Sıfır araba almanın yolu varmi?

Senin dediklerin doğru çünkü adamlar bayilerden alıyor araçları sonra bi süre bekletiyorlar bi süre satış yasağı ve kilometre getirdiler sanırım ondan hemde fiyat artışı yaparak satmak için. Sıraya girenlerden ilk alanlarda para veriyorsa fazladan öyle hemen alıyor. Ama şöyle bir durumda var. Şuan dünyada araç üretimi pandemide durmuştu neredeyse bunun etkisini hala görüyoruz. En önemli diğer sebeplerden biri çip krizi yaşanmaktaymış. Ailem yurtdışından araç siparişi vermişlerdi. Duyduğuma göre o zaman için tabi ama markalar daha antlaşma bile yapmamıştı Türkiye ye araç satışı için yani bir çok neden varmış
Çip krizi çözüldü ama hâlâ neden olduğu belirsiz üretim durması var eşim bir otomobil fabrikasında çalışıyor bu sene o kadar çok üretim durdu ki yıllardır böyle bir durumla ilk defa karşılaştık pandemiden beri bu şekilde ilerliyor

Tabiiki doğrudur,tek sebep benim dediğim olamaz neticede.
Valla arabayı bilemem de,yakında cebimizdeki parayla ekmek de alamayacağız. Parası olanla olmayan aynı duruma düşecek,kimse üretmek istemez bu koşullarda.
İnşallah her şey düzelir ama bizim ülkemizde ne yazık ki yükselen bir şey asla düşmez. Bu birazda bizim insanımızın aç gözlülüğü bir tanıdığım yani eşimin çalıştığı yerde biri sırf bayinin başında kuzeni var diye ucuzdan sıraya girmeden araç alıyor durmadan ve bı haftada 200 300 bin karla ilana koyup duruyor. İki ay önce bende araç aldım. Tüm marka bayilerini aradım araç yok 4. bininci sıralar vs hep en son babam istersen mersedes genel müdürü arkadaşım o özel getirtsin ama kul hakkı olur kızım dedi bende onayladım. Tam o akşam sarı ilanda 2023 o kilometre en dolu paketi olanı çok uyguna bulduk 3008 buldum ailemin oturduğu ilçede onu aldık. Bayisi bana şu an fiyatı 1500 dedi oda boş paketimi bilmiyordum. Bana sıra gelene kadar 2 olurdu kesin

İnşallah her şey düzelir ama bizim ülkemizde ne yazık ki yükselen bir şey asla düşmez. Bu birazda bizim insanımızın aç gözlülüğü bir tanıdığım yani eşimin çalıştığı yerde biri sırf bayinin başında kuzeni var diye ucuzdan sıraya girmeden araç alıyor durmadan ve bı haftada 200 300 bin karla ilana koyup duruyor. İki ay önce bende araç aldım. Tüm marka bayilerini aradım araç yok 4. bininci sıralar vs hep en son babam istersen mersedes genel müdürü arkadaşım o özel getirtsin ama kul hakkı olur kızım dedi bende onayladım. Tam o akşam sarı ilanda 2023 o kilometre en dolu paketi olanı çok uyguna bulduk 3008 buldum ailemin oturduğu ilçede onu aldık. Bayisi bana şu an fiyatı 1500 dedi oda boş paketimi bilmiyordum. Bana sıra gelene kadar 2 olurdu kesin
İyice zıvanadan çıktık ne diyeyim. Tanıdık galerimiz var biz de hep ondan alıp ona satıyoruz,hem güvenilir hem de piyasadaki şişirilmiş fiyatlar yok. Sıfır araç bir kere aldım ömrümde zaten,ben ikinci elciyim. Uygun bir şey bulana kadar bekliyorum elimdekiyle idare ediyorum. Sonrasında satıyorum napayım. Çünkü elimdekini satıp beklesem bir daha teker bile alamam bu piyasa koşullarında.

Çip krizi çözüldü ama hâlâ neden olduğu belirsiz üretim durması var eşim bir otomobil fabrikasında çalışıyor bu sene o kadar çok üretim durdu ki yıllardır böyle bir durumla ilk defa karşılaştık pandemiden beri bu şekilde ilerliyor
Evet pandemiden bu yana böyle bir durum varmış. Yurtdışında dahi durum buymuş sanırım. Duyduklarım bu yönde tabi. Hatta o kadar saçma bı durumla karşılaştık ki söyleyeyim. 2022 de Almanya dan babam sipariş verdi. Araçların bazıları hortumdan dolayı zarar görmüştü. Bu nedenle 2023 modelini verdiler. Aynı paraya verdiler hatta baya kara geçtik. 6 ay önce aldık. Adamlar daha o arabanın hiçbir ülkeye satışını yapmamıştı. Babam arabayı almasın dıye yüklü bi para teklif ettiler. Altındaki diğer aracı sürekli Almanya da satın almak isteyen yerler olmuş baya darlamışlar. Büyük sorunlar var ama nedenini aslında kimse bilmiyor

Ben de elimde 600 bin lira kadar para vardı baktım güzel bir araba alamıyorum, hepsine bitcoin-etherium gibi bilindik kripto paralar aldım şu an ayı sezonunda olduğu için çok çok düşükler ve 2021deki gibi yükseldiği zaman en az 10 katına çıksa 6 milyon civarı olur ve o zaman istediğim bir aracı alabilirim, tek yapmam gereken beklemek.

Merhabalar hanımlar.ben uzun zamandan beridir otomatik vites bir araba almak istiyorum ikinci el fiyatlar uçmuş durumda.bende fiyatı en uygun olan araçlar için bayi aradım ve gittim aynı zamanda.hic arac olmadığını söylüyorlar. Ben sıraya girmek istedim onada olmaz dediler.sizce ne yapabilirim?sıfır daha mantıklı ama araba yok diyorlar...
Evet bir yolu var 🫶🏻🫶🏻🫶🏻

Ben de elimde 600 bin lira kadar para vardı baktım güzel bir araba alamıyorum, hepsine bitcoin-etherium gibi bilindik kripto paralar aldım şu an ayı sezonunda olduğu için çok çok düşükler ve 2021deki gibi yükseldiği zaman en az 10 katına çıksa 6 milyon civarı olur ve o zaman istediğim bir aracı alabilirim, tek yapmam gereken beklemek.
Beni anca delinin öpmesi lazım ki 600 bin lirayı götürüp kripto para alayım.
Yarın umarım bilindik borsalardan almışsınızdır diyecegim ama ftx bile battı yahu :)
Fişini çektiler yarın birgün cz'de milleti ya öperse ?
600 bin bu.
Bari 60 bin koyup 10 katı bekleseydiniz.
Kendinize de 500 binlik bir araç alıp keyfini sürseydiniz
ajkakddD
60 bin 600 bin olunca da altınızdaki arabayı zaten yüksek fiyattan satıp üstüne ekler yine iyi kötü bir araba alırdınız

Otomatik vites en uygun arabalara bakıyorum Ondan i10 veya i20 bakmıştım. En ucuz onlar diye:)
Evet sarı siteye bakıyorum ama birkaç yıllık arabalar sıfırlarından pahalı. Veya ben hep pahalı gördüm. Şu an krediler tamamen kısılmış durumda. Biraz kredi çekmek lazım. Bankalar taksitli avansi bile kapattı hiç kredi vermiyor diyorlar. Dolar tahminen seçimden sonra artarsa araba fiyatları da artar. Ne yapacağız hiç bilmiyorum. Tavsiyeniz için teşekkür ederim. Yine de arada siteye bakayım..
Doğuş oto(dod) ve bmwnin 2.el satış bölümleri var gidip gezebilirsiniz farklı marka modellerde arabalarda oluyor özellikle dod'da epey alternatif oluyor. O km yerine 2.el düsünürseniz hasarları vs belirlenmiş halde oluyor araçlar,bazıları hasarsiz oluyor,bulabilirsiniz diye düşünüyorum.
0 km zor şu an. Maalesef bulunmuyor.
En son kendi aracım icin servise gittiğimde (borusan oto )araç yoktu sergilemek için bile. Satış danışmanımız gelmiyor demişti siparişle getirtiyoruz ama süreç çok uzuyor.
Yakında bayileri kapatıp online satış yaparlarsa şaşırmam

Ben iki ay önce araba aldım. Bayileri aradım araç yoktu. Tesadüfen bilinen sitede sıfır 2023 hiç kullanılmamış aracı bulup aldım. 0 kilometredeydi. Aracı almış adam ev işleri çıkınca satmak zorunda kalmış. Bayisinde daha pahalı fiyat vermişlerdi ben uyguna aldım. Sizde ilanlara bakın sık sık böyle uyguna satanlar oluyor.
İnşallah tüm şansını bunda kullanmamışsındır kral😀

Listede olmanın da anlamı yok, aylardır listedeyiz umudu da kestik🤷🏻‍♀️

Galeriden araba almak 😱piyasa fiyatının çok üstünde almışsınızdır

Kilometresi çok çok düşük, nerdeyse sıfır br araba aldık , o da sadece galerilerde oluyor :KK51: Galerici de ayrıca şerefsizdi zaten, akşam konuşup anlaştık sabah 10da gittik ben o arabayı sattım dedi 50.000TL daha fazla olan başka bir araba getirdi bu var dedi. Yalan olduğu barizdi götürüp bir yere saklamış belli ki. Ben de adama bağırdım kimi kandırıyorsun eşşek mi var diye ondan sonra arkadan bir yerden çıkartıp getirdi ilk konuştuğumuz arabayı aldık. Almaktan vazgeçecektim ama tüm galericiler aynı dürüst iş yapan yok bence de galeriden alıp o razil tipleri hiç zengin etmeyin sahibinden sitelerine bakın:sinirli:

Son düzenleme:
X