• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sigarayı bırakanlar kulübü

nesdem

prensesini buyutuyor:-)
Kayıtlı Üye
29 Temmuz 2012
6.813
517
198
hanımlar ben sigarayı bırakalı 7 hafta filan oldu..kendim için yaptığım en iyi şey sigarayı bırakmaktı. tek dileğim bu kararlılığımın devam etmesi. haydi hep birlikte sigarayı bırakanlar olarak bırakacak arkadaşlarımıza destek olalım..o süreci nasıl yaşadığımızı anlatalım..

hanımlar ben sigarayı bırakalı 7 hafta filan oldu..kendim için yaptığım en iyi şey sigarayı bırakmaktı. tek dileğim bu kararlılığımın devam etmesi. haydi hep birlikte sigarayı bırakanlar olarak bırakacak arkadaşlarımıza destek olalım..o süreci nasıl yaşadığımızı anlatalım..

Arkadaşlar sigarayı bırakmayı çok istiyorum fakat hangi yolu izlemem gerektiği konusunda fikir sahibi değilim.
Şuana kadar tek denediğim sırta takılan nikotin bantları oldu,ancak hiçbir faydasını göremedim.
Bir de elektronik sigarayı denedim,oyuncak gibi gerçekten,duman çıkarıyor ama sigara içme isteğim üzerinde hiçbir etki sağlamadı.
Bırakan arkadaşların deneyimlerini paylaşmasını rica ediyorum.

canım ben o tarz maddelerin para tuzağı olduğunu düşündüm. benim önerim öncelikle azaltmak. mesela ben bir kaç ay günde 4-5 tane içtim. sonra kendine bir gün belirlemek. o gün gelene kadar içmek serbest. son hafta sigaramın süper lightına başladım. o gün geldiğinde içebildiğim kadar içtim. ertesi günden itibaren ağzıma tek bir sigara değdirmedim. peki süreç nasıl geçti?

1. ilk üç gün çok zorlandım. aklımdan hiç çıkmadı. aklıma geldikçe su içtim. sigara kokusu burnuma buram buram kokuyordu.
2. bir hafta sonra isteğim azalmaya başladı. iştahım arttı. kilo almamak için sigara isteğimi yiyerek değil su ile geçiştirdim.
3. ikinci hafta büyük oranda azalma oluyor. eski ayatınızı düşündükçe iyiki bırakmışım diyosunuz.
4. bir ay sonra ağzımda yara çıktı ama bunu bekliyordum zaten.
5. öksürme bende hiç olmadı.
6. sigara içen arkadaşlarım olmasına rağmen kendimi hep engelledim.
7. nefes alış verişim deişti, yemeklerin tadını ve kokusunu daha iyi aldım, sabahları mutsuz uyanmadım.
8. 1 ay sonra bende arabadan içilmiş sigara kokusu mide bulantısı yapmaya başladı. hatta eve gelip kustuğum oldu. o koku burnumdan gitmedi bir türlü.
9. sigara içenlerin ne kadar köü koktuğunu anladım.
10. nadiren canımın çektiği olsa da bıraktığım için çok mutluyum. canımın çekmesi bir kaç dakikada geçiyor.

lütfen kendinize güvenin, kararlı olun, anne olmadıysanız doğacak bebeğinizi, anneyseniz çocuklarınıza nasıl kötü model olduğunuzu düşünün.

konuyu tekrar canlandırmak isterim... sigarayı bıraktınız mı?? 4 sene olmuş...

Back