Sigara bagimliligi...

kendine yenik düşme
bir tek sigara senden daha mı güçlü
ver yolu gitsin

ben bunun eğitimini de almıstım seneler once ama eğitimle bırakamadım

sigara ile en sevdiğin şey ne , örneğin kahve
o kahveyi 21 kere sigarasaız içersen , 22 . içtiğinde beyin kahvenın yanında sigarayı aramayacak

zorlandıgın seyde bu kuralı sabredip uygula

Bunu kesinlikle uygulayacagim, kahvesiz asla sigara icemiyorum, ama bugun baslayacagim dediginize. 21 gun kurali!!! Bu bana ne guzel bir oneri oldu :)
Ama en onemlisi de 5 yildir icmiyorsunuz ve diyorsunuz ki ne acilar atlattim aklima gelmedi. O yuzden sizin verdiginiz bu oneri su anda kulagimda altin kupe :) Tekrar cok tesekkur ediyorum.

Isteyen birakir hersey kafada bitio o haplar sadece yardimci istemeyen birine yardim etmez. Esimde birakmisti ama lanet olasi arkadas grubu yuzunden basladi zikkim icesiceler

Bunu kesinlikle uygulayacagim, kahvesiz asla sigara icemiyorum, ama bugun baslayacagim dediginize. 21 gun kurali!!! Bu bana ne guzel bir oneri oldu :)
Ama en onemlisi de 5 yildir icmiyorsunuz ve diyorsunuz ki ne acilar atlattim aklima gelmedi. O yuzden sizin verdiginiz bu oneri su anda kulagimda altin kupe :) Tekrar cok tesekkur ediyorum.
Evet boşandım
işten ayrıldım
vs vs
ama bırakınca insanın aklına gelmıyor ve gercekten sigara içenlere acıyorum
kimse sigara bıraktı diye krize girmıyor yani.
zaten hayatımızda yeterı kadar stres, yapay gıdalar vs var bir de para vererek neden kendımızı zehırleyelım
yazık değil mi vucudumuza
biryere giderken sigara molası vermek, bir mekana gidince sırf sigara içme ugruna kısın sogukta donarak oturmak çok mantık dışı

temiz temiz geleceğinize bakın :)
ben deniz kenarında sigara içmeye bayılırdım
tatilde alkolle gece sahilde sigara içmek çok keyif verirdi
sonrasında alkolü de bıraktım

şuanda tatilde deniz kenarında bir fincan kahvem ya da çayımla sigarasız alkolsuz keyif yapabiliyorum
hatta acık alanda bile sigara dumanından kacıyorum o denli itici geliyor

yaparsınız siz de
yeterki gercekten isteyin ve yenilmeyin.

Evet boşandım
işten ayrıldım
vs vs
ama bırakınca insanın aklına gelmıyor ve gercekten sigara içenlere acıyorum
kimse sigara bıraktı diye krize girmıyor yani.
zaten hayatımızda yeterı kadar stres, yapay gıdalar vs var bir de para vererek neden kendımızı zehırleyelım
yazık değil mi vucudumuza
biryere giderken sigara molası vermek, bir mekana gidince sırf sigara içme ugruna kısın sogukta donarak oturmak çok mantık dışı

temiz temiz geleceğinize bakın :)
ben deniz kenarında sigara içmeye bayılırdım
tatilde alkolle gece sahilde sigara içmek çok keyif verirdi
sonrasında alkolü de bıraktım

şuanda tatilde deniz kenarında bir fincan kahvem ya da çayımla sigarasız alkolsuz keyif yapabiliyorum
hatta acık alanda bile sigara dumanından kacıyorum o denli itici geliyor

yaparsınız siz de
yeterki gercekten isteyin ve yenilmeyin.

Simdi o onerilen filmi izliyorum, sonra da kitabimi gidip alacagim. Ben de yapacagim umarim, ben de yenilmeyecegim.
Cevaplar icin herkese sonsuz tesekkurler, tanimadigimiz ama yardim isteyen bir kisiye guc verebilmek cok buyuk bir insanlik, bu yuzden de kadinlar klubunu cok seviyorum :))

Sanki sigarayi biraksam uzuntulerimle, acilarimla hic basedemeyecekmisim gibi hissediyorum. Olur mu oyle? Acidan icim parcalanir mi?
İçmediğiniz hiç tadını bilmediğiniz zaman bu his yoktu o zaman olmaz Allen Carr yöntemini deneyim çevremde kim denese başarılı oldu hatta ben meraktan izleyip okurken bile bir ay sigarayı bırakmış bulundum bildiğin midem bulanıyordu tek tük içiyordum sigara bırakma gibi bir niyetim olmadığı için okumayı ve izlemeyi bıraktım tavsiye ederim

17 Sene içen biri olarak tek hamlede bıraktım.
5 sene bitecek ve ölmedim:)
aksine daha sağlıklıyım.

kahvenin yanında olmazsa olmaz dediğim
yazın tatillerde alkolle iyice dibine vurduğum
arkadas sohbetlerinin vazgeçilmezi,
acılarımın ortağı olan o bagımlılıktan kurtuldum.

kahve onsuz da tatlı,arkadas ortamları da keyifli.
acılarımın dert ortagı olan sigara yokken ne acılar yasandı ama aklıma dahi gelmedi.

şuanda sigara içen insanlara acıyorum ve kimse kızmasın ama gercekten ikinci sınıf vatandaş muamelesi yapıyorum
para ödeyerek kendini zehirliyorsun , çok pis kokuyorsun
ona bağlı yasıyorsun
berbat birşey

örnek olsun diye yazdım.
yürekten alkış canımmm
darısı başıma :)

Ben de artık sigara içmeyen bir birey olalı iki ay olacak neredeyse. Herkesin "o bıraktıysa ben de bırakırım." diyeceği kadar tiryakiydim üstelik.

İnanın şimdi bile aklıma gelmiyor çok çok nadir olan anlar dışında. Daha önce defalarca denemiş ve bir gün bile dayanamamış ben, hiçbir yardım almadan bıraktım.

Nikotin isteği üç hafta sürüyor fizyolojik olarak. Psikolojik zorluklar elbette daha sonra da devam ediyor. Bilmeniz gereken şey, nikotin krizlerinin sizi öldürmeyeceği :) ve elbette eninde sonunda biteceği.

Yemekler eskisinden daha lezzetli, kahve içmek de hiç bu kadar keyifli olmamıştı. Bundan bir ay önce sorsanız, arkadaşlarımla sohbet etmenin dahi keyif vermediğini söylerdim fakat şimdi fark ediyorum ki bu can sıkıntısını yaratan şey nikotin alma isteğiymiş.

Hiçbir şey kaybetmeyeceğinizin, tam tersi kazanacağınızın garantisini veriyorum ben. Yeter ki sabredin ve sigaranın size hiçbir şey kazandırmadığına ikna olun.

Sigarayı bırakırsanız acıdan içiniz parçalanır kalbiniz kırılır kalp kanseri olursunuz. Birakmazsaniz en kötü akciğer kanseri, koah filan olursunuz. Risk büyük.

Sigarayı bırakırsanız acıdan içiniz parçalanır kalbiniz kırılır kalp kanseri olursunuz. Birakmazsaniz en kötü akciğer kanseri, koah filan olursunuz. Risk büyük.
Siz sigara icmiyorsunuz. Ve tum kalbimle umuyorum ki ne siz ne de sevdikleriniz bu uyusturucuya bulasmaz bir omur boyu. Her daim icmeyen olarak kalin :)

Bende yaklasik 5 yil kadar sigara ictim universitede baslamistim.Kahvenin cayin yaninda,yemekten hemen sonra,arkadas ortamlarinda o kadar tatliydiki sorma.1paket yarim iken 2.sini alirdim yedek o derece yani gece sigarasiz kalirim acik market bulamam diye.Simdi guluyorum o hallerime:)
Bana esim biraktirmisti.O zamanlar sevgiliydik o kadar kotu kokuyormusum ki yanina oturtmadi beni arka koltuga aldi.Dumani yel aliyor parasini el aliyor olan sana oluyor dedi.O gunden sonra bitti yani dank etti kafama İcmiyorum.Aramiyorum da simdi dream3416 ne guzel orneklemis 21 kez sigarasiz ic kahveyi diye istedikten sonra kesin birakirsin uzun yillar icenler bile birakmis baksana net ol kararli ol.Sevgiler...

İlk önce gerçekten kararlı olmak gerekiyor elbette. Ben eşim sebebiyle bıraktım birazda ama iyiki bırakmışım diyorum. Bu videoya göz atın derim. Bende işe yaramıştı

Hastanelerde sigara bırakma poliklimikleri var göğüs hastalıkları hekimleri duruyor size bir sürü soru sorup size uygun olan neyse o şekilde yardımcı oluyorlar.hastane olduğu için muhtemelen akciğer grafisi falan istenir yaşa bağlı sigara sebebiyle bi rahatsızlığınız varsa o da araştırılır.
Yapılan araştırmalarda sigarayı azaltarak bırakanların geri dönüşlerinin bir anda bıralanlara göre kat kat daha fazla olduğu kısacası daha başarısız bir girişim olduğu gösterilmiş.

ben kokusundan tiksiniyorum millet ağzına alıyo hiç anlayamayacağım sigara işini, eşim de ben de hiç kullanmadık evlilik kriterlerim arasında bile vardı bu sigara mevzusu içen biriyle yapamazdım sanırım, hele kadınların parfümle karışık sigara kokuları bir de toplu taşımada

17 Sene içen biri olarak tek hamlede bıraktım.
5 sene bitecek ve ölmedim:)
aksine daha sağlıklıyım.

kahvenin yanında olmazsa olmaz dediğim
yazın tatillerde alkolle iyice dibine vurduğum
arkadas sohbetlerinin vazgeçilmezi,
acılarımın ortağı olan o bagımlılıktan kurtuldum.

kahve onsuz da tatlı,arkadas ortamları da keyifli.
acılarımın dert ortagı olan sigara yokken ne acılar yasandı ama aklıma dahi gelmedi.

şuanda sigara içen insanlara acıyorum ve kimse kızmasın ama gercekten ikinci sınıf vatandaş muamelesi yapıyorum
para ödeyerek kendini zehirliyorsun , çok pis kokuyorsun
ona bağlı yasıyorsun
berbat birşey

örnek olsun diye yazdım.
Tek hamlede nasıl bıraktınız? Hiç canınız istemedi mi ara sıra?

Bende igrenirdim 1 sene ictim. Hamile oldugumu ogrendim pat diye biraktim simdiye kadar 1 kere canim istedi o kadar.
Hamilelikten once icerken yeter biraksam diyodum birakinca canim isiyodu resmen bi kisir dongudeydim. Icerken artik midem bulaniyodu ama birakinca ulasilmaz ya icmicem dedim ya canim istiyodu yine basliyodum. Aslinda birakmak cok zor degil. Bi aarkadasim birakiyorum dedi gunde 1-2 paket icerdi gunde 2 tane iciyo suan zaltmayi deneyebilirsin. Baska bi arkadasa sevgilisi ben rahatsiz oluyorum dedi kiz pat diye birakti agzina surmuyo

Allen Car Sigarayi Birakmanin Kolay Yolu
Kitabi gercekten zevkle sigarayi biraktiriyor ama sanki vazgecmeyin uzulunce sinirlenince bi taneden bisey olmazla cunku ben esime sinirlenip ictim bu kitap sayesinde biraktim sonrasi geldi simdi tekrar okuyacagim o kitabi

Kitabı okumaya başlamıştım daha önce, sonra kitapla ilgili yorumlara bakayım dedim " Ben ilk bölümde bıraktım sigarayı", "Ben 3. bölümde bıraktım,çok etkili" falan yazmışlardı..

Allah Allah atıyorum o zaman ben 15. bölümdeyim,tık yok, sonra demek kitabı atmışım kenara atış o atış..Şimdi siz Allen Carr deyince anımsadım :)

Back
X