Sigara bagimliligi...

Ruzgarfirtina

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
15 Şubat 2018
8
10
1
38
Herkese merhabalar. Forumu uzaktan takip eden biriyim. Ve artik bu derdimi paylasmak icin sizlere yazmak istedim, cunku cevremde bana yardimci olabilecek kimse yok..
Sigaradan nefrrrreeettt eden birisi iken, 4 yildir sigara icen birisi oldum.

Gunde 1 - 2 paket iciyorum. 1 senedir birakmaya calisiyorum ama olmuyor. Hap kullanmak da kesinlikle istemiyorum.

Sanki sigarayi biraksam uzuntulerimle, acilarimla hic basedemeyecekmisim gibi hissediyorum. Olur mu oyle? Acidan icim parcalanir mi?

Ve evet bu sigara mevzusu artik beni bitiriyor. Isi biraktim icmek icin dusunun durumumu, tabii millet isimin cok sikintili oldugunu, o yuzden biraktigimi zannediyor, gercegi ben biliyorum. Is gorusmelerine gittigimi saniyorlar ama aslinda gitmiyorum...

Disardan kimse anlamaz belki ne haldeyim ama resmen bitik durumdayim.
Psikologa git diye tavsiye vermeseniz olmaz mi? Belki boyle annem ya da babamin dilindenmis gibi gelecek bir tavsiyeye ihtiyacim var. Anne babalar psikologa git demezler bizim memleketimizde :)

Yanisi kisa kesecek olursam, sigara hayatimi yasamami engelliyor, hic bir sey yapmiyorum sadece sigara iciyorum bir suredir. Ve bunu hic kimse bilmiyor. Onlar farkina varmadan hayata dort elle sarilabilmem birinci secenek. Ikinci secenek de herkesin ogrenmesi ve akabinde gelecek olan ahlar vahlar...
Birinci secenege nasil ulasabilirim.....

17 Sene içen biri olarak tek hamlede bıraktım.
5 sene bitecek ve ölmedim:)
aksine daha sağlıklıyım.

kahvenin yanında olmazsa olmaz dediğim
yazın tatillerde alkolle iyice dibine vurduğum
arkadas sohbetlerinin vazgeçilmezi,
acılarımın ortağı olan o bagımlılıktan kurtuldum.

kahve onsuz da tatlı,arkadas ortamları da keyifli.
acılarımın dert ortagı olan sigara yokken ne acılar yasandı ama aklıma dahi gelmedi.

şuanda sigara içen insanlara acıyorum ve kimse kızmasın ama gercekten ikinci sınıf vatandaş muamelesi yapıyorum
para ödeyerek kendini zehirliyorsun , çok pis kokuyorsun
ona bağlı yasıyorsun
berbat birşey

örnek olsun diye yazdım.

benım patronum 10 yaşında başlamış ve 60 yaşında kadar kullanmış . 60 yaşında adam hipnoz teknığıyle bıraktı . Şimdi sigara içen birisni görsun hemen bağırır :D O kadar nefret edıyo ..
Ben bırakıcam demenız kararlı olmanız kafii

Canım "birakmak istiyorum" isimli bir film tavsiye edeceğim insallah etkisini gorursun. Hayatın çok daha güzel olacak inşallah yeter ki sen kendini mutlu edecek başka şeylere yönel. Çok daha sağlıklı bir hayatı hakediyorsun...

benım patronum 10 yaşında başlamış ve 60 yaşında kadar kullanmış . 60 yaşında adam hipnoz teknığıyle bıraktı . Şimdi sigara içen birisni görsun hemen bağırır :KK70: O kadar nefret edıyo ..
Ben bırakıcam demenız kararlı olmanız kafii
Nasıl bi şey o hipnoz tekniği?
Eşim elektronik sigara kullanıyordu 7 aydır. Çeke çeke göğsü ağrıyınca bıraktı.
Şimdi tekrar normal sigaraya döndü:işsiz:

• Beğen
Reactions: H E
Günde iki paket mi?
Kaç tl biir paket? İşi bıraktığınıza göre sponsor kim?

Allen Carr’ın kitabını okuyun lütfen, bir psikolog olarak ben o kitabı yazmış olmayı dilerdim doğrusu:) O denli etkili bir kitap. Bir kitap bana nasıl bıraktırabilir ki diye düşünmeyin. Dünyada milyonlarca insan onun tekniğiyle bıraktı emin olun. Ben o kitap sayesinde bıraktım ve inanın hayatta verdiğim en doğru karardı.

Nasıl bi şey o hipnoz tekniği?
Eşim elektronik sigara kullanıyordu 7 aydır. Çeke çeke göğsü ağrıyınca bıraktı.
Şimdi tekrar normal sigaraya döndü:işsiz:
vala inan tam açıkca blmıyorum .
Adam bunu uyutmuşmu ne etmış :D
Anlatıyodu ama pek kulak asmadım açıkcası..

O elk. sigaralar falan işe yaramıyo kim kullandıysa memnun değil

Emre Üstünuçar size bu soruların cevabını verecek. İzleyin derim.
Benim yoksunluk anlarımı zevke çevirdi kendisi. Allen Carr yöntemini kullanıyor. Tavsiye ederim.

aksine daha sağlıklıyım.

acılarımın dert ortagı olan sigara yokken ne acılar yasandı ama aklıma dahi gelmedi.

şuanda sigara içen insanlara acıyorum ve kimse kızmasın ama gercekten ikinci sınıf vatandaş muamelesi yapıyorum
ona bağlı yasıyorsun
berbat birşey

örnek olsun diye yazdım.

:) Cok tesekkur ederim, ne guzel yazmissiniz..

aksine daha sağlıklıyım.

ona bağlı yasıyorsun
berbat birşey

örnek olsun diye yazdım.
Bu bahsettiğin şeyler vazgeçilmez geldiği için bırakamıyorum aslında. Kahvenin yanında,alkolün yanında,dertlendiğimde sigara olmazsa olmaz diye düşünüyorum. Nasıl yaptın lütfen anlatır mısın ? Belki doğumdan sonra bidaha başlamamama sebep olursun..

:) Cok tesekkur ederim, ne guzel yazmissiniz..
kendine yenik düşme
bir tek sigara senden daha mı güçlü
ver yolu gitsin

ben bunun eğitimini de almıstım seneler once ama eğitimle bırakamadım

sigara ile en sevdiğin şey ne , örneğin kahve
o kahveyi 21 kere sigarasaız içersen , 22 . içtiğinde beyin kahvenın yanında sigarayı aramayacak

zorlandıgın seyde bu kuralı sabredip uygula

Günde iki paket mi?
Kaç tl biir paket? İşi bıraktığınıza göre sponsor kim?

Bagimli olunca inanin sponsora gerek yok, ekmek yemezsiniz sigara icersiniz oyle bir uyusturucu bagimliligi. Benim durumumda, kenara attigim, biriktirdigim paralari yiyorum. Onlar bitince bir uyusturucu bagimlisi olarak evdeki esyalari satmaktan korkuyorum... (Şaka gibi ama degil gibi de.)

Allen Carr’ın kitabını okuyun lütfen, bir psikolog olarak ben o kitabı yazmış olmayı dilerdim doğrusu:) O denli etkili bir kitap. Bir kitap bana nasıl bıraktırabilir ki diye düşünmeyin. Dünyada milyonlarca insan onun tekniğiyle bıraktı emin olun. Ben o kitap sayesinde bıraktım ve inanın hayatta verdiğim en doğru karardı.

Cok tesekkur ediyorum, kitabi bugun cikip alacagim, o da bir umut olsun bakalim bana.

Canım "birakmak istiyorum" isimli bir film tavsiye edeceğim insallah etkisini gorursun. Hayatın çok daha güzel olacak inşallah yeter ki sen kendini mutlu edecek başka şeylere yönel. Çok daha sağlıklı bir hayatı hakediyorsun...
Cok tesekkur ederim cevabiniz icin, bugun izleyecegim bakalim, kitap ve film onerisi geldi sizlerden ve cok da tatli cevaplar, hele bir tanesi cok yureklendirici. Aslinda bir guzel dayak yesem birseyim kalmaz :)
Bugun sizlerin onerileriyle ilk kez degisik bir adim atiyorum, hayirlisi bakalim.

vala inan tam açıkca blmıyorum .
Adam bunu uyutmuşmu ne etmış :KK70:
Anlatıyodu ama pek kulak asmadım açıkcası..

O elk. sigaralar falan işe yaramıyo kim kullandıysa memnun değil
Faydası olsaydı zaten pöfür pöfür içmezdi. Sözde azalacakmış zamanla da tövbe billah hiç azalmadı. Her fırsatta çak çak çak fufff fufff çekiyor.
Tek olumlu yanı kokusu iyiydi. Aromalı falan işte. Karpuz kavun :KK48:

Back
X