sebepten değil. Bugün 18. günüm sigarasız. İtiraf etmek gerekirse 18 gündür böyle hissetmiyordum. Ben psikolojik bağımlılığı çok olan biriydim de. Biraz sarsıldı psikolojim. Böyle mutsuz hissediyordum hep. Yani insan kendini şartlıyo sanırım. Artık hiçbirşeyden zevk alıycam, kahvede içsem yanında ararım falan bunun gibi düşünceler işte. Aslında yok öyle birşey. Neyse geçti inşallah. Eee sizler ne durumdasınız kızlar. Bırakan var mı? Ayberkayefe ilaç nasıl gidiyor?
günaydın hanımlar.Ben sigarayı bırakalı 9 gün oldu.Siz de bırakınnnnnnnnnnnnnnnnnn
bende bırakmak istiyorum ama vazgeçemiyorum nasıl bırakıcam ilk boş anımda hemen o aklıma geliyo
bende bırakmak istiyorum ama vazgeçemiyorum nasıl bırakıcam ilk boş anımda hemen o aklıma geliyo
ben bıraktıysam sen haylı haylı bırakırsın gunde bır paket ıcıyorum 1 senedır sabah kalkar kalkmaz sıgara aklıma gelıyordu ve ınan evden cıkana kadar ıkı sıgara ıcıodum bazen rahat olunca ıs harıcı bır yerde yarım saat ıcınde ıkı tne sıgara ıcıyordum ve nasıl bır ıcıskı dıger arkadaslar bır sıgarayı 10 dk da ıcıyorsa ben 5 dk da ıcıp bıtırıyordum maksımum. millet sigarayı yıyormusun bu nasıl içiş hızlı hızlı ya diyorlardı .
ama bıktım artık hem bu zamlardan dolayı hemde erkek arkadasımın sıgara ıcmemesınden dolayı. şartladım kendimi. ona verdiğim 200 milyonu gider baska bişeye verirdim. çeyizimi hazırlardım bakım parası yapardım kuoför gıysı ayakkabı vs. niye olmasın. hem cildim solacak hem dişlerim sararcak. üstelik dişlerimi yaptırıyorum düşünebiliyormusun.
aklına koy son paketini sindire sindire iç. ve bittikten sonra bir daha o marketin yanına uğrama uzatanlarada içmiyorum de. ayrıca size tavsiyem yanınızda içmelerine izin verin. böylelikle vucut ve beyin alışacaktır. düşünsene yanında içilmemesine izin verirsen eğer bir gün karsılasınca bi tanede sen icmek isteyeceksin.içinde kücük bir canavar olduğunu düşün. ve o canavarı besleyip büyümesine izin verme. doyurma onu bırak aç kalsın . böylelikle zamanla öleceğini düşün.
günaydınnn hoşgeldinn tebriklerr... iradenlemi ilaçlamı bıraktın arkadaşım
Eğer sigarayı bırakmak istiyorsanız yaşam tarzınızı değiştirmeniz gerekiyor. Elinizdeki sigara şu an yaşadığınız hayat tarzının bir nevi demirbaşıdır. Spor yapmıyorsunuz, kendinize ve sevdiklerinize yeteri kadar zaman ayırmıyorsunuz, hobileriniz yok veya ilgilenmiyorsunuz, stresli ve sıkıntılı bir iş yaşamınız var, yeteri kadar kitap okumuyorsunuz, çoğu zaman evde PC başında tıkılıp kalıyorsunuz, hiç yürüyüşe çıkmıyorsunuz vs... kısır döngü denebilecek bir hayat tarzı yaşıyorsunuz bu nedenle hayattan yeteri kadar tatmin olamıyorsunuz, ihtiyacınız olan bu tatmini de sigarada arıyorsunuz.. aslında sigarayı bırakmayı istemiyor, gerçekte sigarayı seviyorsunuz..
bıktım tou ve nikotin sakızıyla bi kaç kere denedim bırakmayı ama malesef hiç birinde başarılı olamadım gerçekten istiyorum bırakmayı hele şu son gelen zam fena oturuyor sigara alırken yatırdığım parayı hesaplayınca of diyorum ben bu parayla neler yaparım...
ben bıktım tozu almayı düşünüyorum işe yaramıyormu yaaaatek umudum buydu
çok haklısın sigarayı seviyorum çünkü beni sakinleştiriyor doğru değil ama beyin buna inanıyor sinirlendiğim zaman sigara içmezsem eğer sakinleşemeyecekmişim gibi hissediyorum ne kadar beni zehirlediğini bilsemde aramızda garip bir bağ var uzun yıllardır sigara içiyorum 29 yaşındayım ve 16 yaşından beri kullanıyorum bu illeti yanı başlama sürecini saymazsak 12 yıldır bu benim hayatımın kötü bir parçası öyle pat diye vazgeçemiyorum....
ayyy arkadaşım beni anlatmışsınn yaaa.bıraksam diyorum ama seviyorum bu veleti yaa sabahtan beri içmiyim diyorum kaçıncıyı yaktım bilmiyorum.bağımlılık ötesi ihtiyaç gibi görüyorum artık nolcak bilmiyorumm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?