- 14 Ekim 2015
- 3.790
- 14.555
- 208
Merhabalar,
Yarışmanın son günü de olsa yetiştim
Malzemeler
- Yufka
- 300 gr peynir (ben koyun peyniri, kaşar peynir, çökelek peyniri kullandım)
- Su
- Sıvıyağ
- Maydanoz
Yapılışı
Öncelikle peynirleri ufalayıp içerisine maydanoz doğrayarak iç harcımızı hazırlayalım. (ben böreklerin içersinde erimeyen bütün kalan peynir sevmediğim için eriyebilen peynileri tercih ettim)
Ardından yufkalarımızı üçgen şeklinde keselim (ben tembellik edip hazır kesilmiş olanını kullandım)
Kestiğimiz yufkaların en geniş noktasına iç harç koyup kenarlardan katlayıp uca doğru saralım en uç noktasını suya batırıp yapıştıralım bunun için sıvıyağ da kullanabilirsiniz.
Bütün yufkalarımızı bu şekilde sardıktan sonra uygun bir tava/tencereye yağı koyup kızdırıp kızartalım.
Edit: peynirli böreklerde en az 3 çeşit peynir kullanmak lezzetini artırır.
İç harcına maydanozun yanı sıra yeşil soğanda doğranıp farklı bir lezzet elde edilebilir.
Bize afiyet oldu deneyenlere de afiyet olması dileği ile..
Yarışmanın son günü de olsa yetiştim
Malzemeler
- Yufka
- 300 gr peynir (ben koyun peyniri, kaşar peynir, çökelek peyniri kullandım)
- Su
- Sıvıyağ
- Maydanoz
Yapılışı
Öncelikle peynirleri ufalayıp içerisine maydanoz doğrayarak iç harcımızı hazırlayalım. (ben böreklerin içersinde erimeyen bütün kalan peynir sevmediğim için eriyebilen peynileri tercih ettim)
Ardından yufkalarımızı üçgen şeklinde keselim (ben tembellik edip hazır kesilmiş olanını kullandım)
Kestiğimiz yufkaların en geniş noktasına iç harç koyup kenarlardan katlayıp uca doğru saralım en uç noktasını suya batırıp yapıştıralım bunun için sıvıyağ da kullanabilirsiniz.
Bütün yufkalarımızı bu şekilde sardıktan sonra uygun bir tava/tencereye yağı koyup kızdırıp kızartalım.
Edit: peynirli böreklerde en az 3 çeşit peynir kullanmak lezzetini artırır.
İç harcına maydanozun yanı sıra yeşil soğanda doğranıp farklı bir lezzet elde edilebilir.
Bize afiyet oldu deneyenlere de afiyet olması dileği ile..
Son düzenleyen: Moderatör: