Sigaraya elveda, hayata merhaba....Nikotin bandı bir harika

Sigara içiyor musunuz

• EVET şimdilik

OY: 1 100,0%
  • EVET herzaman

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    1
  • Anket Kapalı .

nevbaha

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
23 Ağustos 2011
373
4
M ERHABA Bende sigara içmekte inat edenlerde ndim. Önce sigara bıraktırma merkezine gittim. Doktor wellbutrin tedavisine başladı. Ancak bir sure sonra kendimi kötü hissetmeye başladım.13.gündü tekrar doktora gittim tansiyonum çok yükselmiş ve hemen ilacı bırakmamı söyledi.Bana nikotin bandı ile tedaviye başladı.Şu anda 14.günüm durum fena değil....Ama eşim ilaçla hala içiyor.Bu arada yaşım 39, 20 yıllık bir paket içicisiydim. dim,dim.

Başlamak bitirmenin yarısıdır. İsterseniz diğer yarımızı da birbirimize destek olarak tamamlayalım. Sigara krizimiz geldiği an birbirimize sesimizi duyuralım ve bundan kurtulalım.

bantla,sakızla,video,kitap,telkin v.s herşeyi denedim ama bırakamadım kendime çok kızıyorum ama olmuyorgerçekten beyinde bitmeli yoksa yok benim için offffffffffff batakta gibi hissediyorum kendimi

merhaba arkadaşlar.Sigara içen bir anne,baba ve abisi olan bir ailenin ferdi olarak bende sigara kullanıyordum.28 yaşındayım lise hazırlıktan tam anlamıyla başlayarak 1 nisan 2011 e kadar bazen 24 saatte 1 paket, bazende sadece 2 günde 1 paket olarak hep kullandım.Eşim sigara kullanmıyor ve onuda zehirliyordum maalesef
Bi gün oturup şunu düşündüm neden sigara içiyorum,neden hep sigara içen arkadaşlarım var,canım her sıkıldığında sigara yakmama rağmen sigara neden buna çözüm olmuyor,neden sevindiğimde bir sigara yakıyorum,neden her yemekten sonra bir sigara içiyorum,arkadaşlarımla muhabbet ederken sigara yakıp yakıp durmamın anlamı ne,evimin pis kokmasının sebebi neden benim,vs vs bu soruları kendime hep sordum ama hiç birine cevap bulamadım. Bu kadar anlamsız hiç bir soruya yanıt veremeyen bir durumun hayatımda işi ne diye düşündüm.Hem ben anne olmak istiyordum sigaranın lafının bile evimizde olmaması gerekiyordu.1 Nisan 2011 gününü kendime milat seçtim o gün bu gündür sigara içmiyorum kendime aferim,kendimi seviyorum evet zorlu bir hafta yaşadım her an aklımda sigara vardı, elimde sürekli bi boşluk vardı şunuda anlamıştım meğer sigara benim için el alışkanlığıymış.Sebepsiz yere yemek yerken buldum kendimi ilk haftalarda canım sigara istediğinde beynimde ona hayır cevabını verdiğinde bişeyler yiyodum. Evet kilo aldım bana 10 ayda 3,4 kilo armağan etti sigara, bana yine zarar vermişti. Ama çok şükür spora gittim oyalandım,sonra alıştım gittim. Bu akşam yemekte arkadaşlarım vardı eskiden olsa onlarla otururken en az 1 pakete yakın içecektim.Ama hiç içmedim canım dahi istemedi hatta evim koktuğu için rahatsız bile oldum onlara çaktırmadan:)))
Bide ben gülmeyi unutmuşum meğer sigara içerken gülemiyodum göğüslerimin arası sanki gülmeme izin vermiyodu ama bana ne mutluki artık hergün kahkaha atıyorum mis gibiyim tertemizim.Sporda hiç yorulmuyorum bütün hareketleri çokk hızlı bir şekilde hiç tıkanmadan yapıyorum herkesin beni takip ettiğini biliyor ve mutlu oluyorum.Sigara el alışkanlığıdır.Elinizede beyniniz komut veriyor.Doktorla,hapla ilaçla hiç uğraşmayın arkadaşlar.Birde her ay sigara parama pasta malzemeleri alıyor,sevdiklerime pastalar yapıyorum,keyifle yiyoruz hep birlikte
H E R Ş E Y B E Y İ N D E, O N A H Ü K M E D İ N

ben bırakamıyorum ya doktorum günde 2 tane içebilirsin dedi ama bebişime zarar veriyor sanırım :/

Sanırım henüz bu işi halleden yok. Ben de yaşadıklarımı paylaşayım.NİKOTİN Bandını doktor 3 günde bir değiştireceksin dedi ama benim 2.günden sonra yeterli gelmiyor.Mecburen sabrediyorum.Geçen hafta çok bunaldım ve kendimle savaştım.Allahtan eşim paketini arabada bırakmış dedim ancak ertesi gün yakaladım. BİR güzel çay demledim ,çıktım balkona yaktım cigarayı bir nefes o ne iğrenç bir tat inanamadım sanki kül tabağını yalıyordum.Bir nefes daha,bir nefes daha eski tadı arıyorumya ama nafile söndürdüm hemen dişlerimi fırçaladım.Şimdide ne zaman canım çekse kendime o anı hatırlatıyorum

bantla,sakızla,video,kitap,telkin v.s herşeyi denedim ama bırakamadım kendime çok kızıyorum ama olmuyorgerçekten beyinde bitmeli yoksa yok benim için offffffffffff batakta gibi hissediyorum kendimi

Sadece kendini buna hazırla yapabileceğine inan.DÜŞÜN VE BAŞAR

mertug gerçekten harika bir iş başarmışsınız sizi tebrik ediyorum.ama ben artı antidepresan kullanıyorum

Sigara ve zararları: Sigara tiryakiliği,en öldürücü toplumsal zehirlenme olayıdır.Ölüm,sigara yüzünden oluşan hastalıklar sonucu meydana gelir.Her sigarada vücut için zehirli. tahriş edici, kanser yapıcı ya da kanserin ortaya çıkmasını kolaylaştırıcı 4000 den fazla kimyasal madde bulunmaktadır.Bunlardan en az 81 tanesinin doğrudan kansere neden olduğu ispatlanmıştır. İnsanları sigaraya bağımlı hale getiren madde ise nikotindir. Nikotin,kalp atışlarını hızlandırır, tansiyonu yükseltir, kanın pıhtılaşma riskini artırır. Sigara dumanındaki karbon monoksit gazı, kanın oksijen taşıma kapasitesini azaltır, dokular yeterince oksijen alamadığından egzersizde çabuk yorulma ortaya çıkar. Erkeklerde tüm kansere bağlı ölümlerin %35 inin, kadınlarda ise %15 inin nedeni sigaradır. Akciğer kanserine bağlı ölümlerin %90 ının nedeni sigaradır. Sigara içmeyen ancak dumanına maruz kalanlarda akciğer kanseri riski 3 kat artmıştır. Sigara kronik bronşit ve amfizem gibi nefes darlığı yapan akciğer hastalıklarının en önde gelen sebebidir. Bu hastalıklardan ölüm riski, içmeyenlerden 40 kat fazladır.Sigara içenlerde kalp krizi geçirme riski 10 kat artmaktadır. Kan dolaşımı ve damarlar üzerine etkileri nedeniyle beyin damar hastalıkları ve felç riski artar,bacak kangrenine neden olur. Sigara işen kadınlarda düşük yapma, erken doğum,düşük doğum ağırlıklı bebek doğurma, kısırlık, doğum kontrol hapı kullanan grupta kalp krizi geçirme riski yüksektir. Erkeklerde kısırlık ve iktidarsızlığa neden olur. Ülser riski artar,iyileşme gecikir. Ciltte kuruma, sedef hastalığı, gözde katarakt ortaya çıkmasını kolaylaştırır. Sigara içenlerin kemikleri yoğunluk kaybeder ,kırıklar daha kolay olur. ,

Nikotin çok güçlü bir psikolojik uyarıcı ajandır. Bağımlılık ortaya çıkarma özelliği açısından eroin, kokain ve alkolden hiç farkı yoktur.Sigarayı ilk kez deneyen her üç kişiden biri tek bir sigara ile bağımlı hale gelmektedir. Bir sigara içildiğinde, ortalama 10 saniye gibi kısa bir sürede yanaktan emilen nikotin, beyne ulaşır ve eroin, kokain gibi maddelerin etkilediği merkezi uyararak bazı hormonların salınmasına neden olur. Bu da zevk alma, gevşeme, sakinleşme, konsantrasyon artışı gibi değişikliklerin ortaya çıkmasını sağlar. Ödül gibi gelen bu değişikliklerin devam etmesi için vücudumuz daha çok nikotin istemeye başlar. İçilen sigaranın sayısı artar.Çünkü vücutta tolerans oluşur. Bunun anlamı şudur, vücuttaki nikotin miktarı arttıkça etkisi azalır, ödül gibi gelen değişikliklerin devamını sağlamak için nikotin miktarının daha da artırılması gerekir. Artık vücudunuz bu maddeyi gerek olmadığı halde almak zorundadır.Bu davranış ve yapmadığınız zaman hissettiğiniz sinirlilik, gerginlik,konsantrasyon bozukluğu, iştah artışı,depresyon vb. duygular iradenizle kontrol edebileceğiniz bir durum değildir.Hekim yardımı ile üstesinden daha rahat gelebileceğiniz tıbbi bir bozukluktur.........

nikotin bantı ile tam 3 ay oldu bırakalı :) hatta sadece 2 hafta kullandım kutuda 2-3 ay kullanılması gerektiğini yazmasına rağmen hatta 3 hafta üç boyunu kullanırım diyordum 3.hafta almadım en küçük boyunu 3 ay oldu işte bırakalı...bant sakız vs yardımcı oluyor ama sinir stres baş ağrısı yaşamamıza yardımcı oluyor önemli olan sadece beyinde bitirmek.. 2 ay sonra falan aklıma geliyordu psikolojik olarak strese iyi gelir diyoruz ya sıkıntılı dönemlerimde hep aklıma geliyor can istemesi değil ama aklıma geliyor sadece onu da kanal d doktorum programında bir terapist sayesinde atlattım yani bence kafada bitiremeyenler google dan araştırın o bölümü izleyin gerçekten çok ama çok mantıklı bakın derin şiddetle tavsiye ediyorum:))

nikotin bandının kaçlığını kullandınız acaba benim 2.haftam 30.luktan kullanıyorum.

nikotin bandının kaçlığını kullandınız acaba benim 2.haftam 30.luktan kullanıyorum.

inan kaçlık olarak hatırlamıyorum ancak nikotinell in en büyüğünü aldım ilk hafta ikinci hafta orta boyu aldım öyle uzunn boylu kullanmamayı zaten kafama koymuştum bir de siz bir bantı 3 gün kullanıyorum ama yetmiyor demişsiniz ben hergün yeni takıyordum

NEDEN SİGARAYI BIRAKMAKTA ZORLANIYORUZ...lNikotin psikolojik bağımlılık yanı sıra fiziksel bağımlılık da yapar. Sigara içilmediğinde vücuttaki nikotin miktarı azalır ve vücut bunun yoksunluğunu duymaya.Yaklaşık üç hafta süren huzursuzluk, uykusuzluk, bazen uykuya eğilim, sinirlenme, aşırı tepki verme, bazen kabızlık, konsantrasyon güçlüğü gibi sorunlar yaşanabilir. Bu yoksunluk belirtileri her 3 kişiden ikisinde görülebilir, şiddeti kişiden kişiye değişir. Bu dönem aynı zamanda sigara içme isteğinin en yoğun olduğu dönemdir ve genellikle kişi en çok bu dönemde zorlandığı için sigaray yeniden başlar.
Sigara bırakıldığında 2-3 hafta süren fiziksel yoksunluk belirtilerinin yanı sıra günlük hayattaki sigarayı çağrıştıran unsurlarda zorlayacaktır. Hatta fiziksel yoksunluk belirtileri ortadan kalktıktan sonra da kendini hissettirecektir.
Özetle; sigarayı bırakmayı deneyen kişiyi erken dönemde daha çok yoksunluk belirtileri zorlarken, bu dönemden sonra psikolojik bağımlılığın getirdiğii alışkanlıklar nisbeten ön plana çıkmaktadır. O halde sigarayı bırakacak kişinin bu sorunları tanıması ve nasıl çözeceğini öğrenmesi gerekecektir.
Unutulmaması gereken püs noktası şudur:
Sigarayı bırakmaya çalışan kişinin zorlanması, nikotin bağımlılığının beklenen bir sonucudur. Kişilik yapısıyla ilişkisi yoktur. Dolayısıyla zorlanmak ya da bırakmayı deneyip tekrar başlamak iradesizlik anlamına gelmemelidir. Sigara bırakma çabası içindeyken kendinizi yargılamadan ve suçlamadan mücadele etmelisiniz. Bu süreci KRONİK TEKRARLAMA EĞİLİMİ OLAN BİR HASTALIKTAN İYİLEŞMEYE ÇALIŞMAK olarak benimsemeniz çabanızı kolaylaştıracaktır.
Sigara içen kişi, sigarayı kendi kendine bırakabilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…