• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

sigara bırakma arkadaşlığı:(

sigarayı yemin ederek bırakıyorum.
ara veriyorum dersek daha doğru olur.
tamamen her nedense bırakmak adına yemin edemiyorum.
1-2 ay içmicem diyorum. içmiyorum da.
ilk 10 gün bir zorlanıyorum (tahammülsüzlük, abur cubur yeme isteği oluyor sonra geçiyor)
aklıma da gelmiyor sonraki süreçte.
ama o yemin ettiğim zaman dolunca beynim otomatikmen bana sinyal veriyor..
bugün doluyor yeminin, 5 saat, 3 saat, 1 saat diyerekten zaman dolunca kahvemi hazırlayıp sigaramı yakıyorum.
nefret ediyorum bu huyumdan.
tamamen cesaret edip bende yemin edemiyorum.
ne lanet bir şey demek ki iradesizim güçsüz müyüm neyim anlamadım.
olmadı evde içmeyeceğim tek başıma kalınca diye yemin ettim.
birisi gelince sigara içen onunla içmeye başlıyorum bu sefer, bu ne biçim yemin diyorum kendi kendime.
1 kerede bozdum yeminimi kefaretini ödedim.
yani Allah beni cezalandıracak bir gün diye korkuyorum. bu zayıflığımdan tiksiniyorum.
nasıl yapıcam bilmiyorum bende benimkisinin psikolojik bir durum olduğunu düşünüyorum.
ilaçsız bıraka biliyorum çünkü.
sanki alkolikler gibiyim

oncelikle istemek yeter canm bende siğara birakiyorum zyban kullaniyorum ve hiç zorlanmadan bugun 19. gün teknefes çekmeden siğarasiz 19 gün benki kendi kendime birakmak için çok denememoldu en fazla 5.6 gün dayanabildim oda şaftim kaydi :KK53: ama ilaçla hiç zorlanmiyorum şiddetle tavsiye ediyorum ilaç yardimiyla :KK24: sizde birakabılirsiniz
bu ilaç olayı güzel tanıdıklarım var bırakanlar gerçekten de, bir tanıdığım hariç. onda yan etki de yaptığı için korkuttu beni. ağır bir ilaçmış diye duydum. ama onun yaşıda vardı belki onunla da alakalı bir durumdur :( başarılarınızın devamını diliyorum. iradenizin devamını diliyorum

Doğru söylüyorsun aylin ewet aynen dediğin gibi duymuyoruz onları.. 9.günüm bitmek üzere ben seni ve binbirrenk ti yanılmıyorsam ikinizi 21 gün topiginde takip ediyordum tam bırakmayı düşünürken netten birakanlara bakiyim diye dolaşırken sizin yazilariniza denk geldim ve uzunca süre takip ettim üye olmadığım için yorum yapamadım ama inan karar aşamasında olumlu etkiniz oldu üzerimde.. çok güzel bir paylaşım bu hem kendin yazarak güç buluyorsun hemde senin durumunda olanlar seni okudukça güç buluyor ben sanada binbirrenk (isimden emin değilim )e de teşekkür ediyorum gerçekten kararliliginiz beni çok etkiledi.. suan bende hatta ilk günden beri çok kararliyim Rabbimin izniyle başarmış hissediyorum.. abarttigimi dusunmeyin neolur gerçekten çok imkansız gibiydi benim için hep bırakmak isterdim ama içten içe de hiç yapamam gibi gelirdi ve suan hiç canım çekmiyor çok müthiş birsey.. birde çocuklarım büyümeden bırakmak istiyordum büyüyünce hatirlamasinlar diye kızım 4 oğlum 7 yaşında oğlum belki hatırlar :KK43: neyse yine çok uzattım :)
Çok yerinde bi karar vermişsin benimde birakmamda bu topiklerin çok yararı oldu 1 ayi doldurdum çok şükür darısı sizlere ben hep buralardayım:KK69: sormak istediğin herşeyi sorabilirsin başarılar

bu ilaç olayı güzel tanıdıklarım var bırakanlar gerçekten de, bir tanıdığım hariç. onda yan etki de yaptığı için korkuttu beni. ağır bir ilaçmış diye duydum. ama onun yaşıda vardı belki onunla da alakalı bir durumdur :KK43: başarılarınızın devamını diliyorum. iradenizin devamını diliyorum
Tşk canim inş benle beraber herkes kurtulur

ilk 10 gün bir zorlanıyorum (tahammülsüzlük, abur cubur yeme isteği oluyor sonra geçiyor)
bugün doluyor yeminin, 5 saat, 3 saat, 1 saat diyerekten zaman dolunca kahvemi hazırlayıp sigaramı yakıyorum.
birisi gelince sigara içen onunla içmeye başlıyorum bu sefer, bu ne biçim yemin diyorum kendi kendime.
yani Allah beni cezalandıracak bir gün diye korkuyorum. bu zayıflığımdan tiksiniyorum.
nasıl yapıcam bilmiyorum bende benimkisinin psikolojik bir durum olduğunu düşünüyorum.
sanki alkolikler gibiyim
1 ay değilde sende 1 yil içmicm diye yemin et o süre zarfında zaten vucut temizlenir nikoteinden atlatmiş olursun arkadaşlar onemli olan gençken birakmak gençken birakalımki vucut kendini yenılesin yaş geçince birakmaya gerek yok o saatten sonra vucut kendini tamir edemez bu fırsati değerlendirelim

Kızlar sizede bu süreçte olumsuz yorum yapanlar oldu mu yoksa benim çevremde mi sorun var acaba? "Aman niye bıraktın ki azaltsan yeterdi" diyen, "bence sigara güzel bir şey " diyen "sen birakamazsin hiç inanmıyorum" diyen mi ararsın şaka gibi nerdeyse kötü bir şey yaptığımı düşüncem demiyorum tabiiki de çok güzel bir şey yaptım yanlışımı duzelttim ama bu yorumlardan da çok rahatsız oluyorum sanırım çevremdeki insanları bir gözden gecirmem gerekiyor :KK43:
Canım emin ol herkes yaşıyor. Banada sürekli sen bırakamazsın, yine başlarsın, vs vs bırsuru sey dıyorlar bence sıgarayı bırakmak ısteyıpte bırakamayan özenen kişilerin yorumları bunlar bende sinir oluyorum:(

Ben bile bıraktıysam herkes bırakır. hep bırakmayı ıstıyordum ama sabah yıne uyanır uyanmaz ac karnına sıgara ıcıyordum yıllardır ıcen tıryakıler gıbıydım ama bıraktım ben paramı buna vermıcem ıcmıcem o parayşa neler yapabılırım dedım oyle dusundum ve bıraktım. Emın ol cesaretını toplar ıcmıcem dersen ıcmezsın. İnsallah bırakırsın. Doktora da gıdebılırsın ılacla gercekten kolay oluyor bırakmak

sanki alkolikler gibiyim
Cesaretsızlık ıste bnde de o vardı sankı yanımda sıgara olmazsa krız gelcek ve ben kotu olcam dayanamıcam vs dıye dusunuyordum her sıgarayı bıraktıgımda. O yuzden sıgarayı bırakıyodum ama sıgara paketım yanımda duruyodu ve tam anlamıyla psıkolojık olarak dayanamıyorum cok kotu oldum dıyıp ıcıyodum. Bitti diyip hiç sigara almayın içmicem diyin:( Bu birazda anlatılmıyor ya banada cok soyledıler beynımde bıtırmeden yapamadım

Canım emin ol herkes yaşıyor. Banada sürekli sen bırakamazsın, yine başlarsın, vs vs bırsuru sey dıyorlar bence sıgarayı bırakmak ısteyıpte bırakamayan özenen kişilerin yorumları bunlar bende sinir oluyorum:KK43:
Aynen canım takmamak lazım aslında ama İnsanız işte.. birde benimkiler yakın arkadaşlarım bu sebepten çok üzüldüm açıkçası.. ve zaten olumsuz yorum yapanlar sigara içenler,icmeyenler çok yürekten tebrik ediyorlar bu durumda da kıskançlıktan demek kaçınılmaz oluyor:110:

Çok yerinde bi karar vermişsin benimde birakmamda bu topiklerin çok yararı oldu 1 ayi doldurdum çok şükür darısı sizlere ben hep buralardayım:KK69: sormak istediğin herşeyi sorabilirsin başarılar
Teşekkür ederim aylin cım.. yani işte gerçek hayatta bu başarıyı kutlayacak konuşacak kimse yokmuş malesefff burda birbirimize destek olalım herzaman.. ozaman ilk sorumu sorayımo_O bu kabızlık sorunu nekadar devam edecek sen yaşadın mi ? İki günde bir çıkıyorum o da kuru kayısı v.s ile zor bir durum yaa şişkinlikte yapıyor

Bende birşey sormak istiyorum:( Tekrar başlamayı hiç ama hiç düşünmüyorum ama bazen aklıma soyle bır keyıf sıgarası yapsam 15 gunde 1 vs gıbı acaba bırsey olur mu yıne baslarmıyım falan dıye dusunuyorum sıze de oluyor mu yada bıraktım nasıl olsa 1 tane ıcsem mı acaba sonra yıne ıcmem gıbı seyler dusunuyormusunuz:(:KK61:

Teşekkür ederim aylin cım.. yani işte gerçek hayatta bu başarıyı kutlayacak konuşacak kimse yokmuş malesefff burda birbirimize destek olalım herzaman.. ozaman ilk sorumu sorayımo_O bu kabızlık sorunu nekadar devam edecek sen yaşadın mi ? İki günde bir çıkıyorum o da kuru kayısı v.s ile zor bir durum yaa şişkinlikte yapıyor
Ben kabizlık sorunu yaşamadım ama vucudun dengesi bozulduğu için 1 ay skntlar oluyor mesela bende ağız içi yaralarıyla mucadele ettim 1 ay şükür yeni yeni geçiyor bolca su iç herşeye iyi geliyor

Bende birşey sormak istiyorum:KK43: Tekrar başlamayı hiç ama hiç düşünmüyorum ama bazen aklıma soyle bır keyıf sıgarası yapsam 15 gunde 1 vs gıbı acaba bırsey olur mu yıne baslarmıyım falan dıye dusunuyorum sıze de oluyor mu yada bıraktım nasıl olsa 1 tane ıcsem mı acaba sonra yıne ıcmem gıbı seyler dusunuyormusunuz:KK43::KK61:
Amann aman haa dikkat bunlar tehlikeli haller:KK43: bendede oldu ama kulak tikadim:KK47: 1 ayin sonunda aklima bile gelmiyor siz şuan hala bağimlısiniz zaman geçtikçe siğara anlamsizlaşacak herşey daha kolay olacak 1 ayi geçirmek için mücadele edin arkasi geliyor zaten ayrıca bu laflar aldatmaca hepimiz biliyoruzki bi nefes bile bizi başa dondürmeye yeter

Ben kabizlık sorunu yaşamadım ama vucudun dengesi bozulduğu için 1 ay skntlar oluyor mesela bende ağız içi yaralarıyla mucadele ettim 1 ay şükür yeni yeni geçiyor bolca su iç herşeye iyi geliyor
Tamam canım doğru söylüyorsun su herşeye ilaç hatta sigara krizlerine bile müthiş iyi geliyor Yeni birakanlarin bilgisi olsun ..sanırım yeteri kadar tuketmiyorum..dikkat edeyim bundan sonra..

Bende birşey sormak istiyorum:KK43: Tekrar başlamayı hiç ama hiç düşünmüyorum ama bazen aklıma soyle bır keyıf sıgarası yapsam 15 gunde 1 vs gıbı acaba bırsey olur mu yıne baslarmıyım falan dıye dusunuyorum sıze de oluyor mu yada bıraktım nasıl olsa 1 tane ıcsem mı acaba sonra yıne ıcmem gıbı seyler dusunuyormusunuz:KK43::KK61:
Aman canım sakın sonra yine başa dönersin,hepimizin aklından geçti bunlar ama "Hayır sana yenilmryecgim seni icmeycgm "diyerek inatlasip atlattik benim ki erken geçti sabret seninki de geçecek şu "bırakmak istiyorum "filmini izleyin gerçekten çok farklı açıdan bakacaksiniz ve psikolojik savaş bitecek emin ol canım yoksa bende 17 yıllık sabah gözünü açar açmaz sigara içen hatta günde 1 pakete yakın içen bir tiryskiydim ama sanırım bu film sayesinde ilk günden beri ama aman zorlanmadım.. dikkat et arkadaşım yen o içindeki sesi sana güveniyorum:KK9:

valla çok zor iş ya bu sigara. bende bi bırakamadım ne yapsak ne etsek olmuyo.
Sanada "bırakmak istiyorum "filmini tavsiye edeyim ozaman..izlemekten birsey kaybetmezsin birde bu filmdeki adam Emre Üstünuçar in youtube da videoları var onları da izle sigarayi neden ictigimizi anlatıyor bunu anlayınca da bırakmak kolay oluyor yani hani şu klişe vardır ya kafada bitireceksin işte o oluyor.. bende bu etkiyi yaptı belki sende de yapar bir dene bence..

Sanada "bırakmak istiyorum "filmini tavsiye edeyim ozaman..izlemekten birsey kaybetmezsin birde bu filmdeki adam Emre Üstünuçar in youtube da videoları var onları da izle sigarayi neden ictigimizi anlatıyor bunu anlayınca da bırakmak kolay oluyor yani hani şu klişe vardır ya kafada bitireceksin işte o oluyor.. bende bu etkiyi yaptı belki sende de yapar bir dene bence..
Aman canım sakın sonra yine başa dönersin,hepimizin aklından geçti bunlar ama "Hayır sana yenilmryecgim seni icmeycgm "diyerek inatlasip atlattik benim ki erken geçti sabret seninki de geçecek şu "bırakmak istiyorum "filmini izleyin gerçekten çok farklı açıdan bakacaksiniz ve psikolojik savaş bitecek emin ol canım yoksa bende 17 yıllık sabah gözünü açar açmaz sigara içen hatta günde 1 pakete yakın içen bir tiryskiydim ama sanırım bu film sayesinde ilk günden beri ama aman zorlanmadım.. dikkat et arkadaşım yen o içindeki sesi sana güveniyorum:KK9:
Bu hafta kesinlikle izlicem hem de nişanlımla. Belki o da bırakır. İnşallah yaaa:)

Amann aman haa dikkat bunlar tehlikeli haller:KK43: bendede oldu ama kulak tikadim:KK47: 1 ayin sonunda aklima bile gelmiyor siz şuan hala bağimlısiniz zaman geçtikçe siğara anlamsizlaşacak herşey daha kolay olacak 1 ayi geçirmek için mücadele edin arkasi geliyor zaten ayrıca bu laflar aldatmaca hepimiz biliyoruzki bi nefes bile bizi başa dondürmeye yeter
Bende ondan korkuyorum işti tekrar eski hale dönmekten öyle durduruyorum kendimi ama aklımı biri çelse gitcek heran:( 1 ay diyip sabretcem sonrada inşallah dediğin gibi hiç istemem. bugun 11. gün:KK31:

Bu hafta kesinlikle izlicem hem de nişanlımla. Belki o da bırakır. İnşallah yaaa:)
Canım bende çok etkisi oldu inşallah sende ve nisanlinda da olur.. sessiz ortamda dikkatlice dinleyin.. Bu arada yanlış hatirlamiyorsam 2014 te sinemadaydi yani şimdi cd sini alcaksin nette de var ama adam güzel bir iş yapmış bence hakkını vermek gerek..

Canım bende çok etkisi oldu inşallah sende ve nisanlinda da olur.. sessiz ortamda dikkatlice dinleyin.. Bu arada yanlış hatirlamiyorsam 2014 te sinemadaydi yani şimdi cd sini alcaksin nette de var ama adam güzel bir iş yapmış bence hakkını vermek gerek..
İzledikten sonra yazıcam mutlaka:) Çok teşekkürler

Back