Sigara bagimliligi...

17 Sene içen biri olarak tek hamlede bıraktım.
5 sene bitecek ve ölmedim:)
aksine daha sağlıklıyım.

kahvenin yanında olmazsa olmaz dediğim
yazın tatillerde alkolle iyice dibine vurduğum
arkadas sohbetlerinin vazgeçilmezi,
acılarımın ortağı olan o bagımlılıktan kurtuldum.

kahve onsuz da tatlı,arkadas ortamları da keyifli.
acılarımın dert ortagı olan sigara yokken ne acılar yasandı ama aklıma dahi gelmedi.

şuanda sigara içen insanlara acıyorum ve kimse kızmasın ama gercekten ikinci sınıf vatandaş muamelesi yapıyorum
para ödeyerek kendini zehirliyorsun , çok pis kokuyorsun
ona bağlı yasıyorsun
berbat birşey

örnek olsun diye yazdım.
Çok güzel özetlemişsiniz . Fakat bu kasılmalar , mutsuzluk , bolca açılan iştah. Bu durumda ne yaptınız ? 5 yıl olmuş siz bırakalı . Sizi dinlemeyi isterdim .

Emre Üstünuçar size bu soruların cevabını verecek. İzleyin derim.
Benim yoksunluk anlarımı zevke çevirdi kendisi. Allen Carr yöntemini kullanıyor. Tavsiye ederim.
Emre beyi dinleyerek bazı krizlerime engel oluyorum . Ben sadece hayattaki stresle mücadele ederken sigara içen biri birde nikotin yaratığını besleme stresi yaşıyor . Ama bazen ciddi anlamda strese giriyorum . Sadece bir duman alsam mücadele gücüm geri gelecek diye düşünüyorum .

Çok güzel özetlemişsiniz . Fakat bu kasılmalar , mutsuzluk , bolca açılan iştah. Bu durumda ne yaptınız ? 5 yıl olmuş siz bırakalı . Sizi dinlemeyi isterdim .
İştahım acılmadı benim hiç
Tam aksine ben yeni yemek yemiş olsam ve arkasından bir sigara içseydim Anında geri acıkırdım
Mutsuzluk kasılma da olmadı
Bende sadece basarmıs yenilmemiş olmanın verdiği haz vardı

Bende sigaraya aşk ile bağlıydım bir cafede kahvenin yanında yemekten sonraları arkadaş muhabbetlerinde resmen keyfime keyif katıyordu İşe bile her gün en az yarım saat önce gider çay sigara keyfi yapar vardiyaya öyle giderdim sonra hamile kaldım her içtiğim sigara sonrası vicdan azabından ciğerim soluyordu azalta azalta bıraktım altıncı ayımda azaltarak bırakmayı dene o da olmazsa YouTube da bir videoda görmüştüm adamın biri her canı sigara istediğinde hiç durmadan üst üste çekiyor sigarayı içine çekmene bile gerek yok üst üste çek üfle hiç durmadan ağzın acı acı leş gibi oluyor her canı istediğinde bunu yapa yapa tiksiniyor sigaradan ama çok klişe olacak ama gerçekten istemek ve kafada bitirmek lazım tecrübeyle sabit :)
Ayrıca dipnot stres halinde içmek zorunda hissettiğinizde bir iki fırt çekip atın bende bırakırken bunu çok yaptım hiç içmezsem daha çok krize girecektim çünkü

İştahım acılmadı benim hiç
Tam aksine ben yeni yemek yemiş olsam ve arkasından bir sigara içseydim Anında geri acıkırdım
Mutsuzluk kasılma da olmadı
Bende sadece basarmıs yenilmemiş olmanın verdiği haz vardı
Kasılmalarım çok fazla . Umarım savaşı kazanan ben olurum .

Bende sigaraya aşk ile bağlıydım bir cafede kahvenin yanında yemekten sonraları arkadaş muhabbetlerinde resmen keyfime keyif katıyordu İşe bile her gün en az yarım saat önce gider çay sigara keyfi yapar vardiyaya öyle giderdim sonra hamile kaldım her içtiğim sigara sonrası vicdan azabından ciğerim soluyordu azalta azalta bıraktım altıncı ayımda azaltarak bırakmayı dene o da olmazsa YouTube da bir videoda görmüştüm adamın biri her canı sigara istediğinde hiç durmadan üst üste çekiyor sigarayı içine çekmene bile gerek yok üst üste çek üfle hiç durmadan ağzın acı acı leş gibi oluyor her canı istediğinde bunu yapa yapa tiksiniyor sigaradan ama çok klişe olacak ama gerçekten istemek ve kafada bitirmek lazım tecrübeyle sabit :)
Ayrıca dipnot stres halinde içmek zorunda hissettiğinizde bir iki fırt çekip atın bende bırakırken bunu çok yaptım hiç içmezsem daha çok krize girecektim çünkü
Normalde de üst üste çekiyorum dumanı sigaramın ucunda kül olmaz sırf ateş :( 9 ay boyunca sigaradan tiksinmiş , doğumdan hemen sonra hastane tuvaletinde başlamış biriyim :(

Herkese merhabalar. Forumu uzaktan takip eden biriyim. Ve artik bu derdimi paylasmak icin sizlere yazmak istedim, cunku cevremde bana yardimci olabilecek kimse yok..
Sigaradan nefrrrreeettt eden birisi iken, 4 yildir sigara icen birisi oldum.

Gunde 1 - 2 paket iciyorum. 1 senedir birakmaya calisiyorum ama olmuyor. Hap kullanmak da kesinlikle istemiyorum.

Sanki sigarayi biraksam uzuntulerimle, acilarimla hic basedemeyecekmisim gibi hissediyorum. Olur mu oyle? Acidan icim parcalanir mi?

Ve evet bu sigara mevzusu artik beni bitiriyor. Isi biraktim icmek icin dusunun durumumu, tabii millet isimin cok sikintili oldugunu, o yuzden biraktigimi zannediyor, gercegi ben biliyorum. Is gorusmelerine gittigimi saniyorlar ama aslinda gitmiyorum...

Disardan kimse anlamaz belki ne haldeyim ama resmen bitik durumdayim.
Psikologa git diye tavsiye vermeseniz olmaz mi? Belki boyle annem ya da babamin dilindenmis gibi gelecek bir tavsiyeye ihtiyacim var. Anne babalar psikologa git demezler bizim memleketimizde :)

Yanisi kisa kesecek olursam, sigara hayatimi yasamami engelliyor, hic bir sey yapmiyorum sadece sigara iciyorum bir suredir. Ve bunu hic kimse bilmiyor. Onlar farkina varmadan hayata dort elle sarilabilmem birinci secenek. Ikinci secenek de herkesin ogrenmesi ve akabinde gelecek olan ahlar vahlar...
Birinci secenege nasil ulasabilirim.....

allen carrIn sigarayı bıraktıran videosunu tavsiye ederim. İzledim ve video bitiminde bıraktım. 2 ay içmedim. Canım da istemedi. Sonrasında tekrar başladım o ilk içişteki öksürme ve iğrenmeyle içmeye devam ettim sırf sıkıntılı bir an da içmek için içtim ve devamı geldi. Dirayetli davranırsanız başlamazsınız tekrar.

Normalde de üst üste çekiyorum dumanı sigaramın ucunda kül olmaz sırf ateş :KK43: 9 ay boyunca sigaradan tiksinmiş , doğumdan hemen sonra hastane tuvaletinde başlamış biriyim :KK43:
Çok zor gerçekten bırakmak hala Bugün olsa zevkle başlarım ama tutuyorum kendimi altı ay hamileliğimde vicdan azabıyla içtim ama şimdi emziricem diye frenliyorum kendimi ama ben de başladığım günden beri bir gün değil bir saat bırakamamış biri olarak bıraktıysam sende yaparsın :)

Sağlığını hor kullanan herkese çok kızıyorum. Nefes alamamak nefes darlığı ne kadar zor biliyor musunuz. Sabahın ilk ışıklarında özellikle şiddetleniyor. Nefes alıp vermeye çalışırken göğüs kafesiniz ağırıyor. Öksürükten boğulma derecesine geliyorsunuz. Ben astım hastasıyım, bu bir hastalık ben istemedim. Ama siz isteye isteye kendinizi nefes açıcılara oksijen makinalarına bağımlı hale getiriyorsunuz. Bu anlattıklarım hikaye gibi geliyorsa lütfen bir hastaneye gidip göğüs hastalıkları polikliniğinin önünde bir saat insanları izleyin. Daha iyi anlayabilirsiniz.

Herkese merhabalar. Forumu uzaktan takip eden biriyim. Ve artik bu derdimi paylasmak icin sizlere yazmak istedim, cunku cevremde bana yardimci olabilecek kimse yok..

Gunde 1 - 2 paket iciyorum. 1 senedir birakmaya calisiyorum ama olmuyor. Hap kullanmak da kesinlikle istemiyorum.

Sanki sigarayi biraksam uzuntulerimle, acilarimla hic basedemeyecekmisim gibi hissediyorum. Olur mu oyle? Acidan icim parcalanir mi?

Ve evet bu sigara mevzusu artik beni bitiriyor. Isi biraktim icmek icin dusunun durumumu, tabii millet isimin cok sikintili oldugunu, o yuzden biraktigimi zannediyor, gercegi ben biliyorum. Is gorusmelerine gittigimi saniyorlar ama aslinda gitmiyorum...

Psikologa git diye tavsiye vermeseniz olmaz mi? Belki boyle annem ya da babamin dilindenmis gibi gelecek bir tavsiyeye ihtiyacim var. Anne babalar psikologa git demezler bizim memleketimizde :)

Yanisi kisa kesecek olursam, sigara hayatimi yasamami engelliyor, hic bir sey yapmiyorum sadece sigara iciyorum bir suredir. Ve bunu hic kimse bilmiyor. Onlar farkina varmadan hayata dort elle sarilabilmem birinci secenek. Ikinci secenek de herkesin ogrenmesi ve akabinde gelecek olan ahlar vahlar...

şu meşhur sigarayı bırakma kitabı ve filmini izledin mi?
allen Carr mı ne

eşim onu izleyip izleyip bırakıyor

Nickimin altında yeşil elma var görüyor musunuz :)
Sizde bırakın kazanın biraz gaz veriyo :p
:) kocamaaaan 6 gün oldu içmeyeli . Çok zorlu bir süreç . Tüm ümidim 21 gün kuralı . Kendi kendime soruyorum 21 gün sonra vücut unutursa eee ben 9 ay içmedim. Diğer yanımın cevabı hazır :) sen içmemezlik yapmadın tiksindin:) kaldı 15 gün . Bakalım 21 gün sonra kendisiyle husumetli olacak mıyız ? Siz sigarayı bırakarak yeşil elma ödülü mü aldınız:) tebrik ederim

23 yasindayim 9 yildir sigara iciyordum. Sonra bi hasta oldum. Hastaneye yattim felan. Dedim ki allah gostermesin ameliyatlik bir durum olsa sigara yuzunden masadan kalkamam. Doktorlar vizite her geldiginde eyvah ameliyat derlerse diyordum. Simdi 1 bucuk aydir hic icmiyorum. Icmeyide asla dusunmuyorum. Sigara icmeyen insana sigara o kadar igrenc kokuyor ki anlatamam sana. Hic zorlanmadim demiycem cok nadir sigara ataklarim geliyor hala daha. Ama onun yerine hemen bi kahve yapiyorum. Buzdolabina gomuluyorum. Geciyor. Eşim bile eve sigara icip gelmez. Isyerinde icer eve gelene kadar naneli sakiz cigner koku gitsjn diye. Utaniyorum kokuyomuyum felan diyor. Valla 1 bucuk ayda insan gibi nefes aliyorum diyebilirim. Hafifledim evden cikarken ay sigara mi aldimmi cakmagimi aldimmi demiyorum. Hastaneye yada kapali bi yere gittigimde dk saymiyorum cikim da sigara yakim diye. Cok uzuldum cok mutlu oldum ama uzuntumude mutlulugumuda sigara ile paylasmadim. Allahima bin sukur diyorum. Sagligima geri kavustum. Hersey kafada bitiyor. Ne hap ne net sitesi hic bisi cozum degil. Sagligin icin birakacaksin.

Teknik meknik hikaye bence...1994 yılından bu yana günde 2 pakete yakın hatta bazı dönemler de daha fazla içmiş biri olarak geçen hafta içmeme kararı aldım. Tek nedenimse ona giden paraya oğlumun ihtiyaçlarını almaktı. Bu seferde sürekli yiyorum bakalım ne olacak sonum. Dert kimde yok ki ....

Her derdi olan sigara mı içiyor?

23 yasindayim 9 yildir sigara iciyordum. Sonra bi hasta oldum. Hastaneye yattim felan. Dedim ki allah gostermesin ameliyatlik bir durum olsa sigara yuzunden masadan kalkamam. Doktorlar vizite her geldiginde eyvah ameliyat derlerse diyordum. Simdi 1 bucuk aydir hic icmiyorum. Icmeyide asla dusunmuyorum. Sigara icmeyen insana sigara o kadar igrenc kokuyor ki anlatamam sana. Hic zorlanmadim demiycem cok nadir sigara ataklarim geliyor hala daha. Ama onun yerine hemen bi kahve yapiyorum. Buzdolabina gomuluyorum. Geciyor. Eşim bile eve sigara icip gelmez. Isyerinde icer eve gelene kadar naneli sakiz cigner koku gitsjn diye. Utaniyorum kokuyomuyum felan diyor. Valla 1 bucuk ayda insan gibi nefes aliyorum diyebilirim. Hafifledim evden cikarken ay sigara mi aldimmi cakmagimi aldimmi demiyorum. Hastaneye yada kapali bi yere gittigimde dk saymiyorum cikim da sigara yakim diye. Cok uzuldum cok mutlu oldum ama uzuntumude mutlulugumuda sigara ile paylasmadim. Allahima bin sukur diyorum. Sagligima geri kavustum. Hersey kafada bitiyor. Ne hap ne net sitesi hic bisi cozum degil. Sagligin icin birakacaksin.
Aslında bu 6 günde ne düşünmeye başladım bu düşünce bana güç veriyor ve ben kendime çok kızıyorum . 9 yaşındaki oğlum sırf benimle vakit geçirebilmek için sigaranın kokusunun kötü olduğunu söylememiş bile bana . 6 gün içinde anladım ki leş gibi kokan birşeymiş.

:) kocamaaaan 6 gün oldu içmeyeli . Çok zorlu bir süreç . Tüm ümidim 21 gün kuralı . Kendi kendime soruyorum 21 gün sonra vücut unutursa eee ben 9 ay içmedim. Diğer yanımın cevabı hazır :) sen içmemezlik yapmadın tiksindin:) kaldı 15 gün . Bakalım 21 gün sonra kendisiyle husumetli olacak mıyız ? Siz sigarayı bırakarak yeşil elma ödülü mü aldınız:) tebrik ederim
Evet 7 gün içmeyen kazanıyor. Başlamamak şartı tabi :)
Konuyu bulun ve etiketleyin sizde gününüz dolunca :)

Back
X