11 yaşından beri mi delikafadulden:1shok:
O kadar küçük yaşta başlamana sebep neydi ablam ( merak ettim essahtan :) )
uzun bir konu
ama kesinlikle meraktan değil
özenmekten değil
birgün özelden anlatırım
çok üzücü yıllardı çünkü:çok üzgünüm:
teselli ilacı sanılmasın sebebim oda değildi
yok artık canım evde sigara içmeme kim karışabilirki bu insan haklarına aykırımafoldumben
dediğim gibi bu konuda bir orta yol bulunup içende içmeyende mağdur olmamalı
bende eski sigara tiryakilerindenim.yaklaşık 1 senedir içmiyorum.sana bu konuda katılıyorum .toplu yerlerde olan yasaklara hiç lafım yok.ama insanlar kapının önüne çıkıyorrlar içmek için.yakında yolda yürüyemez hale gelicez.benim evimin altında kahvehane var.sanırım yasaktan sonra evimin önü erkeklerle dolup taşacak.milllet 1 sigara tüttürmeye kapı önüne çıkacak bence çok doğru bir kanun değil.
işte canım bak rahatsızlık şimdiden başladı
benim hem karşımda hemde sağ yanımda kahve var
düşünsene hergün en az 20 kişi oluyor bir kahvede
10 tanesi içiyorsa karşımda 10 sağımda on erkek yoğunluğu
hatta dükkanım içine giriyor direk dumanlar
bunu kim önleyecek
tek yönlü düşünülmüş yasalar akıl işi değil
Canım ablam benim... Rabbim sana dert keder vermesin inşAllaaahhh Şeniz
Hiçbirimize vermesin :Saruboceq:
Sigarayı da bırakız inşAllah tez zamanda :lepi:
okullarda tüm öğretmenler, üniversitede tüm hocalar dışarıda sigara içiyor zaten artık, kendi odalarında içmeleri de yasak. herkesi pasif içicilikten kurtarıp bakın sigara içmek için dışarı çıkıyoruz diye göstermek daha özendirici değil mi :sinifsinif:
okullarda tüm öğretmenler, üniversitede tüm hocalar dışarıda sigara içiyor zaten artık, kendi odalarında içmeleri de yasak. herkesi pasif içicilikten kurtarıp bakın sigara içmek için dışarı çıkıyoruz diye göstermek daha özendirici değil mi :sinifsinif:
kar zarar hesabını iyi yapmak lazım cnm
en büyük sorunda bu çocukalrımızı kurtaralım derken daha çok gözlerinin önüne çıkarıyoruz
düşünsenize öğretmeni belki bu güne kadar hiç içerken görmeyen bir öğrenci
şok yaşamazmı
aaaa hocam siz sigara içiyormuydunuz:uhm:
Ben de bıraktım bir süre sigarayı, evde eşyalarıma, üstüme kokusu siniyor diye bile rahatsız olurdum, yanımda sigara içilince nefes alamazdım, nefret etmiştim ben bunu nasıl içiyormuşum diyodum ama tekrar başladım, bağımlılık bu, alkol bağımlılığı gibi, uyuşturucu bağımlılığı gibi, ha bırakmak için çaba sarfedersen diğerlerine nazaran bırakması daha kolay evet ama çevreden alınan sinyaller insanların sigarayı bırakmalarını önlüyor, buna devlet politikaları da dahil..
Neyse, anlıyorum o yüzden sigara içmeyenlerin halini.. Ama sigara içilmeyen yerlerin yanında içilen yerler de olmayınca, insanların, özellikle kadınların sokaklarda sigara içmeleri kadar çirkin bir görüntü varmıdır? Yıllardır sigara içerim ama sokakta yürürken vs asla içmedim, içenleri de çok çirkin buldum. Şimdi ne olacak, çocuklara böyle mi örnek olunacak, ne çirkin bir görüntü. Sigara içen insanların bu yasaklarla bırakacağına inanan bir zihniyet var mıdır..
amin canım rabbim kimselere vermesin inşallah :Saruboceq:
işte sorunda orda başlıyor ya bende sinirlerim yıpranıyor
bırakmayı düşünmemek
sen daha gençsin dilerim bırakırsın
dileğin tutar bakarsın bende bırakmışım
eşim 4. yılına girdi bıraklı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?