Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Ve bu durumun ülkede alenileşmesi o kadar korkunç ki...Modeline göre bayilere 100-300 bin arası rüşvet vermeniz gerekiyor.
O zaman araç var.
Bize yok.
öyle olmayan bayi biliyorsanız hayrınıza paylaşın da biz de bilelim.Her bayi oyle degil, ama kotuye kullanab da cok. Bu arada gercekten araba yok. Arz talebi asiyor
Ay evet yanlis yazmisim. Birinci agizdan yaziyorum oyle olan bizim gibiler de var, ama desifre olmamak adina soyleyemiyorum :)öyle olmayan bayi biliyorsanız hayrınıza paylaşın da biz de bilelim.
arz talebi aşıyor olsa araba yok olmaz herhalde tersini kast ettiniz.
ama arz sorunu büyük ölçüde geçti
lojistik sorunlar oldu covidden sonra ardından çip sorunu oldu, üretim yetişmedi. evet.
ama dediğim gibi geçti o dönemler büyük ölçüde normale dönüldü. öyle olsa avrupa'da en basiti burnumuzun dibinde bulgaristanda da arz sorunu olur. ama yok.
bizim sorunlarımız galerici simsar tayfa, koca koca markaların da bayilerin bu çakalllarla birlikte çevirdiği dolaplara göz yumması. çünkü bayi aracı çekiyor..tüm çektiği ürünü 1 günde satıyor, tüm kotayı dolduruyor...markalar da aman satsın da nasıl satarsa satsın diyor...şunu demeseler olay büyük oranda çözülecek.
Ay benim ekonomi algım o kadar kötü olmuş ki rüşvet lazım dendiğinde 10 15 bin liradır diye düşünmüştüm.Modeline göre bayilere 100-300 bin arası rüşvet vermeniz gerekiyor.
O zaman araç var.
Bize yok.
Ne demek, umarım bulursunuz.Otomatik vites en uygun arabalara bakıyorum Ondan i10 veya i20 bakmıştım. En ucuz onlar diye:)
Evet sarı siteye bakıyorum ama birkaç yıllık arabalar sıfırlarından pahalı. Veya ben hep pahalı gördüm. Şu an krediler tamamen kısılmış durumda. Biraz kredi çekmek lazım. Bankalar taksitli avansi bile kapattı hiç kredi vermiyor diyorlar. Dolar tahminen seçimden sonra artarsa araba fiyatları da artar. Ne yapacağız hiç bilmiyorum. Tavsiyeniz için teşekkür ederim. Yine de arada siteye bakayım..
Satış mı yapamıyorlar, yoksa sıfır araç mı gelmiyor acaba?Rezillik. Bundan 15 sene önce koltuk döşeme renginden, sunroof’una kadar sipariş veriyorduk. 1 ay içinde geliyordu araba. Bebeklerle sığamayız diye Citroen c5 alalım dedim. Ellerinde bir kaç adet varmış.
2. El düşünüyorsanız galerici arkadaşlarım var benim İstanbul’da. İrtibat numaralarını verebilirim özelden. Bir tanesi ile geçen konuştuk. Yaprak kıpırdamıyor demişti.
Yanlış yorumluyor olabilirsiniz. O araçlar malzeme eksikliğinden dolayı bekliyor olabilir. Araba dolu değil aslında. Talep karşısında, malzeme problemlerinden ötürü üretimler yapılamıyor. Bakın 2 yıla yakın sıra verilmiş. Bu ne demek? Gerçekten ciddi bir talep var. Artık sıfırlara ulaşılamadığı için 2. Eller daha pahalıya sayılıyor. Dolayısıyla insanlar sıfıra yöneliyor ve sıra oluşuyor.Büyük bir markanın otoparkının karşısında oturuyorum. Araba dolu. Ama satmıyorlar. Burada duruyor,fiyat yükselsin diye bekliyorlar. Bir de yurt dışına satıyorlar.
9-10 yıldır aynı otoparka bakıyorum ama. Araçlar bitmiş sıfır araç. Piyasaya vermiyorlar.Yanlış yorumluyor olabilirsiniz. O araçlar malzeme eksikliğinden dolayı bekliyor olabilir. Araba dolu değil aslında. Talep karşısında, malzeme problemlerinden ötürü üretimler yapılamıyor. Bakın 2 yıla yakın sıra verilmiş. Bu ne demek? Gerçekten ciddi bir talep var. Artık sıfırlara ulaşılamadığı için 2. Eller daha pahalıya sayılıyor. Dolayısıyla insanlar sıfıra yöneliyor ve sıra oluşuyor.
Anladım belki orada böyle bşr durum olabilir. Olmaz diyemem herşey mümkün. Ama içinde bulunduğumuz durumların ana sebebi kovid dönemiyle oluşan malzeme problemleri9-10 yıldır aynı otoparka bakıyorum ama. Araçlar bitmiş sıfır araç. Piyasaya vermiyorlar.
Bence de sevep her şeyin fiyatının günden güne artması. Bu adam bu arabayı üretmeye devam ediyor çünkü,malzemesi olmasa bırakır üretimi vardiyaları izne gönderir. Tam kapasite çalışıyor ama bugün 1e aldığı malzemeyi yarın 2ye alacağı için satmıyor elinde bekletiyor. Yani tabii bu da benim yorumumAnladım belki orada böyle bşr durum olabilir. Olmaz diyemem herşey mümkün. Ama içinde bulunduğumuz durumların ana sebebi kovid dönemiyle oluşan malzeme problemleri
Yok tam olarak öyle değilBence de sevep her şeyin fiyatının günden güne artması. Bu adam bu arabayı üretmeye devam ediyor çünkü,malzemesi olmasa bırakır üretimi vardiyaları izne gönderir. Tam kapasite çalışıyor ama bugün 1e aldığı malzemeyi yarın 2ye alacağı için satmıyor elinde bekletiyor. Yani tabii bu da benim yorumum
Senin dediklerin doğru çünkü adamlar bayilerden alıyor araçları sonra bi süre bekletiyorlar bi süre satış yasağı ve kilometre getirdiler sanırım ondan hemde fiyat artışı yaparak satmak için. Sıraya girenlerden ilk alanlarda para veriyorsa fazladan öyle hemen alıyor. Ama şöyle bir durumda var. Şuan dünyada araç üretimi pandemide durmuştu neredeyse bunun etkisini hala görüyoruz. En önemli diğer sebeplerden biri çip krizi yaşanmaktaymış. Ailem yurtdışından araç siparişi vermişlerdi. Duyduğuma göre o zaman için tabi ama markalar daha antlaşma bile yapmamıştı Türkiye ye araç satışı için yani bir çok neden varmışBence de sevep her şeyin fiyatının günden güne artması. Bu adam bu arabayı üretmeye devam ediyor çünkü,malzemesi olmasa bırakır üretimi vardiyaları izne gönderir. Tam kapasite çalışıyor ama bugün 1e aldığı malzemeyi yarın 2ye alacağı için satmıyor elinde bekletiyor. Yani tabii bu da benim yorumum
Ama o bahsettiğiniz 800den 500e olan düşüşü senede 2 defa rutin olarak yapıyorlar zaten,yıllardır öyle. Koltuk kumaşı üreten firmaya iplik sattığım dönemlerden biliyorum. Bir ara cuma günlerini de tatil yapmışlardı hatta,sonra eski düzenlerine dönüyorlar. Facebookta bizim şehrin sayfası sürekli bu rölantideki durumu haber yapar ,x fabrikası batıyor kapatıyor vıdıvıdı diye, altına fabrikanın işçiler gelir doluşur yorum yazarlar her sene böyleyiz,buranın rutini budur daha öğrenemediniz mi diye gülüşürler ederler. Tabii bu Renault için geçerli, ben sadece orayı biliyorum bir dönem iş yaptığım için. Yıllardır görürüm şu otoparkı,hiç dolu olmaz. Koyulan araba bakarsın iki gün sonra gitmiş. Şimdi sürekli araba sürekli araba,dizip temizleyip duruyorlar,adam satmak istemez tabii bu ekonomik koşullarda olsam ben de yurt içine satmam,yurt dışına çalışırım. Burdakiler de deveye binsin der geçerim şahsen.Yok tam olarak öyle değil
Tam kapasite çalışamıyor. Türkiyedeki üretimlerden bahsediyorum bu arada. Mesela kapasitesi 800 oto/vard olsun adam 500 e düşürüyor. Veya rağbet olan opsiyonlardan değil de elinde malzemesi olandan üretmek zorunda kalıyor. Dışı aynı ama iç farklı sonuçta. Birsürü sebebi oluyor. Vardiya kapatmak çok sıkıntılı ve verimsiz bir süreç fabrikalar için. Dediğiniz şeyi yapanlarda elbet olabilir ama benim bildiğim birkaç büyük fabrika malzeme problemi sebebiyle maks üretim yapamıyor ama rağbette çok. Haliyle yetişmiyor.
Tabiiki doğrudur,tek sebep benim dediğim olamaz neticede.Senin dediklerin doğru çünkü adamlar bayilerden alıyor araçları sonra bi süre bekletiyorlar bi süre satış yasağı ve kilometre getirdiler sanırım ondan hemde fiyat artışı yaparak satmak için. Sıraya girenlerden ilk alanlarda para veriyorsa fazladan öyle hemen alıyor. Ama şöyle bir durumda var. Şuan dünyada araç üretimi pandemide durmuştu neredeyse bunun etkisini hala görüyoruz. En önemli diğer sebeplerden biri çip krizi yaşanmaktaymış. Ailem yurtdışından araç siparişi vermişlerdi. Duyduğuma göre o zaman için tabi ama markalar daha antlaşma bile yapmamıştı Türkiye ye araç satışı için yani bir çok neden varmış
Bu cümleniz beni benden aldıAma o bahsettiğiniz 800den 500e olan düşüşü senede 2 defa rutin olarak yapıyorlar zaten,yıllardır öyle. Koltuk kumaşı üreten firmaya iplik sattığım dönemlerden biliyorum. Bir ara cuma günlerini de tatil yapmışlardı hatta,sonra eski düzenlerine dönüyorlar. Facebookta bizim şehrin sayfası sürekli bu rölantideki durumu haber yapar ,x fabrikası batıyor kapatıyor vıdıvıdı diye, altına fabrikanın işçiler gelir doluşur yorum yazarlar her sene böyleyiz,buranın rutini budur daha öğrenemediniz mi diye gülüşürler ederler. Tabii bu Renault için geçerli, ben sadece orayı biliyorum bir dönem iş yaptığım için. Yıllardır görürüm şu otoparkı,hiç dolu olmaz. Koyulan araba bakarsın iki gün sonra gitmiş. Şimdi sürekli araba sürekli araba,dizip temizleyip duruyorlar,adam satmak istemez tabii bu ekonomik koşullarda olsam ben de yurt içine satmam,yurt dışına çalışırım. Burdakiler de deveye binsin der geçerim şahsen.