Sigara bıraktırma poliklinikleri

YakutEsme

Üye
Kayıtlı Üye
23 Ocak 2013
17
0
16
Merhaba,

Benim sıkıntım buara sigara içenler... Eşimde dahil ailemde, çevremde, çalıştığım işyerinde bi çok sigara içen var ben sigara içmediğim için rahatsız oluyorum malesef bırakamıyorlar.
Bu forumda bir çok kişi var devlet memuru.özel sektör çalışanı evhanımı var mutlaka,bu sigara belasından kurtulamıyoruz ama içen,ama pasif içici olarak.

Sigarayı bıraktığınız ilk gün ilk hafta ilk ay vücut kendini nasıl yeniliyor bi düşünün. Çocuğunun yanında içenler, hamile olanlar karnınızdaki bir canlı onu düşünün onada içiriyosunuz yazıktır.

Evim, perdelerim sigara kokuyor duvarlar is oluyor diye sigara içen eşlerini balkonda sigara içmeye zorlayan titiz hanımları gece uykusundan uyanıp öksürük krizlerine giren eşlerinizin ciğerlerini bir düşünün...

İŞVERENLER'e bu mesajım; En basiti işe alımlarda bile sağlık raporu isteniyor neden kişi sağlıklı mı değilmi öğrenmek için öğle değil mi? peki neden "sigarayı bırak veya bırakamıyormusun bunun ihtisasını yapmış doktordan yardım al" denmiyor

Devlet hastanelerinde sigara bıraktırma poliklinikleri var. Acaba işverenler çalışanın sigarayı bırakması için bu polikliniklere gitmesi zorunludur diyemez mi? kendi sağlıkları için ve ayrıca iş verimliliğide artar buda işveren için iyi birşey...

Şimdilerde işyerlerinde iş güvenliği uzmanı ve doktor bulunması zorunlu hale geliyor. Sonuçta ileriki yaşlarda (allah hepimizi korusun)kalp krizi, nefes darlığı ve kanser bunların önüne geçilemiyor malesef.Sigara içmeye devam ettikten sonra işyerinde ne kadar iş güvenli sağlanırsa sağlansın veya doktor bulundurmayı geçtim hastane kurulsa ne fayda.

Kalın sağlıcakla...

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…