• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sigara ve ben...

Kitib

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
28 Ocak 2017
79
55
3
43
18 yıldır sigara içiyorum. Daha önce 9 ay bıraktım. Tek bir sigara ile geri başa döndüm. Artık o beni bırakmadan ben onu bırakmalıyım. Bugün 8 gün oldu bırakalı .çok zorlanıyorum bu gerçek. Hatta sabah paramı anahtarımı aldığım gibi marketin yolunu tutuyordum ve öyle bir krizdı ki gözümun onu karardı başım döndü. .sonra soğuk su içtim yavaş yavaş ,içerken şöyle düşündüm. Kitip tek sigara ile başa doneceksin ve yine kendinden nefret edeceksin ,hastalık korkusu ile yaşayacaksın, artık yaş geçiyor, bırakanlar nasıl bıraktı kitib bir soğuk su daha iç ve sakin ol.ve yine soğuk su koydum bardağa, yudum aralarında derin nefesler aldım ve sakinlestim.bakalım ne kadar dayanacagim ..buraya yorum yapsani@ da olur yapmasinizda. .yada benim gibi bırakanlar varsa birlikte devam edebiliriz : )umarım baslamam

bıraktıysan başlama. 9 ay uzun bi süre hem. 9 ay bırakan şimdi ömür boyu da bırakabilir.

Ben de 2 yıldır içiyorum bırakmak istiyorum, darısı benim de başıma.tebrik ederim sizi harikasiniz :KK200:

18 yıldır sigara içiyorum. Daha önce 9 ay bıraktım. Tek bir sigara ile geri başa döndüm. Artık o beni bırakmadan ben onu bırakmalıyım. Bugün 8 gün oldu bırakalı .çok zorlanıyorum bu gerçek. Hatta sabah paramı anahtarımı aldığım gibi marketin yolunu tutuyordum ve öyle bir krizdı ki gözümun onu karardı başım döndü. .sonra soğuk su içtim yavaş yavaş ,içerken şöyle düşündüm. Kitip tek sigara ile başa doneceksin ve yine kendinden nefret edeceksin ,hastalık korkusu ile yaşayacaksın, artık yaş geçiyor, bırakanlar nasıl bıraktı kitib bir soğuk su daha iç ve sakin ol.ve yine soğuk su koydum bardağa, yudum aralarında derin nefesler aldım ve sakinlestim.bakalım ne kadar dayanacagim ..buraya yorum yapsani@ da olur yapmasinizda. .yada benim gibi bırakanlar varsa birlikte devam edebiliriz : )umarım baslamam
Bence ''hasta olacağım, aman hastayım, şu sigarayı bırakmalıyım'' vs korkusu sigara içmekten daha beter etkiliyor insanı. Evet sigara kullanmak kötü ama sigarayı bırakıp günlerini mutsuzluk ve yokluk hissi içinde geçiren, psikolojisi dağılan insanlar gördüm.

Ben artık şöyle düşünüyorum; şu an sağlıklıyım, yaşım 34, alacak param var, neden içmeyip, bırakıp kendime hayatı zindan edeyim?

Durum bu.

aynı dertten müzdaribim
sigara bırakmak çok zor bir süreç
ama imkansız değil
başarılar diliyorum
darısı başıma

2013 yılında 9 ay bıraktım. Ama ben de sizin gibi kesinlikle birabilecegimi sanmiyordum. Tek sigara içerek tekrar bağımlısı oldum ..ve bir buçuk pakete çıkardım 5 yıl boyunca..aslında bırakan kişileri dinlemek faydalı oluyor. .birde neden bırakmanız gerektiğini sürekli düşünmeniz gerekiyor. .ve sigaranın keyif veren bir madde olmadığını bilmek gerek araştırma yapmak gerek ben bu şekilde kendimi ikna ettim arkadaşlar. Ama süvari tam bırakmış sayılmam aklıma geliyor çok zorlanıyorum

Bence ''hasta olacağım, aman hastayım, şu sigarayı bırakmalıyım'' vs korkusu sigara içmekten daha beter etkiliyor insanı. Evet sigara kullanmak kötü ama sigarayı bırakıp günlerini mutsuzluk ve yokluk hissi içinde geçiren, psikolojisi dağılan insanlar gördüm.

Ben artık şöyle düşünüyorum; şu an sağlıklıyım, yaşım 34, alacak param var, neden içmeyip, bırakıp kendime hayatı zindan edeyim?

Durum bu.
Evet bu daha mantıklı. .

Sigarayı al bir köşede dursun. Onun orada olduğunu bilince psikolojik olarak rahatlıyorsun. Yakmamak için bahanen çok fazla. 3 günlük de olsa değişimin farkındasındır. Şimdi bir tane yakarsan o iğrenç koku ağzını, yüzünü, ellerini, üstünü başını kaplayacak. Avuç dolusu balgam birikecek boğazında, öksürük de cabası olacak.
Sigara içen arkadaşlarınla aynı ortamda bulunma, dışarı çıkacaksan sigara içilmeyen yerleri tercih et. Sana sigarayı çağrıştıran her şeye ara ver( Misal kahve sigara ikilisi).
Günde neredeyse 2 paket sigara içen ben bile bir anda bırakabildiysem sen de yaparsın;) tabi şimdi ortam olduğunda bir tane yakıyorum sonra iğrenip söndürüyorum. Sigarayı bırakmaktaki olay; Her an ulaşabileceğini bileceksin ama tercih etmeyeceksin.

Ya pardon ben senin dediğini yanlış anlamışım şuan güldüm kendime : ))))))) sana katılmıyorum arkadasim
Olsun katılma:) ben zaten katılmayacağını biliyorum birçok insanın. Öylesine kendi fikrimi yazdım. Sigara bırakma yolunda sana başarılar diliyorum.

Olsun katılma:) ben zaten katılmayacağını biliyorum birçok insanın. Öylesine kendi fikrimi yazdım. Sigara bırakma yolunda sana başarılar diliyorum.
Sen 34 yaşında misin arkadaşım? Ben de 35 yaşındayım .amcam 40 yaşında sigaradan dolayı kanser oldu .drlar 2 ay ömür biçti. .sence hangisi eziyet sigarayı bırakıp psikolojik işkence çekmek mi hayatının baharında çocuklarını annesiz bırakmak mi? Ama tabi herkesin sıgara bırakma nedeni farklı olabilir. Benimki bu akrabalarımdan şuan 5 kişi sigara yüzünden kanser ve kimi genç kimi yaşlı yasli dediğimde 64 yaşında

Soğuk su iyi geliyorsa damacanayla içeyim. Ama seviyorum ben sigaramı onu yarı yolda bırakmam.
: ))))))) valla inanmayacaksin ama ise yarıyor ama önce kesin karar ver birakacagina, sonra günde en 3 litre su krizlerde ise pipetle soğuk su yudumlamak ise yarıyor. .bırakmak istemiyorsan sana kansersin deselerde bırakamazsın. Kanser olup sigara içen de var anlatabildim mi? ;)

Sen 34 yaşında misin arkadaşım? Ben de 35 yaşındayım .amcam 40 yaşında sigaradan dolayı kanser oldu .drlar 2 ay ömür biçti. .sence hangisi eziyet sigarayı bırakıp psikolojik işkence çekmek mi hayatının baharında çocuklarını annesiz bırakmak mi? Ama tabi herkesin sıgara bırakma nedeni farklı olabilir. Benimki bu akrabalarımdan şuan 5 kişi sigara yüzünden kanser ve kimi genç kimi yaşlı yasli dediğimde 64 yaşında
Ama neden kızdın ki bana. Ben bu psikolojik şiddeti sevmiyorum işte. Boşver ben içeyim, sen sağlığını düşün. Ben bu dünyanın zayıf halkasıyım, sen güçlü ol. Niye bana fırça atıyorsun yahu? Başın sağ olsun bu arada. Sen doğru yoldasın ama bu kadar sinir yapıyorsa sakız bari çiğne:KK53:

Ya sorma... bende de durum aynı. Az sonra çayla mı, kahveyle mi, vişne suyuyla mı içsem sigaramı diye düşünüyorum:KK53:
Canım ben de hayaller kuruyorum ama bakalım hayalim nezaman gerçek olacak yada olmayacak göreceğiz. ..

Ama neden kızdın ki bana. Ben bu psikolojik şiddeti sevmiyorum işte. Boşver ben içeyim, sen sağlığını düşün. Ben bu dünyanın zayıf halkasıyım, sen güçlü ol. Niye bana fırça atıyorsun yahu? Başın sağ olsun bu arada. Sen doğru yoldasın ama bu kadar sinir yapıyorsa sakız bari çiğne:KK53:
: )) inan kimseye sınırlı değilim şuan. .kusura bakmasin lütfen kimse yanlış anlaşılmak istemem. .sinir yaptığı doğru tabiki ama bırakanlar bırakıyor öyle düşünerek yola çıktım. .ama suvar yarın da buraya kızlar başladım da yazabilirim : Dd

Back