• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sigara ve ben...

Ama neden kızdın ki bana. Ben bu psikolojik şiddeti sevmiyorum işte. Boşver ben içeyim, sen sağlığını düşün. Ben bu dünyanın zayıf halkasıyım, sen güçlü ol. Niye bana fırça atıyorsun yahu? Başın sağ olsun bu arada. Sen doğru yoldasın ama bu kadar sinir yapıyorsa sakız bari çiğne:KK53:
Kızgın isem eğer kendime , kızgın isem millete değil bu tuzağa düşüren rantcilara inşallah hepimiz bırakırız

Ben sigaradan kurtulalı 4 hafta oldu :halay:
Çok memnunum
Çünkü artık spor yaparken tıkanmıyorum, pis kokmuyorum
En önemlisi de hastalık korkularım azaldı
Hala risk altında mıyız?
Maalesef çünkü vücuttan temizlenmesi malum 15 yılı biliyor
Ama iki tane app indirdim ve gün gün ciğerlerimin ne kadar temizlendiğini, riskin ne kadar azaldığını gördükçe mutlu oluyorum Hoppa
Allen Carr izlemediysen tavsiye ederim
Bir de "Worst smoking commercials 40" var youtubeda o reklamları izledikten sonra içebilen insana hayret ederim
Hele ses telleri yok olan, boğazında delik açılan insanlar çok kötü etkiledi beni şimdi diğerleri etkilenmesin diye koyamıyorum ama bence siz izleyin :olamaz:

hayatta hiçbir şeye bağımlı olmamak lazım diye düşünüyorum.
bu internet bağımlılığı da olabilir, kumar da sigara da
çok şükür vazgeçemeyeceğim bir şey yok şu hayatta

eşim de bırakıp bırakıp başlıyor
umarım sizinki kati bir bırakış olur
dedem akciğer ve gırtlak kanserinden gitti bu illet yüzünden
babam da bypass oldu

Bence ''hasta olacağım, aman hastayım, şu sigarayı bırakmalıyım'' vs korkusu sigara içmekten daha beter etkiliyor insanı. Evet sigara kullanmak kötü ama sigarayı bırakıp günlerini mutsuzluk ve yokluk hissi içinde geçiren, psikolojisi dağılan insanlar gördüm.

Ben artık şöyle düşünüyorum; şu an sağlıklıyım, yaşım 34, alacak param var, neden içmeyip, bırakıp kendime hayatı zindan edeyim?

Durum bu.
Aha da ben :)))

Ben sigaradan kurtulalı 4 hafta oldu :halay:
Çok memnunum
Çünkü artık spor yaparken tıkanmıyorum, pis kokmuyorum
En önemlisi de hastalık korkularım azaldı
Hala risk altında mıyız?
Maalesef çünkü vücuttan temizlenmesi malum 15 yılı biliyor
Ama iki tane app indirdim ve gün gün ciğerlerimin ne kadar temizlendiğini, riskin ne kadar azaldığını gördükçe mutlu oluyorum Hoppa
Allen Carr izlemediysen tavsiye ederim
Bir de "Worst smoking commercials 40" var youtubeda o reklamları izledikten sonra içebilen insana hayret ederim
Hele ses telleri yok olan, boğazında delik açılan insanlar çok kötü etkiledi beni şimdi diğerleri etkilenmesin diye koyamıyorum ama bence siz izleyin :olamaz:
2013 yılında Allen car yöntemi ile 9 ay bıraktım. .senin adına sevindim. Ama yine başa döndük işte ..ben en iyisi şu içeyim fenayım : )))

Özendirici olmak istemem ama nescafe eşliğinde içiyorum şu an. Kadının başkığını sabote etmiş gibi oldum:skandal:
Bence sabotaj etmiyorsun. İçen herhalukarda içer ki.ben de zaten kesin bıraktım demedim. .sigara içenlerin psikolojisini iyi bildiğim için sana diyecek bir şey bulamıyorum. Tiryakiler içten içe kizgindir bırakmak isteyenlere çünkü kendileri de bırakmak istiyordur ok ? ;)

Bence sabotaj etmiyorsun. İçen herhalukarda içer ki.ben de zaten kesin bıraktım demedim. .sigara içenlerin psikolojisini iyi bildiğim için sana diyecek bir şey bulamıyorum. Tiryakiler içten içe kizgindir bırakmak isteyenlere çünkü kendileri de bırakmak istiyordur ok ? :KK66:
Ama hala bana kızıyorsun:) bak şu an ayna yöntemini kullandın. İçten içe, içten içe:)

Ama hala bana kızıyorsun:) bak şu an ayna yöntemini kullandın. İçten içe, içten içe:)
Tabiki kızmıyorum. : ) niye kızayım ki onu anlamadım. Senin bırakmak istememen beni neden kizdirsin ki saçma değil mi bu ..neyse bence sen kendine kızıyorsun; ) ayrıca ben 9 ay bıraktım dediğim yıl 2013 idi sonrasinda yıllarca hergün bir paketten fazla içtim. Bıraktım kurtuldum diye birşey yok herzaman risk var başlamak için.

Birde süvar bak .eğer ben buraya sigarayı özendirici cümleler kuranlara kiziyorsam ben sucluyumdur çünkü kendim karar vermemisimdir daha bırakmaya. .kafamda bitmemiştir. Kızılacak kişi ben olurum o durumda. .

bende bırakmak ıstıyorum. . Ama. Çok sitresli günlerim var ıkı tane bebegım var. Okadar enerjı dolular ki. 24 saat peşinde koşuyorum. Daha laftan anlamıyorum. Sınırlenınce. O zıkkımı içip bıan rahatlıyormuş gıbı hıssedıyorum sonra o koku o ağzımda lanet tat gıtmıyor. Kafamın içi sürekli dolu. Bunaldım anlayacağınız. 3 seneden beri. Çocuk doğurup çocuk bakıyorum. ;)). Piskolojım alt üst Bırakamam. Bn Bukdr sıkıntıda. Demedim kendı kendıme. Bıgun eşim sıgara içmeye giderken. Döndü sana bı teklifim var dedi. Nedır dedım 4 ay ıcerısınde sigarayı bırak. Meme estetiğin yaptrcam en ıyı yerde diyince. Koltukta zıpladım. :))) 1 hafta. Günde sadece 1 tane ıcerek Yavaş yavas bırakırım dedım. Sonra sınırlerm tepeme çıktı. Devam ettım. :(((. Başaramadım. Ama aklimda. Spora başladım. Evde fırsat buldukça çünkü. Kendıme özen gostermeyı çok sevmiyorum ama malum ıkı tane bebekle. Olduğu kadar. Yanı. Bazen bi sebep olması gerekiyor. Kendımızı dusunmeliyız kadınlar erkeklere göre daha çabuk çöküyoruz. Bu yüzden herzaman güzel görünmek. Sağlıklı olmak. Bı kadını en güzel yapan. Dur die düşünüyorum. Ama Kaç sene kaç ay içersen iç. Fark etmıyor. Ama bırakması ne olursa olsun zorlu bı süreç İnsallah. Bırakırız bu arada bıraz uzun oldu k.bakma ;))

Tabiki kızmıyorum. : ) niye kızayım ki onu anlamadım. Senin bırakmak istememen beni neden kizdirsin ki saçma değil mi bu ..neyse bence sen kendine kızıyorsun; ) ayrıca ben 9 ay bıraktım dediğim yıl 2013 idi sonrasinda yıllarca hergün bir paketten fazla içtim. Bıraktım kurtuldum diye birşey yok herzaman risk var başlamak için.
Yok hani ''Tiryakiler içten içe kızgındır sigarayı bırakamadıkları için ok?'' Yazmışsın ya. İçen zaten ruhunu teslim etmiş. Bu biraz oruç tutanların, tutmayanlar üzerinde yaptığı psikolojik baskıya benziyor. Ben niye sana kızgın olayım? 2 tane üst üste içerken okudum. Zararı bana, derdi bana. Bırakmak gibi bir düşüncem de hiç yok. Hamileyken mecburen bırakmıştım herkes bak bir daha başlamayacaksın bravo diyordu. Yok başlayacağım heveslenmeyin diyordum, nitekim başladım. Sen bırakmak için çabalıyorsun ne mutlu sana. Ama dışarıda bu denli eksoz dumanı, hava kirliliği, yeşil katliamı, sanayi kokusu varken bu çabalar bana beyhude geliyor.
O az önce kurduğun cümleyi tersine çevir heh işte kızgınlık orada. Sana bırakma yolunda başarılar dilerim. Umarım başarırsın.

Yok hani ''Tiryakiler içten içe kızgındır sigarayı bırakamadıkları için ok?'' Yazmışsın ya. İçen zaten ruhunu teslim etmiş. Bu biraz oruç tutanların, tutmayanlar üzerinde yaptığı psikolojik baskıya benziyor. Ben niye sana kızgın olayım? 2 tane üst üste içerken okudum. Zararı bana, derdi bana. Bırakmak gibi bir düşüncem de hiç yok. Hamileyken mecburen bırakmıştım herkes bak bir daha başlamayacaksın bravo diyordu. Yok başlayacağım heveslenmeyin diyordum, nitekim başladım. Sen bırakmak için çabalıyorsun ne mutlu sana. Ama dışarıda bu denli eksoz dumanı, hava kirliliği, yeşil katliamı, sanayi kokusu varken bu çabalar bana beyhude geliyor.
O az önce kurduğun cümleyi tersine çevir heh işte kızgınlık orada. Sana bırakma yolunda başarılar dilerim. Umarım başarırsın.
Teşekkürler umarım bırakırız. .zararı bana derdi bana , yazmışsın. Ben bu topikte farkındaysanız ben bıraktım sizde bırakın diye bir baskı ya da ikna da bulunmadım. .kendim bırakamadım ki daha millete ne diyeyim. Ben sayısını hatırlamadığım kadar deneme yaptım bırakmak için .bu da onlardan biri olabilir. Burayı bir günlük gibi düşündüm yazdım işte. Belkide yakında yarın yada bu akşam , kahve eşliğinde sigara içiyorum yazacağım buraya : ) kendime güvenmiyorum ki .ddd

bende bırakmak ıstıyorum. . Ama. Çok sitresli günlerim var ıkı tane bebegım var. Okadar enerjı dolular ki. 24 saat peşinde koşuyorum. Daha laftan anlamıyorum. Sınırlenınce. O zıkkımı içip bıan rahatlıyormuş gıbı hıssedıyorum sonra o koku o ağzımda lanet tat gıtmıyor. Kafamın içi sürekli dolu. Bunaldım anlayacağınız. 3 seneden beri. Çocuk doğurup çocuk bakıyorum. :KK66:). Piskolojım alt üst Bırakamam. Bn Bukdr sıkıntıda. Demedim kendı kendıme. Bıgun eşim sıgara içmeye giderken. Döndü sana bı teklifim var dedi. Nedır dedım 4 ay ıcerısınde sigarayı bırak. Meme estetiğin yaptrcam en ıyı yerde diyince. Koltukta zıpladım. :))) 1 hafta. Günde sadece 1 tane ıcerek Yavaş yavas bırakırım dedım. Sonra sınırlerm tepeme çıktı. Devam ettım. :KK43:((. Başaramadım. Ama aklimda. Spora başladım. Evde fırsat buldukça çünkü. Kendıme özen gostermeyı çok sevmiyorum ama malum ıkı tane bebekle. Olduğu kadar. Yanı. Bazen bi sebep olması gerekiyor. Kendımızı dusunmeliyız kadınlar erkeklere göre daha çabuk çöküyoruz. Bu yüzden herzaman güzel görünmek. Sağlıklı olmak. Bı kadını en güzel yapan. Dur die düşünüyorum. Ama Kaç sene kaç ay içersen iç. Fark etmıyor. Ama bırakması ne olursa olsun zorlu bı süreç İnsallah. Bırakırız bu arada bıraz uzun oldu k.bakma :KK66:)
İnşallah bırakırsınız vallahi bilemeyeceğim kelin ilacı olsa başına surer ben de henüz bırakamadım. Bence bırakmak güçlü olmak demek değil sadece karar vermek , sigara ile ilgili bilinçlenmek vs ...

Bak şimdi bu konuya girdik. Çocukları uyuttum gidip keyflic rahat rahat sigara içmek. var. :)) bıde kahve yapan olsa. Ohh falan. :)

K Kitib uzman destek alabilirsin.
Tamamen psikolojik aslinda.. ben de gunde 1 pakete yakin içiyordum. Bebek fikri aklima düşünce bıraktım. Içmek istediginde gercekten içmek isteyip istemediğini sorgula.. Sigara istediginde baska bir seyle ugras. Yemek yap, kitap oku, yani dikkatini farkli birseylere vermeye çalış. Veya birakmak icin kendine içmek için saat belirle. Mesela 2 saatte bir mi iciyorsun. Bu arayi 3 saatte bire cikar. Oturduğun her alanda sigara icme.. mesela evde icme disarda icecegim de. Evdeysen icmek icin evinin yakinindaki parka in.. vs vs.. bu tur kisitlamalar getirirsen ister istemez azalyacak ve sonra da birakacaksin illaki. Uzman destek konusunu da dusun bence..

K Kitib uzman destek alabilirsin.
Tamamen psikolojik aslinda.. ben de gunde 1 pakete yakin içiyordum. Bebek fikri aklima düşünce bıraktım. Içmek istediginde gercekten içmek isteyip istemediğini sorgula.. Sigara istediginde baska bir seyle ugras. Yemek yap, kitap oku, yani dikkatini farkli birseylere vermeye çalış. Veya birakmak icin kendine içmek için saat belirle. Mesela 2 saatte bir mi iciyorsun. Bu arayi 3 saatte bire cikar. Oturduğun her alanda sigara icme.. mesela evde icme disarda icecegim de. Evdeysen icmek icin evinin yakinindaki parka in.. vs vs.. bu tur kisitlamalar getirirsen ister istemez azalyacak ve sonra da birakacaksin illaki. Uzman destek konusunu da dusun bence..
Sen bırakalı ne kadar oldu ? Ben artık yemek yedikten sonra sigaraya ihtiyaç konusunu yendim gibi .geriye sinirlenince üzülünce sigara içme isteği kaldı. Onu da yenersem bitecek sanki bu iş. .bugün 8.gün. ..3 saat önce yine sigara almak için dışarı çıkmaya hazırlandım ve bunu yapmamak için kayseri mantısı yaptım sonra akşam oldu : ))) dediğin doğru yani , akla gelince başka şeylerle uğraşmak gerekiyor. .sağol yorumlar için ..

Sen bırakalı ne kadar oldu ? Ben artık yemek yedikten sonra sigaraya ihtiyaç konusunu yendim gibi .geriye sinirlenince üzülünce sigara içme isteği kaldı. Onu da yenersem bitecek sanki bu iş. .bugün 8.gün. ..3 saat önce yine sigara almak için dışarı çıkmaya hazırlandım ve bunu yapmamak için kayseri mantısı yaptım sonra akşam oldu : ))) dediğin doğru yani , akla gelince başka şeylerle uğraşmak gerekiyor. .sağol yorumlar için ..
3 aydir icmiyorum. Canim cekiyor mu cekiyor ama direniyorum :))
Bu arada mantı acma fikri şahhaneymiş :D

Sinirlenme uzulme.. Bu tür seylerden uzak durmaya çalış. Sinirlenip uzuldun mu ac internetten eglenceli bir video keyfin yerine gelsin :)
Bir de evliysen eşinin icmemesi de onemli. Birbirinize destekle daha kolay birakirsiniz. Diger bir konu da sigara ictikten sonra uzerine sinen koku
Böghh :)

Back