Sigaranın sağlığa zararları ve bırakma yöntemleri

bende içiorum ama bırakmakda çoook istiorum daa saglıklı olabilmek için nası bi tuzaktr bu yaa yardım edelim birbirimize bi gün belirleyelim we gün sonu haberleselim ok?
 
günde 2 paket içiyorum bırakmak içinde sebebim yok...
 
arkadaşlar ben on sene boyunca içiyordum.. ve günde bi paketi bulmuştu.sizlere mucizevi ve çok ucuz bir yöntem söleyeceğim.
gidin bi kitapçıya Allen car "sigarayı bırakmanın kolay yolu" kitabını satın alın..
ben aldığımda 14 ytl idi. kitabı okuyun ve mucize gerçekleşsin.. :) the secret kitabından çok daha etkili bir yöntem bende..
çok yöntem denedim ama bırakamdım. bırakmak bile istemedim. seminerleri de varmış bu yöntemin ama araştırdım 600 ytl. bu parayı vermektense kitaptan okuyun yeterli. psikolojik olarak bırakıyosunuz tiryakilik kalmıyo.. ben en son tek sigaramı 2 ay önce içtim.. ve kitabımı mesai arkadaşlarıma veridm. onlarda bıraktı.. aynı kitabı eşlerine alarak hediye ettiler..
arkadaşlar hiç kilo almadım.. ama hiç hatta yaz dolayısıyla kilo bile veridm :) eğer isterseniz e-book bulurum gönderirim. monitörden okuyabilirim derseniz..
 
bende içiyorum 10 tane falan günde bırakmak isityorum nasıl bırakıcam daha önce bıraktım olmuyor çok sinirli oluyorum bırakıncada
 
Ben aranıza yeni girdim kızım önerdi bu siteyi bende çok begendim malesef bende içiyorum bu laneti ama bırakamıyorum]
 
Kızlar içmeyin ya nolur
Ben ağzıma sürmedim sigarayı bu yaşıma kadar ve sanırım yaşıtlarımdan genç durmamda bunun büyük rolu var.
 
İçiyorum ve zararlarını da yaşıyorum. Bırakamıyorum dersem doğru olmaz çünkü içmekten keyif alıyorum. Ancak gençlerin sigaraya başlaması beni çok üzüyor.
 
14 yıl bifiil içtim.asla bırakmayıda düşünmemiştim.imkansız gibi gelirdi.ama sonunda o beni bıraktı.bi gün içmicem dedim.içmedim.bencede inanması zor ama yaptım.arada bi canım istiyo.yakıyorum.ama ı-ıh!içemiyorum.ciğerlerim acıyo,iğrenç kokuyo.noldu bilmiyorum ama durum bu.
 
Link Silinmiştir.


ABD'nin Minnesota eyaletinde yapılan ve sonuçları İngiltere'de yayımlanan Cancer adlı tıp dergisinde açıklanan bir araştırma, akciğer filminin sonuçlarını gören sigara tiryakilerinin hiçbir destekleyici uygulamaya gerek duyulmadan sigarayı bırakabildiklerini ortaya koydu. Araştırmaya göre akciğerde röntgen filmiyle yapılan kanser taraması sırasında, film sonuçları kendilerine gösterilen 901 hastadan, 14'ünün hiçbir etkiye ve desteğe gerek kalmadan bir yıl içinde sigarayı bıraktığı belirtiliyor. Bu oran, normal koşullarda sigarayı bırakma oranının tam iki katı.
 
Pasif Içicilik ve Çocuk Sagligi



Sigara içen kisi yalnizca kendine zarar vermekle kalmaz, içtigi sigaranin dumanindan etrafindaki kisiler de zarar görür. Pasif içicilik, kendi istemleri disinda, kisilerin kapali alanlarda içilen sigara dumanlarini solumalariyla ortaya çikan durumdur.
Sigara dumani toksik ve kanserojeniktir. insan yasaminin önemli bölümü (0;080) kapali yerlerde geçmektedir. Kapali ortamlarin da en önemli kirleticisi sigara dumanidir. Sigara dumani ile kirlenen kapali ortamlari normal havalandirma ya da bina içi hava filtrasyonlari ile temizlemek olasi degildir. Bu ortamlarin havalarinin temizlenebilmeleri için, normal filtrasyonlarin ventilasyonunu 200 kat daha arttirmak gereklidir. Pasif içicilikle ilgili yapilan birçok çalismada sigara içilen ortamlarda bulunan kisilerin sigara içmeseler bile, sigara içen kisiler kadar etkilendikleri ortaya konmustur. Kisilerin sigara ile en sik karsilastiklari kapali ortamlar ev ve isyerleridir. Kisilerin sigaradan etkilenmeleri; ev ortamlarinda, ev içinde içilen sigara miktari ile, is yasaminda ise dumani ortamda yasamak zorunda kaldiklari süre ile baglantilidir.

Çocuk daha dogmadan önce anne karninda iken sigarayla tanismaktadir. Çalismalarda sigaranin anne karninda solunum sisteminin yapisal olusumunu ve islevlerini kötü yönde etkiledigi gösterilmistir. Bu etkiler özellikle kiz bebeklerde daha fazladir. Bunun nedeni olarak da sigara içen annelerde kan kortizol ve dihidroepiandrosteron düzeylerinin yükseldigi, bunun da bebeklerin akcigerlerinin maskulizasyonla karsilasmalarina neden oldugu, buna bagli olarak da daha dar hava yollarinin olustugu gösterilmistir. Anatomik yapi bozuklugunun yaninda islevsel olarak da bozukluklar saptanmistir. Anne karninda sigara ile karsilasan çocuklar bu nedenlerden dolayi dogduklarinda wheezing ve astim riski ile daha çok karsi karsiyadirlar. Bu çocuklarda yasamlarinin ilk yillarinda, bronsiolit ve bronsit gibi hastaliklarla karsilasmadan bile, akciger islevlerinde azalmalar saptanmistir.

Dogumdan sonra, öncelikle anne babanin ve belki de evdeki diger aile büyüklerinin içtikleri sigarinin dumani ile karsilasir. Büyüdükçe örnek aldigi eriskin davranislarindan edindigi sigara içme aliskanligi ile yasamini sürdürür. Çalismalar her dört çocuktan üçünün evde sigara dumani ile karsi karsiya kaldigini göstermistir. Sürekli sigara içilen ortamlarda bulunan çocuklar sigara içmeyi normal davranis olarak gördüklerinden, çok erken yasta sigaraya baslamaktadirlar. Bugün dünyada sigaraya baslama yasi 10-12'dir. Her gün yaklasik 5.000 çocuk sigaraya baslamaktadir.

Birçok çalisma pasif içiciligin özellikle ilk 2 yasta akut solunum sistemi hastaligi (Iarenjit, trakeit, bronsit, pnömoni) sikligini arttigini göstermistir.
Özellikle her iki ebeveynin sigara içicisi olmasinin bu riski iki kat arttirdigi saptanmistir. Sigara maruziyeti 0-11 aylik bebekleri ciddi olarak, 1-4 yas grubu çocuklari ise daha az etkilemektedir.

]Pasif içicilige bagli pnömoni ve bronsiolit sonucu hastaneye yatma sikligi da artmistir. Ayrica bu hastaliklardan hastaneye yatirilarak tedavi olma gerekliligi 5 yasa kadar yükselmistir. Israil'de 10.672 bebekte yapilan bir çalismada sigara içmeyen annelerin bebeklerinde olusan 100 bronsit ve pnömoni olgusunun % 9.5'inin, sigara içen annelerin bebeklerinin ise % 13.1 'inin hastaneye yatirilarak tedavi' edildigi saptanmistir. Annenin içtigi sigara sayisi arttikça bebeklerin hastaneye basvuru ve yatis sayilari da artmaktadir. Anneleri günde bir paketten fazla sigara içen bebeklerde ise hastaneye yatma orani % 31.7 olarak bulunmustur. Bunun yaninda aileleri sigara içen çocuklarda günlük aktivitelerinin daha kisitlandigi ve hastalik nedeniyle daha çok yatak istirahati yapmak zorunda kaldiklari gösterilmistir.

Ailesi sigara içen çocuklarda akciger islevlerinde geri dönülmez yikimlar olmaktadir. 7.834 çocuk üzerinde yapilan bir çalisma; annenin artan sigara içiciliginin çocuklarin zorlu vital kapasitelerini (FEV1) düsürdügünü ve süregiden maruziyetin akciger gelisimini azalttigini göstermistir. Akciger gelisiminin azalmasinin ileri yasamda bu kisilerin obstrüktif akciger hastaligina yakalanmalari için temel hazirlayici oldugu belirtilmektedir. Bu çocuklarin ana babalarindan örnek alarak ileri yasamlarinda birer sigara içicisi olacaklari da göz önünde bulunduruldugunda obstrüktif akciger hastaligi konusundaki risk daha da artmaktadir. Çocuklarda görülen kronik wheezing, öksürük ve balgam gibi belirtiler ailenin sigara içmesi durumunda, evde sigara içen kisi sayisina bagli olarak % 30 ile % 80 artmaktadir.

Pasif içici olan çocuklarda özellikle effüzyonlu orta kulak enfeksiyonlarinda artis saptanmistir. Deneysel çalismalar, duman maruziyetinin solunum sisteminde yer alan goblet hücrelerinde hiperplaziye ve mukus sekresyon artisina neden oldugunu göstermektedir. Özellikle üst solunum yolu enfeksiyonu geçirildigi dönemde sigara dumaninin östaki borusunda islevsel obstrüksiyonun olusmasini kolaylastirmasi, çocuklarda effüzyonlu otitis mediaya neden olmaktadir. Bazi hayvan deneylerinde kisa süreli sigara dumani maruziyeti sonucunda siliostasis ve mukosilier aktivitede azalma olmustur. Sigara dumaninin silier islevleri bozmasi ile orta kulak enfeksiyonlarinin olustugu savunulmaktadir.

Orta kulak enfeksiyonlarinin olusmasinda sigara dumaninin etkisini açiklayan bir diger mekanizma ise, viral enfeksiyonlarin sigara dumani ile birlikte solunum sisteminin fagositik anti bakteriyel özelligini yitirmesine neden oldugu biçimindedir.

SIK geçirilen effüzyonlu orta kulak enfeksiyonlarinin sagirlik gibi bir komplikasyonunun olmasi özellikle 0-4 yas grubu çocuklari sigara dumanindan korumanin ne kadar önemli oldugunu ortaya koyar. Orta kulak enfeksiyonlari sik karsilasilan bir hastalik olmasina karsin sigara dumanina maruz kalmanin engellenmesiyle otit görülme sikliginin azaltilabilir olmasi, önemli bir basaridir.

Ailelerin sigara içme durumlari ile çocuklarda görülen kanserler arasinda baglanti olduguna iliskin kesin kanitlar olmamakla birlikte, bazi çalismalar anne ve babanin sigara içmesinin özellikle annenin gebelik döneminde sigara içmesinin çocukta beyin tümörleri ve rabdomyosarkom görülme riskini arttirdigini, çocuklukta sigara dumani maruzuyetinin lösemi riskinin artmasina neden oldugunu göstermektedir.
Dünya Saglik Örgütü sigara içen bir kisinin kendi sagligi için yapabilecegi en önemli girisimin sigarayi birakmak oldugunu duyurmustur. Saglikli kusaklar yetistirebilmek ve çocuklarimizi koruyabilmek için sigarayi birakma, ve sigara içen kisileri de birakmaya tesvik etmeliyiz.

__________________
 
SİGARA ERKEN MENOPOZA NEDEN OLUYOR



Sigara içen kadınların 45 yaştan önce menopoza girme ihtimalinin yüksek olduğu bildirildi.

Oslo Üniversitesinden Dr. Thea F. Mikkelsen ve ekibinin 59-60 yaş arasındaki 2,123 kadın arasında yaptığı araştırmada, sigara içenlerin erken menopoza girme olasılığının içmeyenlere oranla yüzde 59 daha fazla olduğu belirlendi.

Araştırmacılar, aşırı sigara içenlerin erken menopoz riskininse içmeyenlerin iki katı olduğunu söylediler.

Sigara tiryakisi olmakla birlikte menopozdan en az 10 yıl önce bırakmış olanlardaysa 45 yaştan önce menopoza girme riskinin içmeye devam edenlere göre yüzde 87 daha az olduğu belirlendi.

Mikkelsen ve ekibinin Public Health dergisinde yayınlanan araştırmasında, "Bir kadın ne kadar erken sigarayı bırakırsa erken menopoza karşı o kadar korunacağını" belirttiler.

Bu arada, evli kadınlara oranla dulların erken menopoz riskiyle daha fazla karşı karşıya oldukları belirtildi.

Araştırmacılar, kahve ve alkol tüketimiyle erken menopoz arasındaysa bir bağlantı tespit edemediler.
 
kızlar size ne diyimki sıgara diyorsunuz ama Rabbim size benim emanet ettiğim can neden harcadin derse sizler sıgaraya harcadıkmı diyeceksiniz biraz daha düşünün çünkü herşeyin baş sağlıktır inşallah brakrsınız inşallah canlarım
 
mrb arkadaşlar ben sigarayı bırakalı ekımın 4`ünde bir sene olacak.hıç zor degıl gerçekten ıstedıkten sonra insanın yapamayacagı bırakamayacagı hıç bır şey yok .yeterkı gerçekten isteyın
 
kızlar bende yaklaşık bir pakete yakın içiyodum 4 gündür içmiyorum Ramazan dolayısıyla dahada kolay oldu bırakmak benim için artık bu zıkkımın sağlığımı ve cebimi sömürmesine izin vermicem
 
bende içiyordum ramazanın birinci günüden bu yana içmiyorum birden kestirip attım hayatımdan içmeyeceğim seni dedim ve içmedim iftardan sonra ne kadar canm çeksede başka uğraşlar buluyorum bıraktım seni sigara .:sm_cool::sm_cool:
 
Ramazan dolayısıyla gündüzleri içmiyorum. İftardan sonra da 2-3 tane yetiyor.
Aslında ramazan bırakmak için uygun zaman sanırım. Bir de akşam eve gittiğimde kıyafetlerim parfüm saçımsa mis gibi şampuan koyuyor. Bu pis kokulu şeyi neden içiyoruz bi bilsem.... İnşallah en kısa zamanda ben de bırakmayı düşünüyorum.
 
Sigara İçen Kadınların Cildi Daha Sivilceli


İtalya’da yapılan bir araştırmada, sigara tiryakisi kadınların yüzlerinin, sigara içmeyenlere göre daha fazla sivilceli ve akneli olabileceği belirlendi.

Bin kadın üzerinde yapılan ve British Journal of Dermatology dergisinde de yayımlanan araştırmada, sigara içenlerin yüzde 42,2’sinde, gözeneklerin tıkanmasıyla oluşan ve enflamatuvar olmayan büyük beyaz başlı akne (NIA) ve kistcikler bulunduğu, sigara içmeyenlerde bunun görülme oranının yüzde 10 olduğu tespit edildi.

Araştırmacılar, sigara ile sivilceler arasındaki bağlantının biraz tartışmalı olabileceğini ve başka faktörlerin de bunda rol oynayabileceğini kabul ederken, bulgularının, enflamatuvar olmayan aknenin (NIA), sigara kullanımı ile bağlantılı cilt hastalıkları arasında yeni bir unsur olarak görüldüğünü ve “tiryakinin akneli yüzü” olarak adlandırıldığını belirttiler.

Araştırmanın, bu sorunun daha çok kadınlar arasında görülmesinden ötürü kadınlar üzerinde yapıldığını belirten dermatologlar, denekler arasındaki sigara tiryakisinin yüzde 30’un altında olduğunu belirttiler.

Araştırmacılar, sigara tiryakisi denekler arasında ergenlik çağında akneden şikayet edenlerin, sigara içmediği halde gençliğinde sivilceli olanlardan 4 kat fazla bu sorunu yaşadıklarını kaydettiler.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…